Kaži mi, kaži...

Mesečni horoskop za decembar 2019

….još samo malo i sviramo – kraj! Kraj 2019-e godine – nekome je bila nikad lepša, nekome nikad teža, ali u jednom se moramo složiti – zahtevna je bila i jogunasta i nepredvidiva i prevrtljiva i puna iznenađenja. A sada smo u njenom poslednjem mesecu – mesecu krajeva i radovanja, mesecu nadanja za ono što dolazi!

A na početku decembra Sunce i Jupiter su u znaku Strelca, u Jarcu je društvance koje sačinjavaju Venera, Saturn i Pluton (da, da – mogla je da nađe i bolje društvo, slažem se), Mesec je u Vodoliji u fazi rasta a u Ribama Neptun. Retrogradni Uran se nalazi u znaku Bika, a Mars i Merkur su u Škorpiji.

Već 2-og decembra Jupiter se seli u znak Jarca u kojem će boraviti više od godinu dana. Jupiter će u ovom znaku da nam se stisne ko petoparac – ovaj planetarni naduvenko moraće da prihvati Saturnove i Jarčevske uslove – u prevodu, biće onaj fazon – Nemoj tu da nam se talasaš i širiš, ima da igraš po našim pravilima – bolje na malo, pa sigurno nego na veliko i nikad! Smanji taj svoj nerealni optimizam i prihvati situaciju onakva kakva jeste. Jer, rad red i disciplina, Jupitere brate! Samo to daje pravo ostvarenje a ne tamo neka obećanja, ludom radovanja!

9-og decembra Merkur prelazi u znak Strelca. Puno ćemo da pričamo, naširoko i nadugačko. Imaćemo sto i jednu šemu u glavi, puni vere i optimizma da smo ovog puta uboli bingo. No, dispozitor Merkura je Jupiter – onaj isti u Jarcu – pa bi ovde bila simbolika – samo ono što može potrajati u vremenu imaće prođu. Ostalo će biti samo pusta naklapanja. Al, ako ništa drugo – baš ćemo biti fino raspoloženi.

12-og decembra imamo pun Mesec u Blizancima. Halabuka na sve strane, juri, žuri, trči, pričaj – to prednovogodišnje raspoloženje će se u potpunosti razulariti. Svakakve će informacije izaći na videlo – i one koje su nam potrebne i one sa kojima ne znamo šta ćemo. A u saobraćaju tih dana – ma milina. Kreni u pet, stigni u dvanaest – provedi pola dana u veselom autobuskom društvancetu – bolje upoznaj ljude koji su ti sugrađani, da se lepo ispričate dok čekate da izađete iz saobraćajnog kolapsa.

20-og decembra Venera prelazi u Vodoliju. U Jarcu nam je bila fina, učtiva, tražila je ljubavnu stabilnost i lepo se družila sa svojim Marsom u Škorpiji. Malo je gledala u prošlost, malo uzdisala za starim dobrim vremenima – sve u svemu – nije joj bilo loše, ni malo. Prelaskom u Vodoliju, ova Venera bi da se druži, da širi krug prijatelja, sprema se sve u šesnaest za novogodišnju žurku, flertuje malo ili mnogo više a usput spasava i ugrožene biljne i životinjske vrste i bori se za mir u svetu.

22-og eto Sunca u znaku Jarca – eto vladavine ovog znaka i zvaničnog početka zime! Dragi Jarčevi – srećni vam rođendani! Gde je Sunce, tu je i pomračenje. I baš to pomračenje čeka nas 26-og decembra. Sunce će malkicko da nam se pomrači, a mlad Mesec u Jarcu će da se rodi. I šta nam ovo pomračenje najavljuje? Pa naravno – najavljuje dešavanja u narednoj, 2020-og godini koja će biti u potpunosti pod Jarčevskom i Saturnovskom simbolikom. Blago nama, blago nama….

