Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 05.-11.06.2023.

U ponedeljak Venera ulazi u znak Lava, gde se već nalazi tranzitni Mars – pa će ključne reči u narednom periodu vezane za emocije biti – vruće, strasno…ali i dramatično i borbeno. Baš ova sedmica može taj strasno – borbeni element intenzivirati, pa će u postojećim emotivnim relacijama biti prisutne velike oscilacije. Situaciju će dodatno (u oba pravca) podgrejati i Venerin i Marsov kvadrat sa Jupiterom iz znaka Bika, koji će uvećati potrebe i želje ali isto tako uvećati i sklonost da se bez preke potrebe od komarca pravi magarac.
Na finansijskom planu ovo ukazuje na povećanje priliva, ali i na znatno uvećanje troškova i neki vid rasipnosti kojem ćemo biti skloni.
Generalno gledano – dramski i dramatični efekti i dešavanja oko nas neće moći da nas mimoiđu – kao da učestvujemo u predstavi u kojoj svako hoće da bude glavni glumac, a niko nikog istinski ne čuje i ne razume.
Jedna zbrka od dešavanja i osećanja u kojoj će najbolje proći oni koje boli uvo za sve i koji gledaju samo svoju pozadinu.

OVAN

Hrana

Pokušajte da u ovoj nedelji ne jedete zato što ste nervozni, nemirni (ili kada ste u takvim stanjima) jer vam to može doneti probleme sa varenjem….ali i probleme sa viškom kilograma.

Ljubav

Mars je već tu, a u ponedeljak i Venera prelazi u vaše polje odmora, uživanja, ljubavi. Neki će slobodni Ovnovi na put, neki u planiranje letovanja, a svima vama sledi period u kojem ćete želeti više da se družite, budete aktivni, da uživate i opustite se. Želje su ovih dana pojačane, privlači vas suprotni pol a i vi ćete biti u centru interesovanja. Nova poznanstva i dobra energija su svakako prisutni i sada se mogu pokrenuti nove ljubavne priče. Što se tiče zauzetih – i vi biste mogli da budete aktivniji i češće u pokretu – to će vam oboma popravljati raspoloženje i pozitivno se odraziti na vašu vezu.

Posao

Lako ćemo sa prilivima kojih može biti više nego inače…..ali kako ćemo sa troškovima, koji itekako pokazuju tendenciju da budu „pušteni sa lanca“? Možete se u ovoj nedelji odlučiti za neke veće kupovine ili ulaganja novca – samo gledajte da ne preterate. Što se poslovnog dela tiče – sada je uglavnom neko redovno stanje. Sve u granicama normale. Možda nešto više obaveza ili aktivnosti nego što je uobičajeno – ali postižete. Ako radite sa novcem ili vrednosnim papirima – vodite računa o potencijalnim greškama.

Zdravlje

Manje tegobe sa stomakom. Stariji – krvni sudovi, pritisak.

 

BIK

Hrana

Kvalitetni i raznovrsni obroci. Više žitarica, više mlečnih proizvoda, naročito mladog sira i kefira. Iako niste neki ljubitelj ribe, potrudite se da je makar povremeno imate na trpezi.

Ljubav

Porodični segment će zahtevati svu vašu pažnju….i odvlačiti vam dobar deo energije. Oni Bikovi koji su u braku ili žive zajedno mogu imati veće oscilacije i promenljiva raspoloženja. Oni koji su u vezama će proći  jednostavnije, ali suština je da u partnerstvima postoji napetost – koja može odlaziti i kroz jačanje strasti, ali može donositi i povremene tenzične momente. Što se tiče slobodnih – kontakata sa suprotnim polom ima, ali pozicije planeta ne obećavaju stabilne ljubavne početke. Nešto što može početi kao jaka zaljubljenost – lako će se kroz vreme pretvoriti u neki vid suprotstavljanja, borbe, odmeravanja snaga.

Posao

Novac kao da vam samo prolazi kroz prste ovih dana, a izvesno je da vas očekuje i povećanje troškova vezanih za dom (možda neko renoviranje ili kupovina) ili za članove porodice. No, zato se nekima od vas sada može otvoriti prostor za dodatnu zaradu ili manje, neplanirane prilive. Što se poslovnog dela tiče – dani su šareni. Kao što neki donose mirno, čak pomalo dosadno funkcionisanje i otaljavanje standarnih obaveza, tako ima i onih u kojima je nervoza nešto pojačana i kolegijalno okruženje napeto.

