Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 16.-22.01.2023.

Ne laže slika, ne laže – bar kada sam ja u pitanju 😀

U sredu Merkur kreće direktno, što znači da će u ovoj nedelji praktično militi – što u retrogradnom, što u direktnom hodu. A kad je Merkur „zakucan“ onda je zakucano i sve što se vezuje za njega – pa eto naglašenijih problema u saobraćaju, u dogovorima, sa tehnikom, informacijama, komunikaciji. No, eto i dobrog momenta da krenemo da se bavimo baš onim stavkama na kojima smo se zaglavili ili koje smo dugo odlagali, onim što nismo završili ili što treba ispraviti, popraviti – početni momenat će biti usporen, ali nastavak je obećavajuć.

Venera će stići do egzaktne konjunkcije sa Saturnom u znaku Vodolije do kraja sedmice – nekome da donese osećaj usamljenosti, nekoga da podseti na prošlost, nekome da donese komplikovanu i zahtevnu emociju, nekoga da zabrine po pitanjima novca i materije, nekome da donese osećaj blokiranosti, uskraćenosti, zarobljenosti u situacijama koje ne zna kako da promeni.

A u subotu – mlad Mesec u Vodoliji – da otvori vrata promenama koje su pred nama.

 

OVAN

Hrana

Za aktivnost, živost i energiju koja će vam u ovoj nedelji svakako trebati, predlažemo jedan laganiji jelovnik koji će u sebi sadržati puno salata ili čorbice, potaže, variva od kombinacije mesa i povrća.

Ljubav

Da prođe još ova nedelja da bi vladar Blizanaca (tu se nalazi vaš Mars) prvo krenuo direktno pa onda I “uhvatio brzinu” – I vi ćete biti u potpunosti tip top. Već sada vam je energija neuporedivo bolja nego ranije, počeli ste da se vraćate sebi I nije čudno što češće nego ranije privlačite zainteresovane poglede, a I vama je lakše da ostvarite neke zanimljive kontakte, da flertujete I zabavite se. Neko će slučajno naleteti na bivšeg partnera, a neko će naleteti na osobu koja bi mu mogla postati značajna vrlo brzo. Zauzeti – evidentno ste partner I vi u boljem raspoloženju, situacija je korektna I prilično stabilna.

Posao

Poslovno ćete se samo delimično pomeriti. Ili ćete morati da ulažete ogromnu količinu truda da biste ispravili I rešili neke situacije koje se već prilično dugo vuku. Dosta toga vezano za posao će vas nervirati jer su mogući I tehnički, administrativni I papirološki problemi a moguće je I nerazumevanje sa onima sa kojima sarađujete. Sve ćete vi ovo rešiti I završiti, ali je moguće da ćete po nekim pitanjima kasniti. Finansijski prilivi su vam solidno postavljeni, ali ćete morati da platite neku veću stavku ili veći trošak.

Zdravlje

Mogući su problemi sa kostima, zglobovima, kičmom. Mlađi – pokrenite se. Oprez u saobraćaju.

 

BIK

Hrana

Jeste dobar momenat da poradite na svom načinu ishrane ili da krenete na dijetu, ukoliko je to ono što želite. Neke od vas intenzivno može privlačiti brza hrana ili sve od mesa I mesnih prerađevina.

Ljubav

Iako je odnos sa emotivnim partnerom korektan, vi lično niste nečim zadovoljni. Možda se ovo vaše nezadovoljstvo ne vezuje za sam odnos, već ste previše okupirani drugim stvarima koje vas čine nervoznim I ne dozvoljavaju da se opustite sa voljenom osobom. A možda je kod nekih od vas došlo do izvesnog zasićenja, hlađenja, distanciranja. U svakom slučaju, nečega vam je preko glave. Što se tiče slobodnih – pa, vi se baš I nećete proslaviti po pitanjima ljubavi. Ili ćete da se osvrćete ka prošlosti ili ćete naletati na osobe za koje ste svesni da vam ne mogu doneti lakoću I emotivnu stabilnost.

