Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 03.-09.08.2020.

OVAN

Hrana

Potreba za kaloričnijom hranom I hedonizmom naglašena je sada kod vas, ali biste ipak trebali da vodite računa da ne preterate. Naročito će slatkiši predstavljati izazov za vas. Uvedite više ribe I povrća u ishranu, a od mesa koristite pileće ili ćureće.

Ljubav

Ovu sedmicu slobodno možete nazvati „nedelja vežbanja tolerancije sa partnerom“. Možda zvuči rogobatno ali nije toliko loše. Uglavnom vas očekuje dobra kompatibilnost sa osobom koju volite, ali samo ako je atmosfera opuštena i ukoliko ste oboje u dobrom fazonu. Onog momenta kada kod nekog od vas počne da škripi, bilo zbog posla ili nekih drugih stvari – tenzija se podiže i postoji šansa da se pokačite. U tim momentima – ili se sklanjajte jedno od drugog ili sve okrećite na šalu. Slobodni Ovnovi – vaš društveni život se pojačava i trenutno vam makar dve osobe golicaju pažnju i misli.

Posao

Izgurajte prvih par dana ove nedelje na mišiće. Ukoliko pomislite da se ama baš svi Marfijevi zakoni sada odnose samo na vas – i niste toliko daleko od istine. Sve što može da zakoči – zakočiće, sve što može da se iskomplikuje – baš će to i uraditi. I komunikacija sa šefovima, kolegama, saradnicima – biće za vas prenaporna i spora. Ali, šta da se radi osim da se gura dalje napred. Drugi deo sedmice je nešto bolji, podsticajniji i već daje šanse da se završe stvari koje su vas opterećivale, smarale, mučile.

Novac

Neki trošak vas čeka….i dočekaće vas. Teško da ćete uspeti da mu pobegnete.

Zdravlje

Niste loše. Možda povremene glavobolje ili problemi sa sinusima. Starijima malo skakuće pritisak.

 

BIK

Hrana

Što zbog vremenskih prilika, što zbog varenja – ove sedmice ćete intuitivno osetiti potrebu za lakom I zdravom hranom, koja vam ne opterećuje želudac, a donosi vam dovoljno energije. Za brzo „dizanje“ koristite voće – lubenice, dinje, maline, kupine, borovnice.

Ljubav

Nekako partner i vi delujete u ovoj nedelji u fazonu „tu ste, a niste“. Fizički možete biti jedno pored drugog, a opet kao da ste kilometrima daleko. Ne izgleda mi kao da ćete se svađati, već pre kao da ili nemate dovoljno vremena jedno za drugo, ili vrtite jedne te iste priče i oboma vam je pomalo dosadno, ili se jednostavno – ne otvara prostor da se oboje opustite i uživate zajedno. Sve je sada na nekom čekanju, sporo i neinspirativno. Slobodni Bikovi – sad ste u nekom vakuumu po pitanju novih ljubavnih šansi. Ili nema nigde nikoga ili ta neka simpatisanja nikako da se pokrenu u pravom smeru.

Posao

Pun Mesec u polju karijere vas dočekuje na početku radne sedmice. Naravno – obećava vam džumbus makar do polovine nedelje, a ukoliko ste baš „srećnik“ – onda i duže. Neka će vas papirologija ili birokratske zavrzlame iznervirati za sve pare. U svakom slučaju, na poslu, u  kontaktima sa drugima je pojačana nervoza. Doduše, vi ste mi u fazonu da pokušavate da se prilagodite i nađete kompromis sa onima sa kojima ste u kontaktu pa će to na kraju još i biti rešeno kako valja.

Novac

Imate neke obaveze koje morate regulisati, pa izvolite  – što se mora, nije teško.

Zdravlje

Imaćete probleme sa spavanjem, možda malo sa stomakom.

 

BLIZANCI

Hrana

Izuzetno će vam prijati mlečni proizvodi, naročito kiselo mleko, jogurt, sirevi. Nemojte zanemariti I značaj žitarica, koštunjavog voća I povrća, jer su vam sada potrebni radi lakšeg varenja I veće energije. Nešto je pojačan apetit prema slatkišima pa gledajte da ne preterate.

