Kaži mi, kaži...

MESEČNI HOROSKOP ZA AVGUST 2018-e

Prvo mali, malecki uvod – pošto ćete ovaj mesečni horoskop pronaći na mnogo sajtova kao i na stranicama nekih ‚‚astrologa‚‚ na fejsbuku – dakle – isti sam pisala JA i pišem ga za sajt Moj astrolog. Svako ga može preuzeti sa sajta Moj astrolog, naravno – navodeći izvor, ali postoje i oni koji ga samo prebace ili što je još gore – potpišu sebe kao autore. Za te ‚‚autore‚‚ imam savet – da uključe mozak i izvuku ruke iz dupeta. Jasno mi je da vam je copy-paste opcija mila, ali braćo i sestre – dajte malo sami nešto uradite, ne može sve na gotovo….No, hajmo mi na horoskop, a ove nebitne ostavimo tačno tamo gde trebaju da budu – u mraku 😉

*******

Avgust – centralni letnji mesec, pripremio je za nas mnogobrojne zgode i ugodne momente….ali i one druge kojih bi se trebalo pripaziti. Mesec pod vladavinom vatrenog Lava – iako nas vreme ovog leta i nije baš nešto poslužilo, nadamo se da će tokom njega biti više toplih i sunčanih, a manje kišnih dana…

Ulazimo u avgust sa Suncem u znaku Lava u aplikacionom aspektu sa Jupiterom iz Škorpije i separacionom aspektu sa retrogradnim Marsom iz Vodolije i Uranom iz znaka Bika. Očigledno je da je pred nama još jedan, energetski vrlo jak, ali nestabilan mesec. Mesec sastavljen od novih početaka i mesec privođenja kraju onoga što je ispunilo svoju svrhu. Sudeći po aspektima, ti počeci neće biti baš lagani, ali obzirom na količinu energije koju ćemo uložiti u njih, svakako je da će nam se isplatiti, možda već tokom avgusta, a verovatnije – u mesecima do kraja godine.

Zajedno sa Suncem, u znaku Lava se nalazi i retrogradni Merkur. Venera je u tranzitu kroz Devicu, retrogradni Saturn zajedno sa retrogradnim Plutonom u znaku Jarca, retrogradni Neptun u Ribama. Sa toliko retrogradnih planeta – jasno vam je zašto sam rekla da ćemo neke situacije privoditi kraju. Takođe, sada imamo mogućnosti i da ispravimo neke pogreške iz prošlosti…

Prva planeta koja menja znak je Venera koja prelazi 7-og avgusta u svoje sedište i znak Vage koja vlada partnerstvima. Njena uloga će, dok bude u tranzitu kroz ovaj znak, što znači tokom celog avgusta – biti da unese harmoniju, da pomiri posvađano, da poboljša međuljudske odnose i da ulepša naš život. Istog dana i tranzitni Uran iz znaka Bika kreće retrogradnim hodom – pošto je Venera Uranov dispozitor, to njegovo „vraćanje unazad“ ticaće se prvenstveno emotivnih i poslovnih odnosa.

11-og avgusta imamo mlad Mesec i delimično pomračenje Sunca u znaku Lava – poslednja eklipsa u ovoj godini – peta po redu – sa kojom se ciklus „okidača“ za nove životne faze završava. U trenutku eklipse – konjukcija Sunca i Meseca sa retrogradnim Merkurom dodatno naglašava da se bliži kraj svemu onome što je odslužilo svrhu u našem životu.

13-og avgusta Mars u retrogradnom kretanju vraća se iz znaka Vodolije u znak Jarca, mesto svoje egzaltacije i najjačeg uticaja. Ovo dešavanje bismo mogli doživeti kao „gomilanje snage“ za završni udarac koji će se dogoditi od Marsovog direktnog kretanja. 19-og avgusta planeta Merkur kreće direktnim hodom u znaku Lava. Period lošije komunikacije, kojekakvih zgoda i nezgoda koja ova planeta u retrogradnom kretanju donosi, zvanično je završen. No, završeno je i vreme u kojem ste mogli da ispravite neke propuste, zato se nadam da ste ga iskoristili na pravi način…

23-eg avgusta Sunce prelazi u znak Device. Devicama želimo srećne rođendane, a ovaj datum označava i da smo ušli u poslednjih trideset dana leta….jesen će nekima već početi da miriše u vazduhu….26-og avgusta imamo pun Mesec u znaku Riba, a dan kasnije – Mars kreće direktnim hodom, završavajući svoj retrogradni ciklus koji je trajao dva meseca.

