Kaži mi, kaži...

Mesečni horoskop za novembar 2020

Centralni jesenji mesec započinje punim Mesecom u znaku Bika a završava se punim Mesecom i pomračenjem u znaku Blizanaca. Izgleda nam planetice ovog puta „obećavaju“ žurku bez prestanka, pravi naglašeno škorpionski period u kojem će biti puno isključivosti, posesivnosti, funkcionisanja iz krajnosti u krajnost i dramatičnih situacija.

Prvog dana novembra Sunce se nalazi u znaku Škorpije, u znaku Jarca su Jupiter, Pluton i Saturn, u znaku Riba retrogradni Neptun. Mars je u svom retrogradnom hodu kroz znak Ovna, Uran je retrogradan u Biku a tu se nalazi i još uvek pun Mesec. U znaku Vage je Venera i retrogradni Merkur.

Merkur kreće direktnim hodom 3-eg novembra i to iz kvadrata sa Saturnom, koji će potrajati još 6-7 dana. Ok, evidentno je da se stvari pomeraju, ali to pomeranje i razrešavanje ide izuzetno sporo i uz otežanja. Zablokiranost i ograničenje caruju tokom prve dekade ovog meseca.

10-og novembra Merkur prelazi u znak Škorpije. Opet nam sledi period izlaženja istina na površinu, velikih i iznenadnih i pozitivnih i negativnih preokreta, period koji će doneti razrešenja mnogih situacija koje nas opterećuju ili koje pokušavamo da dokučimo.

14-og novembra Mars kreće direktnim hodom. Planeta akcije, snage, volje i energije konačno dobija svoj puni potencijal. Od ovog momenta pa na dalje očekujte znatno ubrzanje svega što vam je bitno i gde ste u proteklom periodu bili zakočeni.

Odmah sledećeg dana imamo mlad Mesec u znaku Škorpije. Ovaj mlad Mesec je u dobrim aspektima sa Jupiterom i Saturnom, dispozitor Mars je slobodan od retrogradnosti i pred nama je vreme velikih promena, na koje se dugo čekalo.

21-og novembra Venera prelazi u znak Škorpije. Ovo baš i nije najsrećnija pozicija planete koja vlada ljubavlju, uživanjem i novcem ali ona definitivno govori o velikim strastima, o isključivosti kada su emocije u pitanju, posesivnosti i ljubomori. Takođe govori o mogućnostima da se u periodu dok je u znaku Škorpije finansijski stabilizujemo ali kroz borbu.

Istog tog dana i Sunce prelazi u znak Strelca i počinje vladavina ovog znaka. Nadajmo se da ćemo optimističnije gledati na sve situacije u kojima smo i da ćemo imati više motiva za akciju.

30-og novembra imamo pun Mesec i pomračenje u znaku Blizanaca. Pomračenje je bukvalno isključivanje jedne životne faze i uključivanje druge. Uvek mnogo dublje i intenzivnije doživljavamo pomračenje Meseca, zato što ova planeta predstavlja ono najtananije, najemotivnije u nama, onaj naš deo kojem je najviše potreban sigurnost i spokoj – našu dušu. Takođe, predstavlja sve ono gde mi tražimo sigurnost – u emotivnom odnosu, u poslu, materijalnoj stabilnosti, porodici, prijateljima….U danima pre i posle pomračenja Meseca očekujte intenzivna i promenljiva osećanja.

Pa, eto – to bi bio novembar ukratko. Sudeći po dešavanjima na nebu i po aspektima koje će planete međusobno praviti – biće sve, samo ne dosadan i nezanimljiv. Nadajmo se da će nam otvoriti neke nove mogućnosti i lepa dešavanja. Srećno putovanje kroz ovaj mesec!

 

OVAN

Ljubav

Vruće – hladno mesec za Ovnove u emotivnim partnerstvima. Postojaće dani u kojima ćete se najviše voleti i najbolje slagati, potpuno razumeti jedno drugo…..ali postojaće i oni drugi u kojima će vaš odnos biti na ivici sukoba i u kojima nećete imati ni trunku namere da se prilagodite jedno drugom. Nema posebnog perioda u kojem je potrebno obratiti pažnju – jednostavno, ceo mesec je takav od prvog do poslednjeg dana. Ukoliko se i partner i vi malo potrudite, ovo bi mogao biti jedan zaista zanimljiv i inspirativan period sa puno strasti. Ukoliko se ne potrudite…..pa, onda ćete se povremeno džapati. Slobodni Ovnovi – privlačite ljubav, ljubav privlači vas. Ceo mesec je otvoren za zanimljiva dešavanja sa suprotnim polom – i za nove osobe i za rešavanje prošlosti i za avanture a i za ozbiljnije priče koje mogu trajati. Izbor je vaš a vi vidite gde će vas srce i strast koju osećate odvesti i na koju stranu.

