Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 13.-19.12.2021.

OVAN

Hrana

Možda nećete moći da budete umereni, možda nećete sebe baš uspevati da uvedete u red po pitanju ishrane – ali, nova energija koja je kod vas prisutna od ove sedmice učiniće da ste aktivniji, pokretniji I da brže “trošite” kalorije.

Ljubav

Vaš vladar prelazi u znak Strelca u ponedeljak – to je energija koju lakše uspevate da kanališete, koja vam prija i poznata vam je. Nije teška i mračna kao dosadašnja škorpionska, već svetla i sjajna i zove na akciju. Ipak, u partnerskim odnosima u ovoj nedelji nije baš sve na svom mestu – i partner i vi ste malo na „svoju ruku“ pa će biti nervoze. Ne opterećujte jedno drugo zahtevnim temama i sve će biti na svom mestu. Slobodni Ovnovi – ako želite da razvijate neko poznanstvo, kontakt, konekciju – sada to možete. Čak i da vas niko ne interesuje posebno – počećete da uživate u druženju, aktivnostima, životu.

Posao

Sa nadređenima imate ili savršeno razumevanje ili potpuno nerazumevanje – pa kako se kome zalomi. Možete biti u ovoj nedelji pomalo nervozni zbog pritiska koji se vrši na vas kada su obaveze u pitanju, ali šta da se radi – neke stvari se moraju završiti do kraja ove godine. Očekujte dosta aktivnosti, dosta komunikacije sa saradnicima, sastanaka, telefonskih poziva – a kod nekih čak i poslovnih putovanja. Serija troškova tokom ove sedmice može vas na kratko uznemiriti, ali prilivi su vam dosta dobri.

Zdravlje

Moguće su povrede, budite obazrivi i u saobraćaju.

 

BIK

Hrana

I dalje ste u periodu velikih promena po pitanju ishrane, s tim što će te promene ići lakše od ulaska u ovu nedelju. Ne pravite velike razmake između obroka i pokušajte da ne jedete u kasnijim večernjim satima. Potrebno vam je više povrća i zdravih žitarica.

Ljubav

Partner u ovoj nedelji može biti posebno okupiran finansijskim i porodičnim segmentom. Moguće je da u prvom delu nedelje kod njega dođe do pojačanih troškova ili do brige za nekog od članova porodice. Kao i uvek – od vas će se tražiti da razumete, podržite. To što ni vama ne cvetaju ruže i što imate svojih problema i opterećenja – niko ne pita. No, odnos kao odnos će biti korektan, moooožda u drugom delu nedelje neka manja napetost između vas dvoje, ali ništa spektakularno. Slobodni Bikovi – preispitujete sebe po pitanjima ljubavi. Nisam sigurna da ste došli do pravih odgovora, ali pokušavajte i dalje.

Posao

Ta stavka „nadređeni“ i neke promene koje se dešavaju u vašem odnosu ili u poslovnom segmentu– stoji vam kao kost u grlu. Grickaju vam živce šefovi, kolege, situacije – ali kako god da je užurbano oko vas, vi ne pokazujete znake nerviranja – bar ne spolja. Koliko se jedete iznutra – samo vi znate. No, ono što jeste bitno je da vaša odlučnost i praktičnost u rešavanju bilo čega što se postavi ispred vas – sada odnosi pobedu. Povećanje troškova u drugom delu sedmice – planirano ili neplanirano.

Zdravlje

Mogući problemi sa stomakom. Gro tegoba ima koren u stresu. Prehlade.

 

BLIZANCI

Hrana

Ili obroci pripremljeni na brzinu, ili klopanje « s nogu » – to je ono što vas svakako očekuje tokom ove sedmice. Neki od vas i dalje ne mogu da se na pravi način ustale – idete iz krajnosti u krajnost i uzalud pokušavate da napravite pozitivne promene.

Ljubav

Pun Mesec u vašem znaku na samom kraju ove nedelje govori da su pred vama dani u kojima će biti dosta haotičnosti i nervoze u partnerskim odnosima. Ne izgleda mi kao da su to zaista ozbiljni problemi, već pre kao da ste oboje naelektrisani i da samo čekate reč ili postupak druge strane da biste mogli da prasnete, odreagujete. No, sve ovo deluje kao bura u čaši vode – brzo se zatalasa i još brže prođe. Slobodni Blizanci – imaćete podsticaj od prijatelja da se pokrenete, aktivirate, napravite neku promenu, upoznate nove ljude. Takođe, preko društvenih mreža slede vam neki zanimljivi kontakti.

