Kaži mi, kaži...

Mlad Mesec u znaku Raka 29.06.2022. – važno je šta jedeš, ali je još važnije šta jede tebe

Faza mladog Meseca otvorena je danas, u ranim jutarnjim satima. Gro dešavanja koje će ova faza pokrenuti kod nas su u naredne dve nedelje, a „repovi“ u narednih šest meseci.

Mlad Mesec jednako nov početak. Ali ono što konstantno volimo da zaboravimo i potisnemo jeste da pre novog početka dolazi završetak. Eh, kako bi to bilo fino da možemo samo da krenemo napred, a da se sve ono što nas muči i opterećuje nekako magično raspline i nestane. Samo da ne moramo da donosimo odluke. Sve ovo je dodatno prenaglašeno jer znak Raka jeste znak koji ne ume da pusti, jeste znak koji je sklon tome da čuči u mutnoj barici svog života i da se ne usuđuje da izađe iz nje. Jer, barica je poznato tlo bez obzira na to što je puna žabokrečine i mutljaga – izaći iz nje donosi neizvesnost i strahove, izaći iz nje znači da moramo da preuzmemo odgovornost za sebe i svoje postupke i da iskoračimo u nepoznato.

Pa tako u ovom trenutku mnogo nas nije zadovoljno trenutnom situacijom u životu. Da li se to vezuje za posao, porodicu, ljubav, materijalno – potpuno je nebitno, postoje situacije koje nam truju misli i dušu. I ovaj mlad Mesec zaista jeste fenomenalan trenutak da prepoznamo šta je ono što više nema svrhu u našim životima, šta je ono što vučemo kao balast – da stavimo tačku na to i da krenemo novim putevima.

Dakle, vreme je da se podvuče crta. Da se svako od nas suoči sa „tim nekim“ problemom, odnosom, načinom funkcionisanja – vreme je da se napravi veliko čišćenje i krene dalje.

Nekome će ovaj period doneti da počne na drugačiji način da se odnosi prema sebi – da promeni način ishrane, uvede se u red, otarasi se loših navika. Neko će se suočiti (koliko god da skreće pogled i gura pod tepih) sa trulim poslovnim, prijateljskim, emotivnim odnosima. Neko će se suočiti sa sopstvenim lošim ponašanjima prema drugima – partneru, članovima porodice, prijateljima, poslovnim saradnicima.

Generalno, period na dalje može pokrenuti niz problema vezanih za porodicu, za one koje smatramo bliskim osobama, može doneti štete porodici i privatnim preduzećima, može doneti zabrinutost za one koje volimo, može doneti probleme čak i kućnim ljubimcima. Takođe – doneće raskol u nama – emocije i osećaj sigurnosti i stabilnosti će biti ustalasani. Isto tako, period pred nama donosi rastrzanost između prošlosti i onoga što je novo. I jedno i drugo će vući na svoju stranu, a šta će „pobediti“ – pa, kod svakog od nas će to biti drugačije.

Dakle, dobar je trenutak da svako od nas sagleda gde je i koliko je zadovoljan sopstvenim životom. Dobar je trenutak da svako od nas iseče ono što ga koči, truje, opterećuje, zaustavlja. Dobar je trenutak da se napravi ogromno sređivanje i čišćenje – fizičko, mentalno, emotivno.

Ništa od ovoga neće ići lagano, ali da bi se krenulo dalje – neophodan je proces suočavanja sa istinama, završavanja – a onda kretanja ka budućnosti, ka formiranju novih temelja na kojima će naš život na dalje funkcionisati.

Postaviću kasnije za svaki znak i podznak uticaj mladog Meseca u pričama na instagramu.

A vi budite dobro, srećno!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3