Kaži mi, kaži...

Mesečni horoskop za mart

Mart – mesec u kojem zima prelazi u proleće, ali u kojem istovremeno i na nebu dolazi do velikih promena. Neke od njih se dešavaju često, na neke čekamo godinama, a na neke – čak decenijama. Ulazimo u jedno varljivo proleće, nestabilno i sa oscilacijama, neobično – baš kao što je i ova cela 2020-a godina.

Na početku marta u znaku Riba su Sunce, retrogradni Merkur i Neptun. U znaku Ovna se nalazi Venera, u znaku Bika Uran i Mesec u svojoj prvoj četvrti. U znaku Jarca je društvance koje sačinjavaju Mars, Jupiter, Pluton i Saturn. Dominacija znaka Jarca je evidentna, a Saturn – kao krajnji dispozitor svih planeta u momentu ulaska u mart pravi kvadratni aspekt sa Venerom – velike bitke za ljubav, poslovnu i materijalno finansijsku sigurnost, za oslobođenje od represivnih okolnosti koje su nas stisle sa svih strana – zvanično mogu da počnu.

4-og marta Merkur se u svom retrogradnom hodu vraća u znak Vodolije iz kojeg će direktno krenuti 10-og marta. Ovaj period iskoristite da obavite bitna papirološka i ostala pitanja koja su ostala nezavršena i da ispravite propuste koje se eventualno napravili.

5-og marta Venera prelazi u znak Bika. Ovde se ona nalazi u svom sedištu i donosiće povoljne uticaje vezane za materijalnu sigurnost, ali i za ljubavna dešavanja. Ona je prvi pravi vesnik proleća koje dolazi – mnogi će pod njenim uticajem i u skladu sa povoljnim aspektima koje pravi sa Marsom, Jupiterom, Plutonom i Saturnom – ostvariti povoljne poslovne rezultate, ali i srediti svoje emotivne relacije ili ući u odnose koji imaju predispozicije da traju.

U noći 9-og marta imamo pun Mesec u znaku Device. Verovatno će kolektivna histerija po pitanju zdravlja u tim danima dostići vrhunac. No, generalno – ovaj pun Mesec donosi pojačanu presiju kod onih koji se osećaju nestabilno po pitanju posla – tenzija u ovim danima može rasti.

16-og marta Merkur, ovaj put u direktnom hodu – ponovo ulazi u znak Riba. Iako direktna, ova planeta je još uvek u svojoj senci, a isto tako i u lošoj poziciji – što znači da još uvek ne možemo da u potpunosti skinemo veo magle i obmana koji se vije nad nama po mnogim važnim pitanjima, situacijama, ljudima.

20-og marta Sunce prelazi u znak Ovna, zvanično „otvarajući“ prolećnu sezonu. Vreme je za buđenje! Iako je zima koja ostaje iza nas bila blaga, ipak je proleće – proleće!

22-og marta, posle skoro tri decenije – Saturn ulazi u znak Vodolije. Saturn je ovde u svom vladarstvu, ali obojen Vodolijanskom energijom i u kvadratnom aspektu sa suvladarem Vodolije – Uranom iz znaka Bika. Ulazimo u period sudara starog i novog, u period izuzetno pojačane želje za oslobođenjem od stegnutosti i pritisaka koji će funkcionisati na svim nivoima. No, ovo je suviše opširna priča i zaslužuje duži tekst….

24-og marta imamo mlad Mesec u znaku Ovna. Još jedna potvrda da je vreme za novitete, za inicijativu, za akciju. Pretposlednjeg dana meseca Marta – i Mars prelazi u znak Vodolije. Poslednji put je bio tu pre otprilike dve godine a sada dolazi kao podrška Saturnu i Suncu – da pokrene neko novo doba koje je ispred nas.

Šta reći osim – srećno!!!

