Kaži mi, kaži...

Mesečni horoskop za decembar 2023

Dok si rekao „keks“ – stigosmo u poslednji mesec 2023-e godine. Skoro sam pročitala nešto smešno, citiram – Šta ćeš poželeti sebi za 2024-u godinu? – poželeću psihičku i fizičku odštetu za 2023-u 😀

Pa, kakva god da je bila – ova nam je godina na izmaku. Ali, pre nego što uplovimo u glanc novu 2024-u, moramo preko glave da preturimo decembar….

A na ulasku u decembar sačekuju nas Sunce, Mars I Merkur u znaku STrelca, Pluton u znaku Jarca, Saturn I retrogradni Neptun u znaku Riba. Retrogradni Jupiter I retrogradni Uran su u znaku Bika, Mesec u znaku Raka a u znak Vage se smestila Venera.

Odmah tog prvog decembra Merkur menja znak I prelazi u Jarca, u kojem ga očekuje I poslednji retrogradni hod u 2023-oj. Retrogradnost kreće 14-og decembra I sa njom ćemo “otvoriti” I ulazak u 2024-u. Merkur u Jarcu će nam dati jedan realističniji pogled, bolji fokus misli, odmerenost I praktičnost, uzdržanost, ali će pokrenuti i našu ambiciju. Sve “prateće efekte” Merkurove retrogradnosti naravno da ćemo osetiti – kašnjenja, probleme sa dokumentacijom, karticama, mentalni I fizički zamor, ponavljanja, greške (slučajne ili namerne), probleme u saobraćaju, trgovini, komunikaciji. Biće interesantno videti kako će se Merkurova retrogradnost odraziti kroz neke važne događaje koji nas čekaju u drugom delu decembra….realno je reći da čekamo zaplete, a ne rasplete.

4-og decembra Venera iz znaka Vage prelazi u Škorpiju. Pošto je ovaj znak mesto Venerinog izgona, loše pozicije – a Venera nam vlada ljubavlju, uživanjem i materijalnim segmentom – očekuje nas period pojačane ljubomore, posesivnosti, strasti, emotivnih jakih uspona i padova, počeci veza koji su obojeni požudom – ali isto tako i „borba“ za materijalnu stabilnost.

Na prelasku sa 12-og na 13-i decembar imamo mlad Mesec u znaku Strelca. Kvadratni aspekt mladog Meseca sa Neptunom iz znaka Riba ukazuje da se pred nama otvara period kreativnosti, nadahnuća i ideala sa jedne strane, sa druge – iluzija i obmana, prevara i laži.

22-og decembra Sunce prelazi u znak Jarca, zvanično otvarajući zimu. Odmah sledećeg dana, Merkur se u svom retrogradnom hodu vraća u znak Strelca.

27-og imamo pun Mesec u znaku Raka – pa su ovo dani okrenutosti prema porodici i prema onima koje volimo.

29-og decembra Venera prelazi u znak Strelca, taman pred doček nove godine – da donese porast strasti, emocija, ali i uživanja u radostima koje donose praznici, da nas opusti – i da nam „izbije“ iz džepa i poslednji dinar – sve u fazonu „širokooooo“.

I poslednjeg dana u ovoj godini – Jupiter, kao planeta mudrosti, morala, pravde, zakona i znanja  u znaku Bika kreće direktnim hodom. Pa, da vidimo da li će nas sve njegove osobine i kvaliteti više pratiti u godini koja je pred nama – jer u ovoj baš i nisu, realno.

Pa, to bi bilo to za decembar…..i za 2023-u godinu. Želim vam srećno putovanje kroz ovaj mesec, mnogo radosti i osmeha, mnogo lepih dešavanja koja će ostati upamćena u vašim srcima i mislima. Srećno!!!

