Kaži mi, kaži...

Mesečni horoskop avgust 2020

Početak avgusta dočekujemo sa ne baš lepim rasporedom planeta – veliki komunikacijski problemi, posebno u porodičnom, poslovnom i emotivnom segmentu. Nemogućnost dogovora, otežano je sve ono što se vezuje za papirološka i administrativna pitanja i postoje konstantna odlaganja u planovima. Teškoće u saobraćaju, sa decom, mogućnosti povreda. Merkur je na poslednjim stepenima znaka Raka u opoziciji sa retrogadnim Saturnom, Jupiterom i Plutonom. Stvari će se pomeriti na bolje ulaskom Merkura u znak Lava od 5-og ovog meseca. Znak Lava, u kojem se nalazi i tranzitno Sunce vlada odmorom, ljubavlju, decom, sportom, uživancijom, kreativnošću. Pošto ove dve planete neće imati nikakvo onemogućavanje, a biće u protočnom, trigonskom aspektu sa Marsom iz znaka Ovna, sigurno je da ćemo u jednom delu avgusta imati više optimizma, radosti, ljubavi a možda i po koje putovanjce. Evidentno je da će se sve ono vezano za papirologiju i administrativna pitanja odvijati neuporedivo lakše.

Venera će 7-og avgusta preći u znak Raka pa će se i porodični odnosi stabilizovati, a istovremeno – ovo je dobar period i za više ljubavi u domu, za bolje odnose sa porodicom. Takođe – dobar period za renoviranje, kupovinu lepih sitnica za kuću, a zašto da ne – čak i za kupovinu stambenog prostora (mada bih, zbog perioda koji je pred nama ipak savetovala da se ne zatrčavate i da sačekate).

Od samog početka avgusta Mars će krenuti u kvadratne aspekte sa retrogradnim Jupiterom i Plutonom, a u drugom delu meseca ulazi i u kvadratni aspekt sa retrogradnim Saturnom. Pošto nas vrlo brzo čeka i Marsova retrogradnost – ovi aspekti će biti aktuelni u dosta meseci koji su ispred nas, mada ćemo najjači „udar“ osetiti tokom septembra i oktobra. Jedan od najtežih i najkompleksnijih aspekata koji bukvalno znači „udarac sudbine“, lom, prelamanje – sukobljava se agresija oličena u Marsu u znaku Ovna sa blokadom oličenom u Saturnu u znaku Jarca. Nemojte se zanositi – period pred nama jeste težak, kompleksan, zahtevan. Naravno, na svakog od nas će se odraziti individualno, sve u zavisnosti od toga u koja nam polja upadaju Mars i Saturn, i naravno – kakve aspekte prave sa našim natalnim planetama i osetljivim tačkama u našem horoskopu. Osećaj ograničenja, nedovršenosti, sputavanja – i pored toga što ste mislili da ste je rešili, stara problematika se vraća, kod svakog od nas u nekom različitom životnom segmentu i na drugačiji način. Generalno, od drugog dela avgusta nas čeka postepeno „stezanje“ i sve lošija atmosfera u mnogim segmentima, po mnogim pitanjima. Na žalost, koliko god ovakvi aspekti bili nepopularni i baš bi ih bilo fino izbeći – oni pokazuju da neke stvari zaista moraju da se prelome preko kolena i da se na njih jednom zauvek stavi tačka. Ono što se pod ovim aspektom i sada u avgustu, ali i u narednim mesecima „prelomi i polomi“ – malo je verovatno da će ikada više moći da se obnovi.

No, hajmo mi dalje….Merkur će već 20-og avgusta preći u znak Device (na žalost kroz znak Lava će protrčati, pa će nam i ta uživancija izgleda na isti način biti servirana – tek po malkice). Odmah za njim i Sunce 22-og avgusta prelazi u znak Device. Što smo se odmarali, odmarali smo se (a i nije bilo nešto), sad je već vreme da se ponovo vratimo u svakodnevicu….

