Kaži mi, kaži...

Mesečni horoskop za decembar 2018-e

Eh taj decembar….mesec u kojem jesen prelazi u zimu, mesec u kojem se pripremamo za prelazak u sledeću godinu, mesec koji donosi sabiranje utisaka, mesec u kojem praznična atmosfera lagano raste….Mislim da je i vama, kao i meni ova 2018-a godina prosto proletela….beše teška, beše preteška, ali beše i lepa, beše i uspešna….kao i svaka druga – koktel dešavanja….Neki će je pamtiti po dobru, neki će želeti što pre da joj vide leđa…U svakom slučaju, ulaskom u decembar počinjemo da joj odbrojavamo dane…

A početkom decembra – slika je ovakva – U znaku Strelca nalaze se retrogradni Merkur, Jupiter i Sunce. U znaku Jarca su Saturn i Pluton, u znaku Riba Mars i Neptun. Uran je retrogradan u znaku Ovna, Mesec u svojoj poslednjoj četvrti u znaku Device, a Venera u znaku Vage.

Već 1-og u mesecu Mekur se u svom retrogradnom hodu vraća u znak Škorpije…..znam, znam da nam je svima preko glave problema sa papirima, u komunikaciji, svakakvih zgoda i nezgoda koje ovaj vragolanko ume da nam namesti….ali izdržite još malkice, neće ova njegova šetnja unazad trajati još dugo. U svakom slučaju, povratkom u Škorpiju opet će da nas čačne sve ono što je vezano za zaostala dugovanja, za troškove, za kredite….

2-og decembra Venera po drugi put ulazi u znak Škorpije. Još uvek nije izašla iz svoje retrogradne senke, pa će se sve ono vezano i za ljubav i za dugovanja razvlačiti na nekim starim osnovama sve do polovine ovog meseca….Da, pre nego što uđe u znak Škorpije napraviće i tačnu opoziciju sa Uranom – u prevodu – tih prvih decembarskih dana i dalje će se vući uzavrelost kroz emocije i finansije….naročito kroz ovo prvo….

6-og decembra Merkur kreće direktnim hodom u znaku Škorpije. Juhuuuu! Vreme je da se vraćamo u neko normalnije funkcionisanje….Doduše, baš je bilo fino okriviti retrogradnost Merkura za sve što zabrljamo….ali naći ćemo mi nekog drugog planetarnog krivca, zar ne?

7-i decembar nam je vrlo bitan – tog dana imamo mlad Mesec u znaku Strelca i realno gledano – tek od ovog momenta osetiće se na pravi način uticaj Jupitera koji je u tranzitu kroz ovaj znak. Praktično, ovaj mlad Mesec „otvara vrata“ Jupiteru da može da „krene sa svojim poslom“. Taman da nam ova planeta ulepša ostatak decembra!

13-og decembra Merkur prelazi u znak Strelca. Ide nam opet optimističnije vreme….pa kako i ne bi – evo slava, evo nastupajućih praznika!

21-og Sunce prelazi u znak Jarca – stiže zimaaaa!!!!!! Odmah 22-og decembra imamo pun Mesec u Raku. Kao i uvek kad je pun Mesec – gungula, gužva, nervoza, uzbuđenje, promenljiva raspoloženja….

Kao što vidite – malo nekih značajnijih nebeskih dešavanja tokom ovog meseca. Sem tih prvih nedelju dana koji su još uvek pod nepovoljnim uticajima, ostatak decembra je poprilično miran….Merkur neće imati nikakve napete aspekte sa Marsom kao što je to bilo tokom novembra, pa će gro one nervoze i tenzije ostati iza nas. Takođe, Venera i Mars će biti u trigonskim znacima, što će doprineti i lakšem funkcionisanju u odnosima. Venera će praviti i lepe aspekte na Saturna, Plutona i Neptuna, što će dodatno doprineti miru i stabilizaciji…..

