Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 20.-26.03.2023.

 

OVAN

Hrana

Postaćemo hedonisti i samo razmišljati o tome šta pojesti, a vi ćete shodno prirodi svog znaka – prednjačiti! Na svu sreću pa vam Sunce daje da budete aktivni i sve što smažete – brzo ćete potrošiti.

Ljubav

Sunce i mlad Mesec će se početkom nedelje ugnjezditi kod Ovnova – nama doneti proleće a njima snagu, volju i nove početke. U međuvremenu – „krševiti“ period koji je kod vas trajao neko vreme unazad, počinje da se smiruje. Tenzije se sležu i vas dvoje ste na dobrom putu da sve sredite i ispeglate. Dakle – nedelja kada sve počinje da dolazi na svoje mesto. Slobodni Ovnovi – sa Suncem, Merkurom i Jupiterom u svom znaku – pa ima li nekog ko može da vam odoli kad krenete da sijate, zavodite, flertujete? Umor i magla koji su vas pratili počinju polako da iščezavaju. Vraćate se sebi i krećete u akciju

Posao

Period velikih aktivnosti i dešavanja kreće i kroz poslovni segment. Sunce će vam dati ambiciju i svesnost, Merkur „naoštriti“ vaše reči da pogađaju pravo u metu, a Jupiter će doneti dašak sreće – pogotovo onim Ovnovima koji će poslovati sa inostranstvom, državnim i javnim institucijama, onima koji se spremaju na poslovno putovanje ili su već na njemu. Venera u vašem polju finansija i zarada donosi novac, ali i aktivira važne i trajne poslovne saradnje koje ste možda dugo iščekivali.

Zdravlje

Još uvek vas mogu povremeno mučiti sinusi, glavobolje, zubi ili oči.

 

BIK

Hrana

Apetiti bujaju, a verovatno imate više nego dovoljno vremena da razmišljate o tome šta biste mogli smazati. Više klopajte voćkice i povrćkice i ne obilazite često frižider – tu je on, neće pobeći.

Ljubav

Ukoliko ste slobodni, dve opcije za nove ljubavi su trenutno najizraženije – preko prijatelja (izlasci, druženja, kraći put sa njima) ili preko društvenih mreža. Sa Venerom u svom znaku lako ćete privlačiti ljubav, ali se vi nećete tako lako „puštati“ – pažljivo i strpljivo ćete pustiti da se neka priča gradi – jer, spremni ste za nešto trajno i ozbiljno. Kombinacije i avanturice – stop! Što se tiče zauzetih – ovde je situacija trenutno bez nekih velikih talasanja. Oboje ste nekako u miru sami sa sobom, i to se automatski odražava i kroz stabilnost vas dvoje kao para. Najbitnije je da se lako sporazumevate i razumete.

Posao

Vi ćete još neko vreme biti opterećeni finansijskim segmentom. Na žalost, tu još uvek nemamo stabilnu sliku – povećani troškovi postoje, a postoji i vaša briga za budućnost po ovom pitanju. Kako god da trenutno izgleda – situacije će se posložiti u narednim mesecima i vi ćete doći na zelenu granu. Generalno gledano – dosta mirno funkcionisanje tokom ovog perioda. Ukoliko je bilo propusta ili grešaka – one se sada rešavaju. Obaveze koje imate odvijaće se ustaljenim tokom.Kontakti sa saradnicima solidni

Zdravlje

Mogući manji problemi sa spavanjem ili sa disajnim putevima.

 

BLIZANCI

Hrana

Ukoliko ste baš ovih dana rešili da se zdravo hranite ili da započnete sa dijetom – pa, ne izgleda kao da će vam to ići od ruke. Ali, ipak bi bilo dobro da probate – znate i sami da ovde nešto treba menjati.