Posao

Ulazak Marsa u vaše polje poslovnih partnerstava i pun Mesec u vašem znaku i nisu baš najbolja kombinacija za miran poslovni „život“ i funkcionisanje pa to ni ne očekujte u ovoj sedmici. Ljudi sa kojima sarađujete će vas razvlačiti na sto strana, oduzimati vam vreme i zatrpavati vas informacijama, obavezama. I pored nervoze i napetosti koju vam drugi donose – vi ste u periodu kada možete da se fokusirate i posvetite prioritetima i nećete dozvoliti da zbog drugih pravite greške.

Zdravlje

Manji problemi sa kičmom, zglobovima.

 

RAK

Hrana

Neophodna je lagana hrana I više tečnosti, jer vam je u ovoj sedmici stomak preosetljiv . Izbegavajte mesne proizvode, a meso svedite na najmanju meru. Takođe – neće vam prijati pekarski proizvodi I brza hrana.

Ljubav

Probleme u partnerskim odnosima u ovoj nedelji mogu praviti nesporazumi, sumnje, osećaj nedorečenosti po nekim pitanjima. Pogotovo vi u ovom periodu imate mnogo nedoumica kada je vaše partnerstvo u pitanju. Neke od njih možete razrešiti u ovoj sedmici, a ostale će ostati da čekaju pravo vreme i pogodan trenutak za tako nešto. Generalno gledano – nisam sigurna da partner ima razumevanja za vas u ovim danima. Slobodni Rakovi – planete se polako gomilaju u vašem polju partnerstava – neke od njih daju nove šanse, ali druge vraćaju u prošlost. Gde ćete – videćemo.

Posao

Ulazak Marsa u vaše polje poslovne svakodnevice sa jedne strane govori o tome da ćete početi da ulažete više snage i energije u ovaj segment, kao i to da će situacije početi da se pomeraju. No, u ovoj nedelji taj tranzit, kao i pun Mesec vama iza leđa više govore da će se nervoza pojačati, da će vaša zabrinutost oko stabilnosti poslovnog segmenta biti snažna, kao i da ćete se dosta trošiti energetski u ovom sektoru. Ako ništa drugo – finansijski deo će biti nešto jači u ovom periodu.

Zdravlje

Mars u polju zdravlja skreće pažnju na navike i govori o potencijalnim problemima, najpre stresnim stanjima koja izazivaju zdravstvene tegobe.

 

LAV

Hrana

Batalite da jedete na nervnoj bazi – ništa vam to ne donosi dobro, ni tome kako izgledate, a ni stanju vašeg organizma I organa za varenje. Takođe, izbegavajte da jedete prezačinjenu hranu I namirnice sumnjivog kvaliteta.

Ljubav

Izboriti se sa partnerom inatom i tvrdoglavošću nećete moći. Nećete moći ni dramatičnim izlivima osećanja i oscilacijama raspoloženja. Ali ljubavlju hoćete. Hoćete i pozitivnim nastupom i željom da u vaš odnos unesete više kvalitetne komunikacije, ali i aktivnosti – šetnji, druženja, izlazaka, zabavnih momenata koji vam oboma prijaju. Slobodni Lavovi – i Mars ulazi u vaše polje ljubavi i zabave pa ćete svakako osetiti više potrebe da se opustite i uživate u životu. Emotivnih šansi može biti i starih i novih, ali ja na vašem mestu ne bih nešto posebno žurila sa realizacijom. Sačekajte malo, dajte sebi vremena.

Posao

Vreme je da unesete neke nove elemente u stare poslove i saradničke odnose, da napravite male promene i na taj način ih poboljšate. Segment kreativnosti je sada dosta naglašen, pa jeste pravi trenutak da vaše ideje budu realizovane, da se više aktivirate, da više komunicirate, da dajete predloge i pregovarate. Odnos sa kolegama će se poboljšati, a privatnici mogu očekivati porast kontakata od strane klijenata. Ukoliko svoje finansije racionalno koristite – nećete imati većih otežanja u ovoj sedmici.

Zdravlje

Kod starijih – problemi sa kičmom, zglobovima. Mlađi – mogućnost prehlada.