OVAN

Ljubav

Obzirom na to da ovaj mesec započinjete opozicijom Venere (vlada vašim partnerstvima) sa retrogradnim Uranom iz vašeg znaka, kao i da će vaš vladar Mars tokom celog decembra boraviti u polju tajni, skrivenosti – posebnu pažnju morate obratiti na odnose koji su vam važni. Iako je prvih nedelju dana decembra pod nekim najkomplikovanijim aspektima, ni ostatak meseca nije baš savršen, pogotovo ukoliko ste od onih koji vole da po koju tajnu sakriju od voljene osobe. Ne zaboravite da je u trećoj dekadi decembra i pun Mesec u vašem polju doma, stabilnosti, ali i završetaka i ne dozvolite da vaši bitni odnosi trpe zbog vaše povremene potrebe da flertujete, očijukate ili održavate tajnu komunikaciju sa nekim. Ovaj mesec je nezgodan jer te tajne mogu izaći na videlo, pa bili krivi sto posto ili samo malkice – možete snositi posledice kroz nerviranje ili nestabilan odnos sa osobom koju volite. Ne dajte da vam nešto tog tipa pokvari pretpraznično raspoloženje….Ako ste solo, ovo je mesec velikih strasti i ljubavnih ludila. Potpuno možete izgubiti pamet za jednom osobom…Ako, opustite se i uživajte.

Posao

Neprijatne situacije u poslovnim partnerstvima i saradnjama moguće su u prvoj nedelji decembra. Trudite se da u tom periodu izađete u susret jedni drugima, napravite kompromis i sprečite raskol. Ostatak meseca je neuporedivo povoljniji, i po pitanju realizacije planova, a naročito onim Ovnovima koji pokreću bilo koji tip saradnje sa strancima. Očekuje vas mnogo posla i obaveza, svođenje nekih računa i privođenje kraju projekata koje ste započeli u proteklom periodu. Bićete prilično zadovoljni.

Zdravlje

Vaš vladar je slab tokom celog decembra, ali i planeta koja vlada vašim poljem zdravlja. Morate se čuvati i fizičkog, ali i mentalnog iscrpljivanja. Više se odmarajte, vodite računa o ishrani, rekreirajte se.

 

BIK

Ljubav

Zauzete Bikove očekuje opozicija Venere sa Uranom početkom meseca, a onda i ulazak vaše vladarke u mesto svog izgona, loše pozicije – u Škorpiju. Da se razumemo, to ne znači automatski da će između vas i partnera non stop biti nestabilno, već pre govori o tome da ćete vi lično imati svoje uspone i padove i da ćete vrlo često opravdano ili neopravdano biti posesivni, ljubomorni i prilično zahtevni prema osobi koju volite. Jednostavno – nećete se baš uvek osećati sigurno i onda ćete kroz pokušaje kontrole i „čvrstog stava“ nadoknađivati taj manjak sigurnosti. Ono što je dobro jeste da ćete postati pravi hodajući vulkan strasti, pa se nadam da će vatra u vašoj spavaćoj sobi jednim velikim delom popravljati situaciju. U suštini, računajte da vam je najnapetiji i najturbulentniji period onaj tokom prve nedelje decembra i u danima oko punog Meseca. Tu malo spustite loptu, iskulirajte – sve ostalo ćete lakše proći. Oni koji su slobodni a žele da pokušaju da daju novu šansu staroj ljubavi – samo napred, jer šanse za uspeh su dobre. Nešto novo – da, ali početna faza odnosa je kroz strast….videćemo gde će otići na dalje….

Posao

Vrlo često ćete tokom decembra imati osećaj da samo vi vučete, da se samo vi borite i trudite. Shvatićete da ne možete da računate na one koji su oko vas i da ako hoćete da nešto bude završeno – morate vi sami da to potegnete. Iako će vaša poslovna situacija, generalno gledano, biti stabilna – vi ćete se trošiti u tom procesu i pokušavati da funkcionišete na pet strana odjednom. Finansijski – promenljiv i nestabilan period, a postoji mogućnost i da neki novac izgubite ili da vam bude ukraden.

Zdravlje

Zdravstvene prognoze za decembar nisu najpovoljnije, pa ćete morati da više vodite računa i o imunitetu, ali i da odmah reagujete na bilo kakve tegobe. Lako se iscrpljujete i gubite energiju.

