Kaži mi, kaži...

Mesečni horoskop za Oktobar 2018.

Verovali ili ne, ulazimo u poslednji kvartal ove godine…Evo nam jeseni, oscilacije temperature i kiše su već počeli da „treniraju strogoću“, ostaje nam samo da se tešimo da su boje ovog godišnjeg doba divne….naravno, to samo kad gledate raznobojno lišće, a ne kad morate da ga čistite iz dvorišta…..

No, hajmo mi da vidimo da li će planete tokom ovog meseca biti blagonaklone prema nama, ili će nam i dalje razvlačiti živce…..Sunce i Merkur se nalaze u znaku Vage, Venera je u Škorpiji usporavajući i pripremajući se za svoj redovni ciklus retrogradnosti. U Škorpiji je takođe Jupiter koji punom brzinom i sigurnim korakom žuri ka znaku Strelca u koji će zakoračiti tokom sledećeg meseca. Saturn je u Jarcu, a tu se nalazi i Pluton koji je u retrogradnom hodu. Mars je u znaku Vodolije i uskoro će izaći iz retrogradne senke. U znaku Riba je retrogradni Neptun, u znaku Bika retrogradni Uran, dok je Mesec u Blizancima.

Odmah 1-og oktobra Pluton kreće direktnim hodom. Planeta unutrašnje, suštinske i dubinske transformacije je završila svoj retrogradni ciklus. Prošli smo kroz vreme promena, naravno uz zdušnu podršku nekih drugih planeta, nešto smo naučili, nešto i nismo, mnogo toga smo ostavili iza sebe – neki zato što su to želeli, a neki silom prilika…..

5-og oktobra Venera kreće retrogradno u znaku Škorpije….blago nama, blago nama….Peripetije oko ljubavi i novca su na vidiku. Vreme je da se neki bivši opet povampire, vreme je za malo karmičkih i sudbinskih ljubavi, vreme je za neke lude strasti, vreme je za konačno razrešavanje postojećih odnosa – gde idemo, idemo li uopšte, i ako idemo – idemo li zajedno ili svako na svoju stranu….vreme je za petljanciju oko novca…pa šta kome zapadne…obzirom na to da će Venera i Mars u prvom delu oktobra biti u kvadratnom aspektu, mogu samo da kažem da će biti burno na sve strane….

9-og oktobra čeka nas mlad Mesec u znaku Vage. Nov početak nam sledi, a vezuje se za partnerstva svake vrste. Obzirom na to da je dispozitor ovog Meseca gorepomenuta Venera – rekla bih da ovaj mlad Mesec nagoveštava neke ozbiljno velike promene….

10-og Merkur prelazi u Škorpiju. Više nećemo meriti reči, reći ćemo ono što nam je na pameti, pa kome se sviđa – sviđa. Kome se ne sviđa, neka se skloni. Ako se ne skloni, sklonićemo ga mi. Sa ovim Merkurom, pogotovo što će biti u kvadratnom aspektu sa Marsom, kompromisa nema.

23-eg oktobra Sunce prelazi u znak Škorpije. Očigledno da nam je ovo u potpunosti Škorpionski mesec, pa nemojte da se čudite što će borba i osećanja iz krajnosti u krajnost postati deo naše svakodnevice.

24-og oktobra imamo pun Mesec u znaku Bika. Par dana pre ovog punog Meseca i par dana kasnije – dani visokog napona, pogotovo što je pun Mesec u konjukciji sa Uranom i opoziciji sa Venerom.

31-og oktobra Venera se ponovo vraća u Vagu u svom retrogradnom hodu. Ulazimo u period kada možemo ispraviti nešto od onoga što smo zabrljali….Istog dana I Merkur prelazi u znak Strelca, kao najava za Jupitera koji će ga uskoro slediti….

Znači – burno. Pravi Škorpionski mesec – jaka energija, mnogo borbe, mnogo zategnutih situacija, ali isto tako i mnogo suštinskih promena, dubokih emocija i ludih strasti. Šta da vam kažem osim, dobro došli u oktobar! Srećno!

