Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 15.-21.03.2021.

OVAN

Hrana

Vašem telu potrebno je “gorivo” koje će vam pomoći da budete u punoj snazi I da održavate nivo energije koji vas sada prati, a koji je prilično visok. Naravno, svesni ste to ne možete postići brzom hranom I grickalicama. Meso, jaja, mlečni proizvodi i dosta svežeg povrća.

Ljubav

Vi ste već u dobroj energiji, a od vikenda kada prvo Sunce, a zatim i Venera pređu u vaš znak – moći ćemo da kažemo da ste u izuzetnom periodu koji treba iskoristiti. No, do tada – ljubav je u nekom drugom planu jer vi imate preča posla. Drago biće neka sačeka malo i nek se strpi – biće vremena za vas dvoje – vi sada morate da organizujete sto i jednu situaciju i da se bavite onim od čega se živi. Slobodni Ovnovi – možete tajno da ljubavišete, možete da se krišom sa nekim ljubakate, možete da platonski uzdišete i maštate. Za prave, konkretne stvari i vatru moraćete samo još malo da sačekate.

Posao

Naravno – uvek mora nešto da ne štima. Od ponedeljka, kada Merkur pređe u znak Riba spremite se da ćete sve morati da radite i da dogovarate iz makar dva pokušaja. Obično će sve fukcionisati na sledeći način – krene odlično, pa imamo zastoj i problem, i na kraju – rešenje. Kada stignete do dela „zastoj i problem“ ne dižite ruke automatski – postoji prostor da se bilo kakva nedoumica i teškoća prevaziđe. Dobar odnos Marsa i Saturna daje prostora za pokretanje dugoročnih, ozbiljnih poslovnih priča.

Novac

Taj finansijski segment će vas i dalje opterećivati – ima novca, ali ima i troškova.

Zdravlje

Moguće povrede. Osetljivost respiratornog trakta.

 

BIK

Hrana

Ne razmišljate mnogo kada je hrana u pitanju, bitno vam je da samo utolite apetit, a ne vodite računa ni o kvalitetu ni o  kaloričnoj vrednosti. Pokušajte da izbegavate brzu hranu, veće količine slatkiša, sve ono što je prezačinjeno i premasno.

Ljubav

Venera, vaša vladarka u vrlo, vrlo bliskom kontaktu sa Suncem i Neptunom ne obećava ništa konkretno što se tiče dogovora, planova i komunikacije sa partnerom ali zato obećava bliskost, nežnost i more ljubavi. Bikovi će biti izuzetno osetljivi i skloni romantici, ali biće i onih pripadnika ovog znaka koji će biti skloni tajnovitim akcijama i aktivnostima. Ako imate partnera, ne zanosite se mnogo drugim osobama – da se ne biste brzo razočarali. Slobodni Bikovi – ne sporim, možete se itekako zaljubiti. No,zaista nisam sigurna da je to sada baš najpametniji potez – možda bi ipak trebalo sa više opreza koračati kroz ljubav…

Posao

U segmentu posla situacija bi trebala da se odvija manje više korektno. Kod vas će povremeno biti prisutno nešto više nervoze, ali samo iz razloga što vam drugi ne dozvoljavaju da se organizujete i obavljate obaveze na svoj način. Šefovi takođe mogu imati svojih „bubica“, ali ovo će dovoditi samo do prolazne napetosti i nakon toga – smirivanja situacije. Nemojte biti iznenađeni ukoliko dobijete neku informaciju, predlog ili ponudu za saradnju. Pokušajte da ovo dobro razmotrite sa svih strana.

Novac

Nešto ste „šire ruke“ ovih dana, zakočite malo sa troškovima.

Zdravlje

Potrebno vam je više odmora nego inače. Meteoropatske reakcije kod starijih Bikova.

 

BLIZANCI

Hrana

A tako vam je lepo savetovano da vodite više računa o onome što jedete, da pomognete malo svom probavnom sistemu…a vi ništa. E, zato ćete sada ove nedelje , kada se te tegobe pojačaju, da se uzmete u pamet i konačno krenete da se hranite kako valja…Valjda.

Ljubav

Sa dve potpuno različite energije se borite od ove nedelje. Mars u vašem znaku traži priču, akciju, delovanje…..a vaš vladar Merkur u znaku Riba traži tišinu, povlačenje, mudruje neke svoje misli i rasipa ih i na bitno i na nebitno. Kakav će odnos prema partneru biti zavisiće od toga koja energija u tom trenutku ima primat, kojoj dajete da vas „nosi“. Na primer, zbog nekih poslovnih dešavanja, okupiranosti, nedoumica – možete biti naglašeno nervozni što će dovoditi do napetosti u vezi. Slobodni Blizanci – površnost, avanturizam, flertovanje, čak i mogućnosti za tajne kombinacije i avanture.

Posao

Celokupan prethodni period u kojem ste pokušavali da neke stvari pomerite sa mrtve tačke i u kojem ste se istinski trudili oko svega vezanog za posao – od ove bi sedmice trebao da daje zaista konkretne rezultate. Evidentno je da će nekih prepreka biti, da se čak vi možete pomalo pogubiti u dešavanjima i na kratko izgubiti fokus – ali ovo su situacije koje možete lako prevazići i rešiti. Takođe – nemojte dozvoliti da neke poslovne šanse samo prolaze pored vas – aktivirajte se, radite za svoju budućnost.

Novac

Povoljnije okolnosti za zaradu. No, i dalje treba voditi računa o troškovima koji su pojačani.

Zdravlje

Problemi sa varenjem, sklonost ka prehladama.

 

RAK

Hrana

Ne vodite mnogo računa o ishrani tokom ove nedelje, jer imate prečeg posla. Vrlo često ćete jesti na brzinu – pa bi mogli makar da konzumirate hranu koja se lakše vari. Preporučuju vam se piletina, ćuretina, mladi sirevi, probiotik jogurti. Po pitanju povrća – pustite sebi na volju….

Ljubav

Rakovi dobijaju lepu priliku da srede i stabilizuju svoje emotivne relacije. Ukoliko je došlo do nekog zastoja, lošijih momenata, tenzije – sam početak ali i kraj nedelje daju vam opciju da na vašu inicijativu sve legne na svoje mesto. Sredina sedmice donosi povišenu energiju koju itekako možete preokrenuti na ljubav i strast. U tim danima izbegavajte rasprave jer ćete opet posle morati da ispravljate krive Drine. Slobodni Rakovi – ako ste iole realni u ovom trenutku (što je moram priznati, malo verovatno) možda i imate šanse da postojeće emotivne „ponude“ postanu nešto trajno u vašem životu.

Posao

Ni u poslovnom segmentu ova sedmica ne bi trebala da donese loše prilike za Rakove. Neke stvari lagano, ali sigurno dolaze na svoje mesto i trebali biste da u ovim danima vidite naznake da situacija ide u onom pravcu koji vam odgovara. Da li to znači da ćete bez stresa proći u narednom periodu? Pa, iskreno – teško da je tako nešto moguće, pošto se vidi da će okolnosti menjati vaše planove i da ćete vi morati da se prilagođavate u hodu, što vam neće ni malo prijati i donosiće vam pojačanu nervozu.

Novac

Naglašeni troškovi sredinom nedelje.

Zdravlje

Glavobolje, problemi sa sinusima i grlom.

 

LAV

Hrana

Pravi trenutak da se otpočne sa skidanjem kilograma koji su se, ničim izazvano, zalepili za vas tokom zimskog perioda. Vreme je za dijete, za velike promene u ishrani. Sami izaberite režim koji vam najviše odgovara, ali – krenite!

Ljubav

Do 20-og marta ćete se „daviti“ u energiji koja vam nikako ne odgovara, koja vas čini razvodnjenima, raspilavljenima, energiji koja čini da se sve odvija samo u vašoj glavi i srcu a u realnosti – ma ni malo. Od 20-og Lavovi će pričati druge priče – vaš vladar ulazi u znak Ovna gde je egzaltiran, gde ćete vi osetiti da vam se vaša energija, volja i motivi ponovo vraćaju. E, od tog trenutka pa na dalje možemo pričati o konkretnoj stabilizaciji i poboljšanju odnosa sa partnerom. Slobodni Lavovi – što ste maštali i sanjarili, sa tim je sada gotovo. Od vikenda je vaše vreme za inicijativu, ali i za inicijativu drugih prema vama.

Posao

Mozak vam itekako radi, prilike za konkretnije poslovne korake postoje – ali vi ćete moći da „zagrizete“ na pravi način tek od samog kraja sedmice. Do tada će neki dogovori pasti, do tada će se znati smer kojim idete i vama je samo preostalo da jurnete punom parom napred. Neke informacije koje su vam do sada bile skrivene ili su ih drugi tajili od vas – u ovoj nedelji će početi da izlaze na svetlost dana. Nekima od njih ćete biti prijatno, a nekima – neprijatno iznenađeni. Više povedite računa o papirologiji.

Novac

Sitna poboljšanja.

Zdravlje

Počećete da se bolje osećate od ulaska u treću dekadu marta.

 

DEVICA

Hrana

Vreme je da se osvrnete unazad I da razmislite koje biste navike po pitanju ishrane trebali da promenite. Trenutno ste skloni da se hranite na brzinu, a prija vam I sve ono što je dosta začinjeno, naročito ljuto. Mogli biste da porazmislite da li ovo može naškoditi vašoj probavi.

Ljubav

Vaš vladar Merkur prelazi u znak Riba i vaše partnersko polje. Vi kao izuzetno racionalna i konkretna osoba možete se pogubiti u emotivnim ribljim dubinama. Pokušaji bežanja od emocija i racionalizacija istih samo će dovoditi do toga da se osećate kao da ne znate gde udarate. U emotivnim vezama bi bilo lepo da se pustite i da malo uživate i u onome što se dešava i u onome što osećate. Ukoliko ste slobodni pak – već neko vreme vas jedna osoba rečima i potezima „dodiruje“ dublje nego što biste vi to želeli da priznate sami sebi. Možda biste trebali da pokušate, naravno sa vama svojstvenom dozom opreza….

Posao

Računajte da će se vaša energija rasipati ovih dana i da će vam biti prilično teško da održite nivo fokusiranosti i organizacije koji je vama toliko svojstven. Trudite se da se ne „širite“ na deset strana i sto obaveza, jer ćete vrlo teško funkcionisati na ovaj način. Devicama u ovoj nedelji dolazi poslovna ponuda ili prilika koju definitivno ne biste trebali propustiti, bez obzira što je skopčana sa nekim uslovima koji vama u ovom trenutku i ne odgovaraju u potpunosti. Zanemarite detalje, gledajte širu sliku.

Novac

Niste zadovoljni prilivima. No, to vas ne sprečava da trošite na sve strane.

Zdravlje

Teškoće sa disajnim organima, alergije, problemi sa venama.

 

VAGA

Hrana

To što je vaša vladarka Venera egzaltirana u polju životnih navika uglavnom će Vagama doneti da jedu I da ne mogu da stanu….Doduše, biće I onih pripadnika ovog znaka koji iznova I iznova pokušavaju da se uvedu u red, sa vrlo promenljivim rezultatima….

Ljubav

Tranzit vaše vladarke kroz znak Riba vam ne prija uopšte – uvlači vas u tripove, u filmovanja, u statičnost i patetičnost, u dubine u kojima vi ne umete da plivate. Vama vazduh i vatra trebaju da biste leteli i goreli, a ova voda vas samo davi. E, od nedelje ste u vatri – to ne znači da će sve mirakulozno doći na svoje mesto u vašim partnerstvima, ali znači da ćete konačno osetiti poriv da se borite. Od 21-og marta pa na dalje – partner i vi se približavate jedno drugom. Slobodne Vage – ako vas emocije do sada nisu spucale, spucaće vas strasti uskoro. A vi kad se zapalite – e, onda su to vatre koje se pamte.

Posao

Radite kao po kazni – zato što morate, a ne radi vam se ič. Niti imate inspiraciju niti volju, a i trud vam je otišao negde u podrum i ne pokazuje nameru da se vrati u skorije vreme. Iako imate osećaj da po mnogim pitanjima tapkate u mestu, to nije tako. Mars u vašem polju planova, ekspanzije, inostranstva – itekako radi i neki od rezultata počeće da se pokreću tokom ove sedmice. Svakodnevica vam jeste smorna i naporna, ali uskoro ulazite u potpuno drugačiju poslovnu fazu. Mnogo bržu i uspešniju.

Novac

Malo zakoči, pa otkoči. Nije strašno, gura se nekako.

Zdravlje

Uskoro završavate sa periodom zvanim „nije mi ništa konkretno strašno, ali me mnogo toga muči“.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Škorpijama lagano jača samokontrola kada je ishrana u pitanju. Zna se šta sme, šta ne sme, šta može a šta ne. Vi sami sebe najbolje uvedete u red, ne treba vam niko drugi. Doduše, da vam bude jasno – kilogrami će polako da se tope, ne očekujte ništa na brzinu!

Ljubav

Uskoro završavate sa periodom zvanim „vi pričate, partner ćuti“. Uskoro završavate i sa periodom zvanim „vi biste promene i želite da radite na njima a partner se sakrio i pravi se da ne postoji“. Ulaskom Venere u znak Ovna odnos snaga će se promeniti, u vašu korist. No, to je tek od kraja nedelje a trebaće i vremena da profunkcioniše na pravi način. Do tada – Šta da vam kažem, voljena osoba je pogubljena i ne vredi da pokušavate da je pogurate i usmerite. Slobodne Škorpije – ako je neko i zanteresovan za vas, to ne ume ili ne sme da pokaže. Moraće da bude mnogo konkretniji da biste ga/je primetili.

Posao

Vi ste skroz ok kada je posao u pitanju i na vas se zaista može osloniti. To ne znači da su oni sa kojima radite i sarađujete ok. A ne znači ni da možete da se oslonite na njih. Obećaju, pa zaborave. Kažu jedno pa posle kažu drugo. Ne obraćajte pažnju na njih, vi idite svojim putem i bavite se obavezama koje imate. Ne jurite nikog i ne brinite – juriće vas, i to vrlo skoro. Škorpijama dolaze noviteti koji će promeniti mnogo toga u poslovnom segmentu. Ne brinite, vi idete pravim putem.

Novac

Uvedite se u red po pitanju troškova i obaveza koje morate platiti.

Zdravlje

Uglavnom solidna zdravstvena situacija.

 

STRELAC

Hrana

Probava vas može dosta opterećivati u ovoj nedelji, pa nije ni čudo što će se često javljati gorušica, osećaj nadutosti I težine u stomaku. Dobar je trenutak da ozbiljno razmislite da promenite neke navike po pitanju ishrane.

Ljubav

Od vikenda su prvo Sunce, a zatim i Venera u vašem polju ljubavi i zabave. Do vikenda, kada su Strelčevi u emotivnim partnerstvima u pitanju –  teško ćete uspevati da se istinski uskladite sa emotivnim partnerom. Imaćete momente divnoće i momente siktanja jedno na drugo. Može da prođe bez ovog drugog, ali samo ako jedno od vas dvoje odluči da ga ništa neće isprovocirati. Od vikenda će biti lakše, definitivno. Slobodni Strelčevi – e, o nekim konkretnim ljubavnim dešavanjima i zabavi i strasti i svačemu lepom – možemo da pričamo od subote i nedelje. Ulazite u jedan vrlo dobar period za ljubav.

Posao

Strelčevi koji se bave privatnim poslom trpe određene zastoje ili se suočavaju sa situacijama koje im nisu prijatne i koje ne znaju kako da reše. Bližite se kraju ovog perioda, uskoro će se stvari pokrenuti. Generalno gledano – dobra nedelja za jedan veliki pokret i mnogo aktivnosti kod vas. Ukoliko se sami ne pokrenete, pokrenuće vas drugi, saradnici ili poslovni partneri ili pak oni koji imaju ponude za vas. Neke informacije će vrlo zagolicati vašu pažnju – pred vama se otvaraju stvari koje vam idu u prilog.

Novac

Solidno.

Zdravlje

Iako zdravstveni segment ide na bolje, i dalje ste osetljivi.

 

JARAC

Hrana

Osećate se prilično dobro, posle dužeg perioda ste mirni I stabilni, što će pozitivno uticati I na vaš apetit. Ipak, organi za varenje su vam nešto osetljiviji ove sedmice, pa je potrebno da izbegavate namirnice koje vam izazivaju težinu u stomaku, nadimanje ili gorušicu….

Ljubav

Red korektnosti i nekih finih dešavanja sa partnerom, red razvlačenja živaca do tačke pucanja. Što se tih živcaca konkretno tiče, imate ih na izvoz pa ne verujem da će partner uspeti da vam ih isecka, ali svejedno – povremeno ćete imati želju da pobegnete od njega – ili kroz neku šetnju ili u prirodu. Trudićete se da budete fini i uglavnom ćete i uspevati u tome. A povremenu „buku“ koja dolazi od strane dragog vam bića, samo propustite kroz uši i ne obraćajte pažnju na to. Slobodni Jarčevi – neko je skrenuo vašu pažnju na sebe. Možda biste mogli da malo poradite na ovoj priči, šta mislite o tome?

