Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 02.-08.11.2020.

OVAN

Hrana

Koliko god da imate obaveza na dnevnoj bazi i borite se sa manjkom vremena, ovo je period kada biste makar kada su obroci u pitanju, trebali da ugodite sebi. Ne jedite na brzinu, odvojte dovoljno vremena za pripremu kvalitetnih obroka, ali i za istinsko uživanje u njima.

Ljubav

Partner je okrenut sebi, vi ste okrenuti sebi. Ne bi u tome bilo ničeg lošeg da postoji prava i kvalitetna komunikacija između vas dvoje. A ta vaša komunikacija trenutno stoji. Možete se vas dvoje voleti, možete provoditi vreme zajedno – ali ako ne razgovarate o situacijama koje muče oboje – teško je da ćete napraviti neki iole ozbiljniji iskorak napred. Vikend vam je baš lep, pa ako nećete da pričate a vi onda makar uživajte. Slobodni Ovnovi – strasti su na delu, njima se vodite, njih pratite. Neko je u vašoj blizini i „radi“ vas žestoko, ali ako mislite da će ovo biti lagano osvajanje – prevarili ste se.

Posao

Iako Merkur u prvom delu nedelje kreće direktnim hodom i može na trenutak izgledati kao da se stvari pomeraju i rešavaju, ipak je malo verovatno da ćete ostvariti ono što ste naumili. Vi biste da požurite, ali još uvek ne možete da ostvarite onaj tempo koji vam je potreban. Sve do kraja nedelje moraćete da neke situacije zaobilazite, rešavate, a sve to će vas usporavati i nervirati. Želeli to ili ne želeli – i dalje ste u periodu u kojem morate imati mnogo strpljenja. Sve nove ponude i predloge pažljivo razmotrite.

Novac

U odnosu na ono koliko dajete sebe na poslu – zarade i nisu nešto naročito.

Zdravlje

Sklonost povredama, umor. Previše forsirate sebe.

 

BIK

Hrana

Vaši apetiti rastu sve više. U ovom ste periodu „svaštara“ kada je hrana u pitanju – sve volite, sve vam godi, u svemu uživate. Brza hrana će vam posebno prijati – da biste trebali da je izbegavate, trebali biste….ali ko će vama dokazati….

Ljubav

Pun Mesec u vašem znaku krajem prošle nedelje je napravio negde manju, negde veću pometnju u partnerskim odnosima, uzburkao energiju i doneo „peckanja“ i sa partnerove i sa vaše strane. Sada bi bio red da tu tenziju spuštate i da se vraćate u normalu, ali to ne deluje kao da će ići baš lagano. Voljena osoba i vi ste trenutno u nekom raskoraku i trebaće vam dosta obostrane popustljivosti i živaca da se dovedete u red. Ali, i to će doći. Slobodni Bikovi – neko iz prošlosti vas smara pozivima i porukama – još uvek izigravate finoću i suptilnost iako vas ova osoba realno gledano, više uopšte ne interesuje.

Posao

Poslovni segment uglavnom u ovoj nedelji donosi nemotivisanost, sporost, vama zahtevne obaveze, zahtevne ljude i još zahtevniju komunikaciju sa njima. Neki su saradnici sada teški kao crna zemlja, a vama sve teže pada da balansirate i trudite se da sve funkcioniše normalno. Ova vas nedelja umara i energetski prilično iscrpljuje, pogotovo što ćete morati da budete maksimalno organizovani da biste sve priveli kraju na vreme. No, polako i uporno gurate dalje mada ćete odahnuti kada radna nedelja prođe.

Novac

Kašnjenje novčanih priliva i teška naplata potraživanja.

Zdravlje

Neke stare i hronične boljke se ponavljaju i muče vas.

 

BLIZANCI

Hrana

Definitivno radite protiv sebe. Znate da ne biste trebali da konzumirate neke namirnice, ali ne želite da ograničavate sebe. Ili ne možete. Takođe, ako ste krenuli sa nekim novim režimom ishrane, definitivno ćete početi da brljate…..