Ljubav

Do polovine nedelje otprilike sa dragim vam bićem funkcionišete „na gurku“. Moraćete oboje dobrano da se potrudite da ne padnu neke teške reči….ili pak da ne zaćutite dibidus. Ako „preteknete“ kao par – drugi deo sedmice donosi smirivanje tenzija i poboljšanje u odnosima. Ako ne preteknete – ovaj period neka vam posluži da ispeglate ono što se ispeglati da – pri tom ne mislim na veš, nego na komunikaciju. Slobodni Blizanci – iz emotivih nedešavanja, iluzija i statičnosti ulazite u drugom delu sedmice u jedan neuporedivo povoljniji period po vas. Razmrdajte se i spremite se za ljubavne akcije.

Posao

Ono na šta ste računali i što je bilo „stopostotno sigurno“ zakočilo se i ni milimetar da mrdne. Em ste vi preopterećeni em imate utisak da sav taj vaš trud ne vodi ničemu jer se nikakvo rešenje ne pojavljuje niti se bilo koja situacija vama bitna pomera. Samo polako – ipak će se sve pokrenuti, ali ćete morati da sačekate drugi deo sedmice. Ulazite u fazu dogovora, pokreta, dešavanja, intenzivnosti – ali onih koje daju konkretne rezultate a ne samo da vas iscrpljuju i troše vam snagu.

Novac

A para ne, a para nema…..ali biće ih kasnije. Troškovi su tu pa su tu.

Zdravlje

Vremenske prilike vam ič ne prijaju. Osećate se kao da ste bez energije u potpunosti.

 

RAK

Hrana

I ova nedelja donosi izražen porast apetita, i to najviše zbog nervoze i promenljivih raspoloženja koja će vas svaki čas mučiti. Izbegavajte brzu hranu, konzumirajte više tečnosti i možda je najbolje da se okrenete povrću i voću.

Ljubav

Pun Mesec koji vlada vašim znakom, opozicija Merkura iz vašeg polja ličnosti sa Saturnom iz polja partnerstava – pa jel to vama liči na miran, divan i stabilan početak nove sedmice? Meni lično liči na onako, prilično zategnute partnerske odnose i na pritisak od strane voljene osobe na koji vi odgovarate ćutanjem, povlačenjem i naravno – nerviranjem. A liči i na to da sve što vi hoćete – drago vam biće neće. Da li će ovakva situacija trajati dugo još? Ne, par dana a posle toga će tenzija splasnuti. Gledajte da u međuvremenu ne „polomite“ odnos. Slobodni Rakovi – kod vas ništa za sada. Uskoro će biti.

Posao

Jes malo zakočilo. U stvari nije malo – ali rešićemo mi to. Početak nedelje donosi kulminaciju u dešavanjima (ili nedešavanjima), donosi maksimalno zategnute odnose na poslu a pojedinim Rakovima donosi osećaj i da su u potpunosti zablokirani ama baš za sve što žele da postignu i završe. Ukoliko smatrate da se nikada nećete pokrenuti, da nećete pronaći snage u sebi da rešite sve ovo – grešite. Već tokom ove sedmice počećete polako da izlazite na svetlo dana po pitanju posla. Bićete vi ok.

Novac

I finansijska situacija će početi polako da se poboljšava.

Zdravlje

Osećaj opšte iscrpljenosti počeće da popušta u drugom delu nedelje.

 

LAV <3 

Hrana

Lavovi mogu imati problem sa varenjem, nadimanjem. Iz tog razloga je potrebno izbaciti obilne obroke, tešku i premasnu hranu. Neka ishrana bude laka I umerena. Savetuje vam se I da budete aktivniji – nemojte kunjati posle ručka već prošetajte.

Ljubav

U ovu sedmicu ulazite sa punim Mesecom u polju partnerstava i istovremeno – kulminacijom pitanja koja postoje u vama a na koje partner ne ume ili neće da vam da odgovore…..ili na koje vi sami sebi ne možete odgovoriti. U ovoj će sedmici neki Lavovi staviti poslednju tačku na svoje partnerstvo…ili će staviti tačku na sve ono što ih je u proteklom periodu opterećivalo. Odgovori će izaći sami i vi ćete znati šta vam je činiti na dalje. U svakom slučaju – ulazite u potpuno novu životnu fazu po pitanju partnerstava – onu u kojoj ćete se dobro osećati. Slobodni Lavovi – ko čeka, dočeka. Dočekaćete i vi, uskoro.

