Kaži mi, kaži...

MARS U TRANZITU KROZ ZNAK RAKA – povređena osećanja (a može i – borba za emocije)

Mars, planeta akcije, volje, energije, planeta – ratnik,  u vodenom znaku Raka je od 25-og marta. Mars je u znaku Raka u lošoj poziciji, što znači da je njegov uticaj slab, volja neizražena, energija promenljiva, a da je za izvršenje akcije, kojoj ova planeta stremi – potrebno neuobičajeno više truda nego inače.

Rak je nežan, osećajan, emotivan – Mars vatren i strastan i može se povremeno „daviti“ u onome što mu je nepoznato i gde se ne snalazi baš najbolje. Kada se vatra i voda spoje – krene ključanje. Akcija od strane Marsa postoji, ali znak Raka ga ne podržava, pa se dešava da se gubi snaga, da dolazi do frustriranosti, koja se onda okreće u smeru nervoze, razdražljivosti.

Osećanja su naglašena, intenzitet emocija postoji, ali postoji i problem da se ova osećanja i emocije realizuju na pravi način, pa dolazi do promenljivog ponašanja, koje je čas agresivno, kroz bes, čas kroz povlačenje, zatvaranje u tišinu.

Pošto je Rak znak koji vlada porodicom, domom – tranzit Marsa kroz njega može doneti baš u ovim segmentima izuzetno pozitivne ili izuzetno negativne situacije, sve u zavisnosti od toga kakve su njegove pozicije u vašim natalnim kartama. U pozitivnom – doneće nadljudsku hrabrost kada se treba zaštititi ili odbraniti dom, član porodice, neko koga smatramo „svojim“. Takođe, ovo je dobar tranzit za sve radove po kući, jer će se na taj način ova energija pravilno usmeriti i potrošiti. Neko može izabrati da se u ovom tranzitu i preseli, da ode na odmor da napuni baterije (jer će se osećati iscrpljeno i „izduvano“). Može doneti veću usmerenost ka onima koji su nam najbitniji, pažnju, brižnost, potrebu da pomognemo, učinimo. Bićemo spremniji da pokažemo osećanja, bićemo mekši, nežniji, nećemo moći da sakrijemo ono što se u nama dešava. Neke osobe za koje ste smatrali da su kao kamen tvrde, mogu se slomiti pred vama, otvoriti vam dušu i reći ono što niste mogli ni da sanjate.

Negativno – prvenstveno – svađe u domu, sa članovima porodice. Dugo ćutanje, a onda pucanje u velikom stilu, sa sve ogromnom količinom besa, čak i navalentnosti, agresije. Branićete se čak iako niste napadnuti, jer će vaš unutrašnji osećaj biti da vam neko ugrožava lični prostor ili da vas „bode u mozak, u dušu“.  Nesigurnost i konstantan „trip“ da ćete izgubiti nešto što vam je veoma važno, što ćete pokušavati da zadržite, po svaku cenu. Posesivnost i porast ljubomore….

Kao što vidite, od svega će biti pomalo u narednih skoro dva meseca – do 20-og maja….Jedan savet…u stvari više njih – ne treba ćutati i kumulisati ništa u sebi, stvari treba rešavati odmah, dok su još male. Što duže se čeka, veći će pritisak biti, pa samim tim i manifestacija može biti prilično burna. Dalje – pre nego što krenete da se branite, prvo razmislite da li ste uopšte napadnuti. Ne doživljavajte sve previše lično i tragično, ohladite malo glavu, pa tek onda – razgovarajte, bez divljanja, plakanja, besa. Ako imate emocije – recite ih. Ako imate sumnje – iskažite ih. Ako ste ljubomorni – razgovarajte sa voljenom osobom, ne kažnjavajte i nju i sebe ćutanjem. Sa članovima porodice se trudite da budete iskreni i otvoreni. To što vas je šef iznervirao, ne znači da treba da bes i nervozu istresete na one koji su vam najbliži i koji vas vole.

Koristite pozitivne strane ovog Marsa – volite. Budite nežni, saosećajni, pažljivi. Učinite dobro delo. Pomozite slabijem. Prihvatite neku odgovornost vezanu za porodicu na sebe. Idite majci po lekove, umesto oca odradite neki posao. Pravite veliko spremanje, renovirajte dom, bavite se radovima po kući. Dokle god ljubav stavite na prvo mesto, neće biti problema u ovom tranzitu. Srećno!!!!

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3