Kaži mi, kaži...

Mesečni horoskop septembar 2020

Verovali ili ne – jesen nam je već na pragu i u ovom mesecu ćemo i zakoračiti u nju. Kada se osvrnemo na period koji je iza nas, slobodno možemo zaključiti da nas je 2020-a godina do sada vodila samo njoj znanim putevima, malo oslobađala, mnogo blokirala – kao da non stop ponavljamo jedne te iste lekcije. I očigledno ćemo ih i ponavljati dok ih ne savladamo. U tom smislu – septembar je pravi i najbolji predstavnik ove godine jer će se u njemu skupiti sva ograničenja i blokade odjednom, ali će istovremeno potreba, snaga, pa I bes da te iste blokade prevaziđemo – biti prenaglašeni.

No, hajdemo redom. U ovaj mesec ulazimo pod opozicijom Venere iz Raka sa retrogradnim Saturnom iz Jarca i kvadratom sa Marsom iz Ovna – ovo je inače ponavljanje karmičkih lekcija vezanih za ljubav, emotivne odnose, porodicu, sigurnost, poslovnu i materijalnu stabilnost. Ulazimo pod kvadratom Marsa iz Ovna sa retrogradnim Saturnom iz Jarca – naša volja, akcija, sposobnost i želje će biti testirani i stavljeni pod „lupu“ vremena i sudbine koje predstavlja Saturn. Mars želi da krene, Saturn da ukoči. Mars greje, Saturn hladi. Mars probija blokade, Saturn gradi još deblje zidove. Takođe – Merkur u znaku Device u opoziciji je sa retrogradnim Neptunom iz znaka Riba – istine ćemo videti jer nam racio radi dobro, ali će uporno oni oko nas pokušavati da nam serviraju laži, da nas skrenu sa puta, davaće nam pogrešne informacije i smernice. Ovaj aspekt pokazuje da je naš put trenutno u magli i da treba pronaći pravac. Definitivno ga hoćemo otkriti, posle mnogo lutanja jer je Merkur u protočnom aspektu sa retrogradnim Saturnom. Prosto rečeno – mozak i hladna glava nas vode dalje i pored teškoća. Oni koji budu strpljivi da ponavljaju pokušaje – doći će do rešenja i cilja.

Prvo bitno dešavanje je 2-og septembra – pun Mesec u znaku Riba koji će doneti gomilanje nervoza, nejasnoća, zbunjenosti, tajni. Neke istine možemo otkriti odjednom i veliko je pitanje da li će nam se svideti.

5-i septembar – Merkur prelazi u znak Vage koji se vezuje za sve vrste odnosa, ugovore. Bićemo spremni za pregovaranje i dogovore. 6-i septembar – Venera prelazi u znak Lava. Pojačava se potreba za ljubavlju, za sjajem, za uživanjima.

9-i septembar – Mars kreće retrogradnim hodom u znaku Ovna. Kada planeta volje, akcije ali i agresije ide unazad, to baš i nije povoljno. Ta agresija i bes se mogu pojačavati, a verovatno je da će svaki naš potez kojim budemo pokušavali da promenimo ili pokrenemo situacije koje su nam bitne biti ili izveden u pogrešnom trenutku ili sa polovičnim rezultatom, a vrlo lako se može dogoditi i da izgubimo snagu i odustanemo na korak od cilja. No, sve ono što smo do sada potiskivali – izbiće, verovatno na ne baš prijatan način.

13-og septembra Jupiter kreće direktno u znaku Jarca – i pored toga što je ovo benefična planeta, niti je njena pozicija u znaku Jarca dobra, niti je on sam podržan od bilo kakve iole jače planete, tako da ćemo efekte njegovog direktnog kretanja itekako sačekati.

17-og septembra imamo mlad Mesec u znaku Device koji se sada vezuje najpre za nove poslovne početke od kojih mnogo očekujemo, za dogovore koji i neće ići tako lako kao što smo se nadali, za zdravlje i za poslovnu svakodnevicu. 22-og septembra Sunce prelazi u znak Vage donoseći ujedno i početak jeseni a 29-og septembra Saturn kreće direktnim hodom u znaku Jarca. Pa….srećno nam bilo svima tokom septembra!