 

OVAN

Ljubav

Strastveno i energično u ovnovskim emotivnim relacijama tokom decembra. Biće potencijala za po koju varnicu, najpre proizvedenu ljubomorom i posesivnošću (kod onih koji žive zajedno može doći i do neke vrste kraćeg sukoba vezanog za finansijski sektor) – ali bez većih posledica po vaš odnos. Napominjemo da Ovnovi mogu biti na iskušenju tokom prve i tokom poslednje nedelje meseca – čari „zabranjenog voća“ i tajnih odnosa umeju biti slatke….ali što to ume da iskomplikuje život i donese glavobolju, pa to je čudo jedno. U svakom slučaju – dani praznika će biti posebno lepi, pa uživajte u veselom ulasku u 2024-u godinu. Što se slobodnih tiče – i za vas je ovo period strasnih emotivnih iskustava. Da li će sve ostati na nivou avanture i dobre zabave – ili će se pretvoriti u nešto više od toga – individualno je.

Posao

Finansijski sektor donosi izazove tokom većeg dela meseca. Novac vam lako klizi iz ruku, pa je potrebno više kontrolisati troškove. Ne zalećite se u pozajmice ili kredite, osim ako je to istinski neophodno. Poslovno – lošija organizacija i problemi u komunikaciji sa kolegama i saradnicima će biti prisutni od ulaska u drugu dekadu meseca. Dogovori koje ostvarite mogu biti prolongirani ili ćete na njihovu realizaciju duže čekati. Povoljan mesec za one koji sarađuju sa inostranstvom i strancima.

Zdravlje

Osetljiv imuni sistem u drugom delu decembra. To je period i za aktivaciju hroničnih bolesti, pogotovo onih koje se vezuju za koštano – zglobni sistem. Više opreza u saobraćaju.

 

BIK

Ljubav

Velikim delom će postojati osećaj sigurnosti u vašim emotivnim relacijama – bez obzira na to što se povremeno mogu javljati talasi sumnje, posesivnosti, ljubomore čak. Strasti između vas dvoje jesu pojačane, više aktivirate jedno drugo – pa je tokom decembra povoljan period i za zajedničke planove – pogotovo one koji se vezuju za odmor, putovanje ili izlaske i druženje sa prijateljima. Iako ćete se suštinski dobro razumeti i uglavnom funkcionisati skladno – može doći do par „burnijih sukoba mišljenja“, naročito u drugom delu meseca – neće postojati pravi problem, već pre neki vid nesporazuma. Slobodni Bikovi – prva dekada, kao i sam kraj decembra su vrlo povoljni za ljubavna, više nego strasna dešavanja. U drugom delu meseca bivši partneri će pokušati da vas kontaktiraju.

Posao

Šanse za zaradu su povećane tokom prve dekade decembra i par dana pre praznika – ostatak meseca će ipak doneti više odliva novca, što kroz redovne troškove a što kroz vaše pomalo impulsivne kupovine ili ne baš isplativa ulaganja. Poslovno – solidna situacija, sa manjim usponima i padovima u kolegijalnim i saradničkim odnosima. Ukoliko težite većim promenama – one teško da mogu startovati sada (osim ako ne budu u prvoj dekadi decembra), više je izvesno da će biti prolongirane za januar.

Zdravlje

Više je naglašen mentalni nego fizički pritisak na vas tokom decembra. Ipak, poslednja dekada meseca donosi pojačan umor i pad imuniteta – moguće su prehlade, viroze, infekcije urinarnog trakta.

 

BLIZANCI

Ljubav

Decembar bismo mogli nazvati ljubavno prilično šarenim – biće više uspona i padova u odnosu sa voljenom osobom. Fokus stavite na komunikaciju – jer čak i kada ste partner i vi nervozni ili naelektrisani jedno prema drugom – razgovori, ali oni suštinski – će vas oboje smirivati, jer ćete moći da kroz njih rešite svaki problem ili trenutnu negativnu situaciju. Sa nešto više užurbanosti je prikazana poslednja nedelja decembra – ne kačite se oko sitnica, već više uživajte u nastupajućim praznicima, odmoru i lepim zajedničkim trenucima. Slobodni Blizanci – ne budite statični ili okrenuti samo obavezama – mesec vam pogoduje da se više krećete, izlazite, uživate. Novi udvarači su tu, ali ćete u drugom delu meseca ponovo sresti ili staru simpatiju ili bivšeg partnera.

Posao

Finansijska situacija će biti dosta stabilna, a postoji mogućnost i za više novca u vašem novčaniku. Poslovno – Kod vas je prisutno – kako se više bliži kraj godine sve se ubrzava, tenzija i pritisci rastu i izgleda kao da se sve završava na mišiće, u poslednjem trenutku. No, suštinski – iako ćete se vrlo ozbiljno naraditi i povremeno morati da se izborite sa negativnom atmosferom u kolegijalnom sektoru i pritiskom od strane saradnika – bićete više nego zadovoljni svojim učinkom i rezultatima.