29-og decembra i Merkur prelazi u znak Jarca. Vreme je da ozbiljno završimo ovu godinu, radno. Da napravimo dobre planove i dobre dogovore za sledeću – one koji će trajati. Jer naredna godina će nas baš to učiti – samo ono što je trajno, to je i vredno – sve ostalo otpada!Budite vi meni dobro, lepo i lako prođite kroz decembar i spremajte se za veselje! A o sledećoj godini, pričamo uskoro….Srećno vam bilo!

OVAN

Ljubav

Veze koje su suštinski stabilne, kroz decembar mesec će proći maltene bez ikakvih distrakcija, trzavica ili problema. Šta više – postoji velika mogućnost da se ljubavne vatre ponovo žestoko razgore i strasti obnove. Oni odnosi koji već neko vreme klackaju – od ulaska Jupitera u znak Jarca, potom punog Meseca u polju komunikacije i na kraju – pomračenja Sunca u znaku Jarca – i zvanično ulaze u fazu u kojoj je moguće razdvajanje. Naime, znak Jarca predstavlja vaše polje statusa, ne samo onog poslovnog već i emotivnog, bračnog, porodičnog. U prevodu, počevši od ovog decembra i kroz narednu, 2020-u godinu – odrediće se koji odnosi će opstati, a koji su se približili svom kraju. Početak kraja kod nekih može doneti i mogućnost vrlo jakog, tajnog odnosa sa osobom koju upoznajete preko poslovnog segmenta. Slobodni Ovnovi – decembar je vaš mesec strasti, ali i mesec u kojem se možete jako zaljubiti u osobu pored koje ćete poželeti da se smirite i trajete.

Posao

Saturn, Pluton I Jupiter zauzeće busiju u vašem polju karijere I hteli, ne hteli – posao, pozicija I status će doći u prvi plan kod vas. Neko će želeti da promeni posao, neko će to morati da uradi, nekome će se iako ne traži odjednom otvoriti mnogo bolje plaćeno radno mesto, neko će se suočiti sa početnim problemima a kasnijim razrešenjima, a neko će imati promenljive I nestabilne odnose sa šefovima. Finansije će se ili poboljšati ili ćete vi naučiti kako da bolje baratate novcem I rasporedite ga kako treba.

Zdravlje

Obratite pažnju u saobraćaju a moguće su I povrede. Stariji Ovnovi bi mogli imati probleme sa pritiskom i reumatske tegobe.

BIK

Ljubav

Mars je u vašem polju partnerstava tokom celog decembra, ali “svoj na svome” I u povoljnim aspektima sa Saturnom što će onima u emotivnim I bračnim vezama pogodovati. I vaša vladarka se nalazi u stabilnom znaku Jarca, pa će trajanje, posvećenost, poštovanje, bliskost biti osnovne karakteristike vašeg odnosa tokom ovog perioda. Ukoliko povremeno I dođe do nekih, kratkotrajnih “iskakanja iz koloseka” I trzavica – to će biti lako rešivo. Veze koje imaju duži staž mogu krenuti I ka nekim ozbiljnijim potezima I planovima. Slobodni Bikovi – boravak vaše vladarke u znaku Jarca I njen kontakt sa Saturnom kod pojedinih može doneti veći ili manji dašak prošlosti. Ukoliko vam se baš tokom decembra prošlost vrati, postoje ozbiljne šanse da se I zadrži u vašem životu. No, ovo nije samo period za prošlost, već I za nova ljubavna dešavanja, pa će se mnogi od vas zaljubiti I ući u vrlo stabilne I trajne ljubavne priče. Za mnoge od vas će čekanje na ljubav tokom ovog perioda biti istinski završeno….

Posao

Period je dobar za nove planove I realizaciju već postojećih, započetih. Stelijum planeta u znaku Jarca usmerava vas na obrazovanje, na inostranstvo, na duža poslovna putovanja ili pokretanje ili jačanje saradnje sa strancima. Vi ste od ulaska Urana u vaš znak započeli sa velikim procesom promena u svim životnim segmentima, a od početka decembra sve će se to dodatno ubrzati. Pred vama je dobar poslovni mesec I stabilnost na finansijskom planu.