 

BLIZANCI

Ljubav

Uglavnom povoljan ljubavni mesec pred zauzetim Blizancima. Malo zbog retrogradnosti i prolaska kroz senku vašeg vladara Merkura, malo zbog njegovog kvadrata sa Neptunom – ipak bi trebalo obratiti pažnju na bitna pitanja, ali generalno gledano – uglavnom bi ovaj period trebao da donese rasterećenje i bolji i kvalitetniji odnos sa osobom koju volite. Bilo bi dobro da pronađete neke iste teme, iste ciljeve koji vas oboje ispunjavaju, ili makar – posebno u drugom delu decembra, više vremena provodite zajedno u nekim zabavnim aktivnostima. Na taj način ćete se dodatno, više povezati i doprineti da pretpraznična atmosfera u vašoj vezi bude fina i stabilna. Oni koji su usamljeni – već na samom početku decembra opozicija Venere koja vlada vašim poljem ljubavi sa Uranom može pokrenuti novo poznanstvo preko prijatelja, izlazaka, društvenih mreža. Vrlo brzo se mogu probuditi strasti, a ako se sve kockice lepo poslože – neki od vas bi mogli ostvariti i vrlo zanimljivu ljubavnu priču. U prvom delu meseca još uvek možete razmišljati o prošlosti, a čak i tu je moguć kontakt i obnova…na koliko dugo, videćemo…

Posao

Prva polovina decembra može biti dosta naporna onim Blizancima koji su u zaostatku za obavezama ili onima koji su preuzeli previše na sebe, pa ne uspevaju da se organizuju i završe sve na vreme. Drugi deo meseca je nešto rasterećeniji iako možete na kratko imati nedoumice ili čak lošiji odnos sa autoritetima. Pun Mesec u vašem polju zarada u poslednjoj dekadi decembra doneće vam konačno izlazak na kraj sa nekim finansijskim pitanjima koja su vas opterećivala u proteklom periodu.

Zdravlje

Pomalo klackava zdravstvena situacija tokom celog decembra. Neće to biti neke ozbiljnije stvari, uglavnom prehlade, viroze – generalno gledano pad imuniteta.

 

RAK

Ljubav

Opozicija Venere koja vlada vašim poljem doma, stabilnosti ali i završetaka sa retrogradnim Uranom, koja se dešava na samom početku decembra – upozorava Rakove da je potrebno napraviti neke promene da bi odnos sa voljenom osobom funkcionisao na dalje. Morate razdvojiti posao i obaveze koje imate od svog privatnog života i više se posvetiti partneru. Mlad Mesec u vašem polju obaveza govori o tome da hoćete biti pritisnuti jurnjavom za novcem, ali nemojte zanemarivati sitnice koje život znače – u ovom slučaju – ljubav i sklad sa osobom koju volite. Pun Mesec u vašem znaku u poslednjoj dekadi decembra može doneti ili kulminaciju otuđivanja jedno od drugog i rasprave oko toga, ili jedan veliki zaokret kod vas lično i usmerenost na partnera. Na vama je odabir – sprečite, da ne biste lečili. Ukoliko ste usamljeni, retrogradni Merkur koji se vraća u vaše polje ljubavi opet će pokrenuti stare priče, a Venera iz istog polja u sekstilu sa Saturnom daće svoj pečat na njih. U prevodu – sada se može obnoviti ono što je bilo. U drugom delu meseca Rakove čekaju ozbiljni partneri i priče koje mogu trajati.

Posao

Rakovi će biti okupirani poslom i praktično će tek poslednje dane decembra provesti u nekoj opuštenijoj i rasterećenijoj atmosferi. Od samog početka meseca krećete udarnički, i to ne svojom voljom već zbog okolnosti koje vam nameštaju promene, uzburkanost i gomilu obaveza koje će vas prosto zatrpati. Novi poslovi, novi projekti i zadaci krenuće vrlo brzo i trebaće vam i organizovanosti i vremena da se u svemu ovome snađete. Ako, radite – bar će biti više novca za praznične kupovine!

Zdravlje

Mlađi Rakovi će funkcionisati dosta dobro tokom ovog perioda. Kod starijih je potrebno nešto više obazrivosti jer će vam imunitet povremeno slabiti i otvarati mogućnost za prehlade i viroze.