Dakle – avgust – i pored dosta retrogradnih planeta, i pored dosta turbulentnih aspekata, i pored pomračenja – ipak bih se usudila da kažem da ćemo nekako lakše proći kroz njega, pregurati ga neuporedivo jednostavnije nego njegovog prethodnika, mesec jul. Nadam se da će vam život biti stabilniji i mirniji, da ćete više uživati i više se osunčati…a manje pokisnuti…Srećno!

OVAN

Ljubav

U ovom mesecu za vaše partnerske odnose važi – dobićete tačno ono koliko ste spremni da date. Zato, dobro razmislite pre nego što odlučite da se u potpunosti posvetite sebi, svojim prioritetima, bilo da su to prijateljstva ili poslovni segment i da voljenu osobu stavite negde na „listu čekanja“. Vaš vladar Mars i partnerska planeta Venera biće jednim delom avgusta u trigonskim znacima, što će delimično poboljšati komunikaciju, a svakako pojačati strast, ali ne možete da se oslonite samo na to. Ukoliko ste u braku, moraćete da pronađete balans između porodičnog i poslovnog segmenta, ali i da sa partnerom više poradite po pitanjima finansija – pošto će i to jednim delom unositi napetu atmosferu u odnos. Ukoliko ste slobodni, trigonski aspekt Marsa i Venere aktiviraće vas u kontaktima sa suprotnim polom. No, pitanje je koliko odnosi započeti tokom avgusta mogu biti trajni, a koliko će sve ostati samo na nivou avanture, zabave i dobro provedenog zajedničkog vremena. Neke od vas možda još uvek interesuju bivši partneri i sigurno je da će tokom ovog perioda biti više kontakata sa njima.

Posao

Strpljenje vam neće biti jača strana ovog meseca, ali moraćete negde da naučite da funkcionišete onako kako morate i da se prilagodite trenutnim okolnostima. Retrogradnost vašeg vladara, kao i Merkura, vraća vas unazad i podstiče da ispravite propušteno, da završite ono što ste započeli i raščistite sve ono što se nagomilalo. Bolji uslovi i jače aktivnosti, kao i lakši dogovori kreću tokom treće dekade meseca. Po pitanju finansija pomalo nestabilno u prvoj polovini avgusta, kasnije dolazi do poboljšanja.

Zdravlje

Često ćete se osećati iscrpljeno i na ivici živaca. Potrebno vam je više odmora, ali i kretanja, opuštanja. U drugom delu avgusta ćete lakše funkcionisati, ali tada treba obratiti više pažnje na navike i način ishrane.

 

BIK

Ljubav

U vašim partnerskim odnosima – nestabilno. Vaša vladarka Venera biće u svom sedištu i znaku Vage i imaće jednim delom avgusta dobar aspekt sa planetom partnerskih odnosa, Marsom – ali ovo više govori o nekom povremenom poboljšanju komunikacije i aktiviranju hemije između vas i partnera, ali ne i o suštinskoj stabilnosti. Mnogo će jače delovati kvadratni aspekt Urana iz vašeg znaka na Marsa, što govori o tome da će češće dolaziti do nekih napetih momenata, pa čak i jačih rasprava između vas dvoje. Venera u Vagi traži diplomatiju, balans i harmoniju, a vi sa Uranom u svom znaku ste sve, samo ne diplomatski raspoloženi i „harmonični“. Drugi deo avgusta će jednim delom biti opušteniji i tada biste mogli da napravite neku promenu u odnosu – otputujte, malo se provedite, rasteretite – to bi moglo da utiče na poboljšanje vašeg odnosa…makar jednim delom. Bikovi koji su slobodni, u prvoj polovini avgusta će biti jednom nogom u prošlosti, jednom u sadašnjosti, a ni jedno ni drugo neće funkcionisati baš najbolje. Sačekajte treću dekadu avgusta koja vam donosi stabilnije ljubavne prilike.

Posao

Ulazak Venere u znak Vage pogodovaće posebno onima koji rade u sektoru usluga, a u svakom slučaju će označiti vaše jače okretanje ka poslovnom segmentu. Biće potrebno nešto više prilagođavanja, naročito sa autoritetima, dok ćete sa poslovnim partnerima i kolegama imati promenljiv odnos. Povremeni zastoji u dogovorima i nestabilna realizacija pokrenuće se ulaskom u treću dekadu avgusta. Ovo je period u kojem možete da pokrenete i neke svoje planove ili ideje koje su duže vreme na čekanju.