OVAN

Ljubav

Gledajte da u prvih nedelju dana septembra u vašim emotivnim relacijama ne dođe do većih problema. Realno, biće vam teško da se usaglasite I svakako napetosti može biti, ali poenta je u spuštanju tenzije a ne u dolivanju ulja na vatru. Ulaskom Venere u znak Lava voljena osoba I vi ulazite u jednu lepšu fazu. To što je lepša ne znači I da je savršena – o itekako ćete vas dvoje pronaći razloga da povremeno “pumpate” nemire I rasprave u odnosu ali sa malo volje I mnogo strasti – doći će do usaglašavanja…ili ćete makar brzo zaboraviti da ste se koliko pre par trenutaka, svađali. Slobodni Ovnovi – vama može biti interesantno, ali najpre u drugom delu meseca. Prvi deo septembra može čak doneti razočarenje u osobu koja vam se dopada ili ćete ući u nešto što će se vrlo brzo pokazati kao samo avantura. Zato vam drugi deo ovog perioda daje prilično ozbiljnu priliku za priču koja bi se mogla pokazati kao uspešna.

Posao

Svakako je pred vama zahtevan I komplikovan poslovni mesec koji će poprilično iscrpeti energetske, fizičke I mentalne snage vašeg organizma. Od vas će se očekivati strpljenje onda kada biste vi najradije da potrčite a vrlo često nećete imati kontrolu nad dešavanjima u poslovnom segmentu. S druge strane, imaćete jaku volju da ostvarite ono što želite za šta najpre ima šansi polovinom meseca. U trećoj dekadi septembra obratite više pažnju na komunikaciju sa saradnicima. Ne donosite odluke u besu i impulsivno.

Zdravlje

Češći padovi energije I umor u drugom delu meseca. Aktiviranje hroničnih tegoba. Mogućnost za povrede.

 

BIK

Ljubav

Izuzetno teški aspekti koje vaša vladarka Venera pravi sa partnerskom planetom, ali I sa Saturnom početkom meseca itekako mogu prodrmati mnoge emotivne relacije kod zauzetih Bikova. U vezama koje su nestabilnije, ovo bi moglo dovesti čak I do odvajanja I raskida, makar na neko vreme. Ovi početni, komplikovani septembrarski koraci mogu se odraziti na vaš odnos I u ostatku meseca I doneti porast negativne energije, zategnutu situaciju, sumnje I nezadovoljstvo – koje će mučiti I partnera I vas. Tek tokom poslednje dekade meseca postoji prostor za konkretnije popravljanje vašeg odnosa I bolju energiju između vas.  Slobodni Bikovi – nešto što krene kao uzbudljiva I divna avantura uopšte ne mora da se pretvori u iole ozbiljniju ljubavnu priču. Imajte to na umu pre nego što se prepustite dešavanjima. Koliko god da može tokom septembra biti podsticajnih dešavanja po vas, prava ljubav je još daleko.

Posao

Niste nešto naročito motivisani za posao tokom septembra. Ok, obavljaćete vi ono što se od vas očekuje I sigurno je da ćete biti korektni što se izvršavanja obaveza tiče, ali jednostavno – niti ste zadovoljni tretmanom šefova I saradnika prema vama, niti trenutno imate predstavu u kom pravcu celokupna poslovna situacija ide. U prvom delu meseca moguća je pojačana napetost u odnosu sa autoritetima. Pred kraj septembra počinjete bolje da se osećate i ulazite u produktivniju poslovnu fazu.

Zdravlje

Problemi sa spavanjem će biti prisutni tokom celog septembra. U prvoj polovini meseca ste osetljivog zdravlja – moguće su alergije, problemi sa stomakom i žlezdama.

 

BLIZANCI

Ljubav

Vi lično ćete tokom većeg dela septembra biti super. E sad, od toga koliko partner bude uspevao da se uklopi sa vama i koliko posveti vremena i pažnje vašem odnosu – zavisiće i kako ćete zajednički izgurati ovaj period. Evidentno je da ste vi trenutno u mnogo boljoj poziciji, ali i raspoloženju – dok će voljena osoba imati puno prepreka i manjak slobodnog vremena. Iako će vaš odnos biti prilično miran, ipak će postojati par situacija u kojima bi se partner mogao pobuniti zbog vašeg ležernog ponašanja, zbog čestog kontakta sa prijateljima i izlazaka sa njima. A verovatno bi na dnevni red u nekom trenutku moglo doći i prebacivanje zbog kontakta koji bi vašoj voljenoj osobi mogao izgledati kao flertovanje sa vaše strane. Slobodni Blizanci – pred vama je jedan zaista podsticajan i fin period. Nova poznanstva I češća komunikacija sa suprotnim polom mogli bi dovesti I do otpočinjanja nove ljubavne priče.

