Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 25.11.-1.12.2019.

OVAN

Hrana

Veća potreba za mesom, za mesnim prerađevinama, za začinjenijom, što „konkretnijom“ hranom. Nadam se da vam nije palo na pamet da u periodu Slava koji samo što je započeo, krenete sa dijetom – jer ako jeste, onda neka vam je sa srećom. Stvarno će vam biti potrebna.

Ljubav

Poslednja novembarska nedelja, iako povremeno kolebljiva i nervozna – vas i partnera vraća jedno drugom. Doduše, kod nekih veza će to biti u varijanti – problem ili zajednički cilj su nas spojili, pa moramo da se držimo što čvršće i guramo napred. Zajedno smo jači. Slobodni Ovnovi – dešavanja sa suprotnim polom sada deluju vrlo pozitivno i uzbuđujuće na vas. Em se vaša energija i želja za „ljubavnim ratom“ probudila, em interesantnih osoba ima u vašoj blizini. One sa kojima u ovom periodu otpočinjete emotivnu priču, mogu se i zadržati u vašem životu.

Posao

Vrlo ste fokusirani na postizanje svojih ciljeva kojih u ovom periodu možda nema mnogo, ali su vrlo značajni i mogu doneti velike poslovne preokrete. I dalje će vas pratiti žurba i nervoza, a moguće je da ćete uspeti i da nekome „stanete na žulj“ pa očekujte i povremeno tenzične odnose sa saradnicima. Kao što sam to već više puta naglasila – ako neki posao, projekat ili osobe u ovom periodu „otpadnu“ – pustite ih. Čistite i pravite nove, neuporedivo bolje poslovne temelje koji će trajati u vremenu.

Novac

Vreme je da ukoliko želite, uzmete kredit ili refinansirate postojeći da biste se finansijski rasteretili.

Zdravlje

Odlična zdravstvena situacija. Vaš imunitet se značajnije popravlja.

BIK

Hrana

Prošla sedmica vas je opustila i donela vam veće hedonističke prohteve, ali u ovoj već uspevate da pronađete pravu meru. To naravno ne znači da nećete uživati u dobrom zalogaju (ili u mnogo dobrih zalogaja), ali definitivno nećete preterivati.

Ljubav

Evidentno je da se situacija sa voljenom osobom pomerila, pokrenula, živnula. Doduše, i u ovoj sedmici će dolaziti povremeno do nekih napetih momenata i kratkotrajnih nerviranja, ali ćete vi biti u fazonu „hajd da ne dižem galamu, već da vidim kako sve ide na dalje“. A na dalje će ići dobro. Slobodni Bikovi – „ljubavni atak“ na vas od strane nekog i dalje traje. Ima oscilacija i situacija u kojima niste sigurni da li ta osoba od vas hoće ljubav ili bi samo da druguje, ali puštate da vreme pokaže šta je šta. U svakom slučaju, sedmica je dobra da se vi i osoba koja vam je zanimljiva povežete intenzivnije i dublje.

Posao

Saradnici, poslovni partneri, šefovi – čas bi da se svađaju i raspravljaju, čas imaju za vas pregršt novih predloga i poslovnih prilika. Vi ste velikim delom prestali da se previše uzbuđujete oko ovoga – već strpljivo čekate da vidite šta će se iz svega ovoga izroditi. Osećate se stabilnije, praktičnije i staloženije nego u prethodnom periodu – posla zaista ima mnogo, ali sve vi to lepo uspevate da izorganizujete i ishendlujete kako treba. Nadređeni povremeno može imati dramatične ispade – ne reagujte na njih.

Novac

Finansijska situacija se dosta stabilizovala i mirniji ste jednim velikim delom.

Zdravlje

Kod starijih problemi sa kostima, zubima, kolenima. Mlađi – moguća prehlada.

BLIZANCI

Hrana

Promenljivi apetiti, koji će dosta zavisiti od vašeg raspoloženja. U nekim trenucima ćete biti gladni kao vuk i najviše uživati u pečenjima i jelima bogatim mesom, dok ćete u drugim pre biti u fazonu da gricnete po koji zalogaj u prolazu…

Ljubav

I dalje za one partnerske odnose koji nisu stabilni i u kojima već duže vreme postoji neusaglašenost, tajne ili turbulencija – stoji crveni alarm. Da li ćete zakopati ratne sekire ili „dizati bunu“ zavisi samo od vas dvoje i od vaše spremnosti da se prilagodite jedno drugom. U emotivnim vezama koje su stabilne – mogući lepi preokreti i jačanje zajedništva. Slobodni Blizanci – mlad Mesec u vašem polju partnerstava samo dodatno produžava period u kojem se možete jače i trajnije vezati za nekog. Putevi za nove ljubavi su već izvesno vreme otvoreni, pokažite šta znate i umete u ovoj igri zavođenja.

