Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 12.-18.10.2020.

OVAN

Hrana

Još je jedna energetski zahtevna sedmica pred vama u kojoj će vam biti potrebno da dopunite svoje baterije kvalitetnim obrocima. Preporučuje vam se više mesa, ali ne i mesnih prerađevina, naročito onih industrijskih. Što se povrća tiče, najviše će vam odgovarati spanać i cvekla.

Ljubav

Mlad Mesec u vašem polju partnerstava u ovoj sedmici svakako donosi nove početke Ovnovima u emotivnim vezama. Kod mnogih od vas ovo će označiti početak malih koraka na bolje, sitnih dešavanja koja deluju kao lepak u vašem odnosu I više vas privlače jedno drugom. Kod drugih parova, ovo će se manifestovati na taj način što ćete na dnevnoj bazi doživljavati jedno po jedno malo razočarenje partnerom I odnosom. Slobodni Ovnovi – ukoliko imate nameru da zadržite emotivne priče koje sada otpočnu, one se ne mogu vezivati samo za hemiju I strast. Ako je baš to osnova – teškoće I brz kraj.

Posao

Nezadovoljstva se lagano nakupljaju kod vas, shvatate da mnogo toga što ste očekivali ili što ste se čak dogovorili sa saradnicima i nadređenima nije ispoštovano. Imate utisak da vaš rad nije dovoljno cenjen I verovatno ste u pravu po tom pitanju. Mnogi od vas će početi da lagano traže odstupnicu I da posvećuju svoje vreme aktivnostima koje se vezuju za potencijalni novi poslovni smer. U ovoj nedelji očekujte teškoće u saradnjama, nerazumevanje je naglašeno kao I svi papirološki I organizacioni problemi.

Novac

Neka mala, više kozmetička nego prava poboljšanja na polju finansija.

Zdravlje

Uvedite zdrave navike, više odmarajte.

 

BIK

Hrana

Želećete da probate nova jela, nove recepte, nove začine. Takođe, ove sedmice ćete radije, naravno ukoliko ste u mogućnosti, prošetati do omiljenog restorana nego se petljati po kuhinji. Ovo je za vas period u kome je naglašena potreba za uživanjem i opuštenim obrocima u krugu onih koje volite.

Ljubav

Neka pitanja I situacije u vašim partnerstvima treba razjasniti I sada možda I jeste pravi trenutak za to, pogotovo ako se ta pitanja postavljaju kao faktor nestabilnosti ili sumnje u vašem odnosu. Komunikacija sa voljenom osobom će u ovoj nedelji pomalo čudno funkcionisati I možda će oboma trebati više truda da se prilagodite jedno drugom I na pravi način razumete drugu stranu. Ne donosite zaključke naprečac, popričajte sa voljenom osobom o svemu što vas muči a vezano je za vašu priču. Slobodni Bikovi – iznenadiće vas kontakt od osobe iz vaše davne prošlosti – neko koga ste maltene već zaboravili.

Posao

Atmosfera na poslu nije sjajna, zahtevi koje vam nameće vaše radno okruženje I nadređeni su prilično visoki I opterećujući po vas, ali vi nekako uspevate da se snađete I uspešno plivate dalje. Smetaće vam sporost, neefikasnost I neorganizovanost kod onih sa kojima ste u kontaktu I to vas povremeno može izbacivati iz takta. Vi ste dobro, ali oni oko vas nisu I smetaju vam da funkcionišete normalno I kvalitetno. Mogu vas iznenađivati informacijama, postupcima I na kratko vam stvarati zbrku u glavi.

Novac

I pored korektne finansijske situacije, opterećenost ovim segmentom postoji.

Zdravlje

Sitne zdravstvene tegobe koje vas više iritiraju nego što vam istinski donose problem.

 

BLIZANCI

Hrana

Dok vaš vladar kreće retrogradno kroz znak Škorpije, pravi je trenutak za čajeve koji će vam pročistiti krv, detoksifikovati organizam. Takođe, doprineće smanjenju mogućnosti za neke urinarne probleme. Čaj od koprive, peršuna, kukuruzne svile – sami izaberite.