Posao

Ono najbitnije – od polovine novembra dobijate svoju energiju nazad. Da se razumemo, to ne znači da će se čudotvorno sve prepreke skloniti od vas, ne – imate vi da gurate još i da se borite sa ograničenjima – ali znači da će situacije početi da se ipak otvaraju pred vama i da ćete mnogo jasnije videti svoj put. I nove i stare ponude dolaze do vas, a na vama je da napravite pravi odabir. Sve vezano za papirološka pitanja, dozvole, dokumentaciju – biće rešeno tokom poslednje dekade ovog meseca.

Zdravlje

Još neko vreme će vas pratiti umor, iscrpljenost, možda i slabiji imunitet – a onda ćete polako početi da se energetski dižete.

 

BIK

Ljubav

Pred zauzetim Bikovima je mesec koji može ispeglati mnoge nedoumice kada je i odnos i partner u pitanju i može pokrenuti značajnija dešavanja između vas dvoje. Mali je problemčić u tome što sve ovo rečeno može ići i u pozitivnom, ali i u negativnom pravcu – što sve zavisi od tipa i stabilnosti odnosa u kojem ste. Odnosi koji su „načeti“ mogu biti poljuljani još više izlaženjem neprijatnih istina i tajni na površinu, što može dovesti do sukoba, pa čak i do prekida – bez obzira na to da li je prekid trajne prirode ili ne. Odnosi koji su stabilni i partneri koji su posvećeni jedno drugom pokrenuće pitanja koja su ih do sada mučila, rešiti ih i ući u novu, mnogo stabilniju fazu. Sad ostaje samo da vidite šta će novembar „izneti“ na sto pred vas. Slobodni Bikovi – možete da se vrtite oko prošlosti, možete da uđete u avanturu ili u tajnu vezu, možete da se zaljubite u osobu sa kojom imate razliku u godinama. Sada sve možete.

Posao

Vi kao vi ćete biti dobro u poslovnom smislu tokom novembra, ali će vam se svaki čas nešto dešavati što će vas ometati, nervirati, vraćati korak unazad. Odnosi sa kolegama su početkom meseca i tokom druge dekade novembra pomalo naporni i teški a verovatno je to period i u kojem će obaveza biti više nego inače. Treća dekada novembra će doneti situacije koje će na prvi pogled izgledati kao komplikovane, ali sa kojima ćete uspeti da izađete na kraj. Drugi deo meseca je stabilniji u finansijskom smislu.

Zdravlje

Drugi deo novembra donosi pojačanu osetljivost, možda i pad imuniteta. Moguće su tegobe sa urogenitalnim traktom.

 

BLIZANCI

Ljubav

Sve do kraja prve dekade novembra vi ćete imati čudan osećaj u stomaku kada je vaše partnerstvo u pitanju. Iako ni jedna situacija između voljene osobe i vas neće iskakati iz neke svakodnevne rutine i uobičajenog ponašanja, vi ćete osećati unutrašnji teret i pritisak. Druga dekada vam donosi informacije u vezi voljene osobe koje vas mogu uznemiriti, onespokojiti i učiniti ljubomornim – možda imate zaista razloga za sve to, a možda ste sve preuveličali u svojoj glavi. Ono što je potrebno jeste da u ovom periodu otvoreno i iskreno porazgovarate jer to može raščistiti situaciju i doneti vam mir. Dosta se emotivnih relacija tokom ovog perioda može srediti, ali biće i onih kojima će pomračenje Meseca u vašem znaku doneti suočavanje sa neprijatnim istinama u vezi vašeg odnosa. Slobodni Blizanci – pažnju suprotnog pola ćete imati, ali trenutno ste više otvoreni za avanture i prolazne ljubavne priče.