Zdravlje

Iako se, generalno gledano, nećete osećati loše – zdravstveni segment je ipak bolji u drugom delu avgusta.

 

BLIZANCI

Ljubav

Tokom celog meseca biće aktuelan kvadratni aspekt Merkura koji vlada vašim znakom i Jupitera, planetom partnerskih odnosa. Ovaj aspekt govori o problemima u komunikaciji, o teškom usklađivanju i naglašenoj egocentričnosti i kod vas i kod voljene osobe. U prevodu – oboje ćete sami sebi biti na prvom mestu, a ne vaš odnos i njegova dobrobit. Baš iz tog razloga, kvalitetnih momenata između vas dvoje će biti malo, a onih u kojima ste sukobljeni ili različitih mišljenja i stavova – mnogo više. Same ove pozicije ne govore o okončanjima odnosa, već pre o nemogućnosti da budete stabilni i posvećeni na pravi način jedno drugom. Od vaše sposobnosti da povremeno popustite i prilagodite se onoj drugoj osobi, zavisiće i koliko ćete se dobro osećati u svom partnerstvu tokom avgusta. Slobodni pripadnici znaka biće društveniji nego inače, mesto ih neće držati ni na dva minuta. Venerin ulazak u vaše polje ljubavi tokom prve dekade avgusta doneće ljubavne prilike (a ponekad i neprilike) koje će vas pratiti tokom celog meseca. Ima šanse i za pokretanje veze koja će krenuti dosta lepršavo, dinamično i zanimljivo.

Posao

U prvoj polovini meseca vaša će organizacija i koncentracija biti na dosta slabom nivou. Započinjaćete sto poslova odjednom, i naravno – malo se „pogubiti“ u svemu. Zbog nekih vaših propusta i grešaka, mogući su i problemi sa kolegama i saradnicima. Pokušajte da se više fokusirate i odredite prioritete. Od drugog dela avgusta počinjete polako da funkcionišete na svoj stari način. poslovni segment se stabilizuje, a vama se otvaraju nove prilike za dogovore i poboljšanje pozicija.

Zdravlje

Vladar polja zdravlja i životnih navika ide retrogradnim hodom većim delom avgusta, što vama skreće pažnju na to da je vreme da se pozabavite zdravstvenim segmentom ozbiljnije i vodite računa o sebi.

 

RAK

Ljubav

Venera ulazi u znak Vage i vaše polje doma, porodice i stabilnosti – donoseći vam mogućnost da jednim delom stabilizujete i harmonizujete odnos sa voljenom osobom. No, ne računajte da će to biti lagan „posao“ jer će prilagođavanje biti potrebno i sa vaše i sa partnerove strane. U svakom slučaju – u prvoj polovini avgusta će to biti teži zadatak, dok bi drugi deo meseca ipak trebao da pokrene situaciju između vas dvoje konkretnije i uz više pozitivne energije. Pogotovo poslednjih nedelju dana ovog meseca mogu dovesti do otvorenijih i iskrenijih razgovora između vas i voljene osobe. Tada ćete biti i više raspoloženi za zajedničke aktivnosti, planove, možda čak i odlazak na godišnji odmor ili na kraće putovanje. Ukoliko ste slobodni, ne računajte na neke posebne emotivne prilike većim delom avgusta. Neki od vas će još uvek biti pod utiscima prošlosti, drugima će više odgovarati da budu sami i da se posvete sebi ili svojim prijateljima. No, ulaskom u treću dekadu meseca iz sna i učmalosti će vas probuditi osoba koju upoznajete preko prijatelja ili preko kolege na poslu. Ovo već može biti zanimljiva i inspirativna priča….

Posao

Finansije, naplata potraživanja i načini na koje zarađujete novac, odnosiće vam veliki deo energije tokom avgusta. Moguće je da ćete neke poslove uspeti da naplatite tek tokom treće dekade meseca. Generalno gledano – više se posvetite saradnjama i partnerskim odnosima. Nekih manjih problema može biti, ali ono što ne budete uspeli da rešite tokom prve dve dekade avgusta, rešićete u poslednjoj nedelji meseca. Taj period izuzetno pogoduje i onima koji su nezaposleni ili traže dodatne načine zarade.