Posao

Iako početak meseca najpre donosi zabrinutost povodom stanja vaših finansija, već od kraja prve nedelje vi ulazite u povoljan poslovni period koji će, između ostalog – do kraja septembra popraviti I te finansije. Bićete vrlo kreativni, puni novih ideja a imaćete itekako sposobnosti da te svoje ideje predstavite I dođete do dogovora. Mogućnosti za nove poslovne početke ili obnovu starih dogovora, planova. U drugom delu meseca može doći do nesuglasica sa kolegama I saradnicima, čak I sa nadređenima.

Zdravlje

Uglavnom povoljna zdravstvena situacija tokom prvog dela septembra. Drugi deo meseca donosi pojačanu osetljivost I potrebu da više obratite pažnju na stanje vašeg organizma.

 

RAK

Ljubav

Kao što sam to pričala u nekim ranijim mesečnim horoskopima – Rakovi u emotivnim partnerstvima su u dužem vremenskom periodu koji itekako preispituje same temelje odnosa sa voljenom osobom. Septembar je pravi mesec da se neki od temelja žestoko poljuljaju….a moguće je da će kod pojedinih Rakova sada doći I do odvajanja, prekida. Naime, ono što sledi kod vas jeste zahlađenje odnosa koje već neko vreme traje, ali će ulaskom u septembar postati još izrazitije. Svi problemi koji su potiskivani I gurani pod tepih sada izlaze na površinu – za neke od vas da biste ih rešili I nastavili dalje zajedno, a za neke – da dovedu do još dubljeg raskola nego do sada. Slobodni Rakovi – neke emotivne šanse postoje, ali u drugom delu meseca. Ono što vas u prvom delu septembra čeka jeste samoća, nemogućnost ostvarenja emotivnih želja, sudari sa prošlošću I promašene ljubavne investicije.

Posao

Oprezno plovite kroz poslovne vode tokom prve nedelje septembra. Odnos sa saradnicima I autoritetima je poprilično loš I vaše pozicije tokom ovog perioda mogu biti ugrožene ukoliko ne “odigrate” na pravi način. Ostatak meseca nije toliko loš, osim što će vam doneti dosta sporosti u ostvarenju poslovnih ciljeva, zastoje I odlaganja a moguće je da će firma u kojoj radite biti u fazi lošijeg poslovanja ili teške organizacije. Vaše finansije će se popravljati u drugom delu septembra.

Zdravlje

Zdravlje uglavnom dobro. Prvi deo septembra može doneti manje tegobe sa kožom, žlezdama, stomakom. Regulišite način ishrane.

 

LAV

Ljubav

Do kraja prve nedelje meseca odnos sa partnerom će biti vrlo, prvenstveno emotivno naporan za vas. Osećaćete se distancirano I odvojeno od osobe koju volite a jaz između vas dvoje će biti dubok. Ostatak meseca donosi popravljanje situacije, ali ne možemo reći da će to ići lako. Imaćete uspone I padove u odnosu. Vi lično se hoćete osećati bolje, ali nešto nisam sigurna da će celokupan odnos sa voljenom osobom nešto naročito napredovati. Kao da ćete konstantno biti u fazonu “jedan korak napred, jedan korak unazad”. Da ne pričam o tome da pojedini Lavovi vrlo lako mogu ući u flert, pa I nešto više od toga sa drugom osobom…Slobodni Lavovi – od šestog septembra krećete da se dižete. Do tog perioda – pokrijte se preko glave I čekajte da prođe. Ulazak Venere u vaš znak, kao I dobri Merkurovi aspekti – u prvoj polovini meseca će vam doneti nove kontakte. Sam kraj septembra može zapaliti vatre u vama.

Posao

Zabrinutost zbog trenutne poslovne situacije počeće da opada krajem prve nedelje septembra. Vi ćete se pokrenuti, ostvariti nove poslovne kontakte a neće biti čudno da vas poslovne šanse same potraže – sa Venerom u svom polju ličnosti privlačićete povoljnosti, poklone, novac, poslove. Vaše je samo da ovo što vam se nudi ne propustite time što ćete biti previše lenji I nespremni da se pokrenete. Moguća su kraća poslovna putovanja I u drugom delu meseca – jači kontakti, čak I saradnja sa strancima.

Zdravlje

Vreme je da se pokrenete, kao I da regulišete svoju ishranu. Takođe, dobar je period da se uhvatite u koštac sa hroničnim problemima I jednom ih konačno regulišete.