Posao

Nešto vas je zablokiralo, zaustavilo, zakočilo. Da li su to okolnosti, da li su ljudi sa kojima sarađujete, da li su to vaši strahovi i nemogućnost da prevaziđete neke situacije – šta god da je, nije ni važno. Bitno je da iz toga sada, od polovine nedelje izlazite. Kao da vam se vraća stari elan, snaga – ponovo se situacije lako otvaraju pred vama, ponovo ste vi oni stari…..a ponovo će poteći i novac. Ukoliko vas je kočila neka papirologija, dozvole, administrativne zavrzlame – to kreće da se rešava baš u ovoj sedmici.

Novac

Bolje, znatno bolje.

Zdravlje

I mentalno i fizički krećete da se dižete znatnije od polovine nedelje.

 

DEVICA

Hrana

Ove sedmice Device će posebno morati da obrate pažnju na svoju ishranu. Savetuje vam se povrće I “posnija” mesa – ali samo blanširana, kuvana na pari, eventualno grilovana. Izbegavajte mleko I mlečne proizvode, a uvedite više voća u ishranu.

Ljubav

Premor od posla, premor od situacija nad kojima nemate kontrolu, ne baš sjajna komunikacija sa emotivnim partnerom….sve to će jako uticati na Device kojima je više od svega ovih dana potreban odmor i duševni mir. Nakon burnog prvog dela nedelje sledi vam povlačenje – da li u svoje misli, da li u tišinu, da li možda na odmor, daleko od svih….no, to će vam definitivno biti potrebno da biste napunili baterije. Slobodne Device – možda je osoba koja vam se sviđa daleko od vas, možda nemate pravu komunikaciju u ovom periodu…šta god da je – ne padajte, sačekajte malo – ovo će se ubrzo srediti.

Posao

Pun Mesec na samom početku nedelje u polju poslovne svakodnevice i obaveza, kao i neki drugi aspekti koji vas pritiskaju i opterećuju – svakako će dovesti do toga da Device pomisle da jednostavno ne mogu više da funkcionišu u ovakvim okolnostima i na ovakav način. Nije vreme za neke spektakularne promene, a uostalom – nešto teretaće ipak spasti sa vaših leđa u drugom delu nedelje. Za dublje, konkretnije promene ostavite neki drugi period kada stvari budu jasnije.

Novac

Postoji šansa da vam neko u ovoj nedelji vrati novac koji je pozajmio od vas.

Zdravlje

Mentalni umor. Problemi sa spavanjem.

 

VAGA

Hrana

Od mlečnih proizvoda, najbolje je da koristite kiselo mleko I jogurte sa smanjenim procentom masti. Možete ih kombinovati sa voćem I ovsenim pahuljicama I obezbediti sebi lagan, ali hranljiv doručak koji će vas energetski “držati” dosta dugo. Generalno gledano – manje mesa, više ribe u ishrani.

Ljubav

Jedino što vas u ovoj sedmici drži da ne potonete jesu prijatelji. Na poslu je ludo i brzo, u emotivnim partnerstvima je onako – malo bezveze, malo nikako, povremeno do mestimično dobro. Samo to polje prijatelja, želja, nada i prilika sjaji. Niko vam ne brani da želite i da se nadate, ali će vas samo društvo dizati na pravi način i dosipati vam novu energiju kada se vaša istroši. Venera, vaša vladarka prelazi u znak Raka koji vama ne odgovara jer vas čini dodatno osetljivim i preemotivnim. Slobodne Vage – za sada ništa sem druženja. Čekamo narednu sedmicu koja će značajnije pokrenuti emotivna dešavanja.

Posao

Izrazito naporna prva polovina sedmice. Teški saradnici, naporni klijenti, zahtevni šefovi, obaveza koliko ti duša ište….a manjak vremena ili volje da se sve ovo obavi na vreme. Čak će i vaša kreativnost i inspiracija u jednom momentu doći u zapećak i funkcionisaćete na mišiće. Ulazak vaše vladarke Venere u vaše polje karijere samo govori o tome da će se trend poslovnih napora, ali i poslovnih uspeha nastaviti i u narednom periodu. Ne kažem da vam je lako, ali borite se za svoju stabilnost u budućnosti.

Novac

Istim tempom kojim zarađujete i trošite. I to je sada jednostavno tako.

Zdravlje

Hronično ste umorni. Mogući problemi sa kožom i stomakom.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Povrće možete jesti u neograničenim količinama, jedino biste trebali da izbegavate mahunarke, jer mogu uticati na nadimanje I otežano varenje. Što se voća tiče – preporučuju vam se maline, borovnice, kupine. Od mlečnih proizvoda – jogurt I kefir. Meso u manjim količinama.