Posao

Težina sa kojom ulazite u novembar brzo počinje da popušta i da se raspetljavaju mnoge situacije koje su vam donosile zakočenost ili zabrinutost. Jedino će finansijski segment ostati kao izraženo nestabilna tačka tokom celog ovog perioda, oko koje ćete morati posebno da se potrudite. Drugi deo meseca donosi povoljnije mogućnosti za stabilizaciju i za poboljšanje u saradničkim i kolegijalnim odnosima. Ulazite u novu poslovnu fazu čiji će se benefiti brzo pokazati – već tokom decembra meseca.

Zdravlje

Bolje i stabilnije ćete se osećati u drugom delu meseca, ali je neophodno da imate rutinu i dobre životne navike.

 

RAK

Ljubav

I u vašim emotivnim partnerstvima novembar će doneti šareniš i tešku stabilizaciju na duži rok. Imaćete periode divnog i mirnog funkcionisanja, kao i one u kojima ćete biti neusklađeni i teško postizati kompromis. Sam početak meseca može doneti neku formu zategnutosti u komunikaciji, ali ćete ovo brzo uspeti da ispeglate. Sredina novembra opet donosi težinu, naročito ako ste vi i druga strana i inače posesivni i ljubomorni – ovaj period može strahove izneti na površinu i pokrenuti sumnjičavost kod oboje. I poslednji dani novembra su komplikovani za vaš odnos ali uz pravu dozu iskrenosti i otvorenosti – i ovo biste mogli da rešite bez veće problematike. Slobodni Rakovi – vama novembar donosi dobre mogućnosti da otpočnete lepu ljubavnu priču, ali sam put do toga neće biti baš lagan i bez prepreka. Prvo ćete morati da prevladate svoje strahove i nesigurnosti, ali i da sačekate pravi momenat za dejstvo.

Posao

Prva polovina meseca, a naročito početnih desetak dana – doneće mnogobrojne zastoje, kašnjenja i odlaganja svega što vam je poslovno važno, a mogu uticati i na vašu finansijsku stabilnost. Ostatak perioda već donosi rešavanja, nove poslovne zadatke i projekte, klijente – gde ćete moći da pokažete koliko ste dobri u onome što radite. Poboljšaće se odnosi sa autoritetima i saradnicima, bićete bolje organizovani i lakše završavati svakodnevne obaveze. Kraj meseca stabilizuje i novčane tokove.

Zdravlje

Prva polovina meseca donosi mogućnosti prehlada, a kod starijih – reumatskih bolova i problema sa kičmom. Ostatak novembra je solidan po vaše zdravlje.

 

LAV

Ljubav

Merkur u vašem polju komunikacije koji je u teškim aspektima sve do kraja prve dekade novembra priča o otežanoj komunikaciji ili o pitanjima koja i partner i vi prećutkujete i izbegavate da rešite, iako oboje osećate da nešto neizrečeno postoji. Situacija će se donekle popraviti ulaskom u drugu dekadu novembra, ali u ovom periodu biste zaista trebali da porazgovarate otvoreno o svemu što vas tišti jer ukoliko vi sami ne pokrenete razgovore, vrlo lako se može dogoditi da neke neprijatne informacije izađu same od sebe, što bi dovelo do konflikta umesto do rešavanja. Treća dekada novembra već može doneti mirnije i stabilnije funkcionisanje, naravno – uz obostrani trud. Slobodni Lavovi – sve priče koje želite da pokrenete ići će vrlo promenljivo i nestabilno. Tek ulaskom u treću dekadu meseca stvari će se intenzivnije pokrenuti i tada možemo pričati o vašoj stabilnosti i pravom ljubavnom ostvarenju.

Posao

Početak meseca će kod pojedinih Lavova doneti prevelike obaveze i iscrpljenost istima, kao i nemogućnost da se na pravilan način organizujete da biste sve rešili na vreme. Kod drugih – ovo je period zastoja i blokada u dogovornim, papirološkim pitanjima a može se dogoditi i da obim posla bude smanjen. Od polovine novembra intenzivnije krećete napred, svi zastoji će se brže rešavati a vi ćete uspevati da budete maksimalno efikasni i posvećeni poslu. Obratite pažnju na troškove.

Zdravlje

Umor, nešto oslabljen imunitet i pojačana osetljivost prisutni su sve do ulaska u treću dekadu novembra. Nakon toga sledi vam period oporavka.