 

DEVICA

Ljubav

Vama bi najbolje bilo da tokom septembra fokus stavite na posao I na finansije, jer emotivni segment baš I neće funkcionisati spektakularno. Sitniji problemi sa partnerom mogu krenuti već od samog početka meseca, a dodatno se pojačati u drugom njegovom delu – voljena osoba I vi ćete prečesto imati suprotstavljena mišljenja I teško se dogovarati, pogotovo ako ste u braku oko pitanja novca I troškova. Ne ide vam na ruku ni što se Venera koja vlada ljubavlju prebacuje u vaše polje tajni, izolacije, povučenosti – kod nekih Devica to će dovesti do emotivnog nezadovoljstva, a kod nekih drugih svakako može dovesti I do flerta ili ulaska u paralelne odnose. Ako volite da komplikujete sebi život – samo napred. Slobodne Device – u tajnu vezu možete da uđete već u prvom delu septembra. Ili u avanturu. Ili da se zaljubite pa da ćutite I krijete to u sebi. Za iole ozbiljnija dešavanja moraćete da čekate oktobar.

Posao

Poslovno, vi nećete prolaziti toliko loše. Pogotovo će prve tri nedelje septembra vama dati mogućnost da zablistate, da pokrenete neke svoje ideje, da se dogovorite – najpre sa starim saradnicima ili da pokrenete stare poslovne projekte koji su u zastoju. Najveći problem će vam praviti finansije – tu ćete teško postizati stabilnost, pogotovo što ćete imati teškoće da naplatite potraživanja a dugove ćete morati da izmirujete. Nije vam povoljan period za kredite I investicije, eventualno sam kraj meseca.

Zdravlje

Prvi deo meseca je pomalo naporan, ali dosta korektan po pitanjima zdravlja. Drugi deo septembra donosi vam veće opterećenje I potrebu da više pažnje posvetite sebi.

 

VAGA

Ljubav

Šta je dobro tokom septembra? Dobro je što će Venera, vaša vladarka ući od 6-og u vama prijateljski znak Lava i što će po znaku imati trigonski aspekt sa planetom koja vlada vašim partnerstvima, dobro je što će Merkur istog datuma ući u vaš znak (a od  22-og i Sunce). Šta nije dobro ? Nije dobar početak meseca jer je vaša vladarka u krš aspektima, nije dobro što partnerska planeta 10-og kreće retrogradno, nije dobro što Saturn i Jupiter prave kvadrat na vaš znak….i tako dalje i tako dalje. Šta je suština ? Suština je da su vaši odnosi na ozbiljnom preispitivanju – naročito duže veze i brakovi i što neke priče tokom ovog perioda mogu prestati da postoje. Suština je takođe da oni odnosi koji iole vrede i koji su iole stabilni mogu da se provuku kroz ovaj period i da se negde pred kraj meseca makar malo stabilizuju. Slobodne Vage – već od kraja prve nedelje septembra imate šansu za zaljubljivanje, pa onda polovinom meseca, pa onda u poslednjih desetak dana. Svi ovi novi počeci će biti vrlo burni, strastveni i nestabilni.

Posao

U septembar ulazite isceđeni i premoreni od napornog tempa kojem ste bili izloženi u dužem vremenskom periodu unazad. Iako ćete dobiti neke olakšice i dosta toga će biti na vašoj strani, ipak ne možemo reći da vas i ostatak meseca ne očekuju naporna i zahtevna dešavanja u poslovnom segmentu. Retrogradnost Marsa zakomplikovaće poslovne odnose a njegov aspekt sa Saturnom usporiti sve ono čemu ste posvećeni. Poslednjih desetak dana meseca donosi razdražljivost i česte sukobe.

Zdravlje

Prva polovina meseca vam donosi nešto osetljivije zdravlje. U drugom delu septembra prisutan je stres u većoj meri.

 

ŠKORPIJA

Ljubav

Problemi u komunikaciji će biti više nego evidentni tokom prvih nedelju dana septembra, što može u nekim slučajevima i kod nekih parova dovesti i do odvajanja i prekida, makar na neko vreme. Bolje će tokom septembra proći one Škorpije koje imaju zajednički posao sa voljenom osobom, jer vam je segment posla sada toliko prenaglašen da ćete gro vremena provoditi baš tu. Ukoliko to nije slučaj kod vas, ne znam šta bih vam rekla – vi nervozni, preokupirani obavezama…..a partner sa pravom zahteva više pažnje i vremena. Uspevaćete uglavnom da održavate odnos, ali samo vi znate koliko će vam energije odlaziti na to da ispoštujete i posao ali i voljenu osobu. Slobodne Škorpije – preko poslovnog segmenta najpre, ali i preko prijatelja i društvenih mreža – imate šanse da ostvarite zanimljivu ljubavnu priču. E sad, jeste da će tu strasti igrati glavnu ulogu i pitanje je koliko je to trajno, ali šta sad….