Zdravlje

Zdravstvena situacija nije ni malo loša. Malo povedite računa o ishrani i o većoj fizičkoj aktivnosti. Stariji Rakovi neka povremeno kontrolišu pritisak i holesterol.

 

LAV

Ljubav

Sve do delimičnog pomračenja Sunca u vašem znaku, koje se dešava 11-og avgusta – odnos sa emotivnim ili bračnim partnerom može biti dosta napet i povremeno prožet turbulentnim momentima. Razlozi za probleme mogu biti svakojaki – od stanja zajedničkih finansija, preko ljubomore i sumnji u vernost, pa sve do mešanja drugih osoba u vaš odnos. Pokušajte da kroz ovaj period pokažete jedno drugom više strpljenja i tolerancije i spremnosti za razgovor o svim pitanjima koja vas muče. Vaši napori itekako mogu dati rezultate, jer što se više bude išlo ka kraju avgusta, odnos bi trebao da postaje mirniji. Slobodni Lavovi – sve do poslednje dekade meseca više ćete biti usmereni na svoju zabavu i provod, nego što ćete biti u potrazi za „srodnom dušom“. Neke vas osobe mogu zainteresovati na kratko, ali to će više biti zarad flerta ili kraće avanture, nego iz suštinske povezanosti i želje za jačom emotivnom pričom. No, vama ide emotivno smirenje, ali tokom treće dekade meseca, jer u tom periodu možete ući u jači kontakt sa nekim koga već poznajete, ali koga do sada niste doživljavali kao potencijalnog partnera

Posao

Većim delom meseca moraćete da se više posvetite odnosu sa poslovnim partnerima, ali i nadređenima, jer u ovom sektoru može dolaziti do nesuglasica i različitih stavova. Bitno je ne insistirati na svojim mišljenjima, već biti spreman da se sasluša i druga strana. Venera vas u tom smislu podržava, dajući vam mogućnost da diplomatskim pristupom rešite svaki problem, pa čak i proširite neka poslovna partnerstva. Treća dekada avgusta je posebno profitabilna – i u smislu novca, ali i poslovnih šansi.

Zdravlje

Mlađi Lavovi – dosta dobro, dok bi stariji pripadnici znaka ipak trebali da se pozabave hroničnim problemima. Obratite pažnju na ishranu.

 

DEVICA

Ljubav

Naglašeno polje tajni, kao i solarna eklipsa koja se u njemu dešava početkom druge dekade meseca – upozoravaju Device da bi svaka forma neiskrenosti ili skrivanja mogla rezultovati problemima u postojećoj emotivnoj vezi ili braku. Vi i voljena osoba i bez toga ćete imati povremeno nerazumevanje i nesklad u odnosu, pa vam zaista na to nije potreban još jedan razlog za konflikt, pogotovo što bi konflikt ovog tipa mogao debelo destabilizovati vas dvoje kao par. Ulazak Sunca u vaš znak početkom treće dekade avgusta doneće u svakom slučaju bolje odnose sa partnerom i više razumevanja. Ukoliko ste slobodni, ljubavni neuspesi vas mogu pratiti u prvoj polovini meseca. Ili nećete uspeti da osvojite simpatiju, ili ćete pokušati da obnovite kontakt sa bivšim partnerom, što će se vrlo brzo pokazati kao potpuno pogrešan potez. U suštini, sačekajte treću dekadu meseca jer tek od tog perioda ulazite pod pozitivne aspekte koji vam mogu doneti emotivni mir i stabilnost. Osoba koja je nešto starija od vas može vam itekako privući pažnju, kao i vi njoj. Ovo je priča koja već ima šanse da uspe…

Posao

Odnosi sa kolegama i saradnicima, kao i poslovna svakodnevica biće ispunjeni napetom energijom i nervozom, što će vas iscrpljivati i terati da budete u potpunosti fokusirani na ono što radite. Prvu polovinu meseca uglavnom ćete provesti „u trku“ rešavajući probleme jedan po jedan i pokušavajući da završite obaveze na vreme. U drugom delu meseca već niste u tolikoj gužvi, finansije idu ka jačem poboljšanju, a dogovori sa poslovnim partnerima su kontruktivni i daju brzo rezultate.

Zdravlje

Polje zdravlja je naglašeno retrogradnim Marsom, pa vam se savetuje više opreza u funkcionisanju na dnevnoj bazi – moguće su povrede. Ulaskom u treću dekadu avgusta , funkcionisaćete znatno bolje.

