Kaži mi, kaži...

Merkur u znaku Riba – magla svuda, magla oko nas

Planeta Merkur predstavlja misao I intelekt, predstavlja razum I komunikaciju, logiku i povezivanje, svaku vrstu pokreta I saobraćaja, pisanu I govornu reč, ruke I spretnost, informaciju, decu I trgovinu.

Njegov tranzit kroz znak Riba, gde Merkur ima nepovoljno dostojanstvo govori o dezinformacijama, greškama, neproverenim informacijama koje plasiramo ili koje dolaze do nas, o zamajavanju nebitnim stvarima dok nam bitne promiču ispred nosa, o lažima,  o manipulaciji, lopovluku, obmanama, o “prodavanju magle”. Psihološki – govori o mentalnoj rastrojenosti, o nefokusiranosti, rasejanosti, o idealizaciji, letargiji, o mentalnom vrtenju u začaranom krugu.

Šta možemo da očekujemo u narednim danima (do 10-og marta) i čega bismo trebali da se pričuvamo?

Postojaće nefokusiranost I neorganizovanost, kao I “gluvi telefoni” u komunikaciji. Mozak I jezik će umeti da zabaguju. Logika će slabo funkcionisati – informacije koje dobijamo možemo pogrešno protumačiti I povezati. Malo je verovatno da ćemo biti objektivni u zaključcima I postupcima, bićemo skloni I sanjarenju na javi I ono kako se osećamo će itekako uticati na naše funkcionisanje, postupke, reči.

Komunikacija nam može biti nerazumljiva I teško ćemo se dogovarati. Takođe, možemo reći baš ono što ne bismo trebali I to osobi koja to ne bi smela da zna. Pripazite gde šaljete mailove, sms-ove, poruke bilo koje vrste – jer itekako mogu otići na pogrešnu adresu.

Papirološki problemi mogu biti naglašeni. Izgubićete papir ili dokument koji vam je bitan ili će vam isti biti ukraden. Čuvajte novčanike, ključeve, kreditne kartice, lozinke –  da se ne biste nervirali kasnije.

Ovo je period kada pešaci ne gledaju gde I kako prelaze ulicu – mogu samo u trenutku da iskrsnu ispred vozila. Naročito treba obratiti pažnju na najmlađe učesnike u saobraćaju. Kada su deca I mlađa populacija u pitanju – moguće su laži I prikrivanja. Takođe – vodite računa o njima na svaki mogući način jer su u ovom periodu osetljivi I fizički I mentalno.

Problemi u saobraćaju mogu biti i zbog smanjene vidljivosti, nefokusiranosti i nepažnje, rasejanosti.

Kada su u pitanju osećanja – postoji naglašena romantika, sanjarenje, sklonost ka iluzijama, zaljubljivost….ali isto tako postoji mogućnost tajnih i paralelnih veza i odnosa.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3