Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – UTORAK 28.06.2022.

LJUBAVNICA – KUĆA
Dijametralno suprotne energije su ovih dana oko nas i u nama.
Jedna je energija koja donosi radost, opuštenost, osmehe – predstavljena kartom Ljubavnica, a na nebu predstavljena planetama u znaku Ovna i znaku Blizanaca. I zaista, ovih je dana više druženja, više ljubavi, avanture, odmora, uživanja. Uspevamo da na kraći ili na duži rok odguramo probleme u stranu, lakše završavamo sa nekim pitanjima koja su nas opterećivala u prethodnom periodu, prosto – lakše se i lepše radujemo životu i svemu što on nudi. Vreme je i godišnjih odmora, pa se sve to nekako lepo uklopilo da nam donese predah i rasterećenje. I zaista – treba koristiti svaki trenutak i danas i ovih dana da otpustimo tenziju i pritisak koji nas dugo stežu i krckaju. I u ovom će danu biti radosti, druženja, lepih i slatkih i inspirativnih momenata. I treba im se prepustiti i zaroniti u njih, jer toliko nam je potrebno da se radujemo i smejemo!
Druga je energija predstavljena kartom Kuća, a na nebu – Suncem u znaku Raka (tu nas sutra čeka i mlad Mesec) u kvadratu sa Jupiterom iz Ovna, Marsom iz Ovna u sekstilu sa Saturnom i kvadratu sa Plutonom – to je energija samog našeg temelja koji pokazuje znake nestabilnosti, to je energija koja govori o snazi i volji koju ulažemo u rešavanje zahtevnih zadataka koje imamo i koja pokazuje emotivnu rastrzanost, čekanje, brigu i pogled u neizvesnu budućnost. Čak može doneti osećaj da nikakva naša akcija ne menja situaciju, da situacija stoji i da ne možemo pronaći način da je rešimo. Pa su tako i danas i ovih dana „na udaru“ naši emotivni temelji, naša sigurnost po pitanju porodice, poslovnog i finansijskog stanja.
I tako mi stojimo u raskoraku između ove dve energije. Pa su različiti modeli ponašanja za svakog od nas – Neko će akcenat baciti na opuštenost i uživanje, a za sve brige će reći „ma misliću o tome sutra“. Neko će lelujati između ove dve energije, čas se dizati a čas spuštati. A neko će se fokusirati na rešavanje problema dajući sebi tek s vremena na vreme dašak opuštanja.
Najbolji model ponašanja i funkcionisanja trenutno jeste da treba posvetiti pažnju i jednoj i drugoj energiji. Ne treba zapostaviti probleme i svakako ih ne treba gurati pod tepih jer – vrlo brzo će izaći, jači nego do sada – ali ne treba zapostaviti ni život i radovanje, treba sebi dati priliku da se opustimo i smejemo.
U to ime, budite dobro – srećno!!!!
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3