Kraj meseca će nam biti vrlo sličan kao početak jer ovog puta Venera ulazi u opoziciju sa retrogradnim Saturnom, Jupiterom i Plutonom – opet nam sledi stezanje i pritisak kroz porodične i emotivne odnose, osećaj nesigurnosti i finansijski problemi.

Pa, eto…..avgust. I nije neki mesec. Ali, ako ništa drugo – daće nam da makar malo udahnemo i osetimo lepotu života, možda i ljubavi. Ja vam želim svaku sreću i dobro tokom ovog perioda.

 

OVAN

Ljubav

Slobodni Ovnovi su u prilično dobroj poziciji da tokom avgusta promene svoj emotivni status. Sad, da li će to biti na kraće ili na duže – zavisi od mnogo faktora, ali u svakom slučaju – imate dovoljno prostora za uživanje…..pa makar to na kraju ispala samo letnja avantura. Uglavnom će biti aktuelne nove osobe, mada postoji period tokom druge dekade avgusta kada možete obnoviti kontakt sa bivšom simpatijom. Zauzeti će morati nešto više da se potrude, zajedno sa voljenom osobom oko tog uživanja i opuštencije. Nema tu nešto mnogo prostora za vas dvoje, naročito u drugom delu meseca, pa bi zajedničke momente pre toga trebalo iskoristiti za možda kraće putovanjce ili ako niste u mogućnosti – za više sloge i zajedništva, pa makar sedeli kod kuće. Ukoliko ste u braku, neki lepi momenti vam idu preko dece a ukoliko planirate renoviranje ili zajedničko sređivanje stambenog prostora – ne svađajte se baš mnogo.

Posao

Vrlo jak I aktivan poslovni mesec, ali najpre za one Ovnove koji imaju sposobnost da procene kada treba zastati, sačekati I konsolidovati se a kada treba krenuti “u napad”. Početak avgusta neće delovati obećavajuće – papirološki problemi, prevelik pritisak na vas I manjak vremena za obavljanje čak I redovnih obaveza. Od 5-og avgusta bolja komunikacija I organizacija. Poslednja dekada meseca donosi sukobe sa autoritetima ali I neke pozitivne promene u poslovnom okruženju.

Zdravlje

Od ulaska u drugu dekadu avgusta osećaćete se znatno bolje, energičnije a mnogi od vas će biti I u pojačanim fizičkim aktivnostima. Više kontrolišite ishranu.

 

BIK

Ljubav

Površno gledano,odnos sa emotivnim partnerom će funkcionisati dosta stabilno i mirno. No, ispod mirne i glatke površine ima dosta toga što je potisnuto i što bilo vi, bilo voljena osoba ostavljate da rešavate „neki drugi put“. Najpre vas lično dosta toga „žulja“ kada je odnos sa partnerom u pitanju – možete smatrati da vi više pokazujete emocije, da druga strana gleda samo sebe, da vam ne pridaje dovoljno pažnje, da ste vi uvek tu kada ste potrebni njoj ali da ona vrlo često nije tu kada je potrebna vama. Zato će ovaj mesec proći u unutrašnjim previranjima i „toplo – hladno“ oscilacijama sa voljenom osobom. Poslednja nedelja avgusta može neke od vas dovesti i u fazu da ozbiljno razmišljaju o razlazu. Slobodni Bikovi – i tokom druge i tokom treće dekade avgusta postoje pojačane šanse za ljubavno ostvarenje. U ovom periodu je itekako moguće ući u emotivnu priču koja će krenuti dosta vrcavo i zanimljivo.

Posao

Dosta izazovni aspekti početkom avgusta donose vam pojačanu nervozu na poslu, teške dogovore, kratke rokove I administrativne probleme. No, vrlo brzo ćete vi uspeti da uhvatite tempo I prilagodite se, a onda I da rešavate stvari, jednu po jednu. Pred vama je jedan dosta aktivan period sa mnogo izazova koji će biti pojačani tokom poslednje dekade meseca. Vaši planovi neće funkcionisati onim tempom koji bi vam odgovarao, ali to ne znači da od njih treba odustati. Poboljšanje finansija u drugom delu avgusta.