Zdravlje

Povremeni problemi sa cirkulacijom I krvnim pritiskom, naročito od drugog dela decembra. Stariji Bikovi mogu imati problem sa zglobovima, naročito sa kolenima.

BLIZANCI

Ljubav

Pun Mesec u vašem znaku početkom druge dekade, kao I izlazak Jupitera iz polja partnerstava doneće u vašim emotivnim I bračnim relacijama različite situacije. Kod onih parova koji već duže vreme ne uspevaju da pronađu zajednički jezik ovo bi moglo da označi početak kraja, mada se taj “konkretni” kraj može dogoditi I ne sada, već tokom januara I februara naredne godine. No, naravno – oni parovi koji su u prethodnom periodu rešili nesuglasice koje su imali I posvetili se jedno drugom I očuvanju svog odnosa, sada će dobiti dodatni podstrek – pronalazićete više vremena za zajedničke aktivnosti, uživati u trenucima opuštenosti I u praznicima, više se razumeti I više voleti. Slobodni Blizanci – ukoliko do sada niste pronašli dovoljno zanimljivu osobu koja bi mogla privući vašu pažnju, budite uvereni da će je decembar doneti! Još kad Venera pređe u znak Vodolije početkom treće dekade meseca – čeka vas jedan lep period sa mnogo provoda, izlazaka, društvenih dešavanja I naravno – ljubavi.

Posao

Decembar je za vas prilično obećavajuć I po pitanju posla, ali I po pitanjima finansija. Uspećete da privučete pažnju saradnika I da ih zainteresujete za svoje planove, ideje, predloge. U ovom se mesecu mogu oformiti I neki zanimljivi dogovori I novi poslovno saradnički odnosi. Imaćete I dosta sreće jer ćete nekako uspevati da prepoznate baš ono što je najstabilnije, najtrajnije I najviše finansijski isplativo. Iako ćete se tokom decembra dosta umoriti, čini mi se da ćete biti vrlo zadovoljni postignutim rezultatima.

Zdravlje

Zdravstveni segment je stabilniji nego u prethodnom mesecu. Ipak, još uvek postoji podložnost virusima i bakterijskim infekcijama.

RAK

Ljubav

U vašem polju partnerstava I braka već neko vreme borave Saturn I Pluton, a tokom decembra će im se pridružiti I Venera, Jupiter, Sunce pa Merkur. Na sve ovo, u zadnjim danima 2019-e godine imamo I pomračenje Sunca I mlad Mesec u ovom polju. U prevodu – kod Rakova dolazi do jako velikih promena na emotivnom planu. Postojeće veze I brakovi će biti na jednoj velikoj raskrsnici. Mnogi odnosi se spremaju da zakorače u neuporedivo ozbiljniju fazu od dosadašnje. No, da uprostimo – u partnerstvima će tokom decembra uglavnom vladati mir, harmonija I pozitivan pogled na dešavanja sa partnerom. Slobodni Rakovi – vi već neko vreme imate razlog da očekujete pozitivna dešavanja u svom ljubavnom životu. Možda su u početnoj fazi stvari išle sporo I uz mnogo prepreka, ali sada već dolazimo do ozbiljnih dešavanja. Pred vama su izuzetno jake šanse da uđete u stabilnu, trajnu I vrednu ljubavnu priču. Period do kraja druge dekade meseca pokreće dešavanja sa postojećom simpatijom ili donosi nove. One prave.

Posao

I za posao je ovo jedan prosperitetan period. Mnogi Rakovi će doživeti velike promene – neke su jedva čekane, neke neočekivane I za njih niste pripremljeni, ali suština je ista – one su izuzetno povoljne po vas I doneće vam dobra dešavanja, trajnost I finansijsku stabilnost. Tokom ovog meseca stoje vam nove poslovne saradnje, novi dogovori, novi ugovori I partnerstva. Čak I ako početni momenat bude obojen stresom I nesigurnošću – nemojte odustati. Pred vama su neka velika poslovna ostvarenja.