Posao

Sa jedne strane – posao vam je trenutno mesto najvećih uspeha, ali sa druge – taj isti posao vam odvlači toliko energije i snage da će vam povremeno tokom septembra dolaziti da dignete ruke od svega. E kad vam dođe tako nešto, a vi nemojte. Nije vreme da donosite iole bitnije odluke, da prekidate trenutne poslove, ali nije ni vreme da raspravama rešavate situacije oko vas. Hteli, ne hteli – moraćete tokom septembra da naučite da se strpite i da sačekate svoje vreme i pravi trenutak za akciju.

Zdravlje

Ne baš slatka zdravstvena situacija. Moguć je pad imuniteta zbog velikog odliva energije, problemi na relaciji uho-grlo-nos, moguće su glavobolje i velike oscilacije pritiska.

 

STRELAC

Ljubav

Sa voljenom osobom ćete se čas razumevati i dobro funkcionisati, čas ćete imati nesuglasice i prebacivati jedno drugom sve i svašta – neko će se raspravljati oko novca, oko dece, nego oko ljubomore, manjka zajedničkog vremena….No, i pored povremenih burnih reakcija, suštinski vaše emotivne relacije nisu istinski ugrožene i uvek ćete na kraju uspevati da smirite strasti….ili da ih probudite, ali na neki lepši način. Planeta koja vlada vašim znakom polovinom meseca kreće direktnim hodom i u suštini, vi od tada ulazite u period u kojem će polako stvari dolaziti na svoje mesto. Dosta toga što vas muči vezano za emotivnu relaciju u kojoj ste do polovine decembra će biti završeno. Slobodni Strelčevi – ljubavnih mogućnosti itekako imate, pogotovo tokom druge i treće dekade meseca, ali čak i ako nešto krene savršeno dobro, nemojte da se iznenadite ukoliko dođe do usporavanja ili sitnih problema vrlo brzo. Od devetog septembra kod nekih Strelčeva ponovo će postati aktuelna prošlost kada je ljubav u pitanju.

Posao

Poslovno je ovo uspešan period za vas, mada to ne znači da ćete bilo šta dobiti na lagan način I bez muke. Jednostavno, pozicije planeta su takve da vam daju ostvarenje, ali uz ogroman trud, pregalnički rad i mnogo odricanja. Finansijski segment će vam i dalje predstavljati bolnu tačku jer koliko god da zaradite, taj novac će bukvalno « pojesti » troškovi koje u ovom periodu ne uspevate da kontrolišete. Nemojte odustajati od svojih ideja i planova jer sada možete dobiti neočekivanu podršku.

Zdravlje

Vrlo ste « polovični » kada je energija u pitanju tokom ovog perioda. Ukoliko imate hroničnih tegoba, vreme je da ih rešavate. Takođe, vreme je da promenite loše navike po pitanju ishrane.

 

JARAC

Ljubav

Pa, nije jednostavan mesec za Jarčeve kada su emotivne relacije u pitanju. Prvi dani septembra donose prilično zategnutu atmosferu sa voljenom osobom, a mogući su i momenti većih neslaganja i rasprava. Ulaskom u drugu nedelju meseca stvari bi kao trebale da se normalizuju, ali obzirom da Mars od devetog u vašem polju doma i porodice kreće retrogradno, sve vreme u lošem aspektu prema vašem znaku – pitanje je koliko će ta « normalizacija » biti trajna. Jupiter polovinom septembra kreće direktno u vašem znaku a krajem meseca I Saturn – očigledno je da je “ključ” za stabilnost veze u kojoj ste u vašim rukama – a na vama je da se potrudite da to sve funkcioniše što je bolje moguće. Slobodni Jarčevi – novo poznanstvo je moguće u prvoj polovini septembra, ali mora se priznati da vam zvezde trenutno baš i nisu naklonjene kada pričamo u nekom konkretnijem, stabilnijem i trajnijem odnosu.

