Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – SREDA 07.07.2021.

SUDIJA – LJUBAV
A danas – logika protiv emocija. Racio protiv intuicije. Suvoparno protiv nadahnutog. „Moraš“ protiv „želim“. Odluke uma protiv odluka srca.
Jer, ove srede izuzetno je naglašeno i jedno i drugo. Mozak nam govori šta bi bilo najpametnije, najodgovornije – a srce i intuicija govore nešto potpuno drugačije. Jer srce hoće šta srce hoće. I ne može ga tamo neki mozak i ona varijanta „to je najbolje za tebe“ ubediti, ne može izbrisati ono što se oseća, ne može utišati šapate koji direktno iz duše dolaze.
Pošto je osnovna simbolika karte Ljubav, naravno – ljubav, hajmo onda da o istoj prvo pričamo, pa ćemo posle da se bakćemo poslom i obavezama i svime ostalim.
– Danas nije dan za ljubavne odluke. Jer, mozak i srce ne sarađuju. Može da vam se na trenutak učini kao da donosite pravu odluku (jer ipak je karta Sudija izašla prva) ali ja bih vas ipak savetovala da ih odložite, jer je evidentno da i u nama i u osobama koje volimo postoji raskorak. A gde je raskorak i gde postoji neka forma nedefinisanosti ili nepotpunog sagledavanja situacije – tu postoji i prostor za grešku i kasnije kajanje.
– Danas je moguće da poželite i da čak pokušate nov ljubavni početak – bilo da je taj početak sa novom osobom u vašem životu, bilo da je sa nekim ko je iz prošlosti. Greška! Veliko NO NO! Komunikacija da, flertovanje da, ali konkretan ulazak u vezu – ne. Reći ću samo jedno i nadam se da će to biti dovoljno – vrlo ozbiljni karmički aspekti koji daju u prvom trenutku polet, ali vrlo brzo pokazuju svu težinu i zahtevnost koju nose sa sobom.
– Danas možemo osećati odvojenost i distanciranost od onih koje volimo, može nam se činiti da nas ne razumeju, da nam ne daju ono što nam je potrebno, da su se udaljili. I opet – bez odluka, bez ataka na drugu stranu i optužbi na njen račun. Sačekati. Truditi se da sebe podignemo a sa onima koje volimo pokušati da imamo opuštenu komunikaciju i dešavanja. Ukoliko ste solo – ovaj dan može doneti talase tuge i usamljenosti, ali će paralelno sa njima funkcionisati i talasi optimizma i dobrog raspoloženja.
O ljubavi dosta, hajmo sad na posao i obaveze – dan da se prilagodimo onima koji su po funkciji iznad nas i koji nam diktiraju tempo. Možda nam se to baš i neće dopasti, ali trenutno ne možemo da se bunimo mnogo. Dobro, možemo – ali nikakve vajde od toga, samo nervoza i dodatno nerazumevanje.
Dan u kojem nam misli lete na sve drugo, samo nekako ne sleću na ono što MORAMO da obavimo i uradimo. Zato postoji prostor za greške, za nerazumevanje, za pogrešno protumačene reči i informacije. Leva i desna strana mozga ne sarađuju baš najbolje, pa će organizacija i koncentracija biti nešto teže nego inače.
No, i pored svega ovoga gore napisanog – meni ne izgleda da će ovaj dan biti baš toliko neprijatan. Pre bismo mogli da kažemo da će da nas zbunjuje, da će da nam povremeno unosi pometnju, da ćemo imati talasasto raspoloženje, ali da ćemo i u nekim situacijama imati jako veliko nadahnuće i polet.
Naravno, kao i svih ovih dana unazad – važi – opuštajte se što više, punite svoju dušu i srce lepim dešavanjima i zabavom, uživajte. Srećni bili!!!!
Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3