Kaži mi, kaži...

Ne, nisam ljubomorna… Što pitaš?

Venera u Raku u opoziciji sa Plutonom u Jarcu….a već za koji dan i njen kvadrat sa Uranom….Za ljubavne ali i finansijske „dilove“ ovo baš i nisu najmirniji trenuci….Prvi krug dešavanja biće zaključno sa četvrtkom, a drugi nam ide od nedelje (o tom drugom – drugi put pišemo J )

Hajd da se bacimo na ono što nas čeka u narednih par dana….Pluton, pa još retrogradan, „čupa“ iz naše podsvesti sve ono što smo nekako nagurali, potisnuli, pokušali da zaboravimo ili da zanemarimo….da se pravimo da ne vidimo…Ne da nam da budemo mirni, non stop nas podseća na stvari, situacije i ljude koji nas bole. Venera u Raku traži i želi sigurnost, želi da bude spokojna i mirna, ušuškana u ljubav (ili u finansijsku sigurnost, jer ovde se radi i o novcu, ne samo o emociji – nekome je na prvom mestu ljubav u ovom periodu, ali nekome su pare!), pokušaće da se povuče u tišinu jer njen dispozitor Mesec ide u znak Riba, pokušaće da ćutanjem, maštanjem, bude u svom malom svetu, zaštićena….

Opozicija ove dve planete govori o suštinskom raskolu između ova dva principa – nesigurnost i sigurnost ne mogu pronaći zajednički jezik, ne mogu napraviti primirje….da bi se tako nešto desilo, morali bi da naučimo da sami sebe kontrolišemo, jer Pluton i jeste kontrola, da se prisetimo negativnih iskustava kada smo dozvolili da emocije vladaju nama i da sada pokušamo da naučimo lekciju….Pluton je retrogradan, što znači da smo nešto slično ovim stanjima već ranije prošli, ko zna koliko puta, i pali na ispitu….sada ga dobijamo opet, da bi drugačije reagovali i naravno – dobili neki potpuno drugi „odgovor“….Plima emocija se diže, a čeka je ogroman kameni zid o koji se mora razbiti. Rat je u najavi. Taj rat za sada se vodi u našim glavama i mislima….ali lako može da se prenese i na konkretna dela!

Kako se manifestuje ovaj aspekt? U ljubavnom smislu – kroz osećaj nesigurnosti, osećaj da vam tlo izmiče ispod nogu, da se taj neki vaš mali svet urušava jer se suočavate sa pritiskom i osećajem da ćete izgubiti nešto što je vaše! Kod nekog je to ljubavna, kod drugog – finansijska sigurnost! Možemo postati opsesivni u pokušajima da na svaki mogući način zadržimo ono što nama izgleda kao da pokušava da se otrgne! Želje divljaju, posesivnost i ljubomora pokušavaju da nas uzmu pod svoje! A ima li zaista, realnih razloga za ovakve strahove? Da se ne lažemo – naravno da kod nekih ima. Ali isto tako – zapamtite da je veliki deo ovih nemira, nesigurnosti, ludila – samo u vašoj glavi! Igraju se planete sa vama, igra se vaš mozak sa vama!

Ne mogu vas sprečiti da osećate nesigurnost, ali mogu da vam dam savet – nije, ali zaista NIJE vreme za delovanje! Kod mnogih od vas – nije sve tako kao što izgleda! Ne zaboravite – gro onoga što se oseća, što uznemirava, samo su naše projekcije! Nemojte da se kajete kasnije kada shvatite da je vaše lično ludilo proizvelo nešto što možda više ne može da se popravi!

Ljubi vas vaša Venera sa papilotnom <3

Jedan komentar