 

LAV

Ljubav

Prva polovina meseca je pomalo uzburkana u vašim emotivnim i bračnim relacijama. Malo je problem komunikacija, malo obostrana nervoza a malo i neka pitanja za koja ste mislili da ste ih rešili, a ona se iznova i iznova ponavljaju. Ništa od ovoga nije toliko strašno da se ne bi moglo srediti, samo vodite računa da vam ljubomora i pokušaji kontrole, bilo sa vaše, bilo sa partnerove strane, upravljaju životom. Sukobi mogu nastati i oko finansijskih pitanja. Drugi deo meseca ipak donosi rasterećenje, a kako se kraj godine bude bližio, vas dvoje ćete se sve više okretati jedno drugom, truditi se da provodite više vremena zajedno. Oni koji su usamljeni imaju neograničene aspekte za zabavu i provod, ali iskreno rečeno – male mogućnosti da zaista pronađu nekog ko bi bio po njihovoj meri….bar ne na neko duže vreme. Oko vas je mnogo onih koji bi da vas osvoje, ali malo onih koji zaista imaju stav, karakter i harizmu. Oni koji su slatkorečivi i „namazani“ mogu vas zabavljati, ali je teško da ćete im istinski dozvoliti pristup srcu. Neka njih proveri vreme i pokaže koliko i da li zaista vrede!

Posao

Otežana komunikacija sa saradnicima i poslovnim partnerima biće tokom prve nedelje decembra. Gledajte da u prve dve dekade meseca završite sve obaveze, jer će se sve ono što propustite svaliti na vas u poslednjih desetak dana, baš pred praznike. Nemojte biti od onih koji sve rade u poslednjem trenutku, a bićete tome skloni. Sa finansijama je potreban oprez tokom celog decembra – vaši su prilivi neujednačeni, ali su zato troškovi i nepotrebna ulaganja konstantni.

Zdravlje

Solidna zdravstvena situacija tokom decembra. Doduše, ni vas neće mimoići po koja prehladica ili virus, ali generalno gledano – ovo ćete rešavati u hodu.

 

DEVICA

Ljubav

Prvih nedelju dana decembra, sve do mladog Meseca u znaku Strelca biće prilično opterećujući u vašim emotivnim i bračnim relacijama. Ni posle toga situacija neće biti fascinantno dobra, ali ćete bar imati manje razloga za napetost. Stari sukobi mogu ponovo isplivavati na površinu, ali se mogu otvarati i novi „frontovi“ pogotovo oni vezani za finansije, za manjak zajedničkog vremena, za sumnjičavost i ljubomoru. Baš što se te sumnjičavosti tiče, jako ćete obratiti pažnju na poslednju dekadu meseca jer tada neke informacije i govorkanja mogu izaći na površinu i poremetiti odnos sa voljenom osobom. Ukoliko imate šta da krijete od partnera – potrudite se da to i ostane sakriveno. Oni koji su usamljeni mogu obnoviti kontakt sa starom simpatijom ili osobom koju znaju od ranije, čak i bivši partneri dolaze u obzir. Sa nekim možete početi da se viđate seksa, avanture ili zabave radi – međutim – ova priča je sve, samo ne površna i kratkotrajna i nemojte se iznenaditi ukoliko se vrlo brzo produbi. Džabe ćete pokušavati da pobegnete od ljubavnog zanosa – on će vas vrlo brzo sustići…

Posao

Neće ovo biti baš jednostavan i lagan poslovni mesec za vas. Naglašeno polje komunikacije i pokreta, kratkih putovanja i dogovora govori o tome da ćete veći deo decembra provesti u jurnjavi i pokušajima da stignete na više strana odjednom. Faliće vam organizovanosti i fokusiranosti, pa je moguće da ćete neke poslove raditi i više puta, a sve zbog grešaka i propusta. Iako ćete činiti sve što je u vašoj moći da ostvarite finansijsku stabilnost, suočavaćete se sa dosta zahtevnim situacijama i većim troškovima.

Zdravlje

Mlađima respiratorne infekcije i to uglavnom u prvom delu decembra. Kod starijih su moguće reakcije na vreme i reumatski bolovi.