 

DEVICA

Ljubav

U odnosu sa emotivnim partnerom tokom prve dekade meseca će vam čas biti dosadno i neinspirativno, čas ćete biti opušteni i uživati. Moguće je i da će neki vaši, lični problemi uticati na to kako ćete se osećati i kako ćete funkcionisati sa voljenom osobom. U ostatku meseca vaš odnos je uglavnom skladan, osim što biste trebali da izbegavate situacije koje bi kod partnera mogle izazvati podozrenje, sumnjičavost i ljubomoru. Pošto ćete se i vi povremeno osećati nesigurno – najbolje bi bilo kada biste o obostranim strahovima i nesigurnostima razgovarali otvoreno i iskreno. Ukoliko imate neka nerešena pitanja i nedoumice u vezi vašeg odnosa – iznesite ih na dnevni red, nemojte bežati u prećutkivanje i gurati stvari pod tepih. Slobodne Device – od ulaska u drugu dekadu novembra počinju intenzivnija i zanimljivija dešavanja sa suprotnim polom – očekuju vas nova poznanstva i mnogo strasti.

Posao

Rešavate zaostala finansijska pitanja početkom novembra i jedan dobar deo ćete privesti kraju do ulaska u drugu dekadu meseca. Ovo vam je i mentalno naporan i opterećujuć period koji će doneti mnoge zastoje i borbu sa zahtevnim okolnostima. No, polako se vraćate sebi i ulazite u period intenzivnijih i lakših dogovora, ostvarivanja kontakta sa osobama koje se mogu pokazati kao značajne na vašem poslovnom putu. Treća dekada meseca donosi poboljšanje finansija i nove novčane prilive.

Zdravlje

Umor, naglašen stres i preosetljivost aktuelni su tokom prve dekade novembra. U ostatku meseca se osećate bolje i stičete stabilnost.

 

VAGA

Ljubav

Vage su ulaskom Venere u svoj znak dobile sebe natrag – znate šta želite, šta ne želite, hoćete da postignete prvenstveno svoj sklad i harmoniju, a ukoliko je to moguće – da na isti način funkcionišete i sa partnerom. E ovo poslednje neki put će moći tokom novembra, a neki put baš i ne. Partner je isto okrenut sebi i prilično zahtevan, pa je pitanje koliko ćete i na koji rok vas dvoje moći da se usaglasite. Strasti hoće biti naglašene, ali će kompromis biti teško postići. One veze koje su u svojoj osnovi stabilne izguraće ovaj mesec uz povremene padove i nesuglasice ali one veze koje već dugo vuku probleme – sada mogu doći do svog kraja. Slobodne Vage – suprotnosti se privlače, pa ćete i vi isto biti privučeni osobom sa kojom shvatate da imate malo toga zajedničkog, ali ne možete da se oduprete hemiji koja „radi“ između vas. Da li ovde ima šansi za stabilnost, pokazaće vreme koje je pred nama.

Posao

Osećaćete zakočenost i zablokiranost po mnogim pitanjima koja su vam važna tokom prve dekade novembra. U tom periodu možete imati i pojačane sukobe sa saradnicima i neki poslovni kontakti se mogu prekinuti. Druga dekada novembra vam je polovična – iako će vaši rezultati biti bolji, naporan rad i dosta obaveza će vam crpeti energiju. Ulaskom u treću dekadu meseca rešavate se nekih problema i otvarate nove poslovne mogućnosti za sebe. Sa finansijama budite odgovorniji u ovom mesecu.

Zdravlje

Vage će više morati da obrate pažnju na svoje zdravlje i imunitet tokom novembra. Potrebno je da se više odmarate, bolje hranite i izbegavate stresne situacije.

 

ŠKORPIJA

Ljubav

Škorpije će se u većem delu meseca osećati nesigurno, biće okupirane strahovima i mnogobrojnim pitanjima koja se vezuju za voljenu osobu i odnos u kojem su – što može dovoditi do zajedljivosti i teških reči sa vaše strane. Element drame će biti prenaglašen i možete praviti problem bez problema. Malo bolje funkcionišete od polovine meseca kada vaš vladar krene direktnim hodom, mada će i dalje između vas dvoje postojati komplikovane situacije i mnogo napetosti. Nešto od ovoga možete rešavati kroz strast, mada vam se preporučuje da sednete sa partnerom i ozbiljno popričate o svemu onome što vas muči. Da, neki odnosi tokom novembra mogu biti prekinuti – ali samo ukoliko je vaša veza već na nestabilnim osnovama i ukoliko nemate ni najmanju potrebu da postignete kompromis. Slobodne Škorpije – strasti su prenaglašene, a postoji mogućnost i za burne avanture ili tajne veze.