 

VAGA

Ljubav

Prva polovina meseca je prilično šarena kada su vaše emotivne i bračne veze u pitanju. Red novoprobuđenih strasti koje svojom silinom mogu iznenaditi i vas i partnera, red napetosti i rasprava. U prevodu – prvi deo meseca vam je rezervisan za varnice, a od vas dvoje zavisi kog tipa će te varnice biti! U stvari, pre od vas – jer vi, sa vladarkom Venerom u svom polju ličnosti možete odabrati da li ćete biti osoba koja će taktično i diplomatski rešavati svaki potencijalni problem ili ne. U svakom slučaju – drugi deo avgusta je mirniji i stabilniji – oboje ćete više biti okrenuti jedno drugom, staloženiji i sa više želje da se prilagodite. Što se tiče slobodnih pripadnika ovog znaka, sigurno je da ćete sa Venerom u svom znaku koja će vas obilno darivati harizmom, stilom, šarmom – privlačiti kao magnet poglede suprotnog pola. Oko vas će se vrteti i stari i novi – i oni koji pokušavaju da obnove odnos sa vama, i oni koji bi da vas zavedu, ali i oni koji žele ozbiljnu priču. Od vas lično i od vaših trenutnih afiniteta zavisi kojem ćete se „jatu“ prikloniti. U svakom slučaju – nećete moći da se požalite da vam je dosadno u bilo kom trenutku.

Posao

Problemi u sektoru finansija biće aktuelni tokom prvog dela avgusta. Ovaj vam period može doneti nestabilne prilive, potrebu da zatvorite neka dugovanja, a u svakom slučaju vam se ne preporučuju veća ulaganja, jer će biti skopčana sa velikim rizicima za gubitak. Drugi deo meseca je nešto mirniji po pitanjima novca. Generalno gledano – u avgustu – od toga kako se postavite zavisi i kako ćete proći po pitanju posla. Dogovori će vam ići od ruke, pa iskoristite svoju moć ubeđivanja za svoje ciljeve.

Zdravlje

Ukoliko iole budete vodili računa o sebi i stanju svog zdravlja, nećete moći da se požalite na bilo šta tokom avgusta.

 

SKORPIJA

Ljubav

Kvadrat retrogradnog Marsa koji vlada vašim znakom sa Uranom iz polja partnerstava – doneće u prvom delu avgusta češće razmirice sa partnerom, bilo da su u pitanju bračne ili emotivne veze. Posao i lične obaveze će i vas i drugu stranu dosta opterećivati, pa nije ni čudo što ćete nervozu prenositi i u vaš odnos. Jednim delom zbog toga što ćete shvatiti da ne možete više da funkcionišete ovako jer se ne osećate dobro, a drugim delom zbog toga što će se pritisak obaveza na vas smanjiti – uspećete da u drugom delu meseca primirite uzavrele strasti i uskladite se više sa voljenom osobom. Trudićete se da joj posvećujete više vremena, a druga strana će umeti da uzvrati na pravi način. Što se tiče slobodnih Škorpija, nećete biti bez emotivnih prilika, ali je pitanje koliko će vam i da li će vam uopšte neko od onih sa kojima ste u kontaktu odgovarati za iole ozbiljniju priču. Takođe, i kod vas će se dosta toga vezano za emotivni život vrteti oko prošlosti – bilo da su u pitanju eks emotivni partneri ili osobe koje poznajete od ranije. Dešavanja će biti, a da li će neko od njih odvesti u pravcu prave ljubavi, to ćemo tek da vidimo…

Posao

Biće potrebno dosta takta u odnosu sa poslovnim saradnicima, ali i u kontaktima sa osobama koje su vam nadređene. Sa prvima ćete imati veća razmimoilaženja, a vaši šefovi će imati tendenciju da vas tovare poslom do u beskonačnost. Pokušajte da budete strpljiviji i da ne vučete impulsivne poteze, da ne biste u nekom momentu urušili nešto što vam je istinski važno. Postoji dosta toga iz prošlosti što sada morate da privedete kraju, pa ne čekajte – usmerite svoju snagu na tu stranu. Novac vrlo korektno.

Zdravlje

U prvoj polovini meseca mogući su problemi sa varenjem (uglavnom zbog stresa i neadekvatne ishrane), a starije Škorpije će imati tegoba sa promenljivim pritiskom. Ostatak meseca je zdravstveno povoljniji.