OVAN

Ljubav

Kao što sam napomenula u gornjem delu teksta, Venera koja vlada vašim partnerskim odnosima kreće retrogradnim hodom i sve negde do polovine oktobra biće u kvadratnom aspektu sa vašim vladarem Marsom. Kvadrat ovih planeta iz dva znaka koji simbolizuju isključivost, tvrdoglavost, koji nose ljubomoru i nervozu oni u vezama i brakovima neće baš jednostavno podneti. Biće zaista potrebno mnogo tolerancije i strpljenja, naravno obostranog da bi se ovo „ispeglalo“ i primirilo. Problemi koji će vas mučiti su nepoverenje, novac, premalo zajednički provedenog vremena. Bolje su okolnosti za vaše emotivne relacije u drugom delu oktobra, ali tada imate drugu opasnost – neko ko vam je ranije bio jako drag, sada je ponovo u vašoj blizini i kontakt je obnovljen. Pazite da se ne upecate! Ukoliko ste slobodni, naravno – retrogradna Venera može vratiti u vaš život bivše partnere. Kod nekih – samo na jednu noć, čisto da obnovite lekcije iz strasti, kod drugih na nešto duže….Naravno, ovaj aspekt potencira i na novim osobama – ali onim zbog kojih ćete se osećati ludo, prodrmano, kao da se prvi put zaljubljujete….

Posao

Mesec u kojem više nego ikada želite promenu. Imaćete svoje momente dubokih razmišljanja, svođenja računa, tražiti način da aktivirate I sebe I one koji vam mogu pomoći. Baš ta podrška drugih vam je sada izuzetno značajna, jer vam poznanstva, veze ali i prijatelji mogu otvoriti mnoga vrata. Korektan period za pronalaženje posla ukoliko ste nezaposleni. Budite strpljiviji u odnosu sa poslovnim saradnicima i obuzdajte svoje momente impulsivnosti, kojih će svakako biti. Finansije se polako stabilizuju.

Zdravlje

Starijima – osetljivost na promene vremena. Kod mlađih – mogući problemi sa urogenitalnim traktom. Proverite stanje štitne žlezde. Potrebne su i promene u ishrani.

 

BIK

Ljubav

Retrogradnost vaše vladarke Venere u polju ozbiljnih emotivnih partnerstava startuje u prvoj nedelji oktobra. Ovo je uvek čudan period za vas, ali ne mora da znači automatski da je loš. Oktobar je dobar za ISPRAVLJANJE grešaka iz prethodnog perioda, za vraćanje na važna pitanja koja su ostala nedorečena i nerešena , za to da shvatite koji su vaši lični propusti u odnosu sa voljenom osobom i ukoliko na ovaj način budete funkcionisali, malo je verovatno da će vaše bitne emotivne relacije na bilo koji način biti ugrožene. No, naravno – ne možemo da zanemarimo da postoji i onaj, drugačiji način – a to je da retrogradnost Venere potencira na sukobima, na stresu, na promenljivom i nestabilnom funkcionisanju, na isključivosti i u suštini – na celoj paleti onih loših osećanja….U suštini, ovaj mesec proverava stabilnost vaših veza i brakova i mora se priznati da će to biti veliki ispit….koji neki parovi neće položiti kako valja….Vreme je za raščišćavanja i svođenja računa, pa na koju stranu se zalomi….Ukoliko ste slobodni – prošlost će kuckati na vaša vrata. Pored nje – samo strasni i neobavezni momenti…

Posao

Jedan dosta aktivan mesec je pred vama. Iako ćete imati povremeno nekih napetih momenata sa kolegama i nadređenima, uglavnom ćete uspevati da sve ovo okrenete u svoju korist. U poslovnim partnerstvima – budite spremniji na prilagođavanje, da ne bi došlo do neželjenih situacija. Tokom druge dekade meseca moguće su iznenadne ponude i otvorene poslovne šanse. Dobro razmislite da li ste spremni za tako nešto. Po pitanju finansija – i pored solidnih prihoda, nećete biti potpuno zadovoljni.

Zdravlje

Bićete osetljiviji nego inače, pa je u ovom mesecu potrebno dosta voditi računa o imunitetu. Skloni ste prehladama, virusnim i bakteriološkim infekcijama.

