Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – PETAK 28.08.2020.

NADA – NEPRIJATELJ

Danas smo nekako nežni, osetljivi, vazdušasti….danas nam je tako potreban topao zagrljaj, reč utehe, danas nam je potrebno da osetimo da smo voljeni, da značimo osobi koja znači nama, danas naše misli i snovi hrle ka ljubljenima i ka onima koji su nam srcu bliski, bilo kao prijatelji, članovi porodice, bilo kao oni sanjani a ne dosanjani….

I onda nam posle svega što opisuje karta Nada dođe karta Neprijatelja….koja fino uzme i razbuca sve naše snove i nade i rasturi ih na komade (uopa, stih!). Hajd dobro, šalim se malo – neće razbucati baš sve, ali će doneti nervozu, doneće osećaj osujećenosti i napetost.

Pa tako danas može da se dogodi da nam nešto konstantno donosi nemir duši. Mogu nas i sopstvene misli izdavati, jer hrle putevima kojima smo im zabranili da idu! U svakom slučaju, bilo u mislima ili na javi – nešto nam naš mir muti i donosi nam nemir! Da, to mogu biti i naše misli i strahovi, ali mogu naravno biti i okolnosti i drugi ljudi. Ne daju nam da živimo mirno i funkcionišemo kako treba, pa Bog! Nerviraju nas, sapliću nas, stižu nam informacije zbog kojih smo napeti….onaj fazon – ne sanjari, ne maštari, sad ćemo da te razbudimo očas posla!

Kada sve saberemo i oduzmemo, itekako je moguće da ćemo danas u sebi nositi osetljivost, ranjivost i nežnost…..ali ćemo „spolja“, u realnosti – morati da budemo hrabri, aktivni, da se snalazimo u trenutku i da rešavamo stvari u hodu. Da li ćemo imati snage za to? Hoćemo. Možda su nam srce i duša ranjivi ili ranjeni ko zna čime, ali kada treba „vojevati“ – bićemo spremni na to!

Budite dobro. Na dušu metnite obloge od sećanja, maštanja, snova – da manje boli. Ali zato, u realnosti, praktičnosti – budite odgovorni, spremni za akciju i uspeh! Srećno!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3