Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 14.-20.03.2022.

OVAN

Hrana

Pokušavate da neke od svojih navika po pitanju ishrane promenite, ali to baš I ne ide po vašim planovima. Možda trenutno niste dovoljno motivisani da se trudite, ali I to će se uskoro promeniti. Više tečnosti – bilo kroz vodu, negazirane i prirodne sokove, čajeve.

Ljubav

Iako Sunce tek u nedelju ulazi u vaš znak – za vas je proleće već počelo. I doneće vam baš onakvu energiju kakvu ste priželjkivali – sa puno dešavanja, akcije, društvenosti, izlazaka. Za slobodne je već počeo period kada mogu naglavačke uskočiti u odnos sa izuzetno zanimljivom, inspirativnom i neobičnom osobom. Ovo nije vreme za planove – već da se prepustite toku dešavanja i uživate u tome. Za one koji su pomalo lenji – vrlo su aktuelni i kontakti preko društvenih mreža.  Zauzeti – solidna situacija, samo vodite računa da ne zabrljate nešto (a moguće je). Što više iskrenosti – manje glavobolje.

Posao

Pun Mesec u znaku Device pada u vaše polje obaveza, kolega i poslovne svakodnevice. Može vam doneti dileme, papirološke probleme, možda nesporazume sa saradnicima ili netačne informacije. Šta god da je – trenutno ste u takvoj situaciji da vam mozak radi sto na sat i da ćete itekako umeti ako treba i da izmislite konstruktivno rešenje. Nivo obaveza će u ovom periodu biti pojačan a od vas će se očekivati da ne odugovlačite već da reagujete u trenutku. Po pitanju finansija – gore, dole. Veće oscilacije.

Zdravlje

Nesanica, glavobolje, mogući problemi sa sinusima i alergijama.

 

BIK

Hrana

S jedne strane nervoza, sa druge – manjak vremena. Sve ovo može uticati na vas u smislu da nećete imati dovoljno prostora da opušteno klopate, nego ćete svaki čas grickati po nešto. Super će vam odgovarati raznorazne salate, paste, variva.

Ljubav

Strast – super. Uzbuđenje – ma ima i toga. Društvo i dešavanja, izlasci i kontakti – otprilike koliko vam srce ište. I društvene mreže su aktivne i porukice samo lete tamo vamo. E, ovo pričam za slobodne Bikove da znate – vi ste u periodu uzbuđenja, adrenalina, svega onoga što počinje na blic i u tren oka i što je vrlo zanimljivo. Uživajte, družite se, ljubavišite – moguće je da se ovde pokrene i po koja trajna i ozbiljna priča, ali za sada – ne razmišljajte puno u tom pravcu, već se opustite. Zauzeti – malo se strasno volite, malo se strasno kostrešite jedno na drugo. Izbegavajte impulsivne reakcije i iste takve odluke.

Posao

Pod povećanim ste pritiskom u ovoj nedelji. Da, znam da ćete reći – taj pritisak traje već poooodugo unazad – ali šta da se radi, tako vam je zapalo. No, to što ste pod pritiskom ne znači da se nećete dobro i boriti sa njim. Ima napetosti, ima promena na dnevnoj bazi, vrlo brzo ćete shvatiti da ne možete da se oslonite na druge (ni to nije ništa novo) ali vaša je volja i energija sada prilično jaka. No, isto tako – kad se zatvrdoglavite da ćete nešto rešiti, vi ćete to i uraditi. Finansije – pa, ne baš sjajno. Mnogo troškova.

Zdravlje

Malo nervoze, malo problema sa disajnim putevima.

 

BLIZANCI

Hrana

Neadekvatna ishrana, namirnice koje opterećuju vaš probavni sitem i čine da se osećate usporeno. I sami znate da su vam potrebne promene, ali kao da još uvek niste u fazonu da se pokrenete i nešto konkretnije uradite za sebe….