 

BLIZANCI

Ljubav

Iako, generalno gledano – vi I partner ne biste trebali da imate nekih posebnih problema tokom oktobra, bar ne onih koji bi mogli dovesti do prekida odnosa ili žestokih dramatičnih trenutaka, opet ne možemo da kažemo da je ovaj period savršen za vaše bitne emotivne relacije. Planete su se zgusnule u vašem polju svakodnevice, a obzirom na to da će I Venera u tom polju krenuti retrogradnim hodom – jasno vam je da na dnevnoj bazi, u nekim uobičajenim aktivnostima možete imati razmimoilaženje sa voljenom osobom. Trzavice mogu ići zbog novca, zbog manjka pažnje, zbog nerazumevanja, povremeno čak I zbog žiške ljubomore koja će se na svu sreću, brzo ugasiti. Ono što možete da uradite jeste da pokušate da ulepšate svakodnevne aktivnosti sa partnerom, ne da ih otežate. Oni koji su slobodni biće više zaokupljeni praktičnim stvarima nego ljubavnim maštarijama. Imaćete ponuda (uglavnom nepristojnih) I na vama je da li ćete uleteti u iskušenje strasti ili mu odoleti. Poslednja nedelja meseca donosi već mogućnost za nešto ozbiljnije, što će se pokrenuti neočekivano, brzo I doneti vam ludilo u mozgu I srcu..

Posao

Ispravljajte propuste, popravljajte greške – sve je to sada moguće. Takođe – čak I da vam se učini da ste sve uradili savršeno I da ne postoji teorijska šansa da izbije neki problem – ipak I sebe, ali I druge proverite tri puta, za svaki slučaj. Ne prelazite olako preko nekih situacija, jer iako ih sada možete gurnuti u stranu, lako se može desiti da već u novembru ili u decembru shvatite da ste se grdno prešli. Sektor usluga je jako naglašen I moći će se lepo zaraditi. Dobre vesti vam stižu u trećoj dekadi meseca.

Zdravlje

I vaše će zdravlje biti krhko I osetljivo. Nemojte zanemarivati tegobe, već se posvetite tome da pronađete uzrok I adekvatno lečenje. Problem je varenje, urogenitalni trakt, prehlade.

 

RAK

Ljubav

Oni koji su u vezama I brakovima neka pripreme živce na gotovs, jer će prva polovina meseca dooobro drmati koren vašeg odnosa sa partnerom. Intenziviraće se ponašanja, dešavanja, pitanja koja su vam I ranije smetala I bola vam mozak – kao da će se sve ono što ste nagurali pod tepih sada aktivirati I donositi vam probleme. Još ako se na sve to probudi I ljubomora – moći ćemo da kažemo da je ugođaj kompletan. Ne znam šta bih vam rekla – ako je odnos sa voljenom osobom suštinski dobar I vredi ga spasavati, onda se potrudite jer se stvari mogu srediti, pogotovo kada se pređe u drugi deo meseca. No, ako ste negde svesni da ste već odavno, kao par završili – bolje pustite neka sve ide niz vodu, okrenite se I idite dalje. Znate kako se kaže – niti prvi, niti poslednji. Svako je iskustvo značajno I dragoceno I svakako će vas naučiti kako da se postavite u nekim budućim ljubavima….A vi slobodni – retrogradna Venera će se šetati kroz vaše polje ljubavi, zabave I životnih zadovoljstava. Mogu da vam kažem da morate I trebate da uživate, I to onako – do koske. Samo nemojte da idealizujete neke ljude I sve će biti u redu…

Posao

Poslovni segment – onako. Trenutno vam odgovara da se petljate postojećim obavezama I projektima I ne potencirate na nekim promenama ili velikim zaokretima. Povremeno ćete imati manjih trzavica sa poslovnim partnerima ili saradnicima, ali generalno gledano – ono što će biti u fokusu tokom celog oktobra jeste sve ono vezano za finansije. Muku ćete mučiti sa dugovanjima, pokušavati da refinansirate obaveze (nisam sigurna da je baš pravo vreme za to) I juriti one koji vam duguju novac, ne baš uspešno.

Zdravlje

Problemi vezani za donji deo stomaka – jajnike, matericu, ali I mokraćne kanale I bubrege. Kontrolišite se kod lekara I vodite računa da se ne prehladite.