Zdravlje

Promenljivo zdravlje tokom avgusta. Potrebno vam je više šetnje, fizičke aktivnosti – da biste lakše izašli na kraj sa stresom koji je prisutan. Problemi sa spavanjem, premalo odmora.

 

BLIZANCI

Ljubav

Zauzeti Blizanci ulaze u avgust u prilično zategnutom odnosu sa partnerom. Sve negde do kraja prve dekade ovog perioda ta napetost može rasti, pa je itekako moguće da u nekim odnosima dođe I do prekida. Sad, da li će taj prekid biti trajan ili ne zavisiće I od vas I od druge strane, pošto postoji prostor da se stvari popravljaju I dovedu u normalu. Generalno gledano, voljena osoba I vi ćete biti u čudnom odnosu, kao na klackalici – biće prilika za lepe I opuštene trenutke, ali često će se pojavljivati situacije u kojima se ne slažete po nekim, vrlo bitnim pitanjima. Takođe, vi ćete često biti skloni da prednost date prijateljima umesto partneru, pa I to može biti razlog za nervozu. Slobodni Blizanci – mesec koji vam donosi izlazak iz rutine, dosta pokreta a samim tim  –  više prilika za nova interesantna poznanstva. Druga dekada meseca je najzanimljivija I najviše ispunjena potencijalnim ljubavnim dešavanjima.

Posao

Ono što će biti vaša slaba tačka tokom avgusta jesu finansije I to najpre problem sa troškovima I dugovanjima. Nešto od ovoga možete regulisati I rešiti, ali bojim se da će to opterećenje u priličnoj meri ostati I na dalje kod vas. Generalno gledano – ovo jeste mesec u kojem ćete biti dosta poslovno aktivni, mada će vam povremeno organizacija posla predstavljati problem. Mnogobrojna papirološka I administrativna pitanja je sada moguće rešiti ili makar pokrenuti na pravi način. Privatnici – bolje.

Zdravlje

Stomačni deo vam je osetljiv, povedite više računa o ishrani. Drugi deo meseca može doneti pojačane tegobe hroničnim bolesnicima.

 

RAK

Ljubav

Naravno da neće svi Rakovi proći isto tokom avgusta. Prvo moramo napraviti podelu na stabilne odnose I one koji su u svojoj suštini već poodavno truli. Ovi prvi će naravno mnogo lakše pregurati avgust – imaće početkom I krajem meseca manje nesuglasice ali će ono lepo u vezi ili braku preovladati. Šta više – neki parovi čak mogu izdići odnos na viši nivo, odlučiti se za ulazak u brak, zajednički život, veridbu. Problem su nam one druge, nestabilne veze koje će tokom avgusta proći kroz prilično gusto trnje….i to ne samo kroz avgust, već I kroz naredne mesece. Poenta je u tome da se vaši odnosi I emotivne veze sada prilično “rešetaju” – ono što ne valja jednostavno – neće proći dalje. Slobodni Rakovi – lakše emotivne okolnosti kreću od kraja prve sedmice avgusta a već tokom druge dekade možete ostvariti vrlo zanimljivo poznanstvo ili čak otpočeti novu emotivnu priču koja će biti vrlo emotivna I inspirativna.

Posao

Poslovni segment će brujati, ključati, vrcati od dešavanja. S jedne strane, to je super jer će aktivnosti biti I jer ćete se vi u tim aktivnostima snalaziti. S druge strane, sigurno je da će vam ovo doneti mnogobrojne situacije nad kojima nećete imati kontrolu. Mogu se poremetiti neki odnosi – sa poslovnim partnerima I saradnicima, čak I nadređenima. Neki Rakovi mogu odlučiti da je vreme da podvuku crtu I odu dalje. Savet je da ne žurite sa odlukama i da pustite vreme da da svoj sud. Naporan, ali plodan period.