Zdravlje

Bićete dosta osetljivi na prehlade i reagovati na promenu vremena. Slabiji imunitet u drugom delu meseca, a to je period i za aktivaciju hroničnih tegoba.

 

RAK

Ljubav

Stabilne parove očekuje dosta miran mesec i prilično usklađen odnos sa voljenom osobom. Naravno, može biti povremeno manjih tenzija – po koja varnica ljubomore ili nervoza zbog manjka zajedničkog vremena – ali suštinski, više nego dobro.  Ukoliko je odnos sa partnerom i ranije imao svoje uspone i padove – sada je možda vreme da se otvorenije popriča o problemima i da se pokuša da se oni reše. Dosta toga se sada može popraviti razgovorom, mada će biti i onih koji će radije izabrati varijantu „udri brigu na veselje“ i odabrati da sa partnerom otputuju i praznike provedu „negde daleko“. Slobodni Rakovi – nešto što će u početnoj fazi ličiti na avanturu – itekako se može pretvoriti u trajniji ljubavni odnos. Ako niste raščistili nešto iz vaše emotivne prošlosti – ona se aktivira u drugom delu meseca.

Posao

Finansijskim segmentom ćete biti u priličnoj meri zadovoljni, mada se mora priznati da ćete stvarno „junački“ zaraditi svaki dinar – jer je pred vama mesec sa priličnim brojem obaveza i gužvom u poslovnom sektoru. Od vas će se očekivati da uložite snagu, trud i napor na radnom mestu – a nećete baš uvek biti „podržani“ od strane kolega i saradnika – posebno u drugom delu decembra. Želja za promenama će biti naglašena, ali bar trenutno – nema puno prostora za kvalitetne „iskorake“.

Zdravlje

Veće oscilacije po pitanjima zdravlja. Imaćete periode kada se osećate odlično i puni snage, ali i one u kojima postoji pad imuniteta, mentalne i fizičke energije – posebno u drugom delu decembra.

 

LAV

Ljubav

Posle turbulencija I velikih oscilacija koje su vas pratile u partnerskim odnosima u proteklom periodu, sada ulazite u nešto lagodniju ljubavnu „zonu“. To ne znači da nećete imati momenata i situacija u kojima se konfrontirate, u kojima postoji napetost ili nervoza – ali znači da će neuporedivo više biti onih opuštenih i lepih trenutaka između vas dvoje. Dobar je period da se provodite, da otputujete negde zajedno, da uživate u više strasti i budete aktivniji. Slobodni Lavovi – za vas je tokom decembra „rezervisano“ više društvenosti i provoda, ali i mogućnost da se ozbiljno zaljubite. No, paralelno sa novim osobama u vašem životu – sledi vam i neki vid „raščišćavanja računa“ sa prošlošću – bilo da je u pitanju bivši partner, stara simpatija ili prijatelj koga dugo niste videli (a potajno vam se dopadao).

Posao

Merkur će krenuti retrogradno u vašem polju poslovne svakodnevice, obaveza i odnosa sa kolegama – tako da već od ulaska u drugu dekadu meseca možete očekivati porast zbrke, nesporazume i slabu organizaciju u ovim sektorima. Koliko god da ste sposobni i aktivni sada – neke stvari nećete uspevati da držite pod kontrolom. Prilagođavajte se novonastalim okolnostima i ne nervirajte se zbog kašnjenja, sporosti saradnika ili lošije komunikacije sa njima. Vodite računa šta potpisujete i ne pravite greške.

Zdravlje

U drugom delu meseca imunitet je nešto slabiji, pa možete biti skloni prehladama. Kod starijih Lavova su mogući problemi sa kičmom, reumom, zglobovima.