 

LAV

Ljubav

Trenutno vam je jako potreban osećaj sigurnosti I pripadanja sa voljenom osobom ili bračnim partnerom. No, sigurnost I stabilnost se ne mogu postići na silu, pogotovo ako ste I vi I partner isključivi, posesivni, a pre svega – tvrdoglavi. Moraćete da shvatite da ne možete postići ništa pozitivno I korektno ovakvim načinom ponašanja I promeniti ga, I to oboje. Savet za one koji su u braku jeste da krenu u neko sređivanje ili ulepšavanje doma (iako će to poprilično potkopati vaš budžet) ili ako ništa drugo – da češće priređuju neke sedeljke, zabave, proslave – da u svojoj kući ugoste prijatelje I društvo. Za one koji su u vezama – nađite neka nova, zajednička interesovanja. Malo oživite I strasti, neće škoditi uopšte. U principu, sve dolazi u obzir, samo svađe zaobiđite u širokom luku. Drugi deo meseca je nešto mirniji, ali I dalje budite na oprezu. Ukoliko ste slobodni, tu I tamo imate mogućnosti za neke strasne momente sa suprotnim polom, ali generalno gledano – kao da se neće otvoriti prave šanse za ljubavnu stabilnost. Upoznaćete I neke nove osobe, ali one prave stvari prolongiraće se tek za novembar mesec.

Posao

Mesec u kojem pravite neke velike preseke I promene. Nešto što ste pokrenuli u prethodnom periodu, sada ćete konačno I privesti kraju, iako se mora priznati da ćete prilično istrošiti svoje živce I energiju na to. Neke poslovne saradnje moraćete da postavite na drugačije osnove ili izmenite uslove dogovora. Očekujte povremeno problem u partnerstvima, pritiske na vas – ali prilično bezuspešne. Privatni poslovi su trenutno u fazi reorganizacije, I to će biti završeno na vaše zadovoljstvo. Novac – promenljivo.

Zdravlje

U prvoj dekadi meseca budite oprezniji u saobraćaju, a stoje vam I mogućnosti za manje povrede. Ostatak meseca donosi uglavnom dobro zdravlje, ali I veću potrebu da se odmarate.

 

DEVICA

Ljubav

Naglašeno polje komunikacije, u kojem će se naći I retrogradna Venera, upozorava Device na važnost dogovora, kompromisa I otvorenog razgovora sa emotivnim ili bračnim partnerom. Pitanja I razgovori koje ste vrlo uspešno zaobilazili u prethodnom periodu, sada dolaze na dnevni red I više ne možete da se pravite da ne postoje. Probudiće se ponovo neke sumnje, a na prvom mestu će biti I pitanja novca, ali I toga koliko vremena provodite jedno sa drugim. Samo da znate – sve se ovo može rešiti I regulisati, doduše – mnogo lakše u drugom delu meseca. No, u svakom slučaju za vas za ovaj mesec važi – pričajte, pričajte, pričajte! Lepa reč I gvozdena vrata otvara, nadam se da to niste zaboravili! Ukoliko ste slobodni, kako Venera krene unazad, eto vama kontakata I javljanja od strane osoba za koje ste već zaboravili da su postojale u vašem životu. Možda ste vi to smetnuli sa uma, ali one nisu. Dok će veći deo oktobra biti obojen prošlošću, poslednja njegova dekada donosi nešto novo. I to novo nije ni malo loše! Odlična komunikacija, ista interesovanja I na sve to – ogromna količina strasti. Pa šta ćete lepše?

Posao

Stabilnost u finansijskom segmentu vam je vrlo važna, ali je malo verovatno da ćete uspeti da je postignete do kraja ovog meseca. Neka pitanja će se svakako prebaciti I za novembar. Ovo je period koji je vrlo pokretan za vas I koji obiluje sastancima, dogovorima, pregovorima svake vrste. Nekima od njih ćete biti razočarani, ali drugi vam mogu otvoriti vrata neslućenih mogućnosti I promena. Obazrivo sa papirima – ni ne primećujete da pravite greške! Dobro proveravajte sebe I pazite šta potpisujete!

Zdravlje

Mogućnosti povreda u prvom delu oktobra. Ostatak meseca donosi osetljivo grlo, sinuse, pluća. Vodite računa da se ne prehladite, a postoji mogućnost i viroza i bakterioloških infekcija.