Zdravlje

Nećete se baš najzdravije hraniti što kod starijih može da doprinese opterećenju krvnih sudova, a kod mlađih naravno – dobijanju kilograma. Period kada više morate voditi računa o sebi I svom zdravlju.

 

LAV

Ljubav

Lavovi sve više postaju svesni I sebe I svojih želja I sve slabije prihvataju ograničenja (bar ih oni doživljavaju kao ograničenja) I pritisak od strane voljene osobe. Sam početak meseca može doneti da po ko zna koji put na dnevni red dođu ista pitanja….i da na njima opet vaš odnos “padne”. Mogućnost za popravljanje postoji I ovog puta, samo je pitanje koliko ćete puta popraviti a kad ćete shvatiti da su neke promene neophodne – ili vas, ili celokupnog odnosa. Vi kao vi ćete biti dobro, ali vas dvoje – pa, onako – ne baš. Kod nekih Lavova itekako postoji mogućnost pojavljivanja treće osobe I ulaska u flert (ili nešto više od toga) sa njom – naravno, ne sumnjajte – ovo svakako neće doprineti da se vaša veza stabilizuje, a da ne pričam o tome da će ova vaša tajna pre ili kasnije izaći na videlo….Slobodni Lavovi – ljubav vam je iza leđa – nekima kroz tajnu priču, nekima kroz zaljubljenost koju kriju od svih, pa I od sebe.

Posao

Itekako ćete živnuti kada je posao u pitanju. Koliko god bili zabrinuti početkom meseca, vrlo brzo počinju da se dešavaju situacije, da vam se otvaraju mogućnosti za proširenje biznisa. Period do početka treće dekade avgusta donosi em naglašeno pojačan obim posla, em ćete tada imati mogućnosti za nove dogovore, nove klijente i nova partnerstva i saradnje. Iako je poslednja dekada avgusta naporna po vas, ipak vam ona u finansijskom smislu donosi najviše – bićete zadovoljni svojim novčanim prilivima.

Zdravlje

Pojačan nivo stresa I više potrebe za odmorom, snom. Hronični bolesnici mogu imati nešto više tegoba, naglašeno od ulaska u drugi deo meseca.

 

DEVICA

Ljubav

Slobodne Device neka obrate pažnju na drugu dekadu avgusta jer u tom periodu mogu upoznati ili čak ući u emotivnu priču sa novom osobom. Aktivno vam je polje prijatelja I društvenih mreža pa je lako moguće da na ovaj način upoznate budućeg partnera. Iako će odnos od samog početka biti vrlo emotivan I inspirativan za vas, neka forma prepreke itekako može postojati. Ako je poznanstvo preko društvenih mreža, onda ovo može biti neko iz drugog grada, druge zemlje – što će automatski onemogućiti lak razvoj odnosa. Ukoliko je poznanstvo kroz prijatelje I izlaske – to bi mogla biti osoba sa kojom imate razliku u godinama. No, to što će potencijalno biti loše ostavimo da vidimo kako ćemo rešiti, a sada je bitno da se u onome što otpočnete – uživa. Device u vezama I brakovima imaju pred sobom povremeno dosadan, povremeno nervozan mesec. Nema pravog sklada I razumevanja.

Posao

Prva nedelja avgusta je izuzetno naporna po vas I doneće vam velik gubitak energije. Najbolje po vas bi bilo da odete na godišnji odmor, jer realno gledano – tek od početka treće dekade vi ste u potpunosti funkcionalni I orni za rad. Sve ono što se dešava u periodu pre 20-og dobro je samo za one koji rade u izolovanim I zatvorenim ustanovama I one Device koje se eventualno bave planiranjima, kreativnim poslovima. Od 20-og ste u punom radnom fazonu I ostatak meseca vam je dosta uspešan.

