Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – UTORAK 11.05.2021.

LJUBAVNICA – GUBITAK

Kada sam u uvodu u nedeljni horoskop napisala da će ponedeljak i utorak biti histerični i teški dani – nisam bila svesna da će ta težina meni doći kroz odlazak jedne vesele i drage duše sa ovog sveta. Do poslednjeg trenutka sam se ipak nadala da će vesti iz bolnice konačno postati optimističnije i lepše…No, nisu. I zato ne zamerite što su ove karte dana obojene možda mojom težinom i tugom, možda dan i nije toliko težak kao što to meni sa ove tačke izgleda.

No, u svakom slučaju ne treba zaboraviti – večeras imamo mlad Mesec u znaku Bika, što znači da dok se na nebu ponovo ne „rodi“ – itekako možemo imati osećaj praznine u duši. Jer, Mesec tu istu dušu i predstavlja, kao što predstavlja i sve naše strahove i potrebu da budemo sigurni. A pošto je on do večernjih sati nevidljiv, ugašen, nepostojeći maltene – osećaj neispunjenosti i nedefinisanog bola u srcu, mozgu, telu, duši – može biti prisutan.

Ljubavnica, između ostalog – predstavlja sve ono što volimo i što želimo da zadržimo pored sebe, sve ono ka čemu smo usmerili svoje srce, svoje nade, želje i potrebe. Gubitak predstavlja, pa…..gubitak. Da, može da predstavi celu paletu komplikovanih osećanja – povređenost, žaljenje, nezadovoljstvo, strah i nesigurnost, osećaj besmislenosti. Može da predstavi gubljenje vremena kroz akcije i radnje i ljude koji nisu za nas. U nekoj najpozitivnijoj svojoj simbolici može da predstavi udruživanje, dogovor.

I kakva bi ona bila zbirna simbolika ovih karata? Kada bismo gledali optimistično, onda bi bila – danas možemo napraviti dogovor od važnosti, poslovni, materijalni, porodični, emotivni – ali se mora ispoštovati jedna simbolika – to mora biti nešto što je već pokrenuto, a sada je u svojoj završnoj fazi. Znači, privođenje kraju nečega što je već u prethodnom periodu otpočelo. Nešto novo potpuno – ne, simbolika je loša koliko god mi želeli i nadali se da će biti dobro – vremenom ćemo se razočarati i uvideti da smo napravili pogrešan potez. Pozitivno je još što danas jeste dobar dan da se vidite sa ljudima koji su vam dragi – da pojedete, popijete nešto, provedete vreme zajedno. Jer, lako je i lepo „gubiti vreme“ sa onima koje volimo. To je vreme lek za dušu.

Negativno – ako osećate stegnutost, blokiranost, zakočenost, nezadovoljstvo po nekom pitanju – vreme je da konačno priznate sebi da ste u prošlosti povukli pogrešne poteze koji su doveli do ovoga. Najteže je sam sebi priznati istinu – ali isto tako – najbesmislenije je lagati samog sebe. Jer, ovo jeste dan da se suočimo sa sobom, jeste dan da se suočimo sa situacijom u kojoj smo po bilo kom pitanju, jeste dan da priznamo sebi šta osećamo i kako smo.

Do večeras – raščistite u svojoj glavi i duši sve ono što imate – a od večeras, u stvari konkretno od sutra – postoji šansa za nov početak, promene i popravljanje. Ako osećate da ste izgubili sebe – vreme je da se pronađete ponovo.

Generalno gledano – dan će doneti šareniš. Čas dizanje, čas spuštanje i energije i raspoloženja i događaja.

Budite dobro. Jer, od sutra već – ulazimo pod okrilje drugačijih energija. Uradite sve što je do vas da od sutra imate jedan lep, novi početak.  Srećno!!!!

 

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3