Ljubav

Koliko god želeli da se pred partnerom I drugim osobama pokažete kao stabilni I sigurni, teško je da je to istinski tako. Kao da ste upali u začarani krug u kojem konstantno preispitujete I proveravate sve ono što se vezuje za reči I postupke voljene osobe. Kao da tražite dokaz za uznemirenost koja trenutno postoji kod vas. Da, sada može biti sitnica koje će vam bosti oči, ali suština vaše veze je dosta stabilna I nemojte je vi poljuljkivati. Slobodni Blizanci – zanimljivo vam može biti, ima tu peckanja I flertovanja, može se provući čak I neka zanimljiva avanturica – ali to bi otprilike bilo to. Skloni ste mislima o prošlosti.

Posao

Mnogo je dešavanja u vašem poslovnom okruženju pa ćete povremeno I vi biti neorganizovani I nesređeni. Možete u nekim situacijama požuriti, a to može dovesti do grešaka ili do toga da dođete u sukob sa onima sa kojima sarađujete. Teško je da ćete bilo šta sada moći da promenite ili da izvedete na brzinu, pa odustanite od ovakvog modela ponašanja. Ne nervirajte se ukoliko stvari ne idu onako kako ste zamislili, budite prilagodljivi I spremni da uhvatite korak sa mnogobrojnim dešavanjima.

Novac

Finansijski segment je nestabilan, ali vi se nekako snalazite u svemu ovome.

Zdravlje

Nagli pokret može izazvati uklještenje živca I problem sa kičmom.

 

RAK

Hrana

Mlad Mesec u drugom delu nedelje donosi Rakovima odličnu mogućnost da krenu sa novim režimom ishrane, dijete, da se okrenu novim, zdravijim životnim navikama. Ako ste u mogućnosti, posetite nutricionistu, da vam odredi pravilan raspored i sastav obroka.

Ljubav

Nepovoljan odnos Saturna iz polja partnerstava sa Suncem pre govori o odgovornosti, moranju I sporosti u vašim bitnim emotivnim relacijama nego što daje radost I podsticajne momente. Da se razumemo – nema ničeg lošeg u ovome, osim što vama fali ljubavi I pažnje. Pokušavaćete da pokrenete priču sa partnerom u ovom smeru, ali će to ići polovično I na sitno. No, ponekad je sitan znak pažnje dovoljan da popravi utisak celog dana, zar ne? Slobodni Rakovi – iako tvrdite da ne želite da se vraćate u prošlost, svesno ili nesvesno je prizivate i ne možete da iskulirate komunikaciju sa osobom koja vam je značila pre.

Posao

Vaša očekivanja od ove nedelje su prilično velika, ali mora se priznati da je teško da ćete ih ostvariti. Jedan deo da, ali sve – ne bih rekla. Postojaće situacije koje će vas kočiti, usporavati ili vraćati korak unazad. Vi ste nestrpljivi a ta nestrpljivost vam sada nikako ne ide na ruku – kao da vas okolnosti namerno usporavaju u nameri da vas nešto nauče. I pored ovoga, napravićete neke fine iskorake I otpočeti dogovore I saradnje koje će se u budućnosti pokazati kao pozitivne po vas.

Novac

Trenutno ne umete da baratate novcem na pravi način.

Zdravlje

Korektna zdravstvena situacija.

 

LAV

Hrana

Još ove nedelje Sunce vaš vladar, nalazi se u znaku Vage, koji vama i ne odgovara baš energetski, jer se često osećate umorno i izduvano. Potrebno vam je nešto da vas „digne“, pa pokušajte da pojačate ishranu jajima, orašastim plodovima, crnom čokoladom, spanaćem, džigericom

Ljubav

Kvadratni aspekt Sunca koje vlada vašim znakom sa Saturnom, planetom koja vlada partnerskim odnosima baš I ne govori o najpodsticajnijem periodu u kojem je vaš odnos sa voljenom osobom. Ovo su aspekti teškoće, ograničenja, neke suvoparnosti koja se provlači kroz vašu vezu. Akcenat se baca na odgovornost I na poštovanje, a ljubav I pažnja nekako izostaju. Kratki bljeskovi strasti možda mogu da vas pokrenu….Slobodni Lavovi – flertići da, avanturice da. Sve nešto na sitno I sićušno da. Stabilnosti, prave emotivne povezanosti I koraka ka dubljem vezivanju sa nekim – trenutno nema.

Posao

Mnogo nerviranja, naglašeno buntovništvo I tvrdoglavost, potreba da promenite nešto ili da radite stvari na svoj način a ne kako vam drugi “diktiraju”. No, malo je verovatno da bilo šta konkretno možete promeniti u ovoj radnoj sedmici. Na kraju će se sve svesti na to da ćete igrati onako kako drugi sviraju, nezadovoljni I količinom obaveza a nezadovoljni I vašom ulogom u svemu ovome. Neki Lavovi mogu ući u fazu kada na dnevnoj bazi ne osećaju više podsticaj da se angažuju I posvete svom poslu.