Ljubav

U kontaktu ste sa vrlo interesantnim i inspirativnim osobama koje deluju podsticajno na vas i u čijem se društvu osećate dobro i pozitivno. I nije važno da li izlazite i družite se ili ste aktivni preko društvenih mreža – suština je da vas drugi inspirišu, aktiviraju, pokreću. Da li se kroz sva ova dešavanja može provući i neko sa kim biste poželeli trajniju emotivnu priču – o, da! Zauzeti Blizanci su trenutno na vrlo sličnim talasnim dužinama sa partnerom. Ima tu i zajedničkih planova, odluka – a neke od njih mogu biti veoma bitne za vašu budućnost kao para. Izbegavajte postupke koje kod partnera izazivaju ljubomoru.

Posao

Sam početak nedelje može doneti jaču nervozu i to da vas neko dovede do granice strpljenja i tolerancije. To može biti osoba koja vam je nešto obećala (a ispunjenje obećanja nikako da stigne)  ili pak neko ko vam je dao potpuno pogrešne informacije ili zbog koje ste napravili grešku. Trenutno nemate neki poseban uticaj na dešavanja u poslovnom okruženju, pa pokušajte da se prilagodite situaciji i bitne odluke ostavite za drugo vreme. Znatnije povećanje troškova vezanih za dom ili članove porodice.

Zdravlje

Nešto slabiji imunitet, osetljivost.

 

RAK

Hrana

Postoji realna mogućnost da u ovoj nedelji utehu tražite u hrani. Vaše raspoloženje će biti sa velikim oscilacijama, a poznato vam je kakvi ste tada….Sve vi znate šta biste trebali, a šta ne – ali trenutno nemate volju da na to obraćate pažnju….

Ljubav

Bilo da ste zauzeti ili slobodni, suština je ista – nešto želite, nešto biste voleli, o nečemu maštate. Vaši planovi (ili bismo to pre mogli nazvati snovima) su divni i predivni, ali nekako sve ostaje samo na njima. U realnosti – ništa posebno. Ukoliko ste u vezi ili braku – vaš odnos će imati velike oscilacije tokom ovog perioda. Možda ćete pokušati da otpočnete neke teme koje su vam od važnosti sa partnerom – ali druga strana vas ili neće čuti ili neće razumeti. Ukoliko ste slobodni – lepo vam je da sanjarite o nekom. Žudite da se situacija pokrene, želećete čak i da povučete prvi potez. Da li ćete to učiniti – e, to je već na vama.

Posao

Slično kao i u emotivnom segmentu – ideje i planovi su vam dobri, ali ostvarenje baš i neće ići onako kako ste vi to zamislili.  Neke od vas će kočiti finansijski segment, neke to što nećete imati zaista pravu podršku već samo obećavanja i prolongiranja. Oni koji rade sa strancima, u državnim i javnim ustanovama ili se bave kreativnošću, eventualno duhovnošću – kod vas će postojati jači polet, ali nisam sigurna ni da ćete vi biti u potpunosti zadovoljni. Finansije – umete da zaradite, ali novac odlazi.

Zdravlje

Budite što više na svežem vazduhu, u pokretu. Prijaće vam šetnja a i potrebno vam je opuštanje.

 

LAV

Hrana

Još vi niste izašli iz perioda disbalansa kada je ishrana u pitanju. Teško se odričete starih navika. Pun Mesec u polju koje se vezuje za način ishrane za vas je istovremeno i upozorenje i podsticaj da u ovom segmentu treba nešto menjati.

Ljubav

Prilično je izvesno da će ova sedmica započeti tenzijom – ko će tu tenziju isprovocirati – da li vi ili partner, potpuno je svejedno. U svakom slučaju, oboje možete pokazati koliko umete bandoglavi i teški da budete. Ne zatežite dodatno – da se sve ovo ne bi proteglo i na naredni period, već pokušajte da bolje razumete jedno drugo. Isto tako – možete strasno da se volite, ne morate strasno da se svađate. Slobodni Lavovi – u periodu ste kada uzbudljivih i neočekivanih dešavanja može biti. Ona se mogu vezivati i za prošlost i za nove osobe u vašem životu. No, razvoj dešavanja će biti usporen i komplikovan.

Posao

Dosta stresa kroz poslovnu tematiku vas očekuje i u ovoj nedelji. Teško ćete ostvarivati prave, pouzdane kontakte sa saradnicima. Mogući su nesporazumi i nervoza zbog toga. Kod nekih od vas situacija se zakuvava – i u ovoj nedelji, ali i do kraja marta mogući su prekidi radnog odnosa. Pokušajte da sa onima sa kojima radite a naročito sa nadređenima ostvarite normalan nivo funkcionisanja i razumevanja. Sve što se vezuje za finansije zadaje vam glavobolju – pojačani troškovi. Mogućnost uzimanja kredita.