Posao

U suštini, ono gde biste vi trebali najviše da se angažujete jeste baš poslovni segment, a pogotovo bi to trebali da urade oni Jarčevi koji imaju privatni posao. Neki od vas mogu već u prvom delu septembra dobiti ili vrlo zanimljivu poslovnu ponudu ili će pak dobiti neku formu unapređenja ili priznanja za dosadašnji rad. Ne mogu da vam obećam lakoću tokom ovog meseca, jer je sigurno da vas očekuje velika borba i trud, ali sigurno je da ćete svojim rezultatima na kraju septembra biti zadovoljni.

Zdravlje

Bavite se hroničnom zdravstvenom problematikom, nemojte dozvoliti da se opustite. Moguće su i povrede i tegobe sa kičmom, zubima.

 

VODOLIJA

Ljubav

Za divno čudo, zauzete Vodolije neće ni malo loše proći tokom septembra. Ulazak Venere u vaše polje partnerstava od 6-og septembra i podsticajni aspekti koje će praviti sa Merkurom i Marsom koji vam idu na ruku – verovatno će dosta toga promeniti na bolje u vezi sa voljenom osobom. Doduše, ne sumnjam da ćete vi povremeno pronaći razlog da se nervirate i da budete besni na sve oko sebe, ili pak da tražite razlog da ćutite ili da voljenoj osobi držite predavanja – ali evidentno je da će vaše drago biće itekako umeti da ishendluje ova vaša raspoloženja. Ukoliko postoje neke situacije koje vas muče kada je vaše partnerstvo u pitanju – one će krenuti ka rešavanju, jednim delom sredinom, a drugim delom – od kraja ovog meseca. Slobodne Vodolije – iako ste početkom meseca jako emotivno nezadovoljni, ovo se brzo može promeniti. Do kraja prve dekade Vodolije se mogu zaljubiti, a još jednu veliku šansu za emotivnu stabilizaciju imaju u poslednjoj nedelji septembra.

Posao

Ogromnu količinu energije ulažete u posao i nije ni čudo što to daje itekako dobre rezultate. S druge strane, mora se priznati da ćete u drugom delu septembra biti jako nervozni i « laki » na jeziku – pa pokušajte da svoje mišljenje povremeno zadržite za sebe, da ne biste pokvarili ili makar dobrano prodrmali neke odnose koji su vam važni. Ukoliko budete tražili svađu – ne brinite, pronaći ćete je a sve to može otići u dosta ružnom pravcu. Ne nervirajte se što stvari idu sporo, naviknite se na tempo.

Zdravlje

Budite oprezniji u saobraćaju, a moguće su i povrede. Neophodno vam je i više odmora i sna, ali vam je potrebna i fizička aktivnost. Izbalansirajte ovo kako treba i osećaćete se više nego dobro.

 

RIBE

Ljubav

Mesec u kojem će biti I pozitivnih I onih drugih dešavanja sa voljenom osobom. Ne možemo reći “dobro je” ili “loše je”, jer će kod vas to ličiti povremeno na papazjaniju. Sam početak meseca, pun Mesec u vašem znaku I loše pozicije Venere iz vašeg polja ljubavi verovatno će vam doneti neku formu razočaranosti I neispunjenih emotivnih očekivanja. No, ovde se stvari brzo popravljaju I rešavaju I pronalazi se zajednički jezik sa partnerom. Druga I treća dekada meseca će donositi red pozitive, red nerazumevanja, ali kako god okrenuli – voljena osoba I vi se ipak čvrsto držite jedno drugog I zajedničkim snagama gurate dalje. Slobodne Ribe – posle neslavnog početka meseca, od 6-og septembra je moguća neka fina atmosfera, zanimljivo poznanstvo ili flert – I to najpre sa nekim preko poslovnog segmenta. Ovo je priča koja može da se razvija I da polako ide čak I ka nekim ozbiljnijim dešavanjima.

Posao

Finansijski segment će tokom celog septembra predstavljati polje u kojem trpite opterećenje I kojem morate maksimalno da se posvetite. Iako ćete posla imati I više nego dovoljno, izgleda da će naplata ili baratanje novcem koji zarađujete predstavljati ono na čemu ćete se spoticati. Pred kraj septembra kreće neko blago poboljšanje u ovom delu. Generalno gledano – mesec koji vam donosi povećanje obaveza, veću angažovanost, a u drugom delu septembra – čak I mogućnosti za nove poslovne angažmane.

Zdravlje

Obratite nešto više pažnje na kožu, na hormonski status I na ishranu. Svoje navike sada možete regulisati I promeniti na lakši način.

 

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3