Novac

Prilivi su korektni, ne veliki ali dovoljni za vaše potrebe.

Zdravlje

Pad imuniteta, umor. Kod starijih – problemi sa kičmom.

 

DEVICA

Hrana

Teško je održati balans po pitanju ishrane, kada je čovek okupiran problemima ili je u nekom intenzivnom stanju, zar ne? Tako i vi ove sedmice – povremeno se „pogubite“, odete u neku rasejanost i zamišljenost, a na hranu zaboravite…..

Ljubav

Realno gledano – sve je u redu u vašim partnerstvima. Ja ne mogu da kažem da će biti savršeno, ali će biti dobro I zato nemojte tražiti dlaku u jajetu I nekim sitnicama okupirati svoje misli, od detalja ne videti šumu. Ne preispitujte sve, ne analizirajte – pokušajte da se opustite I uživate u onome što se dešava. Nemojte meriti ko je koliko dao ljubavi i pažnje i koliko se ko trudi. I ne, ne vraćajte se na teška pitanja koja se vezuju za vaš odnos – opet ćete se saplesti na njima, pustite ih. Slobodne Device – privlačite nove emotivne prilike, ali i dalje gledate u prošlost. Ne bavite se onim što je bilo, nije vredno truda.

Posao

Ni na poslu nije toliko loša situacija. Ok, ima sporosti kada je potrebna brzina a isto tako – u momentima kada vam je najviše potrebno da budete skoncentrisani dešava se more situacija oko vas koje vas destabilizuju, ali šta sad. Niste prvi put u ovakvoj fazi, naučili ste valjda do sada da se sa time izborite. Venerom u svom znaku privlačite pozitivne prilike, ljude i dešavanja – ona vam daje mogućnosti da korak po korak dođete do svojih ciljeva. Ok, vaš vladar kreće unazad – momenat da rešite prošle propuste.

Novac

Mlad Mesec u vašem polju finansija doneće neke malecke pomake na bolje.

Zdravlje

Uglavnom ste dobro. Sitne tegobe vezane za organe za varenje i urinarno genitalni trakt.

 

VAGA

Hrana

Za vas je sada najbolja varijanta da jedete manje obroke, da uzimate dosta tečnosti i da izbegavate premasnu ili prezačinjenu hranu. Manjih tegoba sa varenjem bi moglo biti, a da biste izbegli nadimanje – ne jedite na brzinu i dobro zažvaćite svaki zalogaj

Ljubav

Još jedna sedmica u kojoj se vaši emotivni odnosi ozbiljno preispituju. Sve ono što je nestabilno I trulo neće preživeti ovu nedelju I period koji je tek pred nama, koliko god vi vagali I bili neodlučni. Ukoliko je vaša veza suštinski dobra, svakako će u ovoj sedmici biti nekih momenata koji će vam doneti nesigurnost, razmišljanje I analiziranje I partnera I vas I vašeg odnosa. Ali, to analiziranje će ići u pravcu da neke situacije popravite I poboljšate. Slobodne Vage – ukoliko želite strast, to možda I možete da dobijete. Ukoliko pak hoćete stabilnu novu emotivnu priču – e, to teško da će da bude.

Posao

Lepo će vas ova sedmica saplitati. Sve će vam biti teško, imaćete problem da se pokrenete a organizacija posla će verovatno biti misaona imenica. Previše ćete razmišljati, premalo delati. Okupiraćete svoj mozak nekom situacijom I u potpunosti se zabagovati po tom pitanju, ujedno propuštajući stvari na koje možda morate mnogo da obratite pažnju. Ispetljaćete se vi nekako iz svega ovoga ali kada na kraju radne nedelje sve saberete I oduzmete shvatićete da ste napravili mnogo propusta I grešaka.

Novac

Stišćete se I štedite…..a onda sve potrošite u deliću sekunde na neke gluposti.

Zdravlje

Problemi sa kičmom I organima za varenje. Naglašen umor I nemotivisanost.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Škorpije itekako moraju da obrate pažnju na svoj način ishrane. Kad god „skrenete“ sa nekog pravog puta, imaćete stomačne probleme. A u ovoj nedelji ste skloni da vrludate I ne osluškujete na pravi način potrebe svog organizma.