Zdravlje

Osetljivo grlo i koža.

 

BLIZANCI

Hrana

Ili ćete jesti na nervnoj bazi, ili ćete preskakati obroke, u potpunosti zaboravljajući na hranu. Niti jedno niti drugo vam ne ide u prilog. Pokušajte da uradite nešto po ovom pitanju.

Ljubav

Odnos sa voljenom osobom varira. Čas ste ispunjeni pozitivnom energijom i vrlo aktivni, a čas statični, nervozni i naporni jedno drugom. Da bi ovog pozitivnog dela bilo više – potrebno vam je da izađete iz ustaljene svakodnevice, da promenite rutinu, da izađete, družite se sa zajedničkim prijateljima, možda otputujete negde ili se makar bacite na planiranje letovanja i godišnjeg odmora. Zajedničke aktivnosti popravljaće vam raspoloženje. Što se tiče slobodnih – privlačite zainteresovane poglede, ali i vas mame i intrigiraju neke osobe. Period je odličan za nova poznanstva, ali i za mnogo druženja i provoda.

Posao

Aktivna nedelja je pred vama. Količina obaveza će biti veća nego inače, a sa druge strane – rokovi za završetak su vrlo tesni i bićete primorani da žurite. Pokušajte da se dobro organizujete i racionalno odredite prioritete – jer ako budete skakali sa jedne obaveze na drugu ili pak pokušavali da više stvari radite istovremeno – moguće su greške. Papirološka i administrativna pitanja mogu vam zakomplikovati već ionako napete dane. Što se finansija tiče – imate osećaj da presipate iz šupljeg u prazno.

Zdravlje

Osetljivost respiratornih organa. Alergije.

 

RAK

Hrana

Okruženost bliskim osobama i dragim ljudima vam pojačava apetit. Ipak, u ovoj sedmici makar izbegnite da uzimate obilnije obroke u večernjim satima.

Ljubav

Središnji deo nedelje može doneti napetost u partnerskim odnosima. Manjak vremena a višak nervoze negativno će uticati i na partnera i na vas, pa su u tom periodu moguće manje ili veće tenzije, lošija komunikacija, pa čak i to da se oboje na kratko povučete i ućutite. Gledajte da u ovim danima (sreda, četvrtak, petak) bolje čujete i više razumete jedno drugo. Slobodni Rakovi – period nije savršen za stabilne ljubavne početke, ali je zato izuzetno dobar za sve vidove druženja, zabave, društvenosti. Novo poznanstvo ili kontakt preko društvenih mreža može biti zanimljiv, ali mu treba vremena da se razvije.

Posao

Na trenutak će izgledati kao da ćete nešto uspeti da rešite ili realizujete očas posla – a onda će situacija početi da se komplikuje. Neko će zakazati – bilo vi, bilo druge osobe, doći će do otežanja u komunikaciji ukoliko su dogovori u pitanju, a ukoliko su za završetak bitni neki papiri ili dozvola – nešto će faliti da bi dokumentacija bila kompletna. Nemojte biti iznenađeni ako se sve prolongira za narednu sedmicu. Generalno gledano – sedmica koja kao da vam ne dozvoljava lagano i opušteno funkcionisanje.

Zdravlje

Moguće su stomačne tegobe.

 

LAV

Hrana

Nemojte zbog manjka vremena zaboravljati da jedete redovno ili glad zavaravati  brzom hranom. Potrebni su vam uravnoteženi obroci I više jela “na kašiku”. Takođe – hidratacija neka bude pojačana.

Ljubav

Ulazak Venere u vaš znak doneće jednu mekšu notu, olakšati komunikaciju sa voljenom osobom I pomoći da se eventualni problemi lakše reše. To ne znači da je pred vama mirna nedelja  – neke obostrane provokacijice I podbadanja mogu postojati, ali će se sa njima izaći na kraj. Jer ipak – strasti su sada između vas dvoje vruće i vuku vas jedno ka drugom. Slobodni Lavovi su pod odličnom energijom – bilo da im je na pameti samo uživanje I provod, izlasci I druženje….ili im je na pameti osvajanje I ljubav. U svakom slučaju – flertovaćete I zabaviti se…..a možda se pokrene I neka lepa letnja priča.

