Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – UTORAK 06.07.2021.

SVEŠTENIK – SMRT

Piiiiih….na mnogo nivoa ide simbolika ove dve karte, pa ću pokušati da napišem makar neke od njih, one kojih se setim…

– dan koji nosi sudbinsko – karmička dešavanja, poboljšanja ili otežanja

– želimo da verujemo u nešto, ali je pritisak realnosti i okolnosti toliko jak da više nismo sigurni ni u šta

– teški i naporni odnosi sa autoritetima bilo koje vrste

– problemi ocu, nadređenom ili osobi koju doživljavamo kao pomagača, zaštitnika

– gubitak vere u sebe, druge ili gubitak poverenja

– pokušavamo da okrenemo leđa prošlosti, ali nas ona prati u stopu

– problemi i težina nam dišu za vratom

– pokušavamo da verom, meditacijom, razgovorom sa savetnikom bilo koje vrste pronađemo izlaz iz loše situacije ili loših osećanja koja nas prate

U suštini, to što je karta Sveštenika izašla prva govori o tome da ćemo u ovom danu pokušavati da se izdignemo, da ćemo „gurati“ sebe i truditi se da u prvi plan stavimo sve ono što je dobro, težićemo ka tome da steknemo mir i funkcionišemo normalno. I ne znači da baš takvih momenata neće biti u ovom danu, hoće.

Ali, to što je Smrt iza Sveštenika ipak naglašava da ne možemo u potpunosti pobeći od teskobe i problema bilo koje vrste koji su tu oko nas ili u nama.

U ovom danu ako ikako možete – pokušajte da pronađete svoj mir. Koliko je to u vašoj moći sklanjajte se od bilo čega što miriše na težinu, problem, opterećenje. Ako ne možete da izbegnete ovakve situacije, probajte da u njima reagujete što mirnije, ne dolivajte ulje na vatru i trudite se da vaš mir ništa suštinski ne poremeti. Što više bacajte akcenat na ono što je lepo i dobro oko vas.

Ovakva kombinacija karata hoće da donese talas haotičnih okolnosti i ljudi koji se sudaraju sa nama i koji svoje frustracije pokušavaju da izbace na nas. Nije dobar trenutak ni za kakve važne odluke – ako se nešto desi samo od sebe – desilo se i vi na to nemate uticaj jer kao što sam rekla na početku – ovo su ipak i sudbinska i karmička dešavanja koja možda ne možemo da izbegnemo.

Ali ako nešto baš od nas zavisi – e onda stanite, ne presecajte, ne započinjite – ni ljubav ni poslovne ili bilo koje druge dogovore. Jer sve što započnemo danas – nosi težinu, veliku težinu sa sobom. A sve što presečemo – brzo ćemo se pokajati zbog toga.

I tako…..još jedan od divnih julskih dana je pred nama. Provedite ga u miru, jer našoj duši je isti toliko potreban…Srećno!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3