Kaži mi, kaži...

Nedeljna prognoza po ciganskim kartama 4.-10.3.2019.

PISMO – GUBITAK – LJUBOMORA – OFICIR – PORUKA – VERNOST

Nedelja u kojoj nam se teške misli mogu motati po glavi. Mogli bismo da kažemo da smo skloni da stvari gledamo na neki crnomislilački način – da se lakše „kačimo“ za ono što ne valja nego za ono što je dobro. Da se razumemo – uopšte ne mora da znači da imamo pravog razloga za ovo, ali kao da smo se umorili od svega i onda smo skloni da sebe opteretimo, možda i bespotrebno. Stoji da u ovoj sedmici treba biti oprezniji u dogovorima, da ne treba informacije prihvatati automatski, stoji i da moramo biti fokusiraniji i sa više koncentracije učestvovati u dnevnim obavezama….ali nikako ne stoji da je sve baš tako crno kao što to nama izgleda.
Jeste, neke situacije idu sporije nego što bismo mi to voleli. Jeste – čekamo, a ne vidimo više nikakav razlog za to. Jeste – svakodnevno radno okruženje nam donosi da se iznova i iznova borimo sa gomilom obaveza kojima ne vidimo kraj, a ni svrhu…… Ali čak i u ovakvim uslovima i pod ovakvim okolnostima – ne treba gubiti nadu ili odustati. Karta Vernost kao poslednja u ovom otvaranju jeste karta čekanja, na žalost….ali je zato i karta ispunjenja. U prevodu – da, strpljenje i čekanje se hoće isplatiti. Ona takođe govori i o tome da moramo ostati verni sebi, svojim stavovima i principima, ali i verni cilju koji smo zacrtali. Prema tome, koliko god ovi dani bili naporni – sa njima se i možemo i hoćemo izboriti….Na blic će doći nešto do nas što će nam ipak vratiti osmeh na lice!
I kada je emotivni segment u pitanju – neke su slične situacije. One koji su usamljeni pritiska samoća i čekanje na emotivnu sreću….a one koji su u nekim nestabilnim ljubavnim vezama – pritiska taj osećaj da su stigli do kraja živaca, do kraja strpljenja….Sumnje se gomilaju, nerešena pitanja nadiru ispod površine i ta fasada koja stoji sjajna i glatka iza sebe krije pukotine…..I u ovoj nedelji ima ljubavi, i u ovim danima ima lepih dešavanja i sreće – znate, neki put ipak moramo prepustiti srcu da vodi, a racio i misli koje nadiru skloniti u stranu jer nas samo zbunjuju, uznemiravaju, unose pometnju. Treba se pustiti unutrašnjem glasu i imati vere, jer i karta Vernost i karta Pismo su karte Boga, onoga što je iznad nas, karte Svetog duha, karte zraka sunca koje prodire kroz oblake i obasjava dušu. Jer nema tog mraka i te teskobe koju svetlost ne može raspršiti, oterati ! Zato će u ovoj nedelji baš u onim momentima kada smatramo da ne možemo da izdržimo neku situaciju, kada pomislimo da smo stigli do svojih krajnjih granica – do nas stići NEŠTO – glas, informacija koja daje nadu, lepa reč, divan postupak od strane osobe koju volimo, ili na primer – vezano za poslovni segment – iznenadna ponuda ili poslovna šansa koja nam otvara vrata !
Zato nemojte u ovim danima klonuti duhom, koji god da je životni segment u pitanju. Nade ima, dobrih vesti ima, pokretanja ima, prijatnih iznenađenja ima. Sačekati i dočekati – to nam je zadatak ! Srećno u ovoj sedmici !!!!