Kaži mi, kaži...

KONJUNKCIJA MARSA I VENERE SA PLUTONOM U JARCU I PRELAZAK U VODOLIJU 6-OG MARTA

Kontakt bilo koje planete sa Plutonom povećava i produbljuje njeno dejstvo (u dobrom ili u lošem smeru, sve zavisi od kvaliteta planete u tom znaku i od pozicije koju ta konjunkcija ima prema našim natalnim tačkama).
Mars u Jarcu je egzaltiran što znači da je njegovo dejstvo prenaglašeno. Pošto je Mars planeta koja govori o akciji, namerama i izvršenju tih istih namera, o borbi i snazi, ali i o agresiji, ljutnji i sukobima – jasno je da će sve ove karakteristike biti u prvom planu. Dejstvo Venere, pošto ona niti u Jarcu niti u ovoj konjunkciji nema poseban uticaj jeste ili kroz trpljenje ili kroz pokušaje da tu snažnu energiju usmeri na konstruktivna, lepa dešavanja ili pak na dogovore – sa vrlo slabim ili promenljivim dejstvom.
U prevodu – tačna konjunkcija Marsa i Venere sa Plutonom na ličnom planu donosi sledeće – veliku pokretačku snagu, prodornost, sposobnost da promenimo postojeće stanje, uništavanje obrazaca ponašanja i odnosa koji nam nanose štetu, duboke suštinske promene u načinu razmišljanja i delovanja, donosi jačanje strasti u odnosima i fatalne ali nestabilne nove početke.
No, isto tako donosi preterano agresivna ponašanja, loše odnose, borbu i svadljivost unutar poslovnog, porodičnog, emotivnog, pa čak i prijateljskog sektora, eskalacije sukoba, donosi gomilanje tenzije, pretnje, pokušaje dominacije i kontrole, opsesivna ponašanja i ljubomoru, mobing, pritiske i napade na žensku populaciju. Donosi osećaj nemotivisanosti, težine, pritiska okolnosti i osećaj usamljenosti ili nerazumevanja. Po pitanju zdravlja su tu problemi sa koštano zglobnim sistemom, hormonima i žlezdama.
E sad, dejstvo ove konjunkcije traje još od 24-og januara (od momenta kada su Venera i Mars u istom znaku) i trajaće i na dalje – to je proces koji je počeo na jedan način krajem januara, produžava se tokom februara i prve nedelje marta i menja formu tokom ostatka marta ulaskom Marsa i Venere u Vodoliju gde ih čeka vladar Jarca Saturn i tokom prve nedelje aprila – do momenta kada Venera izađe iz znaka Vodolije. U prevodu – sve ono što se ovih dana gomila unutar nas i unutar odnosa u kojima smo – počeće da se oslobađa i izbija u prvi plan već od početka sledeće nedelje pa sve do početka aprila.
Pa tako ulazimo u period velikih promena na ličnom planu i potpuno drugačijeg načina funkcionisanja. Promene u obrascima ponašanja. Potreba da se oslobodimo pritisaka i bilo čega što nam je nametnuto. Bunt protiv represivnih ponašanja i ograničavanja u bilo kom sektoru. Ulazimo u fazu raščišćavanja svega onoga što se u nama i oko nas nagomilalo, što nas je zatrpalo. Loši odnosi bilo koje sorte pucaće kao licne, bićemo svedoci preokreta (i na dobro i na loše) u mnogim situacijama.
Vodolija je fiksni, vazdušni znak. No, isto tako Vodolija je znak koji je nepredvidiv u ponašanjima. Pa eto nama meseca iznenadnih iznenađenja i preokreta gde bilo koja situacija može stići od nule do sto na sat u trenutku.
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3