Ljubav

Merkur u vašem znaku kreće retrogradno, vaš vladar Mars već duže vreme je isto u retrogradnom hodu – Škorpije će itekako biti sklone da se vraćaju u prošlost, a obzirom na to da je sumnjičavost kod vas sada prenaglašena – vi ćete meriti I odmeravati svaku partnerovu reč I  postupak od samog početka vašeg odnosa I slagati je u mozaik. I neki od tih mozaika neće biti lepi ni malo. Savet je da sve vaše sumnje ostavite po strani I date vremenu šansu da ih potvrdi ili opovrgne. Slobodne Škorpije – jedna osoba vas strašno privlači a istovremeno imate more pitanja u vezi nje na koje ne možete sada dobiti odgovore.

Posao

Dok se vi bavite teorijama zavere I okupirate svoj mozak pitanjima na koja sada ionako nećete dobiti odgovore – u poslu pravite greške I kasnite. Ne uspevate da se fokusirate, ne uspevate da posvetite punu pažnju onome od čega se živi I brljate. Opasuljite se dok je vreme i prekinite da se bavite nebitnim stvarima. Čak i u trenucima kada ste najviše posvećeni poslu i obavezama, imaćete kikseve – neki put ćete vi biti krivi, ali biće i situacija u kojima vas drugi sputavaju i sapliću.

Novac

Ovde je situacija onako, nije loše.

Zdravlje

Stres, umor, problemi sa spavanjem.

 

STRELAC

Hrana

Trude se Strelčevi da budu umereni ili da se zdravije hrane. Ne poričem, stvarno ste rešili da se sredite u ovom segmentu. E sad, drugi je problem što vam se sve nekako nameće da grešite, da kršite sopstvena pravila…u prevodu – ne možete da odolite nekim namirnicama, pa nikako….

Ljubav

Ok, ne mogu da kažem da je situacija sjajna u vašim emotivnim relacijama ali nije baš ni toliko loša koliko vi umete povremeno da ubeđujete sebe. Nemojte da idete u ono što vama nije svojstveno I da primećujete samo ono što je loše I što vam ne odgovara. Vratite se u svoj stari model ponašanja I osećanja – pun optimizma I radosti I videćete da te neke sitnice koje su vas do sada bole u mozak više nećete primećivati. U prevodu – ovo može da bude dobra nedelja, ne kvarite je. Slobodni Strelčevi – možda nećete ostvariti baš sve svoje ljubavne želje ali ćete se dobro zabaviti i provesti !

Posao

Brzina u dešavanjima I talas neočekivanih situacija, informacija I gužve u svakom delu vašeg poslovnog života se nastavlja. Vi lično imate osećaj da gro toga propuštate I ne završavate na pravi način, da čistite samo sitnice a da ona krupna pitanja ostaju nerešena – verovatno to sada jeste zaista tako, ali I ovo što sada radite nije loše ni malo, obzirom na okolnosti kojima ste okruženi. Vaše je da date sve od sebe I da se potrudite – nešto će se rešiti odmah, a za nešto će biti potrebno više vremena u narednim nedeljama.

Novac

Taman koliko vam treba. Da, znam – to nije istina, ali bolje išta nego ništa.

Zdravlje

Problemi sa spavanjem, glavobolje I manjak odmora.

 

JARAC

Hrana

Jarčevi ove sedmice svaki svoj obrok pripremaju sa posebnom pažnjom. Uživaju i u pripremi, ali i u degustaciji, kao i u zadovoljnim osmesima onih koje su pozvali na ručak….Pravi je trenutak i da isprobate neke nove recepte ili mešavine začina. Uživajte.

Ljubav

Još jedan test vaših emotivnih relacija ide u ovoj sedmici. Parovi koji su stabilni će ga proći bez problema, trudiće se da kroz komunikaciju osvetle potencijalni problem ili teškoću, da razgovaraju o tome i pronađu zajedničko rešenje. Nestabilni parovi će biti skloni da problem potiskuju u drugi plan, da se prave da ne postoji I da se bave nevažnim temama. Ukoliko ste vi u ovoj grupaciji, budite svesni – problem raste i nema nameru sam od sebe da ode. Posvetite se njegovom rešavanju dok još imate vremena. Slobodni Jarčevi – flertovanje. Lepo, slatko, zanimljivo I kratko. Biće nastavka, da znate.