 

STRELAC

Ljubav

Emotivni ili bračni partner će pokušavati da se uskladi sa vama i da vam se prilagodi, ali način na koji to bude radio vam neće odgovarati. U suštini, ne bih rekla da je problem u voljenoj osobi, čak iako ona ume povremeno da se ponaša malo preglasno ili prenapadno za vaš ukus, već da je problem u vama. Kod vas lično postoje neke nedoumice, neki strahovi, neke prepreke – zbog kojih ne možete da se opustite i funkcionišete skladno sa partnerom. Situacija će se nešto malo popraviti od početka treće dekade meseca, ali opet to neće biti ona potpuna opuštenost i lakoća funkcionisanja kakvu vi priželjkujete. Napominjem da kod pojedinih Strelčeva i neki tajni kontakt ili odnos može u suštini predstavljati tu prepreku koju ne uspevate da prevaziđete da biste mogli da se posvetite u potpunosti partneru. Što se tiče slobodnih pripadnika ovog znaka, svaka vrsta putovanja donosi vam priliku za poznanstvo sa osobama koje bi vam bile vrlo interesantne. Takođe, preko segmenta prijatelja možete doći u kontakt sa novim ljudima, ali i sa nekima koje ste ranije poznavali i na koje još uvek povremeno mislite.

Posao

Moraćete dosta snage da uložite u dogovore, a oni će se uglavnom vrteti ili oko već postojećih poslova, ili oko onih koje ste u prethodnom periodu pokušavali da realizujete. Mnogo vremena će vam oduzimati i jak tempo na poslu i puno obaveza, naročito ako radite u sektoru usluga. Drugi deo meseca će vas okupirati pitanjima finansija, novih načina zarada, naplata potraživanja iz prethodnog perioda, ali i rešavanja nagomilanih dugovanja. U poslednjoj dekadi meseca dobijate jednu odličnu poslovnu ponudu.

Zdravlje

Bićete skloni iscrpljivanju, pa je neophodno da pronađete dovoljno vremena za odmor. Takođe, potrebno je da promenite nešto u načinu ishrane.

 

JARAC

Ljubav

Vi i emotivni ili bračni partner ćete biti povezani u zajedničkom rešavanju pitanja koja će se uglavnom tokom avgusta odnositi na finansije, vaspitanje ili planiranje dece, zajedničke planove. Emocije kao da će biti u nekom drugom planu, već kao da ćete pre na prvo mesto staviti odgovornost i poštovanje jedno prema drugom. Malo suvoparno zvuči, ali tako je kako je. Naročito će segment finansija biti bolna tačka i zahtevati i vašu i partnerovu potpunu posvećenost. Rasprave neće doneti ništa konkretno, sem negativne energije, zato ih zaobilazite u širokom luku. Povremeno ćete vi lično imati problem da uskladite privatne sa poslovnim obavezama, ali ćete se truditi da pronađete kompromisno rešenje. Ukoliko ste slobodni, sve ukazuje najpre na neku vašu okrenutost ka prošlosti i povratak osobe koju ste upoznali preko vašeg ili njenog poslovnog segmenta. Na kratko vas može prodrmati snažan nalet emocija, ali da li ćete uspeti da ponovo pokrenete emotivnu priču ili će sve ostati samo na „podsećanju“, to već zavisi i od vas i od te osobe, kao i od okolnosti u kojima ste.

Posao

Na prvom mestu u poslovnom segmentu biće finansije i načini zarade, ali i vaše lične pretenzije i promene koje priželjkujete i oko kojih se trudite već duže vreme. Što se novca tiče, savetuje vam se maksimalna odgovornost, ukidanje bilo kakvih rizičnih ulaganja i definitivno je vreme da podsetite neke ljude da su vaši dužnici. Što se ličnih pretenzija za promenu ili napredovanje u poslu tiče – u drugom delu meseca sledi vam kontakt od strane muške osobe koji iščekujete. No, realizacija ide u septembru…

Zdravlje

Stariji pripadnici znaka će sve do početka treće dekade osećati pojačane tegobe koje se vezuju za krvne sudove, pritisak i kičmu. Mlađi Jarčevi – dobro, ali potrebno vam je više odmora.