Posao

Poslovni segment je ono što vas okupira I što vam odvlači najviše energije u ovom periodu. Prilično ste opterećeni I stegnuti nekim situacijama, a vrlo je moguće da vam nadređeni ni malo ne olakšavaju već naprotiv – samo otežavaju svojim zahtevima ili kontrolom. Na sve ovo – finansijski segment, nešto što je vama od velike važnosti da biste bili mirni – konstantno ima velike oscilacije I non stop razmišljate kako da ovo popravite. Stvari su tu kao malo krenule na bolje, ali I dalje vam donose nemir I nervozu.

Zdravlje

Mlađi neka čuvaju grlo. Stariji – proverite hormone, štitnu žlezdu. Mogući problemi sa cirkulacijom.

 

BLIZANCI

Hrana

Vaša planeta iz retrogradne prelazi u direktnu fazu, što pokazuje da je vašem telu potrebna energija kroz kvalitetne i redovne obroke koji treba da sadrže i minerale i vitamine, ali i proteine i masti i biljna vlakna.

Ljubav

Još malo I bićete kao novi – situacija bi do sada trebala da je već znatnije krenula na bolje u partnerskim odnosima, komunikacija je vrlo solidna, partner I vi polako krećete ka ostvarenju zajedničkih planova I između vas dvoje je dobra energija. Ok, još uvek vi ne osećate da je baš sve na svom mestu, još uvek ste pomalo u grču I nervozni, ali I to će se rešiti u skorije vreme. Slobodni Blizanci – Venera baš lepo gleda na vaš znak, ljubav vam se smeška – a vi joj osmeh uzvratite. Ok, ta Venera je sada I u zagrljaju Saturna pa će te ljubavi biti ili stare ili će biti pak skopčane sa nekim komplikacijama. Ali svejedno, tu su za vas.

Posao

Još uvek čekate na nešto ili na nekog. I verovatno će tom čekanju doći kraj u drugom delu radne sedmice….ili eventualno u sledećoj nedelji. Možda čekate informacije, papir od važnosti, možda čekate potvrdu od nekog ili dogovor. Šta god da čekate – dočekaćete, dosta brzo. Zato se nemojte nervirati I opterećivati. Sa kolegama ćete u ovoj nedelji imati čudan odnos – nerviraće vas, ali će umeti itekako da vam priteknu u pomoć kad zagusti. Finansije – evidentno bolji prilivi u ovom periodu.

Zdravlje

Pravi je trenutak da krenete sa rešavanjem zdravstvene problematike koju dugo vučete.

 

RAK

Hrana

Rakovi polako ulaze u fazu kada će želeti mnogo toga da promene u svom životu. Jedna od tih stavki je I ishrana I u ovoj nedelji ćete ozbiljno krenuti u pravcu promene navika.

Ljubav

I partner I vi osećate potrebu da otvoreno I iskreno porazgovarate o nekim stavkama u vašem odnosu. No, isto tako – I partner I vi čekate onu drugu osobu da pokrene priču, pa lako može da se dogodi da ovu sedmicu pričate o svemu, samo ne o onome što je istinski potrebno. Oboje možete biti nervozni I napeti I umesto da se približavate – odaljavati se. Slobodni Rakovi – neki od vas su potpuno zaglavljeni u emotivnoj prošlosti, a veliko je pitanje da li će tu doći do bilo kakvog konkretnijeg pomaka. Novih ljubavi nema ili vam se pak pojavljuju osobe za koje ste svesni da bi priča sa njima bila komplikovana I teška.

Posao

Ni poslovno ovo neće biti jednostavan period jer ćete povremeno imati osećaj da se igrate gluvih telefona sa saradnicima I kolegama.  Loša komunikacija će vam crpeti energiju, a moguće je da se dešavaju I problemi sa tehnikom, ili pak administrativni, papirološki. Neke situacije će u početnoj fazi delovati kao da će biti obavljene ili rešene brzo, ali će doći do problema I zastoja koji može potrajati I par dana. Finansije – moguće je pojačavanje priliva, ali na žalost – troškovi jedu zaradu…

Zdravlje

Problem sa nesanicom, napetost, osetljivost respiratornog sistema I zglobova, kostiju, kičme.

 

LAV

Hrana

Potrebno vam je energetsko dizanje, pa pomozite sebi ishranom koja sadrži meso, zeleniš, cveklu, celer, med, đumbir, jaja. