Kaži mi, kaži...

Karte dana – utorak 25.02.2020.

NOVAC – SMRT

Lepa je karta Novac, baš onako lepa i divna i mnogo je volimo….samo što ona ne označava da će nas danas zatrpati parama (šteta!). Karta Novac, pored keša u većim količinama, pokazuje i sve ono što je trajno i vredno u našim životima, sve ono što je naš oslonac, temelj i stabilnost. Naravno, potrefiće se tako pa će baš danas neko dobiti i te novce – i to najpre one koje je dugo čekao, kojima se dugo nadao. No, pošto nam je i karta Smrt u igri ovog dana a znamo kakva je njena simbolika – totalno sudbinska – danas vam mogu doći i pare za koje bismo na prvi pogled mogli da kažemo da ih nismo zaslužili. Na primer – da ih pronađemo, da nas časte, da nam poklone. Čak i to da „nismo zaslužili“ nije tačno – zasluge postoje, ali su u nekoj davnoj prošlosti i mi ih se ne sećamo.

No, hajmo mi na ostalu simboliku, a pare ako dođu – super! Bitno je samo da ne odu….da, da – postoji i ta opcija, ali za nju ćemo se praviti da je ne vidimo….

Druga, mnogo dublja simbolika ovih karata govori o trajnosti i velikoj vrednosti. Govori o dugotrajnom trudu i poslovnim, emotivnim ili bilo kojim drugim „projektima“  u koje ulažemo snagu, volju, istrajnost. Govori o onome u šta smo dali sebe – a kada se tako mnogo dajemo, to nam mora biti uzvraćeno. Zato je danas odličan dan da zapnemo, da navalimo – snagu imamo, sposobnost imamo, inicijativu imamo – i rezultati neće izostati! Ne očekujte ih odmah, kao na dlanu da vam budu pruženi – ali nema odustajanja, nema predaje! Dajte sebe i nagrada mora doći!

Dan je dobar da postavimo sebe na prvo mesto, ali ne na egoističan način u fazonu „ja pa ja“ već u smislu da preuzmete odgovornost na sebe i da se postavite kao lider – prvo u sopstvenom životu, a onda i u onim projektima o kojima smo pričali. Suštinska poenta ovih karata je – ništa što istinski vredi i što treba da traje – ne može preko noći doći! Ali, strpljivost, upornost i trud – uvek bivaju nagrađeni!Budite odgovorni prema sebi i drugima, prema onome što želite i volite. Dajte sebe i dobićete sebe – mnogo jače, efikasnije, bolje! Dajte sebe i dobićete za uzvrat ono što će trajati!

Još samo jedna stvar….. a to je naravno – prošlost. Dolaze nam prošli ljudi, prošle zasluge, prošli saradnici, prošle nagrade. Prošlost danas pokušava da postane budućnost. Mogu da kažem da je od te prošlosti baš danas mnogo toga dobro. Ali vaša intuicija mora biti pokazatelj – ako ona kaže DA – poslušajte je. No, ako kaže NE – kažite hvala lepo, doviđenja, prijatno, možda neki drugi put…..

Srećno danas!!!!!

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3