Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – UTORAK 08.06.2021.

LJUBAV – KUĆA
Šta reći za kartu Ljubav što već nije milion puta rečeno? Karta predstavlja emociju koja je nosilac našeg života, osećanje koje nam je neophodno da bismo disali i živeli a koje je istovremeno neuhvatljivo, dolazi i odlazi od nas. Kada je tu dišemo duboko, sa sjajem u očima i slašću koja prožima svaki atom….a kada nije, osećamo se kao ljuštura polomljene školjke izbačene na morsku obalu – prazno i bez svrhe. I ne, nemojte sada ići na onu stranu – raznih ljubavi ima – prema drugoj osobi, članu porodice, prirodi, životinjama, prijateljima itd…. – sve je to jedno te isto – dubok, prožimajući osećaj koji nas veže slatkim tananim nitima.
A karta Kuća je čudna – ona koja pruža zaštitu, ali istovremeno ograničava. Daje sigurnost ali ne dozvoljava da se van njenih zidova izađe. Jer, zidovi čuvaju ali su na drugi način posmatrano – i zatvor. Ne vladaju njome džabe Mesec i Saturn – duša i ograda.
I tako danas imamo situaciju zvanu – dalje nećeš moći. Na primer – naša potreba za uživanjem, sjajem, opuštenošću, mirom i spokojem, naše želje svake vrste – ljubavne, poslovne, materijalne – sve one danas mogu da krenu, ali samo do određene granice. Ma da i 90 posto onoga što želite ostvarite – ostaće onih 10 posto koji žuljaju, koji neugodno pritiskaju psihu i stomak. I to negde treba prihvatiti – uzeti i ostvariti ono što možemo, a za ono što ne možemo – treba sačekati, jer karta Kuća je istovremeno i karta vremena i kaže – nije trenutak, još. U onome što vam se „otvori“ danas – sijajte i uživajte, iskoristite do maksimuma za koji god segment da se vezuje. Ne propuštajte prilike.  A ono što stoji i pritiska – kad tad će doći na dnevni red i biće rešeno.
Ova kombinacija karata donosi talase sentimentalnosti koliko god nam dan bio lep i ispunjen. Donosi poglede u prošlost, koliko god za budućnošću čeznuli. Donosi žal za propuštenim prilikama, koliko god novih i sjajnih bilo ispred nas. Ti talasi će doći i proći. I nemojte dozvoliti da vam pokvare dan. Dan je dobar da se posvetite onome što vam je najvažnije. Neko će se posvetiti poslu, neko domu i porodici, a neko – sebi i sopstvenoj duši.
Budite dobro, srecno!!!
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3