Kaži mi, kaži...

Karte dana – četvrtak 29.10.2020.

TUGA – SREĆA

 

Dve jake karte, svaka umotana u svoj nevidljivi ogrtač intenzivnih osećanja. Jedna sa sobom nosi duboku, suštinsku tugu i suze, zablokiranost i strahove, druga ekstazu i radost života, putenost, hedonizam i strast, opipljive darove sreće.

U svakome od nas čuči i jedno i drugo. I od toga ne možemo pobeći. U nekom momentu prevlada jedna,  u nekom sledećem druga.

Tuga i sreća. Crno i Belo. Jin i Jang. Obe su neophodne, obe su potrebne da bi živeli, da bi iskusili i dubinu ponora i visinu vrhova.

Izvučene zajedno, kao kombinacija za današnji dan, najavljuju lomove i preispitivanja. Prvenstveno lična, emotivna ali se mogu primeniti i na svaku drugu oblast života. Ostati ili otići. Prelomiti ili nastaviti. Pustiti ili ostati truditi se. Dići ruke ili prigrliti još jače. Osećanja šaltaju, suze i osmesi se smenjuju, strahovi i želje sukobljavaju.

Tuga gleda unazad, Sreća gleda unapred. Tuga vraća u prošlost i drži hladnim nevidljivim rukama. Sreća gleda u budućnost, greje i iz svog roga Izobilja isipa blago.

Zaključak je – period tuge ostaće iz vas, za dan dva pet, mesec – i okrenućete se ka lepim životnim dešavanjima koja su pred vama.

Danas merite, danas vagate, danas se odlučujete – ostati u onome što vas zatvara, što vas blokira i oduzima vam energiju ili ostaviti bol i nedaće iza sebe i prepustiti se novom putu koji obećava ispunjenost.

Sa moje tačke gledišta – izbor nije težak. Ali, ipak – na svakom od vas je odluka, svako ima neki svoj tempo i pravi trenutak.

Ako je vaš trenutak baš danas, onda neka vam je sa srećom iskorak ka novom putovanju. Ukoliko nije, biće uskoro.

Budite mi dobro, bolje, najbolje! I gledajte napred, u sreću. Jer nema noći a da je jutro nije pobedilo i nema kiše i magle da ih sunce nije razvejalo.

Srećno danas!!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3