Posao

Vaš vladar je krenuo direktnim hodom, ali je obojen prošlošću sve do kraja prve nedelje decembra, pa je ovo vreme da se rešavaju postojeći problemi sa dokumentacijom, da se preispitaju i poprave dogovori, da se u suštini, još jednom vratite korak unazad i sve proverite. A onda i da završite. Sedmica je za vas odlična, jer ste vrlo analitični, imate oko i za najsitnije detalje i one stvari na prvi pogled sakrivene, a postoji u vama i upornost i želja da po svaku cenu sve obavite na pravi način.

Novac

Velike oscilacije na polju finansija, najpre zbog pojačanih troškova.

Zdravlje

Infekcije, upale, viroze.

RAK

Hrana

Mlad Mesec u polju životnih navika jeste dobar trenutak za vas da pokušate da se više okrenete zdravijim režimima ishrane. Sad, to što je nešto dobar trenutak ne znači da ćete vi imati dovoljno volje i karaktera da ga i iskoristite….

Ljubav

Ulazak Venere u polje partnerstava i Mesec u fazi rasta u istom polju izuzetno pogoduju razvoju i stabilizaciji vaših emotivnih relacija. Osim, naravno – ako ste od onih parova koje samo čudo može da dovede u normalu i gde su odnosi već duže vreme duboko poremećeni. U svakom slučaju, čak i vi sada imate priliku da zajedničkim snagama „spustite loptu“ i rešite makar deo svojih problema. Slobodni Rakovi – nastavlja se period vrlo intenzivnih dešavanja na polju ljubavi. Da novih emotivnih prilika ima – ma ima ih svakako. Vaše je samo da odlučite šta i koga želite i okrenete se na tu stranu.

Posao

Mlad Mesec u polju poslovne svakodnevice u utorak otvara nove tokove, ali i period u kojem ćete neke odnose i saradnje okončati. Ovo je sedmica u kojoj ćete morati da budete vrlo posvećeni obavezama i dogovorima, jer će se od vas očekivati da date svoj maksimum. Energetska iscrpljenost i nervoza koju taložite u sebi zbog brzine i prevelikog broja aktivnosti, može rezultovati većom raspravom pred kraj sedmice. Pokušajte da ne reagujete burno, pogotovo ako nemate pravog razloga za to.

Novac

Idu bolje finansijske prilike, ali sa druge strane – povremeno ne znate gde vam novac odlazi.

Zdravlje

Umor, isceđenost, nedovoljno vremena za san i odmor.

LAV

Hrana

Možete vi da kažete – pa eto, zima je a i ja sam stalno u pokretu – stvarno mi je potrebno da jedem više nego inače, trošim se….Ali nešto nisam sigurna da ste i sami sebe uspeli da ubedite. Poenta je u tome da sada teško uspevate da odolite dobrom zalogaju…

Ljubav

Komunikacija sa partnerom se na kratko popravi, a onda opet uđete u začarani krugu obostranog nezadovoljstva i nervoze. Kao da odgovornost za probleme pokušavate da prebacite jedno na drugo, puštate da vas negativna osećanja i nervoza preplavljuju i sada je zaista teško postići mir i stabilnost na duže staze. Vi čak u ovoj sedmici možete ući i u prilično jako flertovanje sa nekim. Slobodni Lavovi – mlad Mesec u vašem polju ljubavi, provoda, zadovoljstva – svakako pojačava vaše društvene aktivnosti, a samim tim – i dovodi vas u blizinu osoba sa kojima biste poželeli nešto i da ostvarite.

Posao

Poslovne šanse koje su se u prethodnom periodu aktivirale, sada idu na realizaciju. To možda ne ide onim tempom koji ste očekivali, možda niste ni sigurni da li ste napravili pravi potez ali sada nemate nameru da odustanete. Rešavajte pitanja koja vas zbunjuju jedno po jedno – poboljšanje na polju posla je svakako nešto što vam dolazi iako ćete morati još malo da sačekate. Dobre ideje i kreativnost će vam pomoći da pronađete nova rešenja za stare situacije koje vas opterećuju.