 

OVAN

Ljubav

Na samom ulasku u mart mesec – atmosfera u vašim emotivnim relacijama baš i nije savršena. Izgleda kao da se partner i vi udaljavate jedno od drugog i evidentno je da se mora ozbiljnije porazgovarati i posvetiti problemu koji postoji. Dobra je stvar što su rešenja za ove situacije itekako moguća – već tokom prve dekade marta vas dvoje ćete napraviti dobre promene i uspeti da oživite vezu, ali i strast. Iako će povremeno biti nekih sitnih situacija koje na kratko mogu doneti nestabilnost ili nervozu – ipak do kraja marta vas dvoje dosta stabilno i mirno plivate zajedničkim snagama. Dosta bolje ćete se razumeti, umeti da podržite jedno drugo i međusobno pomognete. Slobodni – opterećenost samoćom ili prošlošću može se prekinuti već u prvih desetak dana marta. Neočekivano, novo poznanstvo i ulazak u vaš život osobe uz koju ćete ponovo osetiti želju za ljubavlju. Kod nekih – sve može ostati samo na kratkotrajnom bljesku, ali kod mnogih od vas – ima dobrih šansi da ovaj odnos potraje.

Posao

Poslovno izuzetno jak i povoljan mesec, ali koji će istovremeno testirati i vaše živce i vašu odlučnost i istrajnost. Moguće su promene, novi poslovi ili prelazak na drugo radno mesto – povoljni su aspekti da ove promene zažive kvalitetno i donesu vam stabilnost. Pritisak na vas će biti prisutan i od njega nećete moći da pobegnete, ali to ne znači da nećete biti zadovoljni onim što ste postigli. Odnosi sa autoritetima mogu biti promenljivi, ali međusobno poštovanje će ispeglati mnoge situacije. Finansije – kreću na bolje.

Zdravlje

Mentalno i fizičko iscrpljivanje. Imunitet vam je prilično slab i morate voditi računa o sebi. Popravite ishranu – jer ona je jedan od bitnih faktora za vaše normalno funkcionisanje.

 

BIK

Ljubav

Prvih nedelju dana marta bićete u jednoj totalno statičnoj fazi, nezadovoljni, neispunjenih želja i očekivanja kada je vaše partnerstvo u pitanju. Prolazićete kroz jedan mentalno – emotivni pad čije uzroke samo vi znate. Čak i ako sve bude funkcionisalo normalno – taj osećaj težine u vama će biti prejak. No, kao i uvek u životu – sve se može promeniti bukvalno preko noći. Ovog puta, u pozitivnom smeru. Promene koje će se dogoditi izuzetno će podsticajno delovati prvenstveno na vas, a onda i na odnos sa voljenom osobom. Pred vama ipak jeste jedan dobar i miran mesec, koji čak može doneti i vrlo pozitivna iznenađenja od strane osobe sa kojom ste. Slobodni – imate osećaj da ste se zakucali u samoći, vrtite filmove koji se vezuju za prošlost – a ta prošlost čak i ako dođe – neće vam doneti to što vam je potrebno da biste bili srećni. No, ima dana za megdana – mart vam ipak donosi ne jednu, nego makar par novih ljubavnih prilika. A oko tih prilika će vredeti potruditi se.

Posao

Mesec poslovnih promena. Kod nekih od vas će to biti samo „kozmetičke promene“, dok će kod drugih biti korenite, čak u prvom trenutku turbulentne i uz dosta napetosti. No, kakve god bile – ove promene vas lično neće dokačiti na iole neprijatan način. U smislu – tu ste gde ste, na pozicijama koje ste prilično čvrsto zauzeli. Možda ćete raditi na drugačiji način, ili na drugačiji način biti plaćeni – ali nemate razloga za bojazan. Za vas je mart mesec dobrih zarada i napredovanja.

Zdravlje

Zdravstvena situacija će se u potpunosti stabilizovati u drugoj polovini marta. Vodite računa o ishrani jer su apetiti pojačani – više se krećite i provodite vreme na svežem vazduhu, u prirodi.