Posao

Jeste da su neki dogovori ostali da „vise“ – to jest, niste sigurni da li će od toga biti nešto ili neće, ali generalno gledano – ne možete se požaliti na to kako se odvijaju situacije u poslovnoj sferi. Ovo je nedelja za dobre poteze, ovo je nedelja da neki vaš trud konačno počne da se oblikuje i realizuje. Ovo je i nedelja da vam stignu informacije koje jesu iznenađujuće i koje definitivno niste očekivali, ali koje vam idu na ruku i odgovaraju vam. Brzo rešavanje papiroloških pitanja, naročito u drugom delu sedmice.

Novac

Prilično stabilna situacija.

Zdravlje

Malo osetljivi disajni putevi, malo mogućnost povreda.

 

VODOLIJA

Hrana

Niste loši po pitanju ishrane. Umete da se kontrolišete, umete da pripremite kvalitetne i raznovrsne obroke, trudite se da sve vrste namirnica budu zastupljene na vašoj trpezi. Rezultati jesu promenljivi, ali će se od vikenda poboljšati u većoj meri.

Ljubav

Od subote Sunce koje vlada vašim partnerstvima izlazi iz vodenog mutljaga i prelazi u znak Ovna, vaše polje komunikacije, pokreta, dogovora, dešavanja. E od tada možemo da razgovaramo o tome da ćete partner i vi uspevati da se sporazumete i da će se situacije u vašem odnosu pokrenuti. Do tada  – mrka kapa. Do tada je partner ili raznjanjavljen, ili ćuti, ili se pokrio ćebetom preko glave i pravi se da ne postoji. Pustite ga da još malo spava dubokim zimskim snom, ionako će se uskoro probuditi. Slobodni – polako se neka dešavanja oblikuju, a još brže će to krenuti od vikenda. Ide vam nešto lepo, ide…..

Posao

Vodolijama u ovoj nedelji slede informacije, slede pregovori i dogovori. I to je samo uvod u dešavanja koja će se u značajnijoj meri pokrenuti od poslednje nedelje marta. Bitno je da ste vi u ovom periodu stabilni i pored toga što oko vas ništa nije stabilno, definisano, normalno. Bitno je i da vam mozak radi sto na sat i da ćete uskoro imati mnogo više prilike da ga upotrebite. Bitno je da od starog pravite novo – uvodite nove elemente u posao koji će brzo početi da daju rezultate.

Novac

Novac dođe, pa ode. Pa dođe pa ode. I tako konstantno.

Zdravlje

Do kraja nedelje ste u potpunosti u svojoj energiji.

 

RIBE

Hrana

Teško vam je – pa grickate nešto da se utešite. Dobro vam je – pa sa zadovoljstvom smažete čokoladu i tri kolača pride. U prevodu – ove nedelje ništa ne može da vas spasi od gomilanja kilograma, osim vaša volja i karakter. Pa, pokušajte….

Ljubav

Šest  Venera sada može da bude u vašem znaku, isto vam se hvata. Spaljenost od strane Sunca ukazuje na više stavki – ili vam ego ne dozvoljava da na pravi način pokažete ono što osećate ili pak čini da od drveta ne vidite šumu, od racia ne vidite osećanja. Ili ste pak toliko preokupirani sobom, ličnim prioritetima i obavezama – da je ljubav otišla u neki stoti plan. Kod zauzetih se ovo može malo popraviti ulaskom Merkura, partnerske planete u vaš znak. Partner će biti voljan da vam se prilagodi i da vam da emociju, pokušajte da uzvratite. Slobodni – sve je tu, na dohvat ruke a nikako da se realizuje.

Posao

Ne mogu da kažem da je vaša poslovna situacija lagana. Vrlo je verovatno da se odvija u fazonu – čas sve ide kako treba, čas ništa ne funkcioniše. Malo su okolnosti i druge osobe krive za to, a malo ste krivi i vi. Ako imate ljude u poslovnom okruženju na koje se možete osloniti – držite se njih i oko njih gradite svakodnevicu, dogovore. Ako nemate, prepušteni ste trenutno sami sebi što može dovoditi do povremenih grešaka i propusta. Vrlo zanimljive informacije vam dolaze u drugom delu nedelje.

Novac

Poboljšanje od ulaska u narednu sedmicu.

Zdravlje

Muči vas sve po malo.

 

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3