Novac

Finansijska situacija se polako stabilizuje.

Zdravlje

Osetljiv imunitet.

DEVICA

Hrana

Stvarno ste u žestokom pokretu ovih dana, ponekad ne možete da uhvatite ni par minuta za svoj odmor i opuštenciju, pa je i ta hrana nekako otišla u drugi plan. Kad se setite klopate, kad se ne setite – smažete usput po koji zalogaj i to je to…

Ljubav

Ukoliko postoje bilo kakve razmirice ili neusaglašenost u vašim emotivnim relacijama – sada ih ostavljate na stranu, jer imate zajednički cilj kojem je potrebno da se posvetite. Ne znači da će ovo ići bez nervoze – ali rešili ste da zajedničkim snagama isterate ono što ste zacrtali. Moguće je da je u pitanju preseljenje, sređivanje ili kupovina stambenog prostora ili „akcije“ vezane za članove porodice. Slobodne Device – ulazak Venere u vaše polje ljubavi, provoda i zabave – samo će doprineti pozitivno onome što se već kod vas dešava – aktivnosti sa suprotnim polom se pojačavaju i moguć je ulazak u emotivnu priču.

Posao

Ne, ne čini vam se da se sve situacije u poslovnom segmentu ubrzavaju – to je zaista tako. Vi ste u vrlo jakom poslovnom periodu, koji će izneti mnoge povoljnosti i pozitivne promene po vas, ali oko kojeg kao što vidite – morate žestoko da zapnete. Tokom cele nedelje će biti naglašena nervoza u kolegijalnom segmentu, pogotovo pred kraj radne nedelje. Vi ne napadajte druge, ali isto tako – nemojte ni dozvoliti da drugi svoju frustriranost iskaljuju na vama. Vi znate gde idete i nastavite postojano tim putem.

Novac

Finansijski resursi su sada pojačani – na pravilan način iskoristite ovaj novac.

Zdravlje

Problemi u saobraćaju. Isto tako – mogućnost jače prehlade ili viroze.

VAGA

Hrana

Vi ste imali dosta problema u prethodnoj nedelji jer jednostavno – niste uspevali da „iskulirate“ kada je vaša omiljena hrana u pitanju. Čak ste i preterivali i niste imali mere. Sada već imamo drugačiju sliku – još ste promenljivi, ali ste debelo povukli ručnu kočnicu….

Ljubav

Vreme je da se situacija između vas i partnera malo „prizemlji“ – da na drugačiji način sagledate svoj odnos, mnogo realnijim očima. Vreme je i da se vas dvoje više posvetite jedno drugom, jer prethodni period nekako je uspeo da vas gurne na različite strane, kao da ste oboje vodili neke svoje bitke a zajedničkih trenutaka je bilo premalo. Zajednički ciljevi, ali i emocija i razumevanje – sada vas mogu ponovo spojiti. Slobodne Vage – malo ste ludovali, možda ste se i zaljubili –ako jeste, ma bravo! Ukoliko niste – pa, ulazite u vreme kada vas ništa što je površno i prolazno neće doticati. Samo prave priče.

Posao

Mlad Mesec u polju kratkih putovanja, dogovora, sastančenja i kontakata – Vagama daje priliku da otvore nove poslovne frontove u narednom periodu. No, vi ćete ovog puta birati samo one projekte ili poslove koji vam garantuju sigurnost i stabilnost. Prvenstveno finansijskih tokova. Takođe, mnogi od vas će u skorijem narednom periodu izabrati da pokrenu privatni posao ili da dodatno ulože  u onaj koji već imaju. I to se hoće pokazati kao dobar potez.

Novac

Sve što je vezano za novac kod vas donosi iznenađenje. Iznenađenje što ga ima, još veće što je nestao.

Zdravlje

Proverite žlezde. Starije Vage mogu imati problem sa koštano zglobnim sistemom.

ŠKORPIJA

Hrana

Naglašena je potreba za „punim“ ukusom hrane i konkretnim jelima. Doduše, mora se priznati da je i nivo stresa ali i pokret sada jako prisutan kod vas i evidentno je da postoji žestoko energetsko trošenje. Dobro, možete da uzmete po koji zalogaj više….