 

DEVICA

Hrana

Zakoračili ste u dane u kojima želite da se opustite I date sebi oduška kada je ishrana u pitanju. Vaš osetljiv stomak može reagovati, pa zato vodite računa da namirnice koje unosite budu kvalitetne, ali I da ne preskačete povrće, žitarice, mlečne proizvode.

Ljubav

Više razmišljajte o partneru, njegovim potrebama, o poboljšanju vašeg odnosa. Manje razmišljajte o poslu i obavezama koje imate – ne kažem da ih u potpunosti gurnete u stranu, već da pronađete više prostora za drago vam biće. Ukoliko se sami sa sobom uskladite – više je nego izvesno da ćete se bez problema uskladiti i sa partnerom i da ova nedelja može doneti lepe zajedničke momente za vas dvoje. Slobodne Device – sve „miriše“ na ljubav – vrti se tu neka prošlost, ali itekako vi imate šansi i da se nove osobe pojave u vašem životu. Pred vama je vrlo zanimljiv period koji vas može pokrenuti.

Posao

Obaveze se pojačavaju, kao da iz dana u dan rastu. Sa jedne strane to je odlično – zaista ste u periodu koji vam daje odličan temelj za građenje poslovnih pozicija. Sa druge strane – sve vam to oduzima previše vremena i energije, pogotovo ako ste skloni da više stvari radite odjednom. U ovoj nedelji je potrebno da odredite prioritete i da se fokusirate na njih da bi oni dali maksimalno dobre rezultate. Vaša idejna i kreativna rešenja mogu doprineti da se neke situacije na poslu uspešno okončaju.

Zdravlje

Uglavnom ste dobro, samo se potrudite da pronađete dovoljno prostora za odmor i opuštanje.

 

VAGA

Hrana

Jednog dana ste na dijeti, drugog potamanite svu hranu I obilazite svaki čas frižider. I vas nervira što ne možete nikako da se ustalite kada je ishrana u pitanju I konačno ćete u drugom delu nedelje rešiti da stavite tačku na ovakva svoja ponašanja.  Konačno? Hajd, videćemo…

Ljubav

Mars, kao partnerska planeta ulazi u vaše polje komunikacije, dešavanja i znak Strelca – energiju sa kojom se bolje razumete i skladnije funkcionišete. Doduše, nisam sigurna da ćete baš odmah sa dragim vam bićem profunkcionisati skladno – više to liči na pomalo haotičnu nedelju u kojoj pokušavate oboje da rešite neke situacije, ali se često saplićete. Potencijalni problem ste vi, jer delujete pomalo „zakucano“ , opterećeno prošlošću, preterano isključivo. Slobodne Vage – polje prošlosti vas je uzelo pod svoje i lagano vas melje. Ili ćete je otpustiti i okrenuti se novim ljudima ili ćete joj se prepustiti.

Posao

Znate da morate nešto da menjate. I to zaista želite. Da li ćete moći da napravite promenu baš u ovoj nedelji ja ne znam, ali ćete ipak ozbiljno zakoračiti ka njoj. S druge strane, pojačaće se aktivnost sa poslovnim partnerima i saradnicima – neki od njih će hteti da vas više angažuju, neki da obnove saradnju, neki da naprave dogovor sa vama. Dosta toga će vam se u ovoj nedelji dešavati,nuditi – sigurno je da ćete dobro zaraditi, ali se isto tako pošteno i umoriti. No, bićete zadovoljni.

Zdravlje

Sve vezano za stomak, kičmu i zglobove, grlo i respiratorne organe, hormone.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Neko će vam predočiti gde sve I na koji način grešite kada je ishrana u pitanju. Neće vam baš lako pasti, prvenstveno da priznate sami sebi da je neophodno menjati navike. Iako teško, I to je sada moguće. Pred vama je dobar period za velike promene.

Ljubav

Prelaskom vašeg vladara Marsa u znak Strelca izlazite iz blokirajućeg perioda koji vam je nametnuo Saturn, iz perioda u kojem ste mnogo želeli a malo vam se davalo i otvaralo kada su vaša partnerstva u pitanju. Još tokom ove nedelje osećaćete pojačanu nervozu i potrebu da promenite nešto odmah i sada, a onda ćete ući u fazu kada um i srce sarađuju, uz Saturnov blagoslov. Vaši potezi će vrlo brzo postati pravi – pred vama je poduži period velikih promena u partnerstvima. Da se razumemo – promene ne znače automatski „ostanak“ili odnos na novim osnovama – mogu da označe i prekid – ali koji god da je slučaj u pitanju – vama će srce biti na mestu. Slobodne Škorpije – pred vama je takođe vreme promena, dešavanja i po pitanjima prošlosti i po pitanjima novih osoba u vašem životu. Krećemo, lagano.