Zdravlje

Naglašena nervoza. Opuštajte se, relaksirajte, šetajte.

 

DEVICA

Hrana

Pun Mesec u vašem znaku svakako će uticati I na vaš način ishrane, ali I na probavu. Potrebna vam je lagana ishrana bazirana na povrću, salatama, žitaricama. Ukoliko ste započeli sa nekim novim režimom ishrane ili sa dijetom – to će u ovoj sedmici ići dosta teško.

Ljubav

Pun Mesec u vašem znaku u opoziciji sa svim planetama u znaku Riba koje predstavljaju vaše partnere govori o tome da što više budete pokušavali da objasnite, manje će vas razumeti. Što više budete pokušavali da kontrolišete – manje ćete kontrole imati. Jednostavno, ovo nije period kada možete da preuzmete vođstvo, a niti da se objasnite sa voljenom osobom. Ćutite i volite se, to vam jedino preostaje. Čak i ako imate sumnje u vernost partnera – ne stvarajte napetost ljubomorom. Slobodne Device – zaneseni ste i povučeni nekim dešavanjima, nekim osobama. Samo polako, ne žurite.

Posao

Sa poslovnim partnerima, saradnicima, kolegama, šefovima, generalno gledano – sa svima sa kojima ste u kontaktu u ovoj nedelji – teško ćete se sporazumevati. Nećete čuti druge ili oni neće čuti vas. Vi ćete im govoriti šta jeste, a oni će razumeti onako kako oni hoće. Pokušajte da se ne nervirate oko ovoga i ne dozvolite da to utiče na obavljanje redovnih obaveza. Ionako će istih biti poprilično i imaćete povremeno problem sa organizacijom i fokusom. U ovoj nedelji ste široke ruke i lako trošite.

Zdravlje

Nesanica, napetost, alergije. Stariji – meteoropatske tegobe, problemi sa pritiskom.

 

VAGA

Hrana

Potrebna vam je kvalitetna i raznovrsna ishrana, ali vam oduzima previše vremena da se tome posvetite na pravi način. Zato ste skloni da pravite „kompromise“ – to jest – da pravite veće ili manje greške i propuste kada je hrana u pitanju.

Ljubav

Pun Mesec koji se dešava u vašem polju tajni naškodiće samo onim Vagama koje nešto skrivaju od partnera i koje eventualno imaju neke tajne brljotine. Isto tako – nemojte da vas „povuku“ neka dešavanja pa da se upustite u tajne flertove. Sve to može u ovoj nedelji ili u narednom periodu izaći na dnevni red i napraviti problem. Ukoliko nema tajnovitih tajni u vašem odnosu – vi ćete biti u jednoj boljoj i raspoloženijoj energiji sa više strasti i akcije. Slobodne Vage – period je da se zaljubite, da strasti prorade, da se leptirići u stomaku razlepršaju. Uživajte, družite se i opustite se maksimalno.

Posao

Više ćete se nervirati nego što će realnih problema biti vezanih za posao. Sve će to biti neke sitnice, ali sitnica po sitnica – eto stresa. Problemi mogu nastati u komunikaciji i razumevanju sa kolegama i saradnicima, može nastati neka zbrka oko papira i naravno – mogu vam se potkrasti greške jer trenutno baš i niste nešto naročito fokusirani. Kod nekih može doći do kontrola ili inspekcija – mnogo buke ni oko čega, ali još jedan razlog za nervozu. Po pitanju finansija – koliko došlo, toliko i još više otišlo.

Zdravlje

Nešto naglašeniji stres i osetljivi disajni putevi.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Uhvatili ste se u koštac sa ishranom za koju znate da je neodgovarajuća za vas. Ne može se poreći da ste dosta ozbiljno prionuli na posao, ali prave rezultate i to da se osećate bolje ne očekujte još uvek. No, ne odustajte.