Ljubav

Sada je već evidentno da zaista ulazite u bolji emotivni period. To ne znači da i dalje neće biti „talasanja“ i povremeno napetih situacija, ali i voljena osoba i vi ste prikazani kao da zaista, istinski želite da se potrudite, da više razumete jedno drugo i naravno – da više uživate u zajedničkim trenucima, posebno u spavaćoj sobi. Slobodne Škorpije – emotivne prilike se otvaraju, nove i stare osobe se pojavljuju. Kad kažem „stare“ – to ne mora da bude vaša emotivna prošlost, nego osobe koje poznajete od ranije ali niste imali neki specijalan kontakt do sada. Ne žurite nigde, pustite da se sve priče polako razvijaju.

Posao

Škorpije idu, za njihov ukus previše polako – ali sa jasnim ciljem i isto tako jasnom svešću da će stići tamo gde su zacrtale. Novi počeci sada su zasnovani na starim osnovama, na starim dogovorima, na već pokrenutim dešavanjima. Venera koja ulazi u vaše polje komunikacije, dogovora i kontakata – donosi dobre vesti vezane za partnerstva, za poslovne saradnje, ali i za novac. Već ova nedelja je savršena za jedn veliki nov početak, ali ne brinite – i naredni period isto tako donosi izuzetno povoljne prilike.

Novac

Na pametan način raspolažite novcem koji zaradite u ovoj nedelji.

Zdravlje

Sve tegobe koje se jave u ovom periodu su prolazne i kratkotrajne.

STRELAC

Hrana

Kako vi uspevate da održavate vašu liniju (ako uspevate), to verovatno nikome nije jasno, pa ni vama. Možda iz razloga što ste više u pokretu, a možda i zato što ste prestali da jedete u kasnim večernjim satima.

Ljubav

Vi i partner imate zajednički cilj, zajednički interes – i to vas sada spaja. Ukoliko to ne postoji – e onda postoji problem u vašem odnosu, a vrlo verovatno postoji i druga osoba sa kojom ste povezani. Ukoliko ste od onih osoba koje rade nešto sa strane, znajte – tajno može postati javno u narednom periodu. Dopadalo se to vama ili ne. Slobodni Strelčevi – kontakt koji imate sa jednom osobom se jako lepo razvija i vi ste trenutno u potpunosti okupirani ovom pričom. Ova osoba vam donosi mir u duši, stabilnost i sigurni ste da ćete sa njom moći da ostvarite nešto trajnije i vrednije.

Posao

Mlad Mesec u vašem znaku u prvom delu nedelje pokazatelj je da su Strelčevi generalno gledno, u velikom procesu promena i pred ulazak u potpuno novu životnu fazu. Jupiter je još samo u ovoj sedmici u vašem znaku i seli se u vaše polje finansija i zarada. Nagoveštaje pravih promena dobijate već tokom ove sedmice – pa čak i ako one u početnoj fazi budu skopčane sa tenzijom, nesigurnošću i problemima. Dobijate veliku podršku od osoba koje su vam davale obećanja, ali u koja niste baš mnogo verovali.

Novac

Sledi vam popravljanje finansijskog segmenta i bolje prilike za zaradu.

Zdravlje

Promene u načinu ishrane mogu poboljšati vašu vitalnost i učiniti da se bolje osećate.

JARAC

Hrana

Možda ste se u prethodnoj nedelji malo opustili i više i češće uživali u hrani, što vama baš i nije svojstveno – ali od ove sedmice se vraćate na staro. A doći će vama taj Jupiter uskoro u polje ličnosti, ima da vam nabacimo par kila po svaku cenu….

Ljubav

Neko je ušao u tajnu vezu ili će to uraditi u ovoj nedelji, a neko je rešio i da se više posveti odnosu u kojem je. A sada jeste dobar momenat za tako nešto – i partner je spreman da promeni nešto kod sebe, da se više uklopi sa vama pa biste već u ovoj nedelji mogli lakše i opuštenije da razgovarate i provedete više vremena zajedno. Slobodni Jarčevi – Venera ulazi u vaše polje ličnosti, donoseći sve svoje darove lepote i ljubavi. Preko prijatelja ili društvenih konekcija ili mreža – stoje neke vrlo zanimljive emotivne prilike. Nemojte samo unazad i u prošlost – mada se mora priznati da vas ta prošlost još uvek „svrbi“.