 

VAGA

Ljubav

Prvi deo oktobra donosi vam veliku dinamičnost i mnogobrojna dešavanja u vezama i brakovima, kao i jake strasti između vas i voljene osobe. No, ne treba smetnuti sa uma da je ovaj period u isto vreme i dosta nestabilan, pa će biti povremenih nesuglasica i problema, a najviše će se potezati pitanja vezana za lubomoru, posesivnost, ali će na snazi biti i obostrana tvrdoglavost i problemi sa novcem. Sve će to nekako početi da dolazi na svoje mesto u drugom delu meseca, koji i vama i partneru donosi mirnije, racionalnije funkcionisanje i mnogo više lepih zajedničkih trenutaka. Jedino na šta bih vam skrenula pažnju jeste da ne potpadnete pod uticaj Venere koja ide retrogradnim hodom, pa da pomislite da je najbolje rešenje za probleme u postojećoj vezi baš to da se obnovi kontakt sa nekom bivšom ljubavi. Ne « lečite se » starim partnerima, jer to neće izaći na dobro. Ukoliko ste usamljeni, čačkaće vas sve ono što je bivše, što je prošlo, sve ono što ste mislili da ste zaboravili i ostavili iza sebe. Idu vam i neka nova lica i nove ljubavi – i to u poslednjoj dekadi meseca….

Posao

Tranziti planeta kroz vaše polje ličnosti i polje posla i novca, kao i Mars koji vas dobrim aspektom podržava – sve ovo vam daje otvorena vrata da poboljšate, unapredite postojeći posao ili da se bacite na traženje novog. Imate šta da kažete i da ponudite, a itekako će biti onih koji će želeti da vas saslušaju i « kupe » vašu priču. Jedino sa čime trebate biti oprezni jeste baratanje novcem. Zaradićete ga, tu nije problem, ali morate voditi računa kako ga trošite i u šta ulažete…

Zdravlje

Bubrezi, urogenitalni trakt, grlo, hormoni, koža – sve su ovo vaše slabe tačke tokom oktobra. Kako se bude išlo ka kraju meseca, osećaćete se sve bolje.

 

SKORPIJA

Ljubav

Em je ovo pravi Škorpionski mesec, em vam retrogradna Venera šeta po polju ličnosti. Drage Škorpije, htele ili ne htele – pripremite se za ljubavne bure I oluje, za strast, za emotivne ushite jer ovaj ćete oktobar definitivno zapamtiti! Mars, vaš vladar – nalazi se u znaku Vodolije I vašem polju doma, korena, stabilnosti. Kvadrat Venere sa Marsom pojačaće strasti sa partnerom, to definitivno, ali postoji I ona negativna konotacija, a to su baš te gore pomenute ljubavne bure I oluje. Oboje se možete usetiti uskraćeno za pažnju druge strane, oboje možete početi da sumnjate, da preispitujete I sebe I odnos, I takođe – oboje možete postati jako nervozni I krenuti u prebacivanja bez kraja I konca. Okrećite ovu energiju na drugu stranu, u pozitivne promene, u jačanje želje, u zajedničke aktivnosti – I nema glava da vas boli. U drugom delu meseca ništa od ovoga negativnog neće biti toliko izraženo, pa ćete mirnije funkcionisati. A vi slobodni – ni ne vidite da vam ide jedna ljubavna priča koja će vas izbaciti iz orbite I lansirati direkt u svemir. I to onaj svemir ispunjen strastima, željama, ludilima u mozgu, telu, srcu….

Posao

Lako sklapate nova poslovna poznanstva, lako se “podvlačite pod kožu” ljudima koji su vam važni, okruženi ste onima koji vas podržavaju I koji vas guraju napred. Tokom ovog meseca ostvarićete konekcije koje će vam otvoriti mnoga vrata I koje će vas pogurati svom snagom ka budućnosti I promenama kojima težite. Generalno gledano – imaćete nešto problema sa zaostalim obavezama, povremene, sitnije čarke sa ljudima sa kojima radite, ali ništa od ovoga vas neće ugroziti.