Posao

Sve ono što planirate ili očekujete ići će naglašeno sporo u prvoj dekadi novembra. Nakon tog perioda ulazite u vreme bolje energije za vas, ali istovremeno i vreme kada možete napraviti konkretnije pomake u poslovnom segmentu. Škorpije u drugoj polovini meseca očekuju i nove poslovne mogućnosti, neki od vas će prekinuti saradnje u kojima su i okrenuti se na drugu stranu. Povoljne okolnosti tokom treće dekade mogu vas dodatno finansijski stabilizovati i doneti vam isplative poslove i saradnje.

Zdravlje

Sve do polovine meseca ste naglašeno osetljivi i morate striktno voditi računa o sebi. Nakon toga je nešto lakši i energetski jači period ali sve do kraja meseca postoji potreba da se čuvate, odmarate.

 

STRELAC

Ljubav

Po nekim pitanjima i u nekim situacijama partner i vi ćete se slagati odlično tokom novembra, dok će neke druge stvari konstantno predstavljati kamen spoticanja između vas dvoje. Može dolaziti do sukoba zbog finansija, oko zajedničkih planova i ciljeva, može biti problema i nesuglasica zbog ljubomore, posesivnosti, emotivne povređenosti i isključivosti. No, sve su ovo dešavanja koja će na kratko uzburkati vodu vašeg odnosa, vi to možete rešiti lako ali je potrebno da otvoreno razgovarate, a ne da se bilo partner bilo vi povlačite u ćutanje. Problemi dođu i prođu, bitno je da suština, koren vaše emotivne relacije i vaša potreba da ostanete zajedno ne budu uzburkani. Jedna napomena – eventualni tajni flertovi, veze i avanturice mogu vam napraviti problem! Slobodni Strelčevi – više puta tokom novembra ćete imati nove ljubavne mogućnosti, ali drugi deo meseca je ipak povoljniji za nove početke.

Posao

Nešto će vam teže biti da se organizujete tokom ovog meseca, mada je drugi deo novembra ipak nešto lakši po tom pitanju. Finansije vas mogu opterećivati, pogotovo što postoji tendencija da uplate kasne ili da teško naplaćujete potraživanja. Drugi deo meseca donosi pokretanje projekata i planova koje imate, ali ćete još neko vreme morati da budete strpljivi – rezultati će polako početi da izlaze u poslednjoj nedelji ovog perioda. Moguć je ulazak u novu poslovnu saradnju u poslednjoj dekadi novembra.

Zdravlje

Dosta ste osetljivi i krhki tokom ovog perioda. Ne verujem da ćete imati neku veću zdravstvenu problematiku, pogotovo ako se budete više odmarali i izbegavali stresne okolnosti.

 

JARAC

Ljubav

Partner i vi većim delom novembra ne možete da se usaglasite na pravi način. Ovo ne znači da automatski morate biti u svađi već da jednostavno nećete imati dovoljno vremena jedno za drugo, da ćete oboje biti nervozni i da će biti potrebno mnogo obostranog strpljenja da biste funkcionisali kako treba. U nekim momentima ćete oboje osećati veliko nezadovoljstvo – možda je bolje da se u tim trenucima povučete nego da izazivate rasprave. Treća dekada novembra vam otvara više prostora jedno za drugo, moći ćete bolje da se posvetite i partneru i odnosu, njegovoj stabilizaciji. Slobodni Jarčevi – neko koga već poznajete ili sa kim ste delili prošlost ponovo će se aktivirati prema vama. Da li će ovo ostati samo na trenutnom talasu strasti ili će se produbiti – pokazaće poslednja dekada novembra. Takođe, dolazi vam osoba preko segmenta prijatelja sa kojom je komunikacija interesantna i prija vam.