Ljubav

Definitivno niste zadovoljni trenutnom situacijom u svojim emotivnim relacijama. Imate osećaj da, koliko god da se trudite i pokušavate da sve funkcioniše kako treba – to se ne dešava. Voljena osoba kao da u ovom periodu nije spremna za dogovor, za prilagođavanje, za kompromis. Nemate tu nekog posebnog izbora – ili pokušavajte da isterate na svoj način (a to je malo verovatno da ćete uspeti) ili idite „zaobilaznom“ taktikom – izbegavajte teška pitanja i isturajte ljubav i strast kao štit. Slobodni Blizanci – ništa u ovom periodu ne zavisi od vas. Ako vam simpatija da zeleno svetlo, super. Ukoliko ne – čekajte.

Posao

Poslovni život će se odvijati u uglavnom nekim uobičajenim tokovima na koje ste već navikli. No, vi ste nekako polovični u ovoj sedmici – sporiji nego inače, sa manje volje i elana. Trudite se da u dogovorima budete razumljivi i da ne ostajete nedorečeni. Sve ono što vam je u mislima – planovi, želje, ideje – sigurno je da makar jednim delom može biti pokrenuto, ali samo ako budete realni i spremni da sve ovo menjate u hodu. Sa kolegama se tenzija polako smiruje i bolja atmosfera je u vašem radnom prostoru.

Novac

Nema nekih velikih iskoraka od uobičajene situacije na polju finansija.

Zdravlje

Osetljivost na promene vremena i oscilacije vazdušnog pritiska, hronične tegobe.

 

RAK

Hrana

Mesec opada, a zajedno sa njim – opada i vaše raspoloženje. E sad, ne bi to bio neki naročit problem, da vi od samog početka sedmice niste u fazonu da se tešite hranom. Iz nekog razloga, najviše će vam prijati grickalice i brza hrana.

Ljubav

Površno gledano, ova bi nedelja mogla doneti skladno funkcionisanje sa voljenom osobom. No, ono što se ispod te površine vije trenutno i jeste razlog što oboje imate osećaj da nevidljivi zid stoji između vas. Nešto o čemu ćutite – bilo da su to tajne, teška pitanja, nerešene situacije – ozbiljno pritiska odnos iznutra. Ukoliko ste spremni na ozbiljan i otvoren razgovor, pokrenite ga….mada bi moj savet bio da ipak sačekate još malo. Slobodni Rakovi – neko vas pokreće, intrigira, budi u vama najdublje želje i strasti. Situacija ide sporo, da – ali svakim korakom ste sve bliže ostvarenju koje priželjkujete.

Posao

Svesni ste da se neke stvari moraju menjati ali to konstantno odlažete, možda čekajući pravi trenutak ili čekajući da vi lično imate dovoljno snage za to. Odluke sazrevaju u vama, ali taj proces nije niti lagan niti brz. U svakodnevnim poslovnim dešavanjima i obavljanju obaveza trudite se da budete maksimalno fokusirani i prisutni, jer vam misli lutaju i moguće je napraviti ozbiljnije greške. Sledi vam u ovom periodu mnogo odlaganja i kašnjenja situacija i dogovora koji su vam bitni. Budite strpljivi.

Novac

Niste nezadovoljni, ali se ne osećate sigurno u ovom segmentu.

Zdravlje

Meteoropatske reakcije, problemi sa leđima.

 

LAV

Hrana

Period u kojem ste dosta statični i u kojem konzumirate više hrane nego inače. Obroci su obilni i česti i ne možete da se uzdržite da između njih ne posegnete za po kojom grickalicom ili slatkišima. Ako ništa drugo, makar pokušajte da smanjite upotrebu jakih začina.

Ljubav

Odnos sa voljenom osobom funkcioniše na dva nivoa u ovoj sedmici – prvi je izuzetno lep i donosi sklad, uživanje u zajedničkim trenucima, povezanost i jačanje strasti. Drugi već nije toliko sjajan jer su neke situacije, reči, pitanja, dogovori – izuzetno mutni, nejasni, teški. Iako je šira slika dobra, sitni detalji ovde „mute vodu“ i kvare celokupni utisak, ne spolja već iznutra, u mislima i osećaju partnera i vas. Nema čarobnog štapića i premudrih rešenja – potencirajte na lepoti, a ovo drugo neka sačeka. Slobodni Lavovi – čas se pustite, čas se ukočite i stanete. Želite da zaronite u ljubav ali još uvek strahujete.