Posao

Uz borbenost I energiju koju pokazuje Mars koji je već u vašem znaku, od ponedeljka dobijate I dašak srećnih okolnosti I lepih dešavanja koje donosi Venera. Vaša želja za napredovanjem I dokazivanjem daće rezultate – jer slede vam priznanja I ostvarenja – nekom kroz finansijski deo, nekom kroz pohvale ili unapređenja, nekom kroz ostvarivanje dobrih dogovora ili dobrih poslova. Doduše, neće ova sedmica proći bez tenzije, jer oni sa kojima ste u kontaktu donose vam nervozu I stres.

Zdravlje

Meteoropatske tegobe, veće oscilacije pritiska.

 

DEVICA

Hrana

Komplikovani dani prete da vas energetski iscede, ali se vi ne date tek tako lako. Trudićete se da i ove nedelje održavate potreban balans I nastavite sa zdravijim navikama koje ste počeli da primenjujete.

Ljubav

Mnogo nervoze I dilema je trenutno prisutno kod vas – tenzija koju nosite zbog okupiranosti poslovnim ili porodičnim sektorom, oko novca ili čak neki vid sumnje u partnera ili sam odnos – mogu itekako uticati na odnos sa voljenom osobom. U ovoj nedelji postoji I prostor za lepa dešavanja između vas dvoje, za dogovore I planove – pa bi bilo dobro da se više fokusirate na ovu stranu. Slobodne Device – Venera I Mars u polju tajni I podsvesti mogu neke od vas usmeriti u pravcu vrlo strasnog, ali tajnog odnosa. Novi kontakti vam svakako idu kroz druženja, društvene mreže, putovanja I izlaske.

Posao

Poslovni sektor možda u ovom periodu nije najmirnije I najstabilnije mesto – ali vam ipak donosi dobre rezultate I pozitivne promene. No, I pored solidne situacije – vi možete biti preopterećeni radnom svakodnevicom I organizacijom iste, nekim vidom pritiska koji postoji na vas na dnevnoj bazi, a moguće je da jedan deo pritiska stvarate sami sebi. Pokušajte da se ne opterećujete svakim detaljem, kao ni pitanjima tipa “šta bi bilo kad bi bilo”. Finansijski sektor je dobar, prilivi su veći nego inače.

Zdravlje

Tražite način da se opustite. I mentalno i fizički.

 

VAGA

Hrana

Kada ste promenljivog raspoloženja, upadate u statične, nervozne faze – koje između ostalog doprinose I povećanju apetita. Budite aktivniji, društveniji – to će pomoći da apetite držite pod kontrolom.

Ljubav

Izazite iz nepovoljne emotivne faze već u ponedeljak, prelaskom vaše vladarke Venere u znak Lava. Jer, to je energija koja vam odgovara I koja vas pokreće, koja čini da se vraćate sebi I da želite da na prvo mesto stavite ono što je dobro u odnosu, da uživate. Da li to znači da je ova nedelja jednostavna zauzetim Vagama? Pa, ne baš u potpunosti – biće situacija koje vas mogu itekako žacnuti, doneti na dan ili dva napetost u odnosu. Slobodne Vage – ovaj vam period odgovara – bićete primećeni I privlačiti pažnju, šarmiraćete I ostaviti odličan utisak na sve one sa kojima dođete u kontakt.

Posao

Moći ćete dobro da se organizujete, imaćete kvalitetnu komunikaciju I razumevanje sa onima sa kojima ste poslovno povezani – što je vrlo bitno, jer je pred vama nedelja sa povećanjem broja obaveza I vrlo aktivnim sektorom dogovora, sastanaka, kontakata. I pored pojačanog pritiska na vas – vi ste trenutno u fazi kada možete I umete da zablistate. Ova sedmica može doneti povećanje finansijskih priliva, možda I novac sa više strana. Gledajte da prihode pravilno rasporedite jer ste trenutno u “trošadžijskoj” fazi.