Zdravlje

Promenljivo vreme uticaće naročito na starije Škorpije I može vam doneti tegobe sa pritiskom, zglobovima. Kod mlađih – potrebne su promene u načinu ishrane. Povremeno se kontrolišite kod lekara

 

STRELAC

Ljubav

Ukoliko ste zauzeti, I dalje ste u periodu u kojem može biti ljubavnih “brljotina”. Aktivan aspekt retrogradne Venere iz vašeg polja tajni sa Marsom iz polja pokreta I susreta može obnoviti neku tajnu priču ili ćete konačno popustiti pod udvaranjima nekog ko vas već izvesno vreme opseda. Ako ste u ovakvoj situaciji, obratite pažnju u drugom delu meseca – partner može sasvim slučajno “natrčati” na neke poruke ili načuti delić razgovora, što će biti više nego dovoljno da nastane jedna žestoka svađa…..a možda I nešto više od toga. Ukoliko niste zainteresovani za tajne aktivnosti I uspešno ih izbegavate, ovaj period koristite samo I isključivo na jačanje strasti sa voljenom osobom….Generalno gledano – ne mogu da vam kažem da je ovo miran mesec sa partnerom, jer će biti par baš onako napetih momenata, ali ulaskom u treću dekadu stvari idu ka smirivanju…..Oni koji su slobodni, nova poznanstva vam svakako slede a veliku ulogu u tome mogu imati vaši prijatelji, kao I kontkati preko društvenih mreža.

Posao

Sve vezano za finansije vas dosta opterećuje I na žalost, ne mogu reći da ćete do kraja meseca biti zadovoljni ovim segmentom. Očigledno je da ćete morati da zakoračite u novembar da stvari po ovom pitanju krenu da se sređuju. Poslovno – ovo je mesec u kojem ste nekako dosta povučeni, utišani, okupirani planovima, možda i opterećeni konkurencijom. Kao da se tokom oktobra neće otvoriti prave prilike da biste mogli konkretnije da promenite nešto. Samo još malo sačekajte, obrt je blizu….

Zdravlje

U glavi će vam hučati tokom celog meseca od nagomilanog stresa, pa nije ni čudo što ćete se povremeno osećati kao isceđen limun. Pokušajte da se odmarate I spavate više….

 

JARAC

Ljubav

I kod vas je prva polovina meseca nestabilna u emotivnim I bračnim vezama. Na prvi pogled gledano – sve je u redu između partnera I vas, ali ispod površine postoje previranja I mnoga neslaganja. Nekako nećete uspevati da se uskladite po pitanjima koja su vam oboma važna I non stop ćete biti na klackalici – čas funkcionisati dobro, čas biti učesnici u prilično žučnim, ali na svu sreću – kratkotrajnim raspravama. Vaš partner želi da više vremena provodite zajedno, ali vi ste okupirani ličnim obavezama, I to najverovatnije poslovnim kao I pitanjima koja se vezuju za materijalnu stabilnost. Negde ćete morati da napravite kompromis I da se prilagodite jedno drugom, ali u svakom slučaju – to ćete lakše uspevati tokom drugog dela oktobra. Ukoliko ste slobodni – vrlo aktivno polje prijatelja I društvenih dešavanja govori o tome da postoje osobe koje su itekako zainteresovane za vas, ali koje vi možda ne doživljavate ozbiljno ili smatrate da od vas žele samo seksualnu avanturu. Takođe, osoba koju znate od ranije preko poslovnog segmenta – ponovo se pojavljuje u vašem životu I želi obnovu odnosa…

Posao

Pred vama je mesec u kojem se mogu dogoditi mnogobrojne poslovne promene, I one koje priželjkujete, ali I one koje vam neće biti baš mile. Odnos sa onima koji su vas uvek do sada podržavali može se promeniti na gore, a vama neće biti jasno zbog čega. Neke nedoumice uspevate da rešite u drugom delu oktobra, a tada I prestaje neka forma pritiska na vas od strane saradnika ili šefova. Gledajte da u prvom delu meseca ne reagujete previše ishitreno I ne donosite nikakve odluke na brzinu.

Zdravlje

Druga dekada meseca nosi vam najveća psiho – fizička opterećenja. Gledajte da se u tom periodu ne povredite, a svakako se trudite da se maksimalno opuštate I odmarate.