Posao

Najveći ste kritičar sami sebi trenutno, iako realno gledano nemate pravog razloga za to. Postigli ste u datim okolnostima sve ono što je bilo u vašoj moći, sada samo ostaje da sačekate rasplete situacija koje ste pokrenuli. Ne očekujte da će se stvari rešiti u ovoj nedelji, ali će konačno krenuti napred i imaćete uvid u kojem pravcu sve to ide. Dolazite u kontakt sa ozbiljnim ljudima i iako dogovori funkcionišu otežano i sporo, ipak to ide u dobrom smeru. Budite organizovaniji, previše rasipate snagu i energiju.

Novac

Manji zastoj u platnom prometu. Otežana naplata potraživanja.

Zdravlje

Prehlade, respiratorne infekcije.

 

DEVICA

Hrana

Buran životni tempo, dosta dešavanja, pa je potrebna raznovrsna hrana, možda i u nešto većim količinama, da biste imali dovoljno energije. Posebnu pažnju obratite na citruse, ali i na sveže povrće, jer vam je potrebna vitaminska „bomba“.

Ljubav

Više ste fokusirani na sebe i na poslovni segment, pa partner pomalo ostaje u drugom planu. Umete vi da nadoknadite dragom biću na drugi način to što nemate baš dovoljno vremena za njega, ali gledajte da vam ovo ne pređe u naviku. Jeste da će vam praviti problem to da balansirate između partnera i sopstvenih obaveza, ali šta da vam radim – potrudite se, to je za vaše dobro. Slobodne Device – pokušavate da izgladite neke odnose iz prošlosti, ali vrlo brzo ćete shvatiti da je to pretežak zadatak i da stvari treba ostaviti onakve kakve jesu. Okrenite se ka novim izazovima koji su oko vas.

Posao

Pomalo vas umaraju situacije kojima ste okruženi, nemate pravu inspiraciju pa se lako može dogoditi da u ovoj nedelji otaljavate obaveze, a samim tim – otvarate prostor i za propuste i greške. One stvari koje ne idu ili u koje morate ulagati previše energije i truda – sada malo ostavite po strani i pronađite druge prioritete. U svemu što ste otpočeli idete u dobrom pravcu, to što trenutno postoje zastoji nije do vas nego do okolnosti koje su takve kakve su. Uskoro će mnogo toga biti čistije i jasnije.

Novac

Korektna situacija, ali pročešljajte račune da vidite da neki možda niste propustili.

Zdravlje

Manji problemi sa varenjem, kod starijih su aktuelne hronične tegobe.

 

VAGA

Hrana

U ovom periodu teško ćete uspevati da održite pravilne navike po pitanju ishrane. Naglašeno je hedonističko raspoloženje, sve će vam biti slatko I prijati vam. Nije ovo ništa loše, trebate da uživate ali gledajte da ne preterujete.

Ljubav

Sa Venerom, vašom vladarkom koja se lepo smestila u vaše polje ličnosti – sve možete. Potrebno je samo da budete ušećereni, slađani, da oko sebe širite sklad, harmoniju i balans. I naravno da ćete dobiti sve ono što želite. Oni preko puta vas (tu se misli i na partnera) treba da vide spoljašnjost, to koliko ste vi divni, a to što u glavi vi imate plan i hladne glave ga ostvarujete – e to je već nešto drugo, vaša sposobnost i karakter. U prevodu – isturite osmeh kao štit i vodite vaš odnos tamo gde vi hoćete. Slobodne Vage – apsolutno ste neodoljive sada. Iskoristite ovo i osvojite osobu koju želite.

Posao

Sve ono što ste u prethodnom periodu pokrenuli – sada pustite da se odvija samo od sebe, bez vaših velikih podsticanja i insistiranja. Situacija svakako ide u onom pravcu koji vama odgovara i samo je potrebno imati strpljenja i sačekati. Moguće je da će vam u ovoj nedelji naleteti jedna fina poslovna šansa, ali nemojte da se iznervirate ukoliko se dogovor ne konkretizuje baš sada – čak i ako malo sačekate, ovo je nešto što vam može otvoriti brojne mogućnosti u narednom periodu.

Novac

Prilivi su se povećali, ali vi tako slatko trošite pa možete odlutati čak i u minus na računu.

Zdravlje

Moguće su prehlade.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Umesto da se situacije stišavaju, događa se potpuno suprotno – dešavanja se gomilaju, a vi ne znate gde ćete pre i na koju stranu. Naravno da u ovakvim uslovima ne možete nešto naročito voditi računa o kvalitetu ishrane, pa ćete jesti kad se setite i šta vam prvo dođe pod ruku….