 

VODOLIJA

Ljubav

Retrogradni Mars u vašem polju ličnosti i njegov kvadrat sa Uranom, kao i opozitni aspekt na Sunce i Merkur u vašem polju partnerstava – Vodolijama donose veliku potrebu da pronađu način da se usaglase sa voljenom osobom i da teže kompromisnim rešenjima, a ne tenziji i raspravama. Njima ionako nećete uspeti ništa da postignete, samo ćete dodatno destabilizovati odnos sa voljenom osobom. Strasti će krenuti da se smiruju ulaskom u drugu polovinu meseca – partner i vi ćete imati neke druge, zajedničke prioritete – kao što je odmor, više izlazaka sa prijateljima – pa će neugodni momenti biti makar za neko vreme potisnuti u stranu. No, bilo bi dobro da neka pitanja koja vas muče rešite sada, jer će ona svakako izaći na dnevni red opet, već koliko tokom septembra. Ukoliko ste slobodni, vas mesto svakako neće držati. Dobili ste jednu ludu energiju koja vas tera na pokret, na osvajanja, na zabavu, na flertovanje i na mnogo kontakata sa suprotnim polom. Biće aktuelna i prošlost i noviteti, a u svakom slučaju – iz mora osoba koje će biti oko vas neko će uspeti da se izdvoji u drugom delu avgusta…

Posao

Vrlo intenzivna dešavanja u poslovnom segmentu. Mnogo toga će se vrteti oko odnosa sa saradnicima i partnerima, ali i oko komunikacije sa šefovima. S jedne strane – nestabilna energija, pa će svaki čas iskakati neke prepreke i razlozi za nervozu, ali sa druge –ogromne mogućnosti da napravite neku veliku promenu i iskoračite iz dosadašnjeg okvira poslovanja. Posvetite se onome što niste završili, bilo da se vezuje za vaše poslovne ili finansijske obaveze, da biste mogli rasterećeni da nastavite dalje.

Zdravlje

Stres i negativna energija se sada prosto lepe za vas, pa je potrebno da se ovoga oslobodite kroz kretanje, kroz fizičku aktivnost, ali i kroz više sna i kvalitetnog odmora.

 

RIBE

Ljubav

U prvom delu avgusta, dokle god je retrogradni Mars u vašem polju podsvesti – non stop ćete tražiti i nalaziti razlog za nerviranje, pa samim tim i za neraspoloženje prema voljenoj osobi. Neki od ovih razloga će zaista biti realni, ali mnogo više njih sada živi samo u vašem mozgu i nema veze sa stvarnošću. Bićete skloni da se opterećujete potpuno nepotrebnim stvarima. Drugi deo meseca donosi donekle lakšu energiju, jer ćete zajednički sa voljenom osobom uspevati da prevaziđete loše momente, a i vaša komunikacija bi trebala da se poboljša. Oboje ćete želeti da više vremena posvetite jedno drugom, a u ovom periodu je moguće i kraće zajedničko putovanje. Što se tiče slobodnih pripadnika ovog znaka, neki od vas definitivno imaju tajnu priču u kojoj se ne snalaze baš najbolje. S jedne strane stoji jaka privlačnost prema osobi sa kojom ste u nekom tipu odnosa, a sa druge – veliko nerviranje zbog situacija na koje ne možete da utičete. Moguće je da je ovo i neka prošlost koja se jako dugo provlači kod vas. Ako želite nešto novo, a da iole vredi, moraćete da sačekate drugi deo avgusta

Posao

Komunikacija, bilo sa kolegama i saradnicima, bilo sa autoritetima – biće segment koji će vam donositi dosta napetih momenata. Takođe – obim vaših obaveza će rasti, a čak i kada završite one nove, moraćete dobrano da se posvetite nekim zaostacima ili propustima iz prethodnog perioda. I pored uzburkanog poslovnog segmenta i mnogo žurbe, tokom avgusta možete napraviti i neke vrlo dobre, konkretne poteze. Ostvarićete kontakt sa jednom osobom koja vam nudi poslovnu promenu i preokret.

Zdravlje

Fizički segment vašeg zdravlja je dosta korektan, ali Mars u polju podsvesti uticaće na nestabilnost vašeg mentalnog stanja i na stres. Probajte da kanališete ovu energiju kroz kretanje i opuštanje.

Ljubi vas i voli Venera <3 <3 <3

*originalni tekst objavljen na sajtu Moj astrolog – www.mojastrolog.rs/horoskop/mesecni-horoskop/http://www.mojastrolog.rs/horoskop/mesecni-horoskop/