Ljubav

Ulazak Venere u vama srodan znak Raka od sedmog avgusta donekle će poboljšati situaciju sa voljenom osobom. Napominjem – donekle. Poenta je u tome što ste vi u ovom trenutku bukvalno „zakucani“  u posao i obaveze i što je prostor za voljenu osobu minijaturan. Ovo bi moglo da označi da će partneru trebati više emotivnog podstreka sa vaše strane…ali da vi nećete biti u mogućnosti da mu to i pružite. Slobodne Škorpije – za sada još uvek ne možemo pričati ni o kakvim konkretnijim ljubavnim pomacima. Bojim se da ćete još uvek morati da budete strpljivi i da sačekate svojih pet minuta.

Posao

Početkom sedmice će vam se činiti da umesto da se stvari rešavaju – one se samo dodatno komplikuju i vi se sve više zapetljavate u njih. Ništa neće ići po vašim planovima i željama. No, od 5-og avgusta i prelaska Merkura u vaše polje karijere – sigurno je da ćete osetiti jedan značajniji pomak napred. Imate pred sobom period od par nedelja kada morate da se potrudite maksimalno jer već nakon toga ulazite u fazu u kojoj ništa neće zavisiti od vas. Zato grabite sada svaku šansu koja vam se ukaže i ne puštajte je.

Novac

I pored troškova koje ne možete da obuzdate, prilivi su konstantni i redovni.

Zdravlje

Meteoropatske reakcije – uglavnom glavobolje i oscilacije pritiska.

 

STRELAC

Hrana

Ono što će vam najviše prijati su salate, bilo voćne, bilo one klasične. U salate od povrća možete dodati malo mladog sira, kiselog mleka, čak ni pasta neće biti na odmet I možda malo barene piletine – dobićete lagane, jednostavne, a hranljive obroke koji će vam itekako prijati.

Ljubav

Nesuglasice i problemi u dogovorima sa partnerom obeležiće početak ove sedmice. No, energija se znatno menja od polovine nedelje i otvara se prostor da vas dvoje funkcionišete na jednostavniji i znatno optimističniji način. Još ukoliko ste u mogućnosti da zajedno odete na odmor ili makar na neko kraće putovanje – pozitivna energija će se dizati još brže i intenzivnije. Slobodni Strelčevi – ovo je definitivno vaše vreme za zabavu, a kroz zabavu mogu doći i zabavne ljubavne aktivnosti. Da li će to biti samo flertovanja, avanturice ili nešto više od toga – pokazaće vreme koje dolazi.

Posao

Budite maksimalno odgovorni i posvećeni svojim obavezama i poslovima pa čak i kada nemate lake okolnosti, već pre bi se moglo reći – spoticanja, ograničavanja i pritisak. Definitivno će vam sedmica započeti na jedan komplikovaniji i teži način, ali upornošću, trudom i nadasve – pozitivnom energijom koja vas nosi – uspećete da rešite i najkompleksnija pitanja. Dobar je period za dogovore sa stranim firmama, za prezentovanje nekih vaših idejnih rešenja i kreativnosti.

Novac

Problem sa finansijama je izražen u prvom delu sedmice.

Zdravlje

Uglavnom ste dobro. Nešto više povedite računa o ishrani.

 

JARAC

Hrana

Definitivno ćete imati problema sa stomačnom regijom I varenjem tokom ove nedelje, tako da je potrebno da mnogo ozbiljnije pristupite načinu na koji se hranite. Obavezno više povrća u ishrani, nešto manje žitarica I mlečnih proizvoda. Mesne proizvode smanjite na najmanju meru.

Ljubav

Ni voljena osoba ni vi niste u nekom fenomenalnom raspoloženju početkom ove nedelje i zaista bi bilo fino kada ne biste obostranu nervozu istovarivali jedno na drugo. Ako vidite da po nekim pitanjima ne možete da se dogovorite – nemojte ni potencirati da se to rešava baš sada. Doći će neki drugi momenat kada ćete oboje biti spremniji na kompromis i voljni da pronađete zajedničko rešenje. Pred kraj sedmice ipak dolazi do neke bolje atmosfere kod vas, kao i potrebe da uživate i opustite se zajedno. Slobodni Jarčevi – Venera ulazi u vaše polje partnerstava. Čekamo da „proradi“ i donese vam nešto fino…

Posao

Sve vezano za posao, a posebno za dogovore i za ljude sa kojima sarađujete vas jako opterećuje i koči. Ukoliko stvari ne idu po vašim zamislima, sačekajte malo – ne pritiskajte druge jer sada možda nemaju mogućnosti da vam izađu u susret. Moguće je da će početkom ove sedmice biti pokušaja od strane nekih saradnika da vas uče pameti ili da vam nameću svoje mišljenje – ni ne sumnjam da ćete im brzo pokazati gde im je mesto. Čekaju vas neke važne odluke koje mogu promeniti dosta toga vezano za posao.