Ljubav

Merkur, vaš vladar u znaku Ovna – e, to je već energija sa kojom se snalazite, koja vam prija i pokreće vas. Promena u vašem ponašanju odmah će se odraziti i kroz odnos sa voljenom osobom. U smislu – oboje ćete se pokrenuti, biti aktivniji, strastveniji. No, ni tokom ove nedelje partner i vi nećete moći da odolite a da povremeno ne „pecnete“ jedno drugo. Ipak, u odnosu na prethodni period – ovo će biti više nego benigno i prolazno. Slobodni Blizanci – misli idu ka nekome – nije važno da li je to osoba iz prošlosti ili neko nov, no konkretnih dešavanja nema. Umesto ljubavi – posvetićete svoje vreme prijateljima.

Posao

Mlad Mesec u polju koje se vezuje za prilike, povoljnosti, podršku – uvodi vas u fazu u kojoj ćete napraviti promenu kojoj težite. Vi ste se već aktivirali, imate vrlo solidnu inicijativu i smer i možete očekivati da se stvari brzo pokrenu. Pred vama je jedna živa i ispunjena dešavanjima nedelja u kojoj ćete vi brzo funkcionisati i još brže završavati obaveze koje imate. Moguće je da su se pojavili neplanirani troškovi i da ste po malo zabrinuti po pitanjima finansija. Ovo će brzo biti rešeno.

Zdravlje

Ukoliko niste do sada – vreme je da budete više fizički aktivni.

 

RAK

Hrana

Gužvanjac i brzina su prisutni i u ovoj sedmici, pa će vaši obroci i na dalje biti zbrda – zdola. Uzimajte namirnice sa više gvožđa jer vam je krvna slika trenutno slaba – junetinu, spanać, blitvu, borovnice.

Ljubav

Za vikend će Mars izaći iz vašeg polja podsvesti, tajni. Predugo je boravio tu – još od avgusta prošle godine, donoseći nemire, podstičući brige, neraspoloženje i strahove, aktivirajući vaše nesigurnosti kada je emotivno partnerstvo u pitanju….a nekima od vas – donoseći tajne priče. Sedmica pred vama nije loša – uz podršku Saturna i Venere – ljubavni život će uploviti u mirnije vode. Slobodni Rakovi – na ulasku ste u period koji će doneti dobre ljubavne prilike. Ukoliko je u proteklom periodu došlo do pucanja tajnog emotivnog odnosa – sada postoji šansa da dođe do pomirenja. Razmislite da li je to ono što želite.

Posao

Mlad Mesec u polju karijere početkom sedmice – otvara pred vama period pozitivnih promena na poslovnom planu. Dešavanja će se intenzivno pokrenuti, čak u nekom momentu može sve izgledati prilično haotično i prebrzo za vaš ukus. No, vrlo brzo ćete se snaći i uhvatiti korak. Moguće je da u ovom periodu dođe do nekog tipa reorganizacije na poslu – očekujte da će se ovo povoljno odraziti na vaš status. Po pitanjima finansija – dosta korektno, ali nešto više povedite računa o troškovima.

Zdravlje

Osetljivost sinusa. No, generalno – poboljšanje zdravstvene situacije.

 

LAV

Hrana

Vaša ishrana u ovoj nedelji zavisi od toga kako se osećate. Obzirom da ćete se uglavnom osećati više nego dobro – moguć je porast apetita. Pokušajte da izbegavate slatkiše i prezačinjenu hranu.

Ljubav

Prelazak Sunca koje vlada vašim znakom,  u znak Ovna u ponedeljak – doneće vam energiju, ono pravo buđenje koje vam je toliko bilo potrebno. Partner će nešto više biti okupiran poslovnim aktivnostima i obavezama i možda neće baš uvek uspevati da prati vaš novi tempo i inicijativu koja je sada kod vas izražena, ali će zajednički momenti biti kvalitetni i strasni. Slobodni Lavovi – pravi je trenutak da se putuje, da se izlazi, uživa – iskoristite ovu nedelju za ono što vašem srcu prija. Emotivnih šansi možda neće biti naročito puno, ali to vam neće smetati da se osećate dobro i zadovoljno sobom.