Zdravlje

Vama je zaista potreban odmor da biste se I fizički I psihički oporavili I živnuli. Zdravlje I psiha su vam osetljivi sve do ulaska u treću dekadu avgusta.

 

VAGA

Ljubav

I pored najbolje volje ne mogu reći da je pred Vagama lagan mesec….ili bolje rečeno – meseci. Jedinu podršku od strane planeta tokom avgusta imate iz polja prijatelja I to samo od 5-og do 20-og avgusta. U vašem polju doma I porodice nalazi se retrogradni Saturn, u polju partnerstava Mars – dve planete koje su međusobno u napetom aspektu I koje ni na koji način ne mogu olakšati život Vagama, bilo kada je u pitanju brak I porodica, bilo emotivna veza. Partner će biti okupiran poslom I ličnim problemima, isto kao I vi – tako da je izvesno pojačavanje nervoze jer će premalo biti prostora za prave stvari – opuštenciju, uživanje I mir u duši….a previše prostora će biti za napetost, nerazumevanje I zategnutost. Slobodne Vage – olakšajte sebi – izlazite, družite se, provodite vreme sa onima koji vas istinski vole. Neću reći da nemate priliku za nešto emotivno, ali to kako brzo počne isto tako brzo može i da se završi.

Posao

Vi ćete bukvalno ostaviti srce, dušu I svu energiju na poslu. Poslovni segment je uzavreo I naporan mesecima unazad, a ovaj trend će se nastaviti I na dalje. Već sada je nivo obaveza na kritičnom nivou, a što je najinteresantnije – pred vama će se tokom avgusta otvoriti prilike I za nova dešavanja, nove dogovore I poslove. Kako ćete vi to izgurati, to verovatno samo vi znate. Na sve ovo – ništa vam neće olakšati, ništa vam neće doći jednostavno niti bez problema, nerviranja I kontakata sa teškim ljudima.

Zdravlje

Itekako bi vam prijalo da malo iskulirate I odete na odmor, ali čak I ako dođe do toga – to će biti na mišiće I kratkotrajno. Problemi sa pritiskom, stomakom, hormonski disbalans, hronični umor.

 

ŠKORPIJA

Ljubav

U emotivnim odnosima Škorpije će proći “šareno” tokom avgusta. Venera koja predstavlja vaše partnere ulazi u znak Raka tokom prve dekade meseca, znak koji vam odgovara – pa ćete sigurno veći deo ovog perioda biti u skladnom odnosu sa partnerom. No, pitanje je koliko ćete vi lično biti slobodni, jer će okupiranost obavezama biti ogromna – pa je moguće da I pored dobre volje I voljene osobe I vas – jednostavno nemate dovoljno vremena jedno za drugo. To može dovesti tokom treće dekade avgusta do nesuglasica, problema u komunikaciji I distanciranja – kod nekih će to biti samo komunikacijsko distanciranje, dok kod drugih može doći I do fizičke odvojenosti – partner može otputovati ili otići na odmor…bez vas. Slobodne Škorpije – emotivnih prilika će biti, naročito tokom druge dekade meseca. Poznanstva idu preko društvenih mreža, prijatelja ili sa osobom koja ne živi blizu vas.

Posao

Jedino vam posla neće faliti u avgustu. Kao da se situacije nameštaju tako da vam daju sve manje i manje prostora za odmor, a sve više i više obaveza i odgovornosti prema poslu. Ja mogu da vam kažem samo jedno – koliko god vam naporno bilo, ne propuštajte ni jednu priliku da radite, zaradite, da se dokažete i izbijete u prvi plan. Ne postoji ni na koji način prostor da poslovni segment funkcioniše lagano i bez opterećenja, ali zato postoje ogromne šanse da ostvarite sve svoje poslovne planove.