 

DEVICA

Ljubav

Bez obzira na sitniju problematiku koja se može javljati, prva polovina meseca je solidna – kroz komunikaciju će se pronaći dogovor, rešenje, pravi put. Dogovor kuću gradi – bi bio moto za vas tokom ovog perioda. Drugi deo meseca već nije toliko jednostavan – vi možete lako i nervozno reagovati za svaku sitnicu, komunikacija će početi da baguje i češće će se javljati nesporazumi. Baš iz tog razloga – tada bi tek bio pravi trenutak da se razgovara – i o onim lepim, ali i o onim pomalo nezgodnim pitanjima i temama u vašem odnosu. Ukoliko ste u mogućnosti – u poslednjoj nedelji decembra ili izlazite češće zajedno, bavite se aktivnostima koje vam oboma prijaju – ili idite na kraće putovanje i opustite se – oboma vam je potrebno da na lep i opušten način „zatvorite“ poglavlje zvano 2023-a godina. Slobodni – decembar vrlo miriše na prošlost. Možda na bivše, možda na osobe i priče koje su vrlo slične onome što ste ostavili iza sebe.

Posao

Iako vas umor polako stiže – jer tokom 2023-e ste više nego vredno radili – i dalje ćete biti dosta produktivni tokom decembra, što se hoće odraziti najpre na stanje vaših finansija. Od ulaska u drugu dekadu meseca pa sve do kraja godine – češće ćete se suočavati sa preprekama – one će biti rešavane sa vaše strane, ali će uticati na vaš fokus i organizovanost. Iz tog razloga – moguće je da usled „zamora materijala“ budete skloni greškama i nesporazumima sa saradnicima.

Zdravlje

Hronični tegobe starijim osobama tokom drugog dela meseca. Mlađi – postoji mentalna istrošenost, ali i osetljivost naročito na prehlade. Nešto više opreza u saobraćaju.

 

VAGA

Ljubav

Iako partner ima više inicijative i aktivniji je u vašem odnosu tokom decembra, on će vrlo često tražiti „vreme za sebe“ i povremeno ćete imati osećaj da se ponaša suviše opušteno i onako kako njemu odgovara. Iz tog razloga moguće je da će se kod vas javljati posesivnost, isključivost, ljubomora i češće promene raspoloženja – pa ćete drago vam biće u jednom trenutku strasno voleti, a u drugom ga isto tako strasno „napadati“. Ako se takva partnerova ponašanja budu ponavljala (a vrlo je izvesno da hoće) moguće je gubljenje i ono malo strpljenja što imate i prilično burna rasprava u poslednjoj dekadi meseca. No, ipak će ulazak u zonu praznika doneti smirivanje situacije i više opuštenosti i radosti u vašem odnosu. Slobodni – uzbudljiva ljubano/strastvena dešavanja su više nego izvesna, ali je pitanje da li mogu ići ka ozbiljnijem i trajnijem odnosu.

Posao

Iako možete dosta dobro zaraditi tokom decembra – pitanje je koliko ćete biti uspešni u raspolaganju tim novcem. Budite oprezni i sa troškovima, ali i sa ulaganjima – jer lako možete potrošiti mnogo više nego što ste planirali. Poslovno, bićete dosta aktivni i ažurni po pitanju obaveza – no, problemi i zastoji će se javljati pogotovo od ulaska u drugu dekadu meseca – ne vašom krivicom, već spletom okolnosti. Bitne dogovore ili papirološka pitanja rešavate tokom poslednje dekade meseca.

Zdravlje

Osetljivost stomaka i urinarnog trakta, a moguće su i respiratorne infekcije. Mogućnost za povrede tokom poslednje dekade decembra.

 

ŠKORPIJA

Ljubav

Pojačane strasti obeležiće partnerske škorpionske odnose tokom decembra. No, koliko je ovo dobro za „vruća ljubavisanja“ toliko je nezgodno zato što će i kod partnera i kod vas aktivirati isključivost, ljubomoru, preosetljivost i potrebu da kontrolišete jedno drugo. Zato će povremeno u vašem odnosu „mirisati“ na dramu – što će biti lakše smirivati tokom prve polovine meseca, a nešto zahtevnije tokom ostatka decembra. Baš iz tog razloga – tokom drugog dela meseca pokušajte da više razgovarate, da oboje budete objektivniji i spremniji za jedan racionalniji pristup svakoj temi. Slobodne Škorpije – ceo mesec je odličan po pitanjima ljubavi i strasti. Privlačićete poglede i pažnju a i vi ćete krenuti u „osvajačku akciju“. Mesec pogoduje ulasku u priče koje se mogu kroz vreme razviti i trajati.

