Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – SREDA 17.03.2021.

VENČANJE – VERNOST

Njaoooooo kako lepe karte…..Dobro Olga, stvarno si bre baksuz ako iz ovako divotnih karata uspeš da izvučeš neko neugodno, nezgodno, neprijatno tumačenje….Ha! Samo me gledajte!

DakleM…..Primećujete li možda kako na ove dve karte sve stoji? Ovi dvoje što su na karti Venčanje pred sveštenikom – tu su gde su, beganja im nema. A pas na karti Vernost čeka. Prevod molim, Olga? Evo, ide! One okolnosti i osećanja u kojima smo – tu smo gde smo i zakucani smo. Možda neko brzinsko rešenje i postoji, ali ako postoji – teško je da ga mi sada možemo uočiti i primetiti, a kamoli praktikovati.

U principu, kao da nas je život stavio „na čekanje“, vrtimo se u nekim krugovima, đa manjim, đa većim. Neko se prepustio struji sve u fazonu „neka ide kako ide pa gde stigne“, a neko pokušava da se koprca i da stekne kontrolu nad dešavanjima i sopstvenim životom.

Takođe, obe karte ćute kao zalivene. To ne znači da danas ne možete pričati, dogovarati se – ma možete. Ali, možete na primer na poslu biti razgovorljivi, a prećutkivati šta vam je na srcu, kakvu brigu ili težinu nosite. Da li je to brižnost zbog porodičnih, emotivnih ili bilo kojih drugih pitanja – nije ni važno. Suština je da danas pričamo o čemu god hoćeš, samo ne o onome što nam istinski stiska dušu. Svako je od nas danas pomalo folirant. Doduše, ima osoba koje su foliranti celog života, ali to je neka druga tema.

Pošto će nas danas to što mori posebno pritiskati, leći nam kao kamen na dušu i srce – bilo bi dobro da ne dopustimo da nas loša osećanja uvlače u sebe. Kako? A oklen znam? Svako neka bira neki svoj način koji mu prija. Ja ću da se zavučem u posao i obaveze i s vremena na vreme da se gnjavim đa sa svojom menažerijom, đa sa prijateljima i onima koje volim. A vi – kako vam srce ište.

Mali savet – što je manji osećaj sigurnosti, to je danas veći apetit. Prema tome, na vreme sakrijte od sebe sve ono što ne želite da u nastupu emotivne gladi satrete očas posla.

Da li ovo znači da u ovoj sredi neće biti baš ničeg lepog? Ma hoće, to nije sporno. Svašta će nešto lepo da se izdešava svakome od nas, ali poenta je da će osećaj nesigurnosti i zablokiranosti obojiti kompletan dan. Nesigurnost i blokiranost boje tamnim bojama – vama ostaje da farbate nekim svojim, vedrim, sjajnim, sa sve šljokicama i jednorozima pride.

Budite dobro. I čekanjima će doći kraj, pre ili kasnije. Srećno!!!!

Voli vas vasa, vedrim bojama, sljokicama i jednorozima obojena Venera sa papilotnom 😀 😀 😀 <3 <3 <3