 

VAGA

Ljubav

Ukoliko dugo u sebi taložite nezadovoljstva, ukoliko smatrate da je komunikacija sa partnerom loša i da ste samo vi osoba koja se bori za vaš odnos – onda obratite pažnju na prvih nedelju dana decembra. Napet aspekt vaše vladarke sa Uranom, ali i turbulentan kvadrat Sunca iz polja komunikacije sa Marsom koji vlada vašim partnerstvima mogu biti okidač za vulkansko izbijanje nezadovoljstva i naravno – raspravu. U kom pravcu bi ta rasprava odvela, to je već pitanje – ali budite svesni da nekim odnosima ovih dana može doći kraj. Ukoliko uspete da pregurate ovaj nepovoljan period očekuju vas nešto lakši dani do kraja godine. Da, biće tu i dalje povremenih varnica i problema baš kada je otvorenost za razgovor u pitanju – ali čini mi se da ćete sa ovim periodima lakše izaći na kraj. Oni koji su usamljeni mogu već u prvoj dekadi meseca upoznati osobu koja bi ih pokrenula, ali koja bi takođe pokrenula i sve zatrpane strasti koje dugo gušite u sebi. U ovom periodu se mogu započeti jako strasni odnosi, ali kod kojih duži rok trajanja nije zagarantovan….Bolji period za nove početke je polovinom meseca….

Posao

Mesec u kojem ćete imati utisak da iz dana u dan morate da se borite, da su mirni periodi kratkotrajni a oni turbulentni – učestali. Kontakte sa saradnicima i poslovnim partnerima održavajte u duhu kompromisa i zajedništva, da biste izbegli konfrontacije koje bi kod nekih čak mogle dovesti do prekida rada. Imaćete posla sa nepouzdanim ljudima, sa onima koji vas ne razumeju i koji vas spotiču, umesto da vam pomognu. Finansijski – uspevaćete da regulišete sve što je potrebno, ali na mišiće….

Zdravlje

Nepovoljan zdravstveni period. Na vas će se lako kačiti prehlade, virusi, bakterije….Bićete podložni i urinarnim, ginekološkim i hormonskim problemima.

 

ŠKORPIJA

Ljubav

Tajne, bilo vaše bilo partnerove – mogu Škorpijama u vezama i brakovima zakomplikovati život u prvih nedelju dana decembra. Zato je u ovom periodu neophodna maksimalna otvorenost i iskrenost, ali je potrebno i da nesporazume rešavate odmah – jer sve ono što se prećuti i preko čega se samo pređe, a ostane da gori kao sumnja – može doneti problematiku. Ipak, na vašoj strani je Venera koja tranzitira kroz vaše polje ličnosti i donosi vam da i pored pojačane ljubomore i sumnjičavosti, strast prema osobi koju volite bude sve jača iz dana u dan. Vrelina u spavaćoj sobi otopiće i one najzahtevnije i najteže – tako da mislim da ćete ipak fino pregurati do kraja meseca. Oni koji su usamljeni već poodavno su spremni da se zaljube, samo je potrebna pojava prave osobe da ih probudi i kroz strast i kroz emociju. Najbolji period jeste polovinom decembra – veze započete u ovim danima svakako mogu računati na trajnost…A stabilnost? Pa kad ste vi Škorpije imale nešto bez borbe? Zanimljiv mesec je pred vama, ali bi bilo fino da izbegavate osobe koje su zauzete, koliko god vam one privlačne bile…..

Posao

Ni vaš znak neće uspeti da izbegne poslovnu problematiku u prvoj nedelji decembra. Obratite pažnju na odnos sa nadređenima i sa kolegama jer tu može biti turbulentnih momenata. Merkur i Venera u vašem znaku davaće vam dovoljno sposobnosti da i ljude i situacije okrećete u svoju korist – verujte da ćete šarmom, mudrošću i rečitošću više postići nego raspravama. Po pitanju finansija – svakako se situacija popravlja, ali vi lično je možete pokvariti nekim nepromišljenim potezima i velikim troškovima.

Zdravlje

Malo ćete se mrljaviti tokom decembra. Mlađi – jačajte imunitet i povedite više računa o ishrani. Stariji – upalni procesi, vene i krvni sudovi, kod nekih i uro-genitalni problemi.