Posao

Dosta povoljne finansijske okolnosti tokom decembra napuniće vaš novčanik. No, treba obratii pažnju na one redovne troškove – račune naročito jer vam neki zaostali račun može tokom poslednje dekade meseca „izbiti“ pare iz džepa. Poslovno – bez većih promena. Dosta obaveza, odnos sa saradnicima i kolegama imaće svoje uspone i padove. Drugi deo meseca je nepovoljan za dogovore, može doneti nesporazume, poslovne komplikacije, kao i probleme sa dokumentacijom.

Zdravlje

Više obratite pažnju na ishranu – možete lako nabaciti kilograme što neće uticati samo na vašu liniju, već i na opšte stanje organizma. Prehlade u drugom delu meseca.

 

STRELAC

Ljubav

Sunce I Mars u vašem znaku će ukazati na vašu inicijativu prema voljenoj osobi i vašim zajedničkim aktivnostima kao i na pojačane strasti, ali će vam sa druge strane davati i „oštricu“ i nestrpljivost, na momente čak i pojačanu nervozu koju ne mora izazivati partner već vaša okupiranost obavezama i rastrzanost na mnogo „frontova“. Vaša komunikacija će u prvom delu meseca biti dosta solidna, ali tokom drugog dela decembra biće potrebno posvetiti se onim temama koje ste u proteklom periodu zanemarivali ili izbegavali da ih pokrenete. Baš tokom poslednje dekade meseca oboje budite spremniji na otvoreni razgovor i pojačano razumevanje jer ćete oboje biti dosta napeti, pa gledajte da to ne ode u pravcu jače rasprave. Slobodni – vas će tokom decembra vući izuzetno jake strasti – pažnja suprotnog pola će biti izražena prema vama, ali ćete i vi imati snažnu inicijativu i potrebu da osvojite.

Posao

Male su šanse za neke korenitije promene i jača poslovna dešavanja tokom ovog perioda – uglavnom će se sve vrteti oko standardnih obaveza i rutine – sa kojom ćete u nekim danima bez problema izlaziti na kraj, dok će u drugim biti napeto i naelektrisano do poslednjeg trenutka. Odnos sa kolegama i saradnicima povremeno će vam donositi glavobolju, pogotovo u drugom delu meseca. Polovično zadovoljstvo stanjem finansija – poslednjih desetak dana decembra ozbiljno će vam isprazniti novčanik.

Zdravlje

Potrebno je napraviti promene po pitanju ishrane. Takođe – ovaj mesec se može pokazati kao dosta i mentalno i fizički zahtevan po vas. Krajem meseca moguće su i povrede.

 

JARAC

Ljubav

Da ćete biti baš zadovoljni svojim ljubavnim životom i odnosom sa voljenom osobom – pa i nećete. Iako će površinski delovati kao da je situacija standardna – vi ćete biti okupirani nekim razmišljanjima, brigama, nedoumicama – koje se ne moraju vezivati striktno za partnerski odnos, ali će vam u svakom slučaju otežavati da budete opušteni i rasterećeni. Razgovarajte sa partnerom, pokrenite pitanja koja vas muče jer je to najbolji način da dobijete razumevanje i podršku, a i da odnos ide stabilnim tokom. Pojedini pripadnici vašeg znaka mogu biti skloni tajnama, pa čak i ulasku u tajnu avanturu. Slobodni – dobar deo meseca daje priliku za upoznavanje novih, zanimljivih lica – osoba koje bi vas itekako mogle probuditi i pokrenuti i emotivno i seksualno. Poslednja dekada decembra može aktivirati kontakt od strane bivšeg partnera ka vama, a i vi ćete biti skloni da malo „tumarate“ po prošlosti.

Posao

Dobre šanse za pojačane finansijske prilive tokom decembra. Potrudite se da novac usmerite na pravilan način – jer povremeno hoćete biti skloni finansijskim „ispadima“ i neumerenim trošenjima. Poslovno – prva polovina meseca prolazi u prilično redovnom radnom režimu – bez velikih trzavica i poteškoća. U drugom delu decembra već postoji pojačan pritisak i ubrzavanje, a istovremeno postoji i „zamor materijala“ kod vas – pa su mogući i propusti, ali i nešto više nervoze u kolegijalnom okruženju.