Zdravlje

Vaš organizam je pod pritiskom I ukoliko ne želite da se u ovom mesecu ili u kasnijem periodu suočite sa ozbiljnijim zdravstvenim problemima – morate pronaći prostor za odmor.

 

STRELAC

Ljubav

Iako sam početak meseca neće delovati ni malo obećavajuće, već od 5-og avgusta odnos sa emotivnim partnerom krenuće da se popravlja. Moguće je da ćete voljena osoba I vi otići zajedno na odmor, promeniti okruženje, možda provoditi više zajedničkih trenutaka u nekoj opuštenijoj atmosferi nego do sada. Šta god da je – bitno je da je pred vama sve do 20-og avgusta poprilično zanimljiv period sa dragim vam bićem. E sad, već posle ovog datuma na žalost – vraća se neka turobnost u vaš odnos. Kao da će kod oboje taj optimizam “splasnuti” I realnost, svakodnevica će ponovo biti na prvom mestu. Naročito ćete se “koškati” zbog finansijskih pitanja, ali I zbog nesporazuma I manjka razumevanja u komunikaciji. Slobodni Strelčevi – koristite vreme do početka treće dekade avgusta jer vam zaista može doneti mnogo dobrog raspoloženja, ali I otvorene šanse I da osvojite, ali I da budete osvojeni.

Posao

Prvi dani avgusta doneće vam glavobolju najpre po pitanjima finansija, troškova, dugovanja a mora se priznati da ćete na isti način I zatvoriti ovaj mesec. Dakle, početak I kraj perioda su loši u novčanom smislu. Baš iz tog razloga – ne pokušavajte da “napravite” novac preko noći – bilo kroz neke rizične poteze, bilo kroz ulaganja u posao – jer je lako moguće da ćete ostati na gubitku. Pokušajte da se bolje organizujete I baratate onim što imate. Dobri kontakti I saradnja sa inostranim firmama.

Zdravlje

Zdravstveni segment je prilično dobar većim delom avgusta, ali bi vam definitivno prijalo da odete na odmor I dodatno napunite baterije. Može biti povremenih problema sa stomakom.

 

JARAC

Ljubav

U vašim emotivnim I bračnim vezama početkom avgusta vlada nedostatak komunikacije ili pak potpuno zategnuti odnosi. Po nekim pitanjima ne uspevate da se dogovorite nikako, pa je možda bolje ne potencirati ni na čemu I ostaviti da ovo rešavate hladnije glave. Nešto bolja atmosfera kreće od kraja prve sedmice avgusta, neka forma rasterećenja i olakšanja u odnosima. Ipak, to ne znači da ste priveli kraju sve razmirice već kao da pokušavate da se « pronađete » sa voljenom osobom. Na žalost, period kompromisa i prilagođavanja jedno drugom neće baš nešto naročito potrajati – poslednji dani avgusta opet donose negativniju energiju i moguće sukobe. Posebno će napete odnose imati oni u bračnim zajednicama. Slobodni Jarčevi – ulazak Venere u vaše polje partnerstava i zanimljivi aspekti koje pravi tokom druge dekade meseca mogu pokrenuti emotivna dešavanja kod vas.

Posao

Zategnuti odnosi i nerazumevanje sa poslovnim partnerima i saradnicima biće u fokusu početkom ovog meseca. Neke situacije ćete uspeti da prevaziđete i rešite brzo, a neke će ostati za poslednju dekadu meseca kada se ispred vas ipak otvara povoljniji period. Vi tada razmišljate mnogo jasnije, mnogo objektivnije i racionalnije i lakše ćete rešiti goruća poslovna pitanja. Vrlo često će tokom avgusta ljudi oko vas testirati vaše strpljenje – ne dajte se isprovocirati a pogotovo ne donosite impulsivne odluke.

Zdravlje

Problemi sa kičmom, kolenima, stomakom biće u manjoj ili većoj meri aktivni tokom celog meseca. Pogotovo neka obrate pažnju oni sa hroničnim tegobama.