Posao

Poslovna stabilnost jača, a moguće je će neki od vas u ovoj nedelji početi da dobijaju i izuzetno povoljne informacije. Promene na bolje kreću, a naročito će se odraziti kod onih Lavova koji sarađuju sa inostranstvom ili rade u državnim i javnim ustanovama. Pojedini pripadnici ovog znaka mogu računati i na neki vid napredovanja, povoljnosti kroz posao ili veće nadoknade za rad. Kad smo već kod tih finansija – prilivi su stabilni, ali čini mi se da ste se vi pomalo opustili kada je troškarenje u pitanju.

Zdravlje

Uglavnom dobro. Stariji Lavovi neka češće proveravaju krvni pritisak.

 

DEVICA

Hrana

I kod vas će to kako se osećate značajno uticati na ishranu. A obzirom da se osećate vrlo rasuto  – onda vam je jasno da od pravilnih životnih navika u ovom segmentu sada nema ništa.

Ljubav

Mars izlazi iz kvadrata prema vašem i partnerskom polju za vikend – pa će jednim delom situacija biti lakša. U partnerskim odnosima je trenutno čudna situacija – po nekim pitanjima je dobro, po drugim – još uvek postoje odjeci nervoze i tenzije iz prethodnog perioda. Sada je potrebno funkcionisati pametno – isključiti inat i impulsivnost, a uključiti osećanja. Slobodne Device – Saturn iz partnerskog polja u dobrom odnosu sa Venerom koja je sada na vašoj strani –  može doneti značajna poznanstva i početke emotivnih priča koje mogu potrajati. Pred vama se polako otvara vreme za prave ljubavi.

Posao

Merkur u znaku Ovna, kao vaš vladar – baš i nije energija koja je vama razumljiva – previše je tu brzanja, žurbe, zaletanja – a to nije način na koji vi funkcionišete. Jer, racio je u drugom planu a u prvom je impulsivnost. Ovo vam hoće doneti malo užurbanu sedmicu, ali daleko od toga da nećete moći da se snađete. Period je povoljan za one Device koje sarađuju sa inostranstvom i strancima, ili one koje rade za državne i javne ustanove. Po pitanjima finansija – trenutno ste prilično zadovoljni i pored troškova.

Zdravlje

Osetljivost disajnih organa.

 

VAGA

Hrana

U jednom trenutku ste dobro, mirno – a u drugom vas uhvate nemiri i samo gledate šta ćete da pojedete. U tim momentima se impulsivno zatrpavate slatkišima i grickalicama.

Ljubav

Previše je planeta u partnerskom polju, a vaša vladarka Venera se nalazi u znaku Bika – energiji koja nije vama bliska i razumljiva. Ovo bismo mogli da prevedemo kao – stabilnost u vašim emotivnim relacijama postoji trenutno, ali samo zato što ste vi lično odabrali da napravite kompromis i balansirate ili zato što ste najveći deo svoje pažnje skrenuli na obaveze i posao. Za sada će ovako funkcionisati….do kada – videćemo. Slobodne Vage – zainteresovanih za vas ima, ali ne bih rekla da imaju pravu taktiku – ili vas svojim postupcima odbijaju, ili vas baš niko od „udvarača“ ne privlači. Eventualno neko preko posla…..

Posao

Vaš način funkcionisanja je trenutno dobar, ali oni oko vas kvare sliku. Požurivaće vas, vršiti neku formu pritiska na vas. Zahtevati ili pak pokušavati da promene vaš način rada. Imaćete preko puta sebe ljude koji su previše glasni, nasrtljivi, impulsivni, koji ne umeju da sačekaju i koji se u komunikaciji istrčavaju. No, trudićete se da ne obraćate mnogo pažnje na distrakcije i raditi svojim tempom i na svoj način. Trenutno ste prilično zadovoljni svojim finansijskim prilivima, mada smatrate da možete i bolje.

Zdravlje

Uglavnom stabilna zdravstvena situacija.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Ne možete vi drugačije nego iz krajnosti u krajnost. A mnogo toga će u vašem načinu ishrane zavisiti od toga kako se osećate. A osećate se čas kao na izmaku snaga, čas kao da možete svet da pokrenete.