 

STRELAC

Ljubav

Prva sedmica decembra je jedan od poslednjih ispita za Strelčeve koji su u emotivnim vezama i brakovima. No, pazite – obično se ti poslednji ispiti pokažu kao najkomplikovaniji i najzahtevniji. U suštini – ta nedelja je vreme kada se konačno mora stati na kraj nekim problemima u vašem odnosu jer jedino na taj način veza ili brak mogu da funkcionišu na dalje. Takođe, u danima od 23-eg do 26-og decembra kada Merkur iz vašeg znaka bude u kvadratu sa Neptunom – morate se truditi da komunikacija sa voljenom osobom funkcioniše kako treba, bez ikakvih sakrivanja, muljanja ili tajnovitosti jer to može biti kontraproduktivno. Ukoliko vi sumnjate u partnera, ne reagujte na prvu loptu – itekako je moguće da ste pogrešno shvatili nešto ili dobili lažne informacije….Oni koji su usamljeni imaće više ljubavnih „promašaja“ tokom ovog meseca. Ljubav vas hoće, ali vas hoće i osobe koje bi da se malo poigraju vašim srcem, a onda odu na neku desetu stranu. No, intuicija vas ipak nepogrešivo vodi kada je odabir u pitanju i više je nego sigurno da ćete polovinom meseca ostvariti baš onu pravu priču!

Posao

Iako neće biti lagan, decembar je mesec koji vam ipak donosi uspeh i zadovoljstvo postignutim. Doduše, moraćete da se suočite sa preprekama, preokretima, osobama na koje se ne možete osloniti – ali kad je vaš put pa bio lak u poslednje vreme? Ipak, mlad Mesec u vašem znaku u prvoj dekadi decembra govori o tome da ste ušli pod pozitivne uticaje planeta i da trebate da pokrenete i sebe i svoje planove. Iako svojim finansijama nećete biti u potpunosti zadovoljni, ipak će se prilivi stabilizovati ili čak pojačati.

Zdravlje

Zdravstveni segment je dosta korektan tokom decembra. Mlađi Strelčevi bi trebali da nađu ventil za pojačan stres, a stariji bi ipak mogli da se povremeno prekontrolišu kod lekara.

 

JARAC

Ljubav

Tokom decembra, u više navrata će vaše emotivne ili bračne veze biti na svojevrsnom testiranju. Prva sedmica decembra i period od 23-eg do 26-og u mesecu. U ovim danima potrebno je da posebno obratite pažnju na bilo šta što može proizvesti pogrešan utisak i učiniti da voljena osoba posumnja u vas. Ukoliko ste zaista u nekom tipu tajnog odnosa ili komunikacije, vrlo vodite računa jer ovi aspekti mogu dovesti i do otkrivanja nečega što nikako ne biste želeli. U svakom slučaju – kao da će se okolnosti tako nameštati da vi i partner nemate dovoljno vremena jedno za drugo – potrebno je da pronađete više prostora za zajedničke aktivnosti, jer ćete samo na taj način otkloniti eventualne sumnje, ali i doprineti da se bolje povežete i ojačate vašu priču. Prosto je – stavite odnos sa osobom koju volite na prvo mesto, a prijatelje, obaveze, posao – na neko deseto…i sve bi trebalo da bude u redu. Ukoliko ste usamljeni vi ste svakako na meti udvarača u ovom mesecu – i onih „starih“ i onih novih. Treba tu probrati šta valja, a šta ne – ne sumnjam u vašu mudrost, ali znajte – najbolji period vam je tokom druge dekade meseca!

Posao

Komunikacija sa saradnicima će biti dosta čudna, nepovoljna, otežana – naročito tokom prve nedelje decembra i početkom treće dekade meseca. U tom periodu ćete imati i svojih velikih nedoumica – nećete znati kome možete da poklonite poverenje ili koji korak na dalje da preduzmete. Samo polako – sve će se nekako vremenom raščistiti i doći na svoje mesto. Rezultata će biti, u to ne sumnjajte. Imate veliku podršku osoba koje su vam važne, naročito u drugom delu decembra. Novac – dosta stabilno.

Zdravlje

Zdravlje – ne baš sjajno, ali na to kako se fizički osećate umnogome utiče mentalna stabilnost, a ona je sada prilično krhka. Okružite se pozitivnim ljudima.