Posao

U ovoj ćete nedelji mnogo zaraditi, ali ako računate da ćete proći bez troškova – to se neće desiti. Da li će troškovi uspeti da vam pojedu sve ono što ste dobili – zavisi od okolnosti, ali zavisi i od vas. U svakom slučaju – pare će vas hteti. Vaš vladar ulazi u polje koje govori o novcu i o ličnim vrednostima i svakako je da ćete u narednom periodu mnogo sebe ulagati u stabilizaciju finansijskog segmenta koja će se na kraju i dogoditi. Pred vama su dani ispunjeni žurbom, velikim aktivnostima, sa mnogo priče i kontakata.

Zdravlje

Obratite pažnju na ishranu, naročito ako imate problem sa žučnom kesom.

 

STRELAC

Hrana

Neka će vas neprijatna situacija prosto naterati da više počnete da obraćate pažnju na ishranu. To mogu biti stomačni problemi ili otežano varenje. U suštini, pravi je trenutak da se vratite ili nekom starom režimu ishrane ili da ponovo počnete da praktikujete dijetu koja vam se ranije super pokazala…

Ljubav

Pun Mesec u partnerskom polju ove nedelje i Mars koji ulazi u vaš znak govore o velikim aktivnostima, ali i o potencijalnoj haotičnosti i nervozi sa voljenom osobom. Da se razumemo – sve to su sitnice koje ne treba preuveličavati i praviti dramu – jer za to osnova nema. Suština je da partner i vi možete da se razumete, dogovorite i uživate zajedno – pa nemojte ni jedno ni drugo praviti tenziju zbog gluposti i bez ikakve potrebe. Slobodni Strelčevi – ako do sada niste krenuli u akciju osvajanja ljubavnog „tržišta“ – vreme vam je. Sa Marsom u svom znaku bićete pokretač dešavanja, vaša energija privlači poglede.

Posao

Pomalo vas opterećuje sve ono što se vezuje za finansije i tom segmentu ćete u ovoj nedelji morati da posvetite dosta pažnje. Postoji potencijal i za vrlo korektne prilive, ali i za pojačavanje troškova – pa kako se kome „zalomi“. A vrlo je moguće da će i jedno i drugo paralelno funkcionisati. Sa ulaskom Marsa u vaš znak dobijate na energičnosti, aktivnosti, potrebi da osvojite i pobedite u poslovnom sektoru. Zbog punog Meseca u polju partnerstava očekujte u ovoj nedelji više nervoze u saradničkim odnosima.

Zdravlje

Dosta dobro, samo treba više pažnje obratiti na ishranu.

 

JARAC

Hrana

Jedete iz dosade. Onda jedete zato što se nervirate. Pa onda preskačete obroke. Pa onda jedete s nogu. U prevodu – ništa tu ne ide kako bi trebalo. Imate šanse da od drugog dela sedmice ipak promenite ovakav način funkcionisanja I da se malo dovedete u red….

Ljubav

Kao da ne umete da baratate sa partnerom ovih dana. Ili ne razumete jedno drugo. Možda vam način komunikacije i potrebe nisu isti. No, to ne znači da trebate sumnjati, ni druga strana ni vi, ne znači da se treba povlačiti u neke mračne i turobne misli, ne znači da treba ćutati i čekati. Naprotiv – treba razgovarati, treba se truditi da što više vremena provodite zajedno, treba dati šansu emociji koja evidentno postoji. Slobodni Jarčevi – milion pitanja a odgovora nigde. U jednom trenutku vam se učini da vam je sve jasno, u drugom – ništa. Ako postoji neko ko vas privlači – pojačajte komunikaciju, a odgovori na pitanja koja vas opterećuju će vremenom doći do vas.