Zdravlje

Povišena nervoza I nivo stresa tokom druge dekade meseca. Ostatak decembra je prilično povoljan u zdravstvenom segmentu.

LAV

Ljubav

Svesni ste da je potrebno promeniti mnogo toga u vašim partnerskim odnosima I mora se priznati da ćete se zaista truditi da partner I vi funkcionišete maksimalno korektno jedno prema drugom. Rezultati će većim delom meseca biti polovični, ali u poslednjoj dekadi decembra će ipak doći do jedne pozitivnije I življe atmosfere u vašoj vezi. Nekima od vas posao I obaveze će zaista oduzimati previše vremena, pa I to može biti razlog za nedovoljnu posvećenost partnerskom odnosu. Obzirom na to da postoje osobe sa kojima sarađujete a koje su jako zainteresovane za vas – možda bi bilo najbolje ne dozvoliti da se ova blaga flertovanja zahuktaju, jer vam vremenom zaista mogu napraviti problem. Slobodni Lavovi – sve otvorenije pokazujete nekome da vam se zaista dopada I da biste želeli da se između vas pokrenu ljubavna dešavanja. Tako nešto I jeste moguće u drugoj polovini ovog meseca. Može vas privući osoba preko poslovnog segmenta, ali I preko izlazaka, prijatelja ili društvenih mreža.

Posao

Izuzetno jak, ali isto toliko I naporan poslovni mesec je pred vama. Da, stoji da ulazite u neuporedivo ozbiljniju I odgovorniju poslovnu fazu, ali mora se priznati da ćete stvarno ostaviti “srce na terenu” I da će vaš učinak biti maksimalan. Ono što neke od vas očekuje jesu I velike promene poslovnog statusa, pa ukoliko ste nezaposleni – vreme je da se aktivno bacite u potragu za odgovarajućim poslom. Neki Lavovi će dobiti unapređenje, ali zajedno sa ovim poboljšanjem – stići će I povećana odgovornost.

Zdravlje

Poslednja dekada meseca je zdravstveno iscrpljujuća I stoji vam veći pad imuniteta. Trudite se da se više odmorite I posvetite sebi.

DEVICA

Ljubav

Ulazak Venere I Jupitera u vaše polje ljubavi, kao I pomračenje Sunca koje se u ovom polju dešava pred kraj decembra – jaki su pokazatelji da će kod Devica na emotivnom planu doći do velikih promena koje će zahvatiti ne samo decembar, već I celokupnu narednu godinu. One veze koje su na stabilnim odnosima sada će procvetati, a partner I vi ćete se povezati još jače I krenuti sa ozbiljnim planovima za budućnost. No, oni odnosi u kojima već duže vreme postoji rascep, mogu krenuti silaznom putanjom, I to od druge dekade decembra I punog Meseca. Kod nekih od vas baš u tom periodu ili par dana kasnije, može doći do odvajanja, pa makar ono ne bilo trajnog karaktera. Slobodne Device zaista imaju razloga da budu optimistične – počev od decembra vi ulazite u izuzetno stabilnu ljubavnu fazu koja će dugo potrajati, a prava osoba se može pojaviti već tokom ovog meseca. Odnosi započeti u ovom periodu biće obeleženi stabilnošću, trajnošću I postojanom emocijom.

Posao

Vreme je da pokažete svoju kreativnost, vreme je da vaše ideje dođu do zainteresovanih. Takođe, za neke od vas je pravi period I da pokrenu sopstveni biznis I da konačno rade ono što zaista vole. U ovom decembru vam se na lakši način otvaraju prave prilike, spontano stupate u kontakt baš sa osobama koje vam mogu biti od velike pomoći na vašem putu. Pun Mesec u polju karijere nekima od vas prekida postojeći posao, dok drugima daje potpuno nove, povoljnije prilike na postojećem.