 

VODOLIJA

Ljubav

Postoji prostor da se tokom ovog meseca odnos sa voljenom osobom dosta sredi i stabilizuje, mada to ne znači da ćete proći bez povremenih nervoznih trenutaka. Naravno, veliko je pitanje i koliko ćete drago vam biće i vi uspevati da se uklopite što se tiče obaveza i slobodnog vremena – pogotovo ćete vi imati preveliko opterećenje i biće vam teško da pronađete dovoljno prostora. No, ipak period do ulaska u treću dekadu meseca donosi dobre prilike za vas dvoje a pogotovo donosi mogućnost za zabavu, pa ukoliko se ukaže prava šansa  – i za neki kraći put ili odmor. Partner će biti raspoložen za dogovor, a vi mu pomozite tako što ćete se i vi potruditi. Slobodne Vodolije – postoje lepe šanse za emotivna dešavanja, naročito tokom druge dekade meseca. Neko iz vaše okoline, blizine ili sa kraćeg putovanja – itekako će zagolicati vašu pažnju. Ne propuštajte priliku da nešto pokrenete jer ćete inače čekati septembar….

Posao

U avgust mesec ulazite totalno zakrčeni obavezama – niti vam je jasno kako ćete to uspeti da obavite niti vam je jasno šta se dešava i što su odjednom svi navalili na vas, kao da niko drugi ne postoji ko može to uraditi. No, koliko god bili okupirani – na vanredno brz način sve rešavate do kraja prve nedelje meseca. Nemojte da mislite da je tu obavezama i poslu kraj, ne – novi talas obaveza dolazi odmah iza prvog ali ćete sa njim nešto uspešnije da izlazite na kraj….mada vam je poslednja nedelja baš prebukirana.

Zdravlje

Udarnički tempo koji već mesecima traje kod vas ostavlja posledice u vidu premora, stresa i nešto slabijeg imuniteta. Pronađite dovoljno prostora za odmor, opuštanje, fizičku aktivnost.

 

RIBE

Ljubav

Sam početak meseca, tačnije do kraja prve nedelje avgusta Ribama u vezama i brakovima donosi poprilično zategnut odnos sa voljenom osobom i mnogo nesporazuma u komunikaciji, pa čak i obostranog ćutanja i naizgled udaljavanja. No, teško je da ćete partner i vi dugo ostati u « ćutolog » fazonu – vrlo brzo se nastala problematika rešava i prevazilazite ovu situaciju. Do početka treće dekade funkcionisaćete sa usponima i padovima, da bi od tog perioda ipak došli u jednu neuporedivo stabilniju fazu. Ukoliko se sve kockice poklope – mogli biste baš u ovom periodu razmišljati o kraćem zajedničkom odmoru ili isplanirati putovanje – možda vam nije trenutno do trošenja veće sume novca, ali ovo bi va se isplatilo bar u smislu duševnog mira i harmonije sa partnerom. Slobodne Ribe – novo poznanstvo tokom druge dekade avgusta ima šansu da se razvija i nekima od vas donese ulazak u ljubavnu priču.

Posao

Vi već duži vremenski period imate vrlo ozbiljna poslovna dešavanja – dobru podršku i osobe koje vas « guraju » u prvi plan. Jeste da je ovo skopčano sa povećanom odgovornošću i naravno – povećanjem obaveza, ali ste i do sada sasvim fino « plivali » u svemu ovome. Avgust, verovali ili ne – sve to može dodatno da digne na kvadrat i donese vam prilike koje zaista ne biste trebali da propustite. Imate dobre šanse da zaradite – gledajte ako je moguće da to ne ode baš sve na uživanje i provod.

Zdravlje

Stres može uticati na vaše zdravlje i doneti vam tokom prve dve dekade meseca tegobe. One bi se kod mlađih vezivale za stomak I genitalne organe, a kod starijih – krvne sudove, srce I kičmu.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3