Ljubav

To prenaglašeno polje tajni i podsvesti itekako je i dalje aktuelno kod vas – ne mora automatski da znači da sedite na više stolica, ovi aspekti mogu da govore i o tome da ste pomalo nesigurni, da možda želite da pokrenete i razjasnite neke teme sa voljenom osobom, ali se još uvek ustručavate. Ne bih ja tu ništa dirala sada – mislim da je najbolje da ovaj period iskoristite za strast i za šaputanja na jastuku – a teme i dileme ostavite za neki drugi put – ionako će ih vreme rešiti i izneti na svetlost dana. Slobodne Škorpije – zanos i strah, ljubav i tajna sada idu ruku pod ruku. Strasti kuljaju sve više i više i teško će se zaustaviti.

Posao

Opterećujete se razmišljanjima, vrtite po mislima situacije u kojima ste, sami pitate – sami odgovarate. U prevodu – vrtite se u krug trenutno po nekim pitanjima. Koliko god želeli da odmah i sve sada rešite – to na žalost nije moguće. Neke odluke u vama moraju sazreti, još neke informacije morate dobiti, moraju se pokrenuti dešavanja koja će vam dati smer. Za sada se bavite svakodnevicom, poslovima i obavezama koji su redovni i strpljivo čekajte svoj trenutak koji će vrlo brzo doći i otvoriti se.

Novac

Novac dolazi, ali ga vaši troškovi i zaostale obaveze krckaju.

Zdravlje

Urogenitalni trakt, problemi sa nesanicom.

 

STRELAC

Hrana

Polako se u vama budi svest i potreba da napravite lepe i zdrave zaokrete po pitanju ishrane. Samo jedan problem imamo – svest i potreba su tu, ali još nam je neophodno da vi zaista krenete sa novim režimom ishrane….a ne samo da mislite o njemu….

Ljubav

Koliko god vam voljena osoba sada davala sebe, vremena, posvećenosti, truda – uvek ćete imati osećaj da nešto fali, da nije dovoljno, da vam je potrebno još. Možda ne želite svesno da budete teški partneru, ali zaista jeste i bespotrebno mu otežavate situaciju. Zatvarate se, povlačite se, inatite se bez pravog razloga. Doduše, strast sada baš lepo funkcioniše i ona vas nosi, pa ako ništa drugo – makar vrućom ljubavlju pokažite voljenoj osobi koliko vam je stalo do nje. Slobodni Strelčevi – i Mars i Venera su lepo postavljeni prema vašem znaku, što najpre govori o hemiji, o strasti, o lepim i vrućim flertovima.

Posao

Mnogo lepih priča, mnogo obećanja, mnogo „ma nema problema, rešićemo“. Sve je to super, ali realizacija svega toga kaska, kasni, ostaje „za neki drugi put“. Ok, ne sporim – mnogo od svega ovoga što vam je rečeno i obećano zaista će biti i sprovedeno, samo ne sada. Moraćete vi još da čekate i da se zadovoljavate samo delimičnim ostvarenjima i uspesima. Neke stare saradnje u ovom periodu mogu biti prekinute ili će doći do promene uslova poslovanja. Prihvatite ono što vam se trenutno nudi.

Novac

Opterećenost finansijskim segmentom, ali ako ništa drugo – čistite polako zaostale obaveze i dugove.

Zdravlje

Glavobolje i problemi sa spavanjem.

 

JARAC

Hrana

U ovoj nedelji se nekako teško opuštate, suviše ste stegnuti i zablokirani, a kada ste u takvom stanju – nije vam nešto naročito ni do jela. Jedete čisto da biste imali nešto u stomaku. Pokušajte da se ne hranite jednolično.

Ljubav

Vi ćete veliki deo svoje pažnje i vremena usmeriti na poslovne obaveze, ne zato što želite da pobegnete od voljene osobe već zato što ovaj segment sada zahteva vaše puno angažovanje. Partner će delimično

imati razumevanja – u prevodu – ako ne preterujete – izguraćete ovu nedelju u jednom finom i opuštenom raspoloženju sa partnerom. No, obratite pažnju u središnjem delu nedelje – tada je vašem dragom biću potrebno više pažnje, pa pokušajte da mu je priuštite makar to značilo da ćete po nekim poslovnim pitanjima kasniti….Slobodni Jarčevi – druženja. Emotivno – ništa podsticajno po vas.