Zdravlje

Uglavnom povoljna zdravstvena situacija tokom novembra. Potrudite se samo da pronađete više prostora za odmor I opuštanje.

VAGA

Ljubav

Odnos sa partnerom je dosta stabilan I možda previše miran – u nekim momentima će vam to prijati, a u drugim jednostavno nećete pronalaziti pravo zadovoljstvo i ispunjenje. Takođe, moguće je da će vas obostrane poslovne obaveze jako odvlačiti od toga da posvetite više pažnje jedno drugom ili da imate vremena za zajednički provod, izlaske I neke zanimljive, vesele trenutke. Ovo će se malo popraviti ulaskom u treću dekadu meseca. Slobodne Vage će baš do te treće dekade biti na neki način vezane za prošlost – da li misaono (što im neće dozvoljavati da se otvore prema nekim drugim osobama), da li zaista – time što će biti u kontaktu sa ljudima koji su deo njihove emotivne prošlosti. No, ulazak vaše vladarke Venere u trećoj dekadi decembra u vaše polje ljubavi, zabave – znak Vodolije – prekinuće ovaj statični niz i pokrenuti vas. Poželećete da ludujete, da izlazite, da se družite i naravno – otvorićete svoje srce za nove emotivne prilike. Društvenost i aktivnost donose nove osobe u vaš život.

Posao

Važan poslovni mesec za Vage jer u njemu postavljate svoj posao na neke stabilnije osnove, a ukoliko ste od skora započeli sa novim projektom ili privatnim biznisom – sada ćete biti jako usmereni na to da od samog početka sve krene kako treba. Kod vas je u ovom periodu naglašena odgovornost I svest o onome što je potrebno I što morate učiniti, pa su male šanse da ne prođete dobro kroz decembar. Po pitanju finansija – vaša situacija se dosta popravlja I jedan deo novca ćete uložiti u posao I u kuću, porodicu.

Zdravlje

Moguće su tegobe sa kičmom, zglobovima, kostima, zubima, hormonima. Ukoliko već niste do sada, vreme je da počnete da razmišljate o laganoj rekreaciji.

ŠKORPIJA

Ljubav

Vi u ovom mesecu odlučujete koliko ćete pažnje I vremena posvetiti partneru. Iako ga nećete u potpunosti zapostaviti, ipak ćete sebe I svoje potrebe I obaveze stavljati na prvo mesto. To povremeno može dovesti do sitnijih razmirica I trzavica, ali relativno lako I brzo rešivih. Ono što je potencijalni problem jeste mogućnost da u vaše okruženje u ovom mesecu uđe nova osoba koja vam itekako može privući pažnju, a takođe – mogu se javiti neke stare, maltene pa zaboravljene ljubavi sa kojima ćete želeti da se vidite, popričate, obnovite kontakt. Vodite računa samo da ne izazivate partnerovu ljubomoru I sumnju. Slobodne Škorpije – em privlačite pažnju, em je I vaša inicijativa prema suprotnom polu sada jako pojačana. Sledi vam mesec sa mnogo kontakata, mnogo susreta – može biti u pitanju samo jedna osoba, ali ne bi me iznenadilo da bude I više njih. U svakom slučaju – uživaćete u flertovanju I mnogobrojnim dešavanjima, a sada se može roditi I vrlo ozbiljna ljubavna priča.

Posao

Mesec velike upornosti I truda je pred vama, ali sigurno je da ćete njegovim rezultatima biti više nego zadovoljni. Posebno onim finansijskim. Jaka energija koja vas sada nosi, oličena Marsom u vašem znaku daje vam inicijativu, ali I sposobnost da tačno prepoznate gde se treba usmeriti, šta treba potaknuti a šta preseći I završiti. Povoljne vesti I informacije tokom celokupnog perioda dodatno će vam davati vetar u leđa. Menjate se I te promene će vam jako prijati. Ispunjavate svoje potencijale I uživate u tome.