Zdravlje

Budite umereniji sa hranom, pronađite dovoljno vremena za odmor I fizičku aktivnost.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Potreba za obilnijom hranom, povećanje apetita – a slatkiši vam mogu biti posebno slaba tačka. Pokušajte da obroci budu redovni, ali umereni I sa više povrća I zeleniša.

Ljubav

I partnerska I vaša planeta su u tranzitu kroz znak Lava – što ima I svoje dobre, ali I loše strane. Dobre su što će emocije biti vruće, što će ljubav biti jaka a strasti na vrhuncu. Loše je što ovi tranziti ukazuju na to da ste sada oboje skloni da budete tvrdoglavi, dramatični, ukazuju na neki vid borbe u kojoj ćete se takmičiti čija će biti zadnja I ko je u pravu. Ono što je suština jeste da ovo nije jednostavna sedmica za vas dvoje, kao što ni vaš odnos neće biti ravna linija. Slobodne Škorpije – kod nekih poslovni segment, kod drugih društvenost I izlasci – mesta su za izuzetno zanimljiva dešavanja I ljubavne akcije.

Posao

Vaše polje karijere I poslovne aktivnosti sada dolaze dodatno u fokus, dodatno se situacija zakuvava I pred vama je vrlo aktivna nedelja sa mnogo dešavanja. Neki od vas će biti pozitivno iznenađeni promenama koje se pokreću, moguće je napredovanje ili dobijanje vama prilično važnog poslovnog projekta ili zadatka. Poslovna svakodnevica sada traži vašu veliku posvećenost I ulaganje svih snaga – jer je pred vama dodatno period koji donosi velike promene. Finansije – više novca u vašem novčaniku.

Zdravlje

Stariji pripadnici ovog znaka mogu imati manjih zdravstvenih tegoba.

 

STRELAC

Hrana

Porast apetita je evidentan, moguće je da neka neraspoloženja “lečite” hranom, posebno slatkišima. Potrebno vam je više mlečnih proizvoda, zelenog lisnatog povrća….a manje prerađevina od mesa.

Ljubav

Oni koji su slobodni imaju dodatno pred sobom izuzetno kvalitetan period – bez obzira da li je vaš glavni fokus na tome da uživate, putujete, dobro se zabavite  I organizujete “akcije” sa prijateljima….ili je vaš fokus flertovanje I “potraga” za osobom/osobama koje će vas emotivno pokrenuti. Novih emotivnih prilika će biti – ušli ste u dane strasti I vrućih emocija. Oni koji su zauzeti nemaju baš tako jednostavnu situaciju kao slobodni – Iako I kod vas ima dobre energije I pozitivnih dešavanja, postoje I džepovi nervoze koje svakodnevica donosi, kao I potreba da bolje razumete I prilagodite se jedno drugom.

Posao

Baš ta, ali poslovna svakodnevica može biti mesto I vaših najvećih dostignuća I pobeda, ali I mesto koje vam donosi pritisak, tenziju I more obaveza koje nekako čekaju baš samo na vas. Nije problem u kvalitetnim rezultatima jer njih će svakako biti – problem je u tom “putu” do rezultata – koji će u ovoj sedmici biti poprilično posut žurbom I pojačanom napetošću sa onima sa kojima najbliže sarađujete. Više povedite računa o finansijama – nešto više priliva može u vama pokrenuti želju za nekontrolisanim troškarenjem.

Zdravlje

Uglavnom stabilna zdravstvena situacija.

 

JARAC

Hrana

Ušli ste u period u kojem vaši apetiti mogu biti naglašeni ili sa većim oscilacijama – sve u zavisnosti od toga kako se trenutno osećate. Divno je uživati u hrani, ali vodite računa da ne preterujete.

Ljubav

Šarenolika osećanja, šarenolika raspoloženja – jedno šaltanje iz plusa u minus I obrnuto je ono što očekuje partnera I vas u sedmici koja je pred nama. Može povremeno postojati tenzija I nerazumevanje jer ne gledate na isti način neke situacije. No, svakako je da u ovoj nedelji postoji I dobar koktel razuma I osećanja, solidna komunikacija – što će pomoći da se stekne stabilnost I prevaziđu napetosti. Slobodni Jarčevi – neko vam može privući pažnju, uzburkati osećanja, učiniti da zatreperite I pomislite da ste pronašli osobu koja je baš po vašoj meri. Vaše ljubavne želje se sada mogu realizovati.