Zdravlje

Osetljiviji ste u drugoj polovini meseca. Energija i imunitet će biti promenljivi pa pokušajte da više odmarate i posvetite pažnju sebi. Sklonost povredama i aktiviranje hroničnih boljki.

 

VODOLIJA

Ljubav

Mesec prilično dobre energije i jačanja strasti između partnera i vas. Umećete da pokrenete jedno drugo – bez obzira da li su u pitanju zabavne aktivnosti, akcija, uživanje, putovanja – ili su u pitanju ozbiljnije teme i „projekti“ kojima morate da posvetite pažnju i vreme. Da ćete baš uvek biti savršeno zadovoljni – pa i nećete. Mogu se povremeno javiti varnice ljubomore ili će poslovne i porodične obaveze kod oboje „kratiti“ vaše zajedničke trenutke – ali šta sad – bitno je da će vas kraj godine zateći u dobroj atmosferi i da ćete uživati u praznicima i zajedničkom opuštanju i uživanju. Slobodne Vodolije – bićete više nego aktivni tokom celog decembra. Period je protkan jakim društvenim aktivnostima – pa nije čudno što će vašu pažnju privući možda i više osoba. Neke Vodolije će biti sklonije avanturama, ali se tokom ovog perioda mogu oformiti i ozbiljnije ljubavne priče. Poslednja dekada donosi podsećanje iz prošlosti – kako ćete odgovoriti na ovaj „zov“ – na vama je.

Posao

Još jedan mesec koji će poboljšati stanje vaših finansija, barem što se priliva novca tiče. Po pitanju troškova stanje će ostati nepromenjeno – malo je verovatno da ćete uspevati da ih kontrolišete. Poslovno – dešavanja, ali i vaše funkcionisanje će ići iz krajnosti u krajnost. U nekom momentu ćete se snalaziti i biti organizovani i tačni kao švajcarski satić – a u nekom drugom ćete funkcionisati haotično i zbrda zdola, sve u pokušaju da sve postignete na vreme. No, vaši krajnji rezultati su više nego dobri.

Zdravlje

I mentalno i fizički ćete se dosta trošiti tokom ovog perioda, pa su mogući povremeni energetski padovi i slabiji imunitet. Odmarajte se što je češće moguće.

 

RIBE

Ljubav

Biće potrebno više strpljenja, razumevanja i taktičnosti u vašim emotivnim relacijama. To će posebno biti naglašeno kod onih koji žive zajedno ili su u braku – konkretno vama može doći par situacija koje će itekako testirati vaše strpljenje i mir. Posebno obratite pažnju na poslednju dekadu meseca koja na dnevni red može izneti stara pitanja, stare sukobe ili nerešene teme od ranije. Ostali – dosta solidno. Dogovor će postojati i komunikacija funkcionisati, osim u par momenata kada se može javiti nerazumevanje na kratko ili se eventualno probuditi ljubomora. Slobodne Ribe – postoji jaka inicijativa suprotnog pola prema vama. Ne žurite da biste mogli da odaberete osobu koja vam donosi stabilnost i ozbiljnost (biće ih) i odgurnete od sebe osobe koje vam nude samo prolaznost i razočarenje (i njih će biti)

Posao

Dosta jake poslovne aktivnosti, vrlo brzo i žustro u ovom sektoru tokom celog decembra meseca. Vi ste u periodu jakog razvoja i dokazivanja – na vas se itekako računa i to ćete se truditi da opravdate. Iako vrlo aktivna i ispunjena dešavanjima – prva polovina meseca je jednostavnija po vas. Ulaskom u drugi deo decembra situacije se znatno ubrzavaju, dolazi do kašnjenja i grešaka, a potrebno je rešiti i sve zaostatke iz prethodnog perioda. Finansijskim segmentom ćete biti zadovoljni i pored velikih troškova.

Zdravlje

Definitivno vam je potrebno više odmora i sna jer ste i mentalno i fizički prilično razvučeni i isceđeni. Osetljivost je pojačana od ulaska u drugi deo decembra.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3 

slika – Pinterest