Zdravlje

Potrebno je da se više krećete. Zdravstvena situacija je prilično povoljna, ali starije Škorpije mogu imati manjih tegoba sa kičmom, zglobovima i kostima.

STRELAC

Ljubav

Obratite pažnju na drugu dekadu decembra, jer u tom periodu može biti pojačane nervoze I potencijalnih razmirica sa partnerom. Ostatak perioda je dosta korektan, samo je bitno da više pažnje I vremena posvetite jedno drugom. Strelčevima je Mars iza leđa tokom celog decembra, u polju tajni, a pošto on vlada vašim poljem ljubavi i zabave – itekako je moguće da kod nekih od vas dođe do pokretanja tajne ljubavne, vrlo strasne priče. Ova godina je preispitivala vaše emotivne konekcije, a ne zaboravite da sledeća treba da da rezultate tog “preispitivanja” – zato se zapitajte, ukoliko ulazite u nešto tajno – da li vam to zaista treba…..Slobodni Strelčevi – I poslovni segment, ali I polje okoline, saobraćaja, kratkih putovanja – donosi sada ljubavne šanse. Međutim, iz nekog razloga sve što je vezano za ljubav tokom decembra mora ostati pod velom tajne I biti sklonjeno od radoznalih očiju. No, to vam svakako neće smetati da uživate u dešavanjima I ljubavnoj ispunjenosti.

Posao

Jupiter iz vašeg polja ličnosti prelazi u polje finansija, ličnih vrednosti I sigurno je da će I decembar, ali I celokupna naredna godina biti za vas period u kojem ćete se najviše usmeriti na zaradu I sticanje novca. Ovaj mesec je pravi trenutak da sve ono što ste pokrenuli dodatno zahuktate, ali I da uvedete u završnu fazu realizaciju projekata I poslova koji su vam već duže vreme na pameti. Povremenu nesigurnost da li ste na pravom putu koja će se javljati kod vas, brzo ćete “brisati” kada shvatite da sve ide po planu.

Zdravlje

Zaista je vreme da više obratite pažnju na ishranu I korigujete ono za šta znate da vam ne donosi dobro. U poslednjoj dekadi decembra bićete skloni prehladama I virozama.

JARAC

Ljubav

Imate pred sobom period u kojem je itekako moguće stabilizovati, učvrstiti ali I popraviti odnos sa voljenom osobom. Umećete da date više od sebe – više prisutnosti, poštovanja, nežnosti, bliskosti – a druga strana će itekako znati da odgovori na to. No, neki od vas će I pored boljih dešavanja sa partnerom imati potrebu da “švrljaju” a tokom druge dekade meseca je posebno dobar period da otpočnete nešto što biste želeli da sakrijete od radoznalih očiju. Ne zaboravite – Jupiter u vašem znaku u narednih godinu dana tražiće odgovornost, korektnost I moralnost – ukoliko toga ne bude, biće I problema…..Slobodni Jarčevi – sa Venerom u svom polju ličnosti sigurno je da ćete privući pažnju suprotnog pola. Ovo je odličan period da gurnete prošlost I negativna ljubavna iskustva na stranu I otvorite se za nove emotivne prilike, kojih će biti. Ono što je jako bitno jeste da, ukoliko se sve kockice poklope, zaista možete ući u odnos koji će imati I stabilnost I pravu vrednost, a naravno –  I trajnost.

Posao

iiiii…..eto Jupitera u vašem znaku na samom početku decembra. No, ukoliko očekujete da se sve magično promeni na bolje do kraja godine, bojim se da ćete biti razočarani. Decembar je tek UVOD za ono što dolazi, a što će manjim delom biti pokrenuto I realizovano tokom januara, a onim najvećim – od februara naredne godine. Ipak, sada planirate, širite svoj uticaj I privlačite nove, vrlo bitne ljude u svoj život. Nosi vas talas pozitivne energije I sigurno je da ćete biti zadovoljni decembarskim rezultatima.

Zdravlje

Dobra zdravstvena situacija. Tokom decembra obratite više pažnje na rad žlezda, ali I na pojačane apetite.