Ljubav

U emotivnim odnosima bilo koje sorte postojaće velike oscilacije. Ići ćete iz minusa u plus i obrnuto u treptaju oka. U jednom momentu ćete oboje biti raspoloženi i stvarati odličnu atmosferu, uživati u strasti a već u narednom – bićete i jedno i drugo nervozni za sve pare, a tvrdoglavi duplo toliko. Moguće je da će na nervozu kod oboje uticati porodične i poslovne situacije u kojima je trenutno komplikovano i teško pronaći rešenje. Slobodne Škorpije–i kod vas će biti burno – iznenađenja, nove osobe, stare osobe, uzbudljivo, strasno. I na sve to mnogo maštanja i sanjanja. Samo nemojte da prespavate dešavanja

Posao

Ulagaćete veliku količinu energije u poslovni segment, projekte, dešavanja – sve ono što ste ranije pokrenuli uglavnom će funkcionisati, sa nekim malim odstupanjima. No, sve ono novo što biste želeli da aktivirate, između ostalog i dobijanje novog posla – ići će u „povuci – potegni“ varijanti. U ovoj će nedelji posebno biti naglašeno nerazumevanje sa nekim osobama – ne uplićite se u dokazivanja i ubeđivanja jer je malo verovatno da ćete nešto konkretnije postići. Finansije – da nije troškova, bilo bi vrlo korektno.

Zdravlje

Mogući problemi sa zubima i koštano zglobnim sistemom. Budite više fizički aktivni.

 

STRELAC

Hrana

Evo nedelje koja donosi prve ozbiljnije šanse da se uvedete u red kada je ishrana u pitanju. Dakle, priliku imate – još samo da je vi ozbiljno shvatite i prionete na posao. Izbegavajte brzu hranu, generalno – namirnice sumnjivog kvaliteta.

Ljubav

Ukoliko partner i vi razmišljate na sličan način i imate želju i volju da se prilagodite jedno drugom – za vas ova nedelja može biti vreme ušuškanosti, zajedničkih planova, maštanja, vreme kada vam je dovoljno to što ste zajedno i što gledate u istom pravcu. No, ukoliko vaš odnos baš i nije ovako idiličan – ovo je period kada nećete moći da razumete jedno drugo i kada ćete oboje biti nervozni zbog toga. Slobodni Strelčevi – varnica će u vašem društvenom životu biti. Biće i nekih osoba sa kojima ćete imati lepu i uzbudljivu komunikaciju i dešavanja. Šta god da se dešava – pustite neka se razvija polako.

Posao

Pun Mesec u polju koje se vezuje za vašu karijeru, poziciju i nadređene govori da u ovoj nedelji može biti dosta čudnih, zbunjujućih i nedefinisanih situacija, kao i nesporazuma sa onima sa kojima radite. Isto tako – što brže budete želeli nešto da završite, više će se prepreka postavljati ispred vas. Stoji da će vam mnogo situacija u nedelji koja je ispred vas testirati živce, ali uspevaćete da se „izvučete“ iz svega toga. Neko vam novim informacijama može pokvariti planove. Finansije – pa, krpite se nekako.

Zdravlje

Alergije, problemi sa sinusima. Budite obazriviji u saobraćaju. Moguće povrede.

 

JARAC

Hrana

U ovom segmentu ste vi dosta stabilni, ali vidi se da su neki od vas krenuli sa promenama u ishrani i to će se na duži rok pokazati kao odličan potez. Smanjite suvu hranu – peciva, sendviče, grickalice – više vam trenutno odgovaraju variva, salate.

Ljubav

Komunikacija sa partnerom u ovoj nedelji neće biti savršena. Neka razmimoilaženja i nervoza mogu krenuti od samog početka nedelje i ukoliko ovo ne budete rešili odmah – mogu se čak uvećavati u narednim danima. Ne morate dokazivati jedno drugom i međusobno se ubeđivati – pokušajte oboje da se više razumete i da popustite, da se nađete na pola puta do rešenja. Otvorite se više, imajte više poverenja jedno u drugo. Slobodni Jarčevi – ukoliko je emotivna prošlost ostala nezatvorena, u ovoj nedelji će postati posebno aktuelna. Moguć je kontakt, bez obzira da li ste ga planirali ili ne.