 

BLIZANCI

Ljubav

Pred vama je jedan šareniš od meseca. Osećanja i način funkcionisanja sa emotivnim partnerom će se menjati na dnevnoj bazi. Imaćete odlične dane, ali i one koje biste najradije što pre zaboravili. Vi lično ćete biti dosta promenljivi, čas nezadovoljni, čas opušteni – i odnos sa voljenom osobom će baš iz tih razloga i oscilirati. I strasti će biti prenaglašene, donoseći vam čas predivne zajedničke momente, čas opsesivnu ljubomoru i potrebu za kontrolisanjem partnera. Ono što je dobro jeste da neke probleme sada možete rešiti…..no, možete napraviti i neke potpuno nove. – Neki od vas imaće i priliku za tajnu avanturu  i ukoliko popustite pod svojim strastima – ne računajte da će ovo biti kratkotrajno, može vas prilično vezati i „zarobiti“. Slobodni – u prvoj polovini marta prošlost i noviteti se mešaju. Za tu istu prošlost možete biti opsesivno vezani samo jedno vreme – noviteti su ipak ono što će prevladati i odvući vas na neku potpuno novu stranu. Ne ulazite u veze sa zauzetim osobama, koliko god vas strast vukla.

Posao

Pred vama je mesec koji nije jednostavan i moraćete tokom njega da budete konstantno u pripravnosti, fokusirani i skoncentrisani na svaki segment posla. Postoji dobra prilika da završite konačno sa nekim situacijama koje vas opterećuju a razvukle su se, ali i da dobijete podršku za sebe – a neki od vas i bolju poziciju. Mesec koji je dobar za kreativnost i ideje – neke vaše itekako mogu pronaći put do poslovnih partnera ili šefova. Iako vas finansije pritiskaju, pronalazite način da ih dosta stabilizujete.

Zdravlje

Hronična zdravstvena problematika, i to najpre ona koja se vezuje za kičmu, zglobove, kolena, kosti, zube. Mnogo toga možete popraviti vežbama, kontrolama, pravilnom ishranom.

 

RAK

Ljubav

U partnerskom polju su četiri planete i negde morate shvatiti i prihvatiti da kroz odnos sa voljenom osobom morate ići njenim tempom i uglavnom na njen način. Vaše su želje trenutno u drugom planu i na žalost, zavise od vaše sposobnosti da se prilagodite partneru. Možda voljena osoba i ne zna šta je najbolje za vašu priču, možda se ponaša i suviše distancirano, sporo ili zahtevno po mnogim pitanjima – ali bojim se da je vaš uticaj tokom marta prilično slabašan u svemu ovome. Vas dvoje možete imati jako lepe momente, jako tople i nežne zajedničke trenutke, ali ukoliko niste strpljivi i mislite da ono što želite možete isterati na silu ili raspravama – bojim se da ćete naleteti na zid. A to može biti prilično bolno. Slobodni – polje prijatelja, društvenih mreža, izlazaka i druženja tokom marta donosi odlične šanse za početak nove ljubavne priče. Ukoliko uplovite u nešto novo – ovo bi mogao biti odnos koji će napredovati, biti stabilan i kroz vreme sve više pokazivati svoje kvalitete.

Posao

Iako je ovo za vas povoljan poslovni mesec, on ipak donosi maltene svakodnevni pritisak i stres, previše obaveza i naravno – zastoje po vama najbitnijim pitanjima i situacijama. No, stvari su tu da se rešavaju – uspevaćete da se izborite sa svim, mada će vam to oduzimati dosta snage. Ovaj mart donosi i vrlo povoljne prilike – mogućnosti za nove poslovne saradnje, za nove projekte, a kod nekih od vas – čak i šansu za napredovanjem. Po pitanju finansija – znatnije poboljšanje.

Zdravlje

Dosta stabilnija zdravstvena situacija u odnosu na prethodni mesec. Nešto više pažnje obratite na ishranu, krećite se i budite fizički aktivni.