VODOLIJA

Ljubav

Ljubav je nekako u drugom planu kod zauzetih Vodolija. Vi ste se okrenuli drugim prioritetima, najpre poslovnim I dajete voljenoj osobi onoliko vremena koliko imate – a to je sada jako malo. Ne znači da će decembar doneti probleme, ali će vašu vezu nekako pauzirati, usporiti. Kod nekih od vas postoji opcija I tajnih dešavanja – biće prilike za flertovanja, pa I za neke konkretnije događaje – od vas samo zavisi da li ćete se tome prepustiti ili ne. Svakako će odnos sa voljenom osobom živnuti tokom poslednje dekade decembra I tada ćete moći da se više posvetite jedno drugom. Slobodne Vodolije – postoje dobre šanse da je neko već prisutan kod vas, ali kao simpatija ili kao “prijatelj” – sa ovom osobom može doći do razvoja dešavanja, najpre u drugoj polovini decembra. Ukoliko još uvek u mislima nosite neku prošlost, batalite – ko je još vajde od prošlosti video….Treća dekada decembra I ulazak Venere u vaše polje ličnosti dodatno će pokrenuti lepa dešavanja na emotivnom planu I privući ljubav u vaš život.

Posao

Pred Vodolijama je izuzetno jak poslovni mesec. Da, naradićete se I to žestoko – ali ćete napraviti ogromne promene I pokrenuti jedan potpuno nov, neuporedivo jači poslovni ciklus. Nekima od vas sada sledi promena posla, unapređenje Ili pokretanje potpuno novih poslovnih projekata. S vremena na vreme moguć je zategnut odnos sa autoritetima, ali pošto ste neophodni jedni drugima – uspećete ne samo da ovo prevaziđete, već I da poboljšate zajedničko funkcionisanje.

Zdravlje

Neophodno je da se više odmarate I maksimalno rasteretite od stresa koji će biti prisutan kod vas. Pred kraj meseca moguć je pad imuniteta I sklonost prehladama.

RIBE

Ljubav

Dosta mirnije funkcionišu zauzete Ribe tokom decembra. Malo obratite pažnju na drugu dekadu meseca jer može doneti tenziju sa partnerom, ali ovo su prolazna dešavanja koja neće ostaviti traga na vašem odnosu. Tada može dolaziti do problema u komunikaciji, nerazumevanja ili se čak probuditi sumnja u vernost partnera – ali ćete brzo shvatiti da ste mnogo toga pogrešno protumačili. Neke duže emotivne veze sada mogu krenuti zaista ozbiljnijim putevima – vaši planovi jesu ostvarivi I vreme je da im se posvetite, bilo da je u pitanju planiranje zajedničkog života, braka ili prinove. Trudite se samo da vam poslovne obaveze ne oduzimaju previše vremena I skraćuju zajedničke momente sa osobom koju volite. Slobodne Ribe – ljubavne prilike vrte se oko poslovnog segmenta, oko izlazaka, provoda i druženja. Neko sa kim imate duži, ali površan, prijateljski kontakt – sada vam može postati značajan i u nekom trenutku možete poželeti da sa ovom osobom ostvarite i nešto više….

Posao

Tokom decembra, zatvarate jedan poslovni ciklus I ulazite u novu životnu fazu. Sve ono što ste uradili na polju posla već izvesno vreme daje svoje rezultate, a još veće aktivnosti možete očekivati baš sada. Otvoriće vam se I nove mogućnosti – dobro ih sagledajte sa svih strana I odlučite da li su povoljne po vas. U svakom slučaju, od decembra ste u periodu velikih poslovnih planova, ogromne podrške od strane bitnih ljudi I naravno – u vremenu kada finansijski segment funkcioniše mnogo stabilnije nego do sada.

Zdravlje

Mesec je dosta stabilan po pitanjima zdravlja, ali biste trebali da se pokrenete I ozbiljnije fizički aktivirate.