Kaži mi, kaži...

KRALJICA DRAME U LJUBAVNOM POHODU

Venera je u znak Lava ušla 13-og juna i u njemu će ostati do 10-og jula, kada prelazi u znak Device. A kakva nam je ta lavovska Venera? Pa – vruća, vruća, vrućaa! Ova Venera traži od nas da sijamo, da blistamo, da upadamo u oči, da skrećemo poglede na sebe!

Ova Venera traži zabavu, provod, ali ne neki tamo običan, jednostavan – samo najbolje je dovoljno dobro za nju! Ova je Venera ludog, dramatičnog i vatrenog srca i hoće da se udvarači vrte oko nje, hoće da flertuje, da zavodi, da osvaja. Lav je peto polje zodijaka, i „zadužen“ je za ljubav, flertovanje, avanturu, za provod, zabavu, uživanje, decu, igre na sreću, sport, pozornicu –  a Venera će u tranzitu kroz ovaj znak tražiti romansu, tražiti strast, tražiti ljubav od koje će da klecaju kolena i njoj, ali još više – onima na koje se « namerači » !!!

U ovim danima ne budite povučeni, zatvoreni u kuću, okupirani samo dnevnim obavezama – potrebno je da vidite i da budete viđeni, potrebno je da smelo i hrabro zakoračite na ljubavnu pozornicu. Takođe, ovo su dani da se malo luksuziramo, da priuštimo sebi ono najbolje, da se ulepšamo, nakitimo, našminkamo, namirišemo – svaka je žena u duši kraljica, a ova Venera će to izvući na površinu.

Venera najavljuje ulazak u VRUĆE LETO – vruće bar što se ljubavi tiče ! A kakvi će nam to aspektići sačekati ovu nebesku kraljicu, kakve će joj zamke biti podmetnute, kakvi će je naleti strasti i ludila obuzimati….pa hajde da vidimo !

Od kako je zakoračila u znak Lava, Venera je u kvadratu sa Uranom ! Taj aspekt će biti aktuelan sve tamo negde do 20-og juna. Kvadrat Venere I Urana – ma uzbuđenje, iznenađenje, frka u najavi! Planete iz dva fiksna znaka se sudaraju, pa će biti – kom opanci, kom obojci! Ovu Venericu će nam neko opasno iznervirati, pa može da se dogodi da baš onako lavovski zariče! Ovaj aspekt itekako može da označi probleme u emotivnim odnosima, pa malo rashladite glavu s vremena na vreme! Po pitanju novca – rizici! Da, znam – ko riskira, taj profitira….i ne sporim, neko će se u ovom periodu lepo ovajditi po pitanju finansija, ali ovo je jedan vrlo “klizav” aspekt – ako sve ne promislite do detalja, pa čak I u tom slučaju – nešto vam može izmaći tlo ispod nogu, pa ćete ostati na gubitku…..Dame će u ovim danima nemilice da rasipaju keš, naravno – na sebe I na svoje uživanje! Pa dobro, I treba se s vremena na vreme malo opustiti, ne možemo non stop da se stežemo I prebrojavamo! Dalje – svesni ste da je kvadrat Venere I Urana aspekt koji vuče u avanturu! Koji govori o letnjim ljubavima koje dođu kao udar groma, ali se baš I ne zadržavaju u našem životu….Ma jednom se živi! Govori o zaljubljivanju na prvi pogled! Govori o tome da zauzmete nizak start I pripremite se za iznenađenje! U svakom slučaju – ovo su dani provoda I ludovanja, pa hajte vi blago meni – navalite!

Venera je od nekog 17-og juna pa sve do 22-og u konjukciji sa Severnim Mesečevim čvorom I opoziciji sa Južnim Mesečevim čvorom! Opa! Šta li nam je to sudbina spremila što nećemo moći da izbegnemo? Možda baš neku ljubav – karmičku, sudbinsku! Iako su aspekti turbulentni, nekome od vas će se u ovom periodu pojaviti ONAJ PRAVI….ili ONA PRAVA! Ovo je osoba koja će vas “vezati”, možda I bračnim, porodičnim vezama! Jeste da će u ovom odnosu morati da bude drame, ali I ta drama je tako pikantan, ljuto – sladak začin!

Na ovaj aspekt nadovezuje se i Venerina opozicija sa Marsom iz Vodolije. Aspekt postaje aktuelan 19-og juna i traje sve do 25-og ! Ljubav, strasti I drama drmaju sve u šesnaest! Sa postojećim partnerom je ovakva situacija – niti jedno sa drugim, niti jedno bez drugog! Prekidi, vraćanja, prekidi, vraćanja….i tako u krug! Možda I želite da pobegnete, ali vas nešto non stop vraća unazad! Nema bežanja! Za to vreme – slobodni luduju! Strasti su na vrhuncu, a letnje noći postaju vrele!

Za to vreme – od nekog 23-eg juna pa do 28-og Venera pravi i kvadrat sa Jupiterom ! Ama šta je ovo, ljudi moji? Nebo nam ne da da se smirimo, stišamo…..non stop nas gura u dramatičnost, u onu varijantu “sve ili ništa!” Venera u kvadratu sa Jupiterom preteruje za sve pare! E da, što se tih para tiče – pričuvajte ih ovih dana, jer će vam leteti iz džepa samo tako….Ovaj aspekt označava kulminaciju u ljubavnim odnosima! Držite se dobro, jer tlo se drma! Sa druge strane – ovo je aspekt uživanja, ali ono – do daske! U punoj brzini, pa nek ide život ! U prevodu – daj mi sve ! I još preko toga !

E, nakon toga….nastupa smirenje…..Ko je ludovao, taj se izludovao. Strasti se smiruju i polako idemo dalje…..Neko će da raščišćava ruševine i da ponovo gradi svoj odnos sa partnerom….neko će isti staviti « ad acta » i krenuti novim putem….Neko će samo uživati u onome što ima, siguran i srećan, kao kraljica ili kralj na svom prestolu…..

Venera u znaku Lava je na pozornici, a čekaju je dešavanja koja će joj promeniti život. Čak iako vam se u ovom momentu čini da se ništa spektakularno ne dešava i da ne postoji šansa da se situacija promeni….sačekajte, pričaćemo za koji dan opet…..Svi glumci su već tu, i samo se čeka da predstava počne! Uživajte, i neka vam je sa srećom!

Ljubi vas vaša Venera sa papilotnom <3

*originalni tekst objavljen na www.facebook.com/mojastrolog/