Posao

Prva, prava naznaka velikih promena koje pripadnike vašeg znaka očekuju biće ulazak tranzitne Venere u vaše polje ličnosti. Ova planeta koja vlada vašim poljem karijere sada donosi osećaj „na korak od cilja“. Ne zaboravite da u narednoj sedmici tranzitni Jupiter ulazi u vaš znak i pred sobom ćete imati period od više od godinu dana u kojem ćete da radite i da zaradite. Sada, povezujete se sa ljudima sve više, dobijate dodatnu podršku i shvatate da ste u kontaktu sa vrlo ozbiljnim osobama. Samo napred.

Novac

Olakšane novčane prilike u ovom periodu.

Zdravlje

Manji reumatski problemi starijim Jarčevima. Mlađi – lakše prehlade.

VODOLIJA

Hrana

U protekloj nedelji ste jeli zato što vam se jelo i zato što su vam oči bile gladne non stop….a u ovoj nedelji jedete zato što ste nervozni pa morate da se utešite, jel da….Savet – meso vam neće baš „pasti“ na stomak kako treba, zato ga malo izbegavajte u ovoj sedmici.

Ljubav

Malo uživate, malo se nervirate. Malo ste bliski, malo ne zarezujete jedno drugo. Malo odlično komunicirate, malo ne možete da sastavite tri reči a da se ne posvađate. Strasti su tu i to je bitno. A ta komunikacija će se popraviti, vremenom. Ili onda kada rešite da istinski saslušate jedno drugo. Slobodne Vodolije – makar dve osobe se trenutno moraju motati oko vas. Jedna je jako aktivna, ali može da vam ponudi samo tajnu ljubavnu priču, dok je druga odmerenija ali ne toliko „ napadna“ kao prva. Na koju ćete vi stranu i da li ćete uopšte praviti neke odabire sada – to je već vaša stvar.

Posao

Ako je moguće, sklanjajte se od bilo kakvih situacija u kojima morate da se nešto dokazujete i ubeđujete sa nadređenima. To neće izneti ništa dobro, samo vaše nerviranje iako će ovo suštinski biti samo „bura u čaši vode“. Cela nedelja je šarena i donosi velike oscilacije i vašeg raspoloženja, ali i događaja oko vas. Trudite se da hodite mirno, stabilno i da ne dozvolite distrakcijama da vam skrenu pažnju sa onoga što vam je bitno. Velike aktivnosti na polju posla će uskoro iznedriti odličnu poslovnu priliku i nov početak.

Novac

Očekuju vas veći troškovi, ali to je nešto na šta ste već računali.

Zdravlje

Stres, problemi sa kostima i zglobovima. Teškoće sa spavanjem, ali i krvnim pritiskom.

RIBE

Hrana

Riba, bilo rečna ili morska, čak i meso i mesni proizvodi – ali najpre na bazi piletine i ćuretine – prijaće vam u ovoj sedmici. Malo povucite ručnu kočnicu kada su slatkiši u pitanju – možete da se povremeno zasladite, ali nemojte preterivati.

Ljubav

Može biti problema u komunikaciji i razumevanju sa osobom koju volite, ali će ovo biti trenutna iskakanja iz koloseka. U prevodu – strasno ćete se svađati, još strasnije voleti i miriti. Red nekih divnih trenutaka, red stresa – izgleda kao da već neko duže vreme ne možete da funkcionišete drugačije….Slobodne Ribe – mogućnosti za nova poznanstva idu preko segmenta posla, prijatelja, izlazaka čak i društvenih mreža. Vi ste otvoreni za novu ljubav već odavno i ako niste do sada uspeli – možete je privući u periodu koji je ispred vas. Prijaju vam aktivnosti suprotnog pola prema vama.

Posao

Mlad Mesec u vašem polju karijere samo dolazi kao „višnjica na vrh torte“ da dodatno potvrdi da ste u fenomenalnom poslovnom periodu koji mora imati svoju realizaciju i ostvarenje ako ne u ovoj sedmici, a ono vrlo brzo. Informacije koje su vam bitne polako dolaze, sve se kockice slažu i Ribe su spremne da zakorače u novu fazu kada je posao u pitanju. To ne znači da u ovoj nedelji nećete imati nervirajućih i stresnih situacija – za prirodu vašeg posla, to je potpuno normalno i uobičajeno.

Novac

Ne možete nikako da se izborite sa troškovima.

Zdravlje

Osetljivi ste u ovoj nedelji.

Ljubi vas i voli vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3