 

VODOLIJA

Ljubav

Da će ovo biti miran mesec u partnerskim odnosima – pa neće….Znam, znam, nemojte da kukate – već mesecima nikako da napravite tu pravu stabilizaciju I mir sa voljenom osobom, večito ste u nekim klackanjima I non stop nešto ne štima kako treba…Izaći ćete vi I iz ovog perioda, sačekajte novembar pa obećavam da ćemo pričati na drugačiji način….Do tada – makar prvu polovinu oktobra čvrsto stegnite usta kad god poželite da ubodete voljenu osobu, onako na vaš način – da joj ne bude dobro….Neće ni druga strana biti savršena, da se razumemo, ali na to trenutno ne možete preterano uticati. Vaše je da pokušavate da vlada mir, a da li će toga zaista I biti – pitanje je…Ako ništa drugo, u drugom delu oktobra će tih tenzičnih momenata biti mnogo manje….Oni koji su slobodni – Možete se preko noći zatreskati u nekoga sa kim imate veću razliku u godinama ili osobu koja je statusno dosta jaka. Otvaraju vam se izuzetno dobre ljubavne mogućnosti, a neki od vas će moći da spoje “lepo I korisno” – dobiti I ljubav, ali I nesebičnu pomoć I podršku za svoje planove. U svakom slučaju, ovo je dobar ljubavni mesec za vas!

Posao

Mars u vašem znaku I dalje vas ludačkom brzinom gura ka promenama, ka dešavanjima, ka novim poslovima. Neki od vas će tek sada u stvari shvatiti koliko vrede I počeće da stavljaju sebe na prvo mesto, a ne kao do sada – da se prilagođavaju drugima. Šta više – pojedine Vodolije će dobiti jednu izuzetnu poslovnu priliku, a nekima od vas može biti ponuđena I neka forma unapređenja, šefovska pozicija ili makar znatnije pojačanje na polju finansija. Nije loše, nije loše ni malo!

Zdravlje

Starije Vodolije će biti dosta osetljive na promenu vremena. Mogu se javiti tegobe sa pritiskom, kičmom, zglobovima. Kod mlađih – potreba da se fizički aktivirate, ali pažnja – moguće su povrede !

 

RIBE

Ljubav

Ne dozvolite mešanje drugih u vaš odnos sa emotivnim ili bračnim partnerom. Takođe, izbegnite da kao detektiv non stop nešto kopate I istražujete ne biste li otkrili partnerovu neveru, jer će isplivati na svetlost dana neke informacije zbog kojih vam se može dići kosa na glavi. Što je najgore, pitanje je da li ste uopšte sposobni da sve ono što vidite I čujete shvatite racionalno, razumski – već je itekako moguće da ćete sve shvatiti previše lično I smatrati da je usmereno direktno protiv vas. A to je netačno, na svu sreću. No, to može doneti problem u odnosu sa voljenom osobom, pogotovo u prvom delu meseca. U drugom delu oktobra stvari se već smiruju, dolaze na svoje mesto, strasti se stišavaju I konačno može doći do te neke stabilnosti koja vam je potrebna. Zato, drage Ribe – savet je da ne kopate, već da se umesto toga više posvetite strasti, nežnosti I bliskosti sa voljenom osobom. I nema glava da vas boli. Ukoliko ste slobodni, eto vama nekog ponovo u vašem životu. Bivša ljubav ili pak osoba oko koje se dugo borite i dugo pokušavate da je osvojite. Ubrzo ćete shvatiti – strpljenje i čekanje se ponekad baš isplati !

Posao

Na vas se natovarila ogromna odgovornost i cela planina obaveza. S jedne strane – izuzetno vam prija što svi gledaju u vas i upijaju svaku vašu reč, što vas smatraju osobom koja ume i zna kada je posao u pitanju. S druge strane pak – pogotovo u prvom delu oktobra – povremeno nećete znati gde udarate i opterećivaćete se svakom sitnicom, što će vam donositi veliku energetsku iscrpljenost i poremećaj sna. Stvari se polako sređuju u poslednjoj dekadi meseca i moći ćete lakše da dišete…Novac odlično.

Zdravlje

Stres i problemi sa spavanjem mogu prouzrokovati gomilu fizičkih manifestacija – smanjen imunitet pogotovo. Kod starijih Riba – problemi sa pritiskom.

Poljubac od vaše Venere <3 <3 <3

 

*originalni tekst objavljen na sajtu Moj astrolog http://www.mojastrolog.rs/horoskop/mesecni-horoskop/