 

LAV

Ljubav

Sve tamo negde do polovine marta meseca osećaćete se „polovično“ u odnosu sa voljenom osobom. Lepi momenti će se smenjivati sa onim lošijim, a vi lično ćete sa raspoloženjima vrlo varirati. Videćete probleme i gde ih nema, a u nekim finim zajedničkim trenucima – kao da nećete moći da se opustite. No, prelaskom Sunca, vašeg vladara u znak Ovna – Lavovi se bude, ponovo postaju svesni sebe, ponovo se osećaju sjajno i samim tim – na drugačiji način gledaju ono što se dešava u njihovim vezama. Kada vi uzmete aktivno učešće i pokrenete se na pravi način – i vaše emotivne relacije će živnuti i postati ono što vas ispunjava i inspiriše. Slobodni – čas ste budni, čas kunjate. Čas optimistični, čas u padu. Na kratko vas neko zainteresuje, ali nikako da se vratite u ono svoje staro, dobro raspoloženje. No, i ovakvim nestabilnim osećanjima će doći kraj. Upoznaćete neke nove osobe, shvatiti da vas možda interesuju i one koje su već neko vreme u vašoj blizini ili sa kojima poslovno sarađujete. Biće zanimljivo.

Posao

Imate osećaj da ste se zaglavili u nekim situacijama. Posao i obaveze vas maksimalno presiraju, a vaši planovi se vrlo polovično odvijaju. Ovo jeste mesec izuzetno jakih poslovnih angažovanja koja će ići kroz vaš veliki trud i napor – ali je u isto vreme i odličan period da stignete do svojih ciljeva, koliko god to „stizanje“ išlo sporo. Lavovi će tokom marta dobiti priznanja za ono što rade – bilo kroz promenu radnog mesta, napredovanje ili preko finansijskog segmenta. Bićete zadovoljni svojim rezultatima.

Zdravlje

Na prvi pogled – sve je dobro kod vas, zdravstvena situacija je stabilna i „čista“. No, vaše zdravlje i imunitet umnogome zavise od vaših navika i od osluškivanja potreba vašeg organizma.

 

DEVICA

Ljubav

Sam početak meseca i prva dekada marta su obojeni jednom dosta čudnom energijom. U tom periodu mogu isplivati na dnevni red neke nerešene situacije ili pitanja, problemi od ranije, može biti dosta nejasnoća, konfuzija, sumnji i preispitivanja. U vašim emotivnim odnosima će tih dana biti talasavo, ali je malo verovatno da ovakve situacije mogu dovesti do odvajanja, prekida. Prosto – rešićete šta imate i nastaviti dalje, zajedno. Druge dve dekade marta već donose jednu mnogo mirniju i opušteniju situaciju kod vas. Umećete da se približite više jedno drugom, da se međusobno podržite i poštujete, a ovaj period će obeležiti i neke izuzetno prijatne situacije između vas dvoje, kao i više izlazaka – možda čak i neki zajednički put. Slobodni – period vraćanja u prošlost će se završiti. Ako uspostavite kontakt sa bivšim partnerom – uspostavili ste. Ukoliko ne, ne brinite – Device tokom marta čeka više emotivnih prilika, ali tokom druge i treće dekade. Jedna osoba se može izdvojiti i doneti vam lepu i stabilnu priču.

Posao

Device zaokružuju neke poslovne priče ili projekte zaključno sa polovinom marta. Iako je ovo išlo uz uspone i padove – krajnjim rezultatima ćete biti zadovoljni. Ono što vas sada očekuje jeste jedan izuzetno plodonosan poslovni period koji vam donosi povećane odgovornosti, ali i satisfakciju. Možete pokrenuti neke dugoročne projekte. U poslovnom okruženju dolazi do reorganizacije ili do velikih promena – a one vam sada idu na ruku. Po pitanju finansija – stabilizacija u drugom delu marta.

Zdravlje

Zdravlje je podložno oscilacijama tokom marta. Nećete imati nikakve velike tegobe, ali ćete imati energetske i padove imuniteta. Više se odmarajte i posvetite sebi.