Posao

Taj segment komunikacije i dogovora može vam povremeno zadavati glavobolje i kada je posao u pitanju. Sastanci će se zaboravljati, otkazivati u poslednjem trenutku i nećete baš uvek moći da se oslonite na tuđe reči, informacije i obećanja. Ukoliko u ovom periodu potpisujete neki ugovor ili započinjete nov posao, projekat, dogovor – vrlo dobro obratite pažnju na svaku sitnicu. Može vam promaći nešto što je veoma bitno. Nedelja u kojoj i vi možete praviti sitnije greške.

Zdravlje

Menjajte nešto u načinu ishrane, pogotovo ako ste stariji pripadnik znaka. Krećite se više.

 

VODOLIJA

Hrana

Jednim delom ste uspeli da zauzdate sebe i da se vratite na stare, dobro proverene staze kada je ishrana u pitanju. Dosta dobro ćete kontrolisati svoje apetite i nije ni čudo što ćete se osetiti bolje, živahnije, rasterećenije.

Ljubav

Nervoza je prisutna od samog početka nedelje – ne mora se ona automatski vezivati za odnos sa partnerom, već može biti prouzrokovana drugim situacijama – porodičnim, poslovnim. No, šta god da je uzrok, pokušajte da ne dozvolite da utiče na vas dvoje. Tokom ove sedmice možete povremeno provocirati jedno drugo – e sad, neke od tih provokacija mogu biti zanimljive, inspirativne strasne. Izbegavajte one druge koje mogu uneti nemir. Slobodne Vodolije – dešavanja kod vas su skokovita – čas se pokrenete, čas stanete. Prijaće vam da provodite vreme u društvu, sa prijateljima, da više izlazite.

Posao

U svakoj situaciji koja se postavi ispred vas – uspećete da se snađete i rešite je u svoju korist. Čak i kada izgleda da ne postoji rešenje – vaša kreativnost će uspeti da ga stvori. Što bi se reklo – provući ćete se kroz iglene uši. Saturn u vašem znaku vas polako vodi ka vašim ciljevima a Mars i Venera vam daju snagu i polet, volju i harizmatičnost. Doduše, Mars vam daje povremeno i prejaku dozu impulsivnosti što biste trebali da pokušate da iskontrolišete. Po pitanju finansija – prilivi da, ali i troškovi i gubici novca.

Zdravlje

Virusne i bakteriološke infekcije, otežano varenje, moguće povrede.

 

RIBE

Hrana

Ukoliko primećujete da ste se ubucili, a nije vam jasno zbog čega – samo se zapitajte kakve su vaše navike po pitanju ishrane. I sve će vam biti jasno. Jupiter u vašem polju ličnosti „proširiće“ i dobre i loše navike. Zato je vreme da vodite više računa o ishrani.

Ljubav

Bez obzira da li ste slobodni ili zauzeti pripadnik ovog znaka – ono što biste trebali da izbegavate jesu tajne veze i odnosi. Koliko god to može biti privlačno i zanimljivo, pre ili kasnije (a verovatno pre) doneće vam ili probleme ili veliko nerviranje i ljutnju na sebe. No. Kod zauzetih je ovo period kada mogu pokrenuti zajedničke planove sa partnerom. Pokušajte da se ne nervirate oko nekih sitnica – tih sitnih problema i nesuglasica će biti uvek, na njih ne vredi trošiti vreme i pažnju. Ukoliko ste slobodni – uživajte u tome što privlačite pažnju i što se osećate dobro. Nemojte žuriti u emotivne veze, dok ne budete sigurni da je to to.

Posao

Sa čak četiri planete u svom polju ličnosti – trenutno je veliki fokus baš na vama. Usmerite svu energiju (ali i pomoć od strane planeta) na svoje poslovne ciljeve i želje. U izuzetnom ste periodu i šteta bi bilo da ga ne iskoristite do maksimuma. Što se tiče dešavanja na dnevnoj bazi – verovatno je da će vam ova nedelja doneti dosta zahtevnih obaveza i moguće komplikacije. Neće to biti velike prepreke, pre mnogo malih – ali je više nego izvesno da ćete ih privesti kraju uspešno. Finansije – briga oko troškova.

Zdravlje

Glavobolje, nervna napetost, problemi sa spavanjem.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3