Novac

Velike oscilacije po pitanju finansija u ovoj sedmici.

Zdravlje

Uglavnom ste dobro. Manji problemi sa stomačnom regijom.

 

VODOLIJA

Hrana

Zbog punog Meseca u vašem znaku I polju ličnosti na samom početku ove nedelje – očekujte  velika variranja u apetitu. Ono što vam je potrebno jeste lagana hrana, uglavnom sačinjena od povrća I voća. Svako preterivanje može vam doneti stomačne tegobe.

Ljubav

Nervoza između partnera i vas je naglašena početkom ove sedmice. Odnosi koji su inače stabilni ovo će proći sa manjim oscilacijama, dok u onim drugim koji već neko vreme funkcionišu na mišiće – može doći i do ozbiljnijh „izliva“ besa i negativne energije. No, ovo su uglavnom kratkotrajni momenti nakon kojih će nastupiti tišina i u roku od par dana – nastavljate dalje kao da se ništa nije ni dogodilo. Slobodne Vodolije – postoji šansa da se više osoba trenutno mota oko vas ili pokazuju neku inicijativu prema vama. No, za sada teško da će to dati iole konkretnije rezultate. Budite malo strpljivi.

Posao

Opterećuje vas to što sve ide sporo. Ili što ništa ne ide lako, opušteno. Ne mogu da osporim da imate posla, imate ga – ali sve to ide uz neku težinu koju ili vi nosite ili koju vam nameću drugi. Pogotovo su prvi dani ove nedelje poprilično zahtevni za vas. Sve ono oko čega je potrebno da požurite, usporava se – a sa druge strane – dolaze vam nove i nove obaveze sa kojima ne znate šta ćete i gde ćete ih uglaviti. Na sve ovo – itekako je moguće da u ovoj nedelji dobijete predlog ili makar naznake nove poslovne ponude.

Novac

Kako novac dolazi vi se presabirate gde ga najpre morate proslediti…

Zdravlje

Potrebna vam je fizička aktivnost – a ne praktikujete je nešto posebno. Potreban vam je dobar san – ali on nekako teško dolazi do vas.

 

RIBE

Hrana

Vaš organizam vam skreće pažnju I ukazuje da je potrebno da više obratite pažnje na svoju ishranu. Potrebna vam je jaka hrana, ali ne prazne kalorije  – konzumirajte meso, ribu, mlečne proizvode – najviše sir. Od voća će vam sada najviše koristiti borovnice I kupine.

Ljubav

Postojaće neko nerazumevanje između partnera i vas, neka zategnuta atmosfera u prvom delu ove sedmice….ali sve će to proći isto kao što je i došlo. Merkur izlazi iz vašeg polja ljubavi, ali u njega ulazi Venera – pa će emocije i na dalje igrati glavnu ulogu, taj „lepak“ koji spaja drago vam biće i vas. Iako se ponekad ne razumete i ljutite jedno na drugo – ipak se uvek volite. A ta ljubav pre ili kasnije – ispravi stvari onako kako treba. Slobodne Ribe – moguće je da se neka prošlost aktivira. Vidite šta ćete sa njom. Ja bih na vašem mestu čekala nešto novo, a to novo svakako dolazi i to jako brzo.

Posao

U polje poslovne svakodnevice pored Sunca, u ovoj nedelji ulazi i Merkur tako da je sigurno da će vaš poslovni život biti vrlo aktivan. Doduše, početkom sedmice ćete imati neke manje zastoje, dogovorne, papirološke i administrativne probleme – ali i pored tenzije koje će ovo doneti, rešenje je tu. I vi ćete ga svakako pronaći. Možda ćete shvatiti da na neke osobe i ne možete da se oslonite onoliko koliko ste mislili – ali svaka lekcija, pa i ovog tipa je vredna za vas. Dobra, radna, vrlo aktivna nedelja je pred vama.

Novac

Solidna finansijska situacija.

Zdravlje

Uglavnom u ovoj nedelji dobro, sem ponešto pojačanog stresa.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3