 

VAGA

Ljubav

Nisam sigurna da ćete emotivno biti baš najzadovoljniji tokom marta. Ono što vi očekujete od ljubavi i od partnera – sada teško može da se desi, pogotovo ako su ta vaša očekivanja neke ne znam ni ja kakve emotivne dubine. Tokom marta voljena osoba i vi možete funkcionisati nekako prizemno, realno, praktično – što neće biti ni malo loše. Možda nećete imati onu lakoću i sjaj koji priželjkujete ali ćete imati podršku i osobu koja zaista stoji pored vas, koja vas podržava i poštuje. Biće ovde nekih zaista lepih, prisnih trenutaka. Priviknite se da stvari sada teku na ovaj način i uživajte u miru. Dobar je period za rešavanje problema, za dogovore, za zajedničke planove i aktivnosti. Slobodni – u život vam sada dolaze osobe koje su odgovorne, praktične, na koje se možete osloniti. Problem je samo u tome što nemaju onu crtu za koju se vi uvek „zakačite“ – nisu opušteni, neuhvatljivi, pozitivno šašavi, jaki na rečima – ne sipaju komplimente kao iz kofe na vas….pa nisam sigurna koliko će vas sve ovo interesovati….A šteta, dobri su.

Posao

Mart je za vas izuzetno poslovno jak, ali zahteva od vas neki potpuno drugačiji način funkcionisanja od vas od onog na koji ste vi navikli. Prosto rečeno – ako želite da iskoristite ogromne benefite koje ovaj period za vas donosi – moraćete da se spustite na zemlju i ozbiljno rmbate. Moraćete da budete organizovani, vrlo fokusirani, praktični, da uključite mozak sve u šesnaest i da ne funkcionišete u fazonu „lako ćemo“. Nema toga „lako ćemo“ – ovo je ozbiljan mesec i isto ga tako ozbiljno i iskoristite.

Zdravlje

Šarena zdravstvena situacija. Morate da budete mnogo odgovorniji prema sebi. Moguće su virusne infekcije, problemi sa respiratornim traktom, oscilacije krvnog pritiska.

 

ŠKORPIJA

Ljubav

Prvih nedelju dana marta donosi zategnute odnose i manjak komunikacije sa emotivnim partnerom. Evidentno je da postoji neko razmimoilaženje i zastoj, ali u ovom slučaju – moguće ga je prevazići. Potrebno je da neke stvari i situacije izađu na videlo, da se o njima porazgovara, ali i da se unesu promene u vaš odnos. Baš te promene će biti jedan od glavnih pokretača poboljšanja koje će nastupiti od ulaska u drugu dekadu marta i trajati sve do kraja meseca. Ovaj period je zaista obeležen vrlo pozitivnom energijom, razumevanjem i funkcionisanjem koje je maltene pa savršeno. Naravno da se povremeno može dogoditi po koje iskakanje iz koloseka, ali ništa što bi moglo na iole duže da vas ugrozi kao par. Pred vama je lep period, uživajte. Slobodni – osećaj usamljenosti i statičnosti će trajati samo početkom marta, zajedno sa konstantnim preispitivanjima i „dumanjima“ kada je prošlost u pitanju. No, vrlo brzo vama ide nešto što će vas istinski dići. Više emotivnih prilika vas čeka od ulaska u drugu dekadu meseca. Na vama je samo da odaberete koja je ona prava za vas.

Posao

Težina i preokupranost obavezama i rešavanjem mnogobrojnih poslovnih pitanja koja je prisutna u prvoj dekadi meseca, brzo će proći. Ostatak meseca vam donosi vanredno dobre poslovne šanse, i one nove, ali i razvoj dosadašnjih partnerstava i saradnji. Nezaposleni neka se aktiviraju jer od ulaska u drugu dekadu marta – imaju ogromne i vrlo stabilne prilike za zaposlenje. Pred vama je jedan i poslovno i finansijski povoljan mesec, naročito njegova druga polovina.

Zdravlje

Dosta dobra zdravstvena situacija. Hronične probleme držite pod kontrolom – naročito ako se oni vezuju za kičmu, zglobove, kolena. Krećite se, budite aktivni i vodite računa o pravilnoj i zdravoj ishrani.