Posao

Merkur ulazi u vaš znak, a tu se već nalazi Venera. Merkur će vam dati sposobnost dogovora, komunikacije na pravi način – praktične, korektne. Venera je tu da ukaže da sreća jeste na vašoj strani, samo je potrebno vreme da se na pravi način pokaže. U međuvremenu – nedoumice i nesigurnosti kada je posao ili saradnici u pitanju – dosta su jaki. Sve će doći na svoje, uskoro će se mnogo toga u poslovnom segmentu namestiti u vašu korist. Previše obaveza ove nedelje, bićete okupirani poslom.

Zdravlje

Uglavnom ste dobro. Pažnju treba usmeriti na ishranu. Nešto pojačan stres.

 

VODOLIJA

Hrana

Znate vi da morate na neku dijetu ili nov režim ishrane. Znate, ali vam je mrsko da se pokrenete. No, ozbiljan pogled u ogledalo ili ozbiljniji problem sa varenjem – itekako vas može potaknuti na tako nešto. Odličan period da napravite neke značajne promene…

Ljubav

Kad je ljubav „iza leđa“ – nema tu previše opcija. Ili ste u mislima sa nekom drugom osobom (a možda ne samo u mislima) a ne sa partnerom, ili ste nezadovoljni svojim emotivnim životom, potrošeni emotivno i ono što dolazi od voljene osobe vam ne daje uverenje da je vaš odnos stabilan. No, to što vam je u glavi je vaša stvar – borite se sa tim kako znate i umete – ono što se „vidi“ jeste da partner i vi imate solidnu komunikaciju tokom ove nedelje, čak možda nešto više pozitivnih aktivnosti i dešavanja. Slobodne Vodolije – i Merkur, vladar polja ljubavi je otišao iza vaših leđa, ne vidite ga kao ni Veneru. Ili ćete se uplesti u neku tajnu priču, ili ćete opsesivno razmišljati o nekom, bez ikakvih konkretnih dešavanja.

Posao

Možda vam je sve ono što se vezuje za emociju iza leđa, ali sa druge strane – Mars posle dugo vremena počinje da bude vaš saveznik. I to iz polja koje se vezuje za budućnost, za povoljnosti, za podršku, za talase srećnih okolnosti. U prevodu – vi, koji ste sa Saturnom u polju ličnosti čekali i načekali se – vreme je da dočekate svojih pet minuta. Sve ono oko čega ste se trudili, počeće ove nedelje da pokazuje intenzivnije rezultate i da vas „nagrađuje“. A ovo su dobre, kvalitetne i trajne poslovne šanse.

Zdravlje

Kad biste mogli mozak da umirite, gde bi vam bio kraj….Ali to je sada prilično teško za izvesti.

 

RIBE

Hrana

Vi vrlo dobro znate da to kako se osećate upravlja i vašim načinom ishrane. Nervoza koja je prisutna dosta u prvom delu nedelje verovatno će vas navesti da svaki drugi obrok preskočite ili ga zamenite po kojom grickalicom. Bolje uzmite voće, popijte neki vitaminski napitak.

Ljubav

Kako se približava ulazak Jupitera u vaš znak – tako će se neke situacije sa partnerom poboljšavati. To ne, ne znači da ćete odjednom upasti u nirvanu – sve ide polako, na sitno, ali se definitivno pomera na bolje. Kod onih koji su u braku ili koji žive zajedno – može biti nešto naglašenije nervoze, ali ovo su situacije koje samo u prvom trenutku deluju kao problematične – vrlo brzo se pronalazi rešenje. U suštini, pred vama je emotivno dosta lakša sedmica. Slobodne Ribe – nove i nove prilike se otvaraju pred vama. Ima ljubavnih šansi i kroz posao i preko prijatelja i kroz društvene mreže. Tu su i bivši, da dodatno „začine“.

Posao

Ulazak Marsa u vaše polje karijere još jedna je naznaka promena i dešavanja u ovom sektoru koja će svoju punu snagu pokazati ulaskom u narednu godinu. Sigurna sam da vi već sada i sami osetite ili vidite da te promene dolaze i da one nisu ni malo nepovoljne po vas. No, da li to znači da ste u ovoj sedmici mirni? Pa ne, šta više – može da se dogodi da dani pred vama budu prilično naporni i zahtevni. Svu ćete vi potencijalnu problematiku na poslu rešiti, nije u tome problem. Samo ćete se prilično izmoriti.

Zdravlje

Energetska iscrpljenost, nervoza, potencijalni problemi sa spavanjem.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3