 

VODOLIJA

Ljubav

I Vodolije bi mogle da prođu „kao bose po trnju“ u prvoj nedelji decembra. Ni vaš znak neće mimoići uticaj aspekata koji se vezuju za partnera, bilo emotivnog bilo bračnog. Vi mi ulazite „malo neurozni“ u ovaj mesec a partner, koliko god želeo da ima razumevanja – brzo će ga izgubiti. Mogu pasti neke reči koje neće prijati ni vama ni drugoj strani. Takođe, vama će smetati što je voljena osoba često okrenuta svojim ličnim potrebama i osećaćete se delimično zanemareno. S druge strane – partner će imati osećaj da vi nešto muljate i da nešto krijete – sve u svemu – kompletna zbrka u kojoj samo otvoren i miran razgovor može situaciju dovesti na svoje i rešiti. Ako ne pre, a ono u poslednjoj dekadi meseca – kao da ćete odjednom oboje rešiti da zakopate ratne sekire i da istinski uživate u praznicima. U prevodu – povremeno bura, ali krajnji rezultat – više nego dobar…Oni koji su usamljeni malo će da razmišljaju o prošlosti, možda će malo poželeti po koju avanturicu i provod – vaša pažnja će šetati tokom većeg dela meseca, da biste tek u poslednjoj dekadi decembra shvatili da ste naleteli na „ono pravo“.

Posao

U prvoj nedelji decembra čuvajte se ishitrenih poteza, ali i ishitrenih reči jer možete odnos ili posao koji vam je bitan dovesti u problem. Takođe, ukoliko previše kasnite sa završetkom obaveza – slobodno računajte na probleme sa šefovima. Malo ste se opustili, uhvatilo vas je praznično raspoloženje, pa ne funkcionišete kako treba. Dovešćete sebe „u red“, malo će vas i okolnosti i neki ljudi podržati i pogurati – i obavićete sve što je potrebno na sveukupno zadovoljstvo. Brljate kad je novac u pitanju, nemojte.

Zdravlje

Trebali biste da obratite više pažnje na ishranu i na fizičku aktivnost. Starije Vodolije mogu povremeno imati blaže padove imuniteta.

 

RIBE

Ljubav

Imaćete osećaj da se vi i emotivni ili bračni partner sve više udaljavate jedno od drugog. Neke stare razmirice i pitanja mogu ponovo biti pokrenuta – pokušajte da izbegavate rasprave jer ništa njima nećete rešiti. Oboma vam je potrebno da malo razbistrite glavu, otresete se nervoze koja vas prati – da biste ponovo mogli funkcionisati kako treba. Iako će početak meseca biti ne naročito pozitivan, veći deo ostatka ovog decembra bi trebao da vam donese zadovoljstvo i ispunjenost. Samo u danima od 23-eg do 26-og u mesecu vodite računa da nekim svojim potezima i rečima ne dovedete voljenu osobu u sumnju. Čak i preterano zadržavanje na poslu ili prečesta komunikacija sa kolegama može učiniti da vaše drago biće počne da se oseća nesigurno. U tim danima konkretno potrudite se da budete što više zajedno. Ukoliko ste usamljeni neko iz prošlosti je još uvek tu u vašoj blizini i moguće je ostvariti kontakt. No, imate vi u decembru itekako pravih mogućnosti i za nešto novo – i to baš tokom druge dekade meseca. Ovo bi moglo biti zaista ozbiljno i značajno poznanstvo i lepa ljubavna priča.

Posao

Ribe su se pretvorile u posao i ovaj segment im trenutno zauzima ubedljivo prvo mesto u životu! Nije ni čudo – jasno vam je da ste na domak nekih velikih promena i dešavanja i nije vam teško da zapnete punom parom. No, slobodno računajte da vas tokom većeg dela decembra očekuju napori, trud, ali i bitka sa ljudima i sa problemima koji će biti svuda oko vas. Ne brinite – imate ogromnu podršku baš od onih najbitnijih osoba! Po pitanju novca ćete se malo opustiti – nije ni čudo, ipak su praznici….

Zdravlje

Posao i obaveze vam prosto jedu i fizičku, ali i mentalnu energiju. Nemojte dozvoliti sebi da „kljoknete“ – aktivirajte se, rekreirajte, hranite se zdravo i što više kvalitetnog sna!

Ljubi vas vaša Venera sa papilotnom <3

 

*originalni tekst objavljen na sajtu Moj astrolog http://www.mojastrolog.rs/horoskop/mesecni-horoskop/