 

STRELAC

Ljubav

Odnos sa voljenom osobom će dobro funkcionisati jedino ako su vam ciljevi i planovi isti ili ukoliko je potrebno da se zajedničkim snagama angažujete oko finansija ili poslovnih projekata. U prevodu – potrebna su jaka, zajednička interesovanja u koje ćete uložiti vreme i pažnju. Odnos kao odnos je prilično šaren tokom marta, komunikacija vam i neće biti baš najbolja – možete na kratko rešiti neka pitanja, da bi se vrlo brzo ispostavilo da ste samo zagrebali površinu problema, a ne i njegovu suštinu. U principu, koliko oboje uložite sebe u vašu emotivnu vezu – toliko ćete i dobiti. Ako budete samo površno jedno pored drugog, uglavnom nećete biti zadovoljni ni vi ni druga strana, a postoji opcija da u tom nezadovoljstvu oboje potražite neke druge izvore i vidove zabave. Slobodni – kroz polje posla i svakodnevice imate realnu, dobru priliku da upoznate osobu koja će vam biti ne samo zanimljiva i inspirativna, već sa kojom ćete imati i odlično razumevanje i iste poglede na život.

Posao

Možda emotivni segment i ne funkcioniše savršeno, ali realno gledano – taj deo vas sada neuporedivo manje interesuje od poslovnog. Baš iz tog razloga – pošto u njega ulažete sve svoje snage – posao će ići više nego dobro tokom marta. Možda će prvih nedelju ili desetak dana biti problema i zastoja, ali ostatak perioda je uravnotežen, sa dobrim poslovnim odnosima i još boljim rezultatima – i u poslovnom i u finansijskom smislu. Očekuju vas napori i težak rad, ali ćete biti vrlo zadovoljni postignutim.

Zdravlje

Dobra zdravstvena simbolika tokom većeg dela marta. Jedino skrećem pažnju na ishranu i na navike – vi budite korektni prema svom telu i ono će vam odgovoriti istom merom – snagom i zdravljem.

 

JARAC

Ljubav

Ukoliko je odnos sa voljenom osobom stabilan i na čvrstim osnovama – takav će i ostati tokom marta. Još ga dodatno možete popraviti time što ćete imati više i vremena i razumevanja i podrške jedno za drugo. Nešto lošija faza početkom meseca marta lako će biti prevaziđena. No, ukoliko je vaša veza i inače dosta « šarena » i nestabilna – tokom ovog perioda može imati neke prilično naporne momente. Vi ćete biti nervozniji nego inače, pomalo isključivi, zahtevni i naporni – tako da u određenim momentima zaista možete isprovocirati i voljenu osobu i sebe. Strasti su jake kod Jarčeva i njihovih partnera – s tim što će nekima doneti više ljubavi, a drugima više strasnih rasprava. Slobodni – sve negde do pred kraj prve nedelje marta izgledaće kao da za vas ne postoji niti ljubav niti osoba na ovom svetu sa kojom biste mogli da se povežete i « kliknete ». Mnogima od vas mišljenje može biti ubrzo promenjeno. Ulazite u mesec u kojem postoje ogromne šanse za jednu lepu, zrelu, stabilnu ljubavnu priču.

Posao

Definitivno vam se početak marta neće dopasti. Planovi I poslovi će biti zakočeni, dogovori će se otezati I ostajati u zoni nedefinisanosti a I finansijski segment će vam zadavati glavobolju. No, to što je na početku neće biti I u ostatku meseca koji Jarčevima aktivira nove poslove, a postojećima daje stabilizaciju I dobru finansijsku sigurnost. Još uvek ste u periodu naglašenog samopouzdanja I aktivnosti – vaš trud, beskompromisno zalaganje I ogromna volja – doneće rezultate kakve očekujete.

Zdravlje

Osetljivi ste početkom ovog meseca, ali kako dani budu prolazili, osećaćete se sve bolje i sposobnije. Potrebna vam je fizička aktivnost da potrošite ogromnu energiju koju sada posedujete.