Posao

Svi vam govore da morate sačekati, da nije pravi trenutak za pokretanje nekih pitanja i dešavanja. A vi više ne možete da čekate. Nemojte pritiskati i potencirati na svojim stavovima, svom mišljenju i svom načinu funkcionisanja u nekim situacijama – iako na kratko možete nešto dobiti, na duži rok bi se to pokazalo kao greška. Koliko god da vam trenutne okolnosti smetaju, morate im se prilagoditi i biti strpljivi. Ono gde trebate da budete brzi i ažurni su svakodnevne poslovne obaveze.

Novac

Isplate koje očekujete kasne.

Zdravlje

Mogući su problemi sa cirkulacijom, reumatski bolovi.

 

VODOLIJA

Hrana

Vaši su se hedonistički apetiti probudili. Sve biste da probate, da okusite. Uopšte nije važno da li su u pitanju tradicionalna jela ili neki egzotični specijaliteti i začini. Sve vam je zanimljivo i interesantno. U ovoj nedelji ste kao dete u poslastičarnici….

Ljubav

Komunikacija sa voljenom osobom će se poboljšavati iz dana u dan. Realno gledano – stvari idu kako treba, ali vi povremeno nemate osećaj da je to tako. Povremeno se u vama probude strahovi, nesigurnosti, povremeno vidite probleme i tamo gde ih nema. Ne otežavajte sebi život razmotavanjem filmova u glavi i traženjem razloga za nesigurnost – pokušajte da uživate u onome što se dešava, idite srcem a ne mozgom. Slobodne Vodolije – imate osećaj da dešavanja sa osobom koja vas zanima čas krenu, čas stanu, čas vam donesu divni talas romantike i strasti, čas pokrenu sve moguće bojazni u vama.

Posao

Koliko god da u poslovnom segmentu sve ide poprilično normalno i opušteno, vi ste stisnuti i kao da čekate sa koje strane će doći problem. Potencijalni problemi se u ovoj nedelji mogu javiti ukoliko zaboravite da uradite nešto što ste obećali, ukoliko otaljate obaveze koje imate ili ukoliko ne budete imali kvalitetnu komunikaciju sa saradnicima. Da, obratite pažnju i na papirološka pitanja – tu nemojte dozvoliti da kasnite. Nešto lakša nedelja nego prethodna, ali još uvek najpre mentalno teška za vas.

Novac

Skloni ste da u ovoj nedelji preterate u trošenju.

Zdravlje

Nesanica i anksioznost kao glavni problemi. Moguće i tegobe sa urogenitalnim traktom.

 

RIBE

Hrana

Ribama u ovoj nedelji sledi povećanje apetita. Kud ćeš više? – pitate vi. A šta da vam radim, takav vam je horoskop….U prevodu – malo malo, pa eto vas u potpuno slučajnoj šetnji oko frižidera, čisto da vidite šta se radi, šta ima, gde je ona pita sa krompirom…..

Ljubav

Nešto lošija komunikacija sa voljenom osobom biće aktuelna tokom ove nedelje. Ne postoji nikakav pravi problem između vas dvoje, ali čini mi se da ste previše i jedno i drugo okupirani ličnim ili poslovnim problemima i da nemate dovoljno vremena jedno za drugo. A i kada stvorite zajednički trenutak, više će vam odgovarati da ćutite….Nemojte pogrešno tumačiti ovo što se dešava, u pitanju je samo kratkotrajni zastoj i manjak energije i entuzijazma kod oboje. Slobodne Ribe – postoji obostrana zainteresovanost između vas i jedne osobe u vašoj blizini. No, ne otvarate se lako – za sada još uvek ispitujete „teren“.

Posao

Niste zadovoljni onim što ste postigli do sada, mada nemate pravog razloga za to. Ono što je bilo do vas uradili ste kako treba, sada je na drugima i na okolnostima da daju završnu reč. Ukoliko čekate neko rešenje ili odluku nadređenih – verovatno je da ćete sačekati još malo i da se ovo neće pokrenuti tokom sedmice koja je pred nama. Ne vredi vam trenutno da budete nestrpljivi, shvatili ste da sve ide mnogo sporije nego što biste vi želeli. Usmerite se na potencijalne zaostale obaveze, čistite teren.

Novac

Nema nekih većih finansijskih otežanja tokom ove sedmice.

Zdravlje

Mogući problemi sa sinusima ili krajnicima.

 

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3