Posao

U prvoj dekadi novembra sve će ići sporo i nedovoljno dobro da biste bili zadovoljni i mirni po pitanjima posla. Koliko god se trudili imaćete osećaj da sve tapka u mestu. Od ulaska u drugu dekadu bićete efikasniji, pitanja koja vas muče će početi da se rešavaju i do vas će početi da dolaze povoljne informacije i mogućnosti za dogovore. Nešto lošiji odnosi sa nadređenima i saradnicima su naglašeni tokom druge dekade, tada ćete morati da imate više strpljenja za njih. Finansije se popravljaju, polako.

Zdravlje

Manji problemi sa hroničnim tegobama stoje u prvoj polovini meseca. Ostatak perioda vam donosi vitalnost i dobro zdravlje. Više se odmarajte.

 

VODOLIJA

Ljubav

I u vašim emotivnim relacijama u ovom periodu vlada šareniš. U većem delu meseca partner i vi ćete se razumeti i funkcionisati kako treba, ali vi lično opet nećete biti zadovoljni jer će vam se činiti ili da provodite premalo vremena zajedno ili da neke situacije konstantno koče ono što biste vi voleli i želeli. Povremeno će dolaziti do burnijih razmena mišljenja, ali isto tako – povremeno ćete imati ogromne nalete strasti koji će biti pomešani sa daškom ljubomore i posesivnosti. Treća dekada novembra donosi vam kvalitetniju komunikaciju, više zajednički provedenog vremena i bolju usaglašenost sa osobom koju volite. Slobodne Vodolije – prilike za ljubav imate, ali one će biti skopčane sa preprekama koje ćete morati da preskočite. Element hemije i strasti će biti izuzetno naglašen u svakom novom početku koji vas očekuje. Ukoliko uđete u novu emotivnu priču – ona može trajati, ali će biti burna i intenzivna.

Posao

Biće vam jako teško da se organizujete i da budete efikasni tokom prve dekade novembra. Moguće je da će teret obaveza biti prevelik za vas i nikako nećete uspevati da ispoštujete rokove i obavite sve na vreme. I pored ovoga – vaš poslovni segment je dobro postavljen u ovom periodu – tokom druge i treće dekade moguće su nove poslovne ponude i pojačano interesovanje za vaš rad od strane saradnika, ali i nadređenih. Šefovi imaju velike planove za vas koji mogu početi sa realizacijom pred kraj meseca.

Zdravlje

Dobro ste, ali možete imati manjih problema sa urogenitalnim traktom. Takođe, potrebno vam je više odmora, relaksacije i bekstvo od stresa.

 

RIBE

Ljubav

Neka dosada, nemotivisanost, statičnost…..a kod pojedinih Riba čak i povlačenje, ćutanje, distanciranje od partnera – stoje tokom prve dekade meseca. Ovo su situacije koje se mogu prevazići, ali je potrebno da oboje budete spremni da neke stvari menjate, kao i da razgovarate otvoreno i iskreno o bilo čemu što vas opterećuje a vezuje se za kvalitet i stabilnost vašeg odnosa. Nešto naglašenije strasti tokom druge dekade, ali istovremeno su naglašeni i posesivnost i ljubomora kod oboje – u strastima uživajte, a ovo drugo izbegnite ako je moguće, pogotovo što nemate pravih razloga za strahove. Treća dekada meseca donosi jaču bliskost i bolju povezanost između vas dvoje. Slobodne Ribe – prva polovina meseca je više za neko ludiranje, flertovanje i po koju avanturicu. Drugi deo novembra već može doneti ozbiljnije priče u vaš život i osobu sa kojom ćete poželeti da pokrenete nešto što može potrajati.

Posao

Teškoće u komunikaciji sa saradnicima će biti naglašeno prisutne tokom prve dekade meseca. No, to nije nešto što će vas zakočiti – pronaći ćete vi načine da ovo rešite i da lagano krenete ka ostvarenju svojih ciljeva. Tokom druge i treće dekade novembra stoje vam povoljne informacije, prijatne vesti i ponude koje su prilično ozbiljne i koje vas mogu poslovno usmeriti ka novim dešavanjima. Iako će teret svakodnevnih obaveza biti povremeno naporan za vas, ovo je produktivan i uspešan mesec.

Zdravlje

U prvoj dekadi meseca se više odmarajte i više povedite računa o ishrani. Ostatak novembra je u zdravstvenom smislu povoljan po vas.

 

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3