Posao

Drugi vas požuruju po nekim pitanjima, gurkaju vas I podstiču a to vam se ne dopada. Pre nego što se u potpunosti zatvorite za ovakve situacije razmislite malo I sagledajte je bez vašeg urođenog skepticizma. Meni deluje da nešto od ovih predloga I “gurkanja” ne bi bilo ni malo loše po vas. Sa autoritetima nemojte da se nadmudrujete u ovoj sedmici – da, sigurna sam da znate mnogo bolje od njih, ali ne izgleda mi da bi se njima dopalo da im solite mozak I govorite šta je potrebno da urade.

Novac

Nešto pojačani troškovi.

Zdravlje

Malo će vas mučiti hronične boljke.

 

VODOLIJA

Hrana

Ove su sedmice Vodolije u potpunosti nepredvidive, pa čak i kada je hrana u pitanju. Želećete da probate i nove ukuse, ali i da uživate u omiljenoj hrani. Potrebno vam je dosta energije, pa preporučujemo meso, jaja, banane, i naravno – puno voća i povrća

Ljubav

Kvadrat vašeg vladara Saturna sa Suncem koje predstavlja vaše partnere, kao I opozicija retrogradnog Marsa iz vašeg polja komunikacije na to isto Sunce stvarno ne obećavaju neku preterano ljubavnu sedmicu. Previše je ovde hladnoće I nervoze da bismo mogli da kažemo da ćete vas dvoje uživati u zajedničkim trenucima. Možete malo da se čupate na strast, ali ovo su slaba I kratkotrajna “čupanja” I suštinski ne rešavaju problem. Slobodne Vodolije – da ima dešavanja sa suprotnim polom, ima. Da bilo koje od tih dešavanja ide u onom pravcu koji vi priželjkujete – ma nema ništa od toga.

Posao

Svi oko vas vas nerviraju. Neko vas nervira zato što je dosadan, neko zato što je lenj, neko zato što vas konstantno ometa, neko zato što ne ume jasno da kaže šta misli I da ide u suštinu već okoliša kao kiša oko Kragujevca, neko vas iznervira čim progovori. U suštini, malo se vama smučilo sve ono što se dešava oko vas I zato ste naježeni I samo čekate da vam neko nešto kaže da biste mogli da dignete revoluciju. E, nemojte da se brinete – I vi nervirate sve oko sebe, tako da je trenutno nerešen rezultat.

Novac

Para ima, ali mira u vašoj glavi po ovom pitanju – nema.

Zdravlje

Kad biste mogli da kulirate I odmarate češće, možda bi se taj zemljotres u vašoj glavi I stomaku smirio.

 

RIBE

Hrana

Neki od vas su već primetili da su se zaokruglili, što je posledica lošeg načina ishrane, ali i preterivanja sa grickalicama, slatkišima. Da biste oporavili svoj organizam, potrebna vam je lagana hrana, sa manje mesa, ali više svežeg i barenog povrća.

Ljubav

Partnera čas obožavate, a čas vas nervira. Ne kažem ovog puta da je greška samo u vama I u vašem načinu razmišljanja, ne. Evidentno je da vaše dražesno biće ima zaista neka, pomalo čudna ponašanja. Čas je romantični anđelak, a čas vas nemilosrdno bode u mozak postupcima I rečima. Samo nemojte da se uplićete u neke sumnje I ljubomorisanja jer to može otvoriti Pandorinu kutiju pa će biti džumbusa. Volite se I dalje, čas divno čas uz nerviranje. Slobodne Ribe – neko zanimljiv je tu, postoji povremeni kontakt i komunikacija i to, sa malo sreće – možda i može otići u nekom ozbiljnijem pravcu.

Posao

Ne mogu da kažem da vam je nedelja mirna I stabilna u poslovnom segmentu, jer nije. No, čini mi se da ste u dužem prethodnom vremenskom perodu nekako ipak navikli da do svega što želite morate stići polako I uz veliku količinu stresa. Ima nesporazuma, ima kratkotrajnih konfuzija I brljotina, ali sve ovo je prolazno I krajnji rezultat će biti dobar po vas. Ok, moraćete da ispravljate mnogo tuđih grešaka, što vas jednim delom opterećuje ali drugim vam daje priliku da pokažete svo vaše znanje I umeće.

Novac

Troškovi, troškovi…..

Zdravlje

Naglašen stres, premalo odmora I ne baš adekvatna ishrana.

 

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3