 

VODOLIJA

Ljubav

Pa….onako – i dobro i loše. U ovom mesecu ima bukvalno svega u vašim emotivnim relacijama. Dosta toga će zavisiti od vašeg raspoloženja koje će biti promenljivo. Osim toga, mnoge stvari vam se neće dopadati – bilo vaše lično, bilo one vezane za voljenu osobu, ali ćete izabrati da ćutite I povremeno, sa tačke gledišta voljene osobe – grunete I eksplodirate bez ikakvog razloga. No, zato ćete vi lično imati I one neke divne momente kada ste u odličnom raspoloženju I kada vam je samo do smeha I nežnih, strasnih trenutaka sa voljenom osobom. Ono što vam je sada zaista potrebno, vama kao paru – jeste prava I otvorena komunikacija I o lepim I o manje lepim stvarima – ali ćete je oboje izbegavati. Slobodni – zanimljive osobe će biti oko vas, imaćete mnogo flertovanja I opuštenih momenata, ali mislim da se neće otvoriti situacija da uđete u pravu emotivnu priču. Pre bi moglo da se kaže da je mart pripremni mesec za ono što dolazi – kao uvod u ljubav koja vas ipak čeka, samo treba biti još malo strpljiv….

Posao

Ništa ne ide početkom marta onom brzinom koja vama odgovara. Takođe, sve mora na teži način, uz pritiske i ogromnu količinu utrošene energije. No, tako je kako je. Brzo ćete se vi stabilizovati i to najpre kada konačno shvatite da morate funkcionisati na drugačiji način – mnogo odgovornije, posvećenije, sa više fokusa i koncentracije. Naročito će dobro raditi oni koji se bave privatnim poslovima. Finansijski – ovo je vrlo uspešan mesec za vas i uvodi vas u period stabilnosti u ovom segmentu.

Zdravlje

Uglavnom stabilna zdravstvena situacija. Malo povedite više računa o ishrani, ali i o vežbama – kičma, naročito vratni deo može vam donositi povremene bolove, glavobolje.

 

RIBE

Ljubav

Ono što je primarno, makar  u prvoj polovini marta – jeste izgraditi kvalitetnu komunikaciju sa voljenom osobom, što će biti komplikovan zadatak. Niti ste vi otvoreni, niti voljena osoba – postoji puno nejasnoća, konfuzija, obostranih sumnji ili pogrešno protumačenih reči i postupaka. Ovakvo funkcionisanje mučiće i vas i partnera, pa bi zaista bilo dobro da oboje otvorite karte da biste mogli da razvejete magle  i nastavite dalje. Drugi deo meseca je već pogodniji – iako vam ni u njemu neće baš cvetati ruže, evidentno je da ćete se oboje truditi da funkcionišete skladno i stabilno. Slobodni – sam početak meseca je rezervisan za prošlost jer se može ponovo uspostaviti komunikacija sa bivšim partnerom ili osobom koju ste poznavali. Iako će ovo biti simpatično iskustvo, za vas je mnogo značajniji ostatak marta koji vam preko prijatelja, društvenih mreža, izlazaka, putovanja, ali i iz okoline – donosi izuzetno interesantnu osobu sa kojom biste lako mogli « kliknuti ».

Posao

Iako ćete sve do polovine marta raditi na teži način ili uz komplikacije – to ne znači da pred vama nije dobar poslovni mesec. Ipak, njegova snaga i kvaliteti najpre će izbiti tokom drugog dela ovog perioda kada Ribe očekuju mnogobrojni plodonosni poslovni kontakti. Umećete vrlo realno i praktično da odaberete ono što je najpovoljnije po vas. Ovaj će mesec obeležiti vaša velika efikasnost u borbi sa svakodnevnom problematikom, ali i poboljšanja u finansijskom segmentu.

Zdravlje

Stabilnija zdravstvena situacija očekuje vas u drugom delu marta. Pravi je trenutak i da se pokrenete i budete više fizički aktivni.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3