Posao

Iako ćete naletati na osobe sa kojima se u početnoj fazi nećete razumeti I uklopiti baš najbolje – zajednički interesi I obostrana sklonost da se pronađe rešenje I ostvare rezultati – dovešće do dogovora. Što se obaveza tiče – pred vama nije opuštena nedelja, pre bismo mogli da kažemo da ćete biti pritisnuti zadacima na dnevnoj bazi – ali vama su sada najvažniji rezultati – a njih će biti. Bićete nešto više okupirani finansijskim segmentom – jer, prilivi su pojačani I treba ih pravilno rasporediti.

Zdravlje

Mogući su manji problemi sa varenjem. Stariji – osetljivi zglobovi, kičma, zubi.

 

VODOLIJA

Hrana

U ovom periodu možete svoje nezadovoljstvo „daviti“ uživanjem u hrani. Ono što vam ide na ruku je povećano trošenje energije, pa ćete makar jedan deo ovog viška kalorija uspeti da izbacite kroz aktivnost

Ljubav

Ono što vas očekuje u partnerskim relacijama u narednih nedelju dana je koktel uspona I padova, vrućeg I hladnog, ljubavi I strasti koje se miksuju sa tenzijom. Vaše su misli vrlo nemirne ovih dana I kao da vam ne dozvoljavaju da se vi lično stabilizujete I uhvatite neki pravac. Odnos sa voljenom osobom sada ne može biti “zlatna sredina”, već stalno postoje varijacije, čak isključivost u nekim momentima. Ali sve te varijacije sada odnos čine živim I vrlo aktivnim. Slobodne Vodolije – Venera I Mars u vašem partnerskom polju obećavaju period sa dodatnim šansama da se ljubavno I strasno “pronađete” sa nekim.

Posao

Dok u jednom trenuku funkcionišete bez problema, lagano I opušteno, sa čak visokim nivoom pozitivne I podsticajne energije – ima I onih momenata u kojima ne znate gde ćete pre, u kojima vas svi oko vas nerviraju I u kojima ste pod pritiskom saradnika, klijenata, kolega, nadređenih. I jednostavno, takvi su dani – ne možete izbeći ni pozitivna dešavanja, ali ni tenziju. Ta tenzija baš može biti naglašena sredinom sedmice, pa u tom periodu spremite živce « na gotovs ». Finansije su trenutno nešto pojačane.

Zdravlje

Povremeno pojačan nivo stresa.

 

RIBE

Hrana

Ukoliko ste vi stabilni i bez pojačane nervoze I oscilacija – I vaša će ishrana biti u redu. U suprotnom (a to je sada itekako moguće) – imaćete promenljiv apetit I vrlo neredovnu ishranu.

Ljubav

Partner pokazuje promenljiva raspoloženja I ponašanja I uvlači vas stalno u rolerkoster dešavanja u kojem ste u jednom trenutku bliski, puni razumevanja, ljubavi I želje I dobre komunikacije…a u drugom postoji tenzija, pritisak, isključivost, ljubomora. Na vama je da ova prva, pozitivna događanja podstičete I u njima uživate, a da u drugima pokažete visok nivo razumevanja I tolerancije. Ako se partner buni zbog manjka zajedničkog vremena iz razloga vaše okupiranosti poslom – pokušajte da nešto uradite po ovom pitanju. Slobodne Ribe – u periodu ste kada treba uživati u druženju I novim poznanstvima koja dolaze.

Posao

Mars u polju poslovne svakodnevice ukazuje na to da je mesto na koje ulažete energiju baš poslovni sektor. Dodatno, ulazak Venere u ovo polje u ponedeljak – daće više prilika za zaradu, za neki vid napredovanja ili povoljne poslovne prilike. No, u svakom slučaju – ne treba očekivati smanjenje nivoa obaveza I vaše angažovanosti, naprotiv – itekako je moguće da se situacija samo zahuktava. Sa druge strane gledano – ovo je izuzetno povoljan period za ostvarivanje vaših poslovnih težnji I ambicija.

Zdravlje

Umor I preforsiranost mogu dovesti I do pada imuniteta.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3