Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – UTORAK 16.03.2021.

MISAO – SVEŠTENIK

Dan za razmišljanje. Dan za neke naše tišine. Dan za analiziranje, preispitivanje, pravljenje planova. Dan da popričamo sa sobom. Dan da čujemo sebe, onaj duboki unutrašnji glas koji ima poruke za nas.

Čudno statičan dan. To ne znači da danas nećete raditi ništa, ma jok – ali najpre pokazuje da će mentalni deo biti najaktivniji. Samo su misli zaista hitre i brze, samo se one kovitlaju i prepliću. Mogu one iznedriti rešenja, mogu doneti ideje ali nas isto tako mogu i preplaviti pa da imamo osećaj da što više razmišljamo o nekom problemu, osobi, situaciji – zaključak je sve dalji od nas.

Jer, karta Misao je karta Merkura – a ko će bolje baratati rečima i mislima od ove planete? Ali, karta Sveštenik je karta Neptuna i Jupitera, pa ko će bolje zamagliti i preuveličati i misli i reči od njih?

Danas hodamo po tankoj liniji između fenomenalnog rešenja i fenomenalne obmane/samoobmane. Danas hodamo između onog „aha, sad mi je sve jasno!“ i „brate dragi, ništa meni jasno nije“….

Kao što je danas vrlo upitno verovati sopstvenim zaključcima, isto tako je vrlo upitno da li verovati rečima i potezima drugih. Ja bih savetovala – šta god vam kažu – čujte i ništa više. Šta god vam predlože ili ponude – saslušajte, ali ne donosite iole bitnije odluke.

A intuicija? Pa…..tu nam je, šapuće nam. Ali da bismo je istinski čuli, moramo da se utišamo, moramo da taj huk misli prigušimo. A to danas nije lagan zadatak.

Sve u svemu – danas bi bilo dobro da se na neko vreme izolujemo od spoljašnje i unutrašnje buke. Da pustimo mozak da se odmori i isključi, makar na kratko. A onda ćemo biti otvoreni da čujemo šta nam nebesa, to jest – karta Sveštenik – poručuje.

Budite dobro, tišina nam je ponekad najbolji prijatelj. Srećno!

Voli vas vaša tiha Venera sa papilotnom <3 <3 <3