Ljubav

Emotivni život je stabilan. Vi niste, bar ne još uvek. Niste u svojoj energiji, lutate, previše se trošite kroz posao i obaveze, saplićete se. Od vikenda je vaš vladar u znaku Raka – energiji koja vam je srodna i u kojoj umete da plivate – da ronite po emocijama i uživate. Do tada – budite zadovoljni što je pored vas osoba koja vas razume, podržava i voli. Slobodne Škorpije – dobar kontakt Saturna i Venere biće od vikenda obogaćen i vašom vladajućom planetom. „Namestiće“ vam se ljudi, dešavanja, doći će ono što vredi, što se voli i što trajati može. Sve će se kockice posložiti za duboku i trajnu ljubavnu priču.

Posao

Kasnite u svemu, ali uvek ćete uspeti da stignete na vreme. U poslednjem trenutku doduše. Polje poslovnih aktivnosti i obaveza kao da će proključati od dešavanja. Imali ste vi posla i do sada, ali od ponedeljka ulazite u mnogo intenzivniju fazu. Mlad Mesec u ovom sektoru dići će dešavanja na kvadrat. Da, biće tu i nervoze i trčanja, možda se desi i neki vid reorganizacije – u početnoj fazi ćete se saplitati, ali vrlo brzo ćete uhvatiti korak. Po pitanju finansija – dobra situacija. Kad bi samo bilo manje troškova..

Zdravlje

Na izmaku ste snaga. Ipak, i pored toga – ne osećate se loše.

 

STRELAC

Hrana

Potrebno je da ojačate  imunitet. A kako biste to bolje mogli da učinite nego da promenite nešto u načinu ishrane. Ne treba vam količinski više, potrebno vam je da namirnice budu raznovrsne.

Ljubav

Uglavnom je dobra situacija u vašim emotivnim relacijama. Polje ljubavi i uživanja je naglašeno – pa će ovi segmenti,zajedno uz strast – doprineti da se lakše prevaziđe bilo koji potencijalni problem. U ovom periodu razmišljate i funkcionišete na sličan način, pa ćete se lako uklopiti i funkcionisati. Slobodni Strelčevi – mlad Mesec u vašem polju ljubavi otvara fazu pojačanih dešavanja u ovom sektoru. Otvara prostor za nove osobe u vašem životu, za značajnije pokretanje emocija. No, kod nekih od vas prošlost je više nego prisutna – sada postoji prostor da se „stari znanci“ sretnu, možda i nastave prekinuti odnos.

Posao

Sada ćete lako ispeglati neke situacije iz proteklog perioda, ali i ostvariti bolji kontakt sa saradnicima – pogotovo onima sa kojima ste tokom prethodne nedelje imali napete momente. Posao se ovih dana odvija nekim ustaljenim tempom, bez velikih promena i iskakanja iz koloseka. Potencijalne situacije koje donose nervozu mogu se vrlo brzo regulisati. Moguće je da ćete povremeno osećati da neke poslovne akcije idu previše sporo, ali moraćete da se prilagodite tempu drugih. Finansije – solidno.

Zdravlje

Osetljivo grlo.

 

JARAC

Hrana

Potrebno vam je više svežeg povrća i voća u ishrani. Trenutno ste na prilično jednoličnom režimu, pa nije ni čudo što ćete imati oscilacije u energiji. Vrlo je značajno da imate redovne, ali što raznovrsnije obroke.

Ljubav

Slobodni Jarčevi su zakoračili u duži vremenski period koji je obojen novim ljubavnim prilikama. Jedini problem koji bi potencijalno mogao da se javi jeste što je polje prošlosti prilično naglašeno i što neke od vas može kočiti i sprečavati da se otvorite ka novim osobama u svom životu. Pokušajte da uživate u novim dešavanjima, a što se prošlosti tiče, ne razmišljajte mnogo – ako i kada bude trebala, vratiće se. Zauzeti – pogotovo ako su u braku ili žive zajedno sa partnerom – vas sada čekaju pojačane akcije kroz porodični segment. Može se provlačiti nervoza, ali trenutno ste vas dvoje kao par stabilni.

Posao

To što ste vi stabilni i sigurni, to što znate šta hoćete i što se čvrsto držite zacrtanih ciljeva – umnogome će doprineti da ova poslovna nedelja bude za vas uspešna i pored povremenih distrakcija i prepreka. Mnogo toga možete ispravno uraditi i pokrenuti, možda prava realizacija neće doći u ovom trenutku – ali u nekom skorijem vremenskom periodu – da. Očekuju vas ozbiljni dogovori, mada ćete preko puta sebe često imati osobe koje mnogo površnije gledaju na stvari od vas. Finansije – dosta troškova za kuću.

Zdravlje

Ulazite u bolji zdravstveni period.

 

VODOLIJA

Hrana

Posle perioda u kojem ste brljali po pitanjima ishrane – sada je došao trenutak da se ponovo uvedete u red. Preporučuju vam se namirnice koje sadrže više gvožđa u sebi – to vam je sada neophodno.

Ljubav

Što se emotivnih relacija tiče, ovo je više nego povoljan period za vas. Sve je na svom mestu, sve je posloženo kako treba – odnos funkcioniše, emocija ima, strasti ima. Oni koji žive zajedno – dobro, stabilnost i mir. Oni koji su u vezi – aktivni, mnogo lepih dešavanja. Ukoliko ovako dobre dane uspete da zabrljekate – e onda ste totalni majstor kvariš. Što se tiče slobodnih – ulazak Sunca i mlad Mesec u polju koje se vezuje za aktivnost, kontakte, komunikaciju – itekako će pokrenuti i vas, ali i one kojima ćete „zapasti za oko“. Dosta razgovora, flerta koliko ti duša ište. Uživajte i iskoristite ove dane do maksimuma

Posao

Ako ste se žalili da se teško organizujete jer posla i obaveza ima preko glave – e, onda se spremite da se situacija dodatno zakuva. Jer, ovih ćete dana juriti na sto strana, ostvarivati nove poslovne kontakte, dogovarati se, a neki od vas će možda i na kraće poslovno putovanjce. Nema usporavanja tempa, moraćete da ubrzate, svidelo vam se to ili ne. Radićete i zaraditi, a pogotovo će fino proći oni koji se bave privatnim biznisom. Troškova će biti, što za kuću, što za članove porodice – ali ćete se „pokriti“.

Zdravlje

Niste u lošem zdravstvenom periodu, ali pokušajte povremeno da „spustite loptu“ i odmorite se.

 

RIBE

Hrana

Mlad Mesec u polju hrane vam daje šansu da napravite promene u ovom segmentu. Izbegnite da svaki čas nešto grickate. Uobročite se i ne šuškajte po kesicama sa grickalicama i slatkišima. Brza hrana – stop!

Ljubav

Mars za vikend izlazi iz vašeg polja doma i porodice. Koliku je štetu napravio – to samo vi znate, ali evidentno je da je počev od avgusta prošle godine bilo tumbanja. Ulaskom u ovu nedelju vi ste mirniji, stabilniji, staloženiji. Znate šta hoćete i tako ćete i funkcionisati. Ne mogu da kažem da su mirni i savršeni dani pred vama, ali vi ćete nekako uspevati da konce dešavanja držite u svojim rukama. Što se tiče slobodnih – taj isti Mars ulazi u vaše polje ljubavi i uživanja. Ljubav je ili već tu ili vam se primiče brzim i hitrim koracima. Čak i da ne postoji niko ko vam skreće misli na sebe – pojaviće se uskoro.

Posao

Dobra komunikacija, staloženost, dobri dogovori. Umećete da povučete pravi potez u pravo vreme i da okrenete stvari u svoju korist. I finansije će krenuti uzlaznom linijom – mlad Mesec u polju koje se vezuje baš za ovaj segment govori da ulazite u fazu sa pojačanim finansijskim prilikama. Doduše, ova će vam nedelja izvući i priličnu količinu novca kroz troškove – i one koje ste planirali i one koje niste. Ali ako ništa drugo – vaši će prilivi sve to brzo pokriti, i još će imati šta da „pretekne“. Nije loša nedelja pred vama.

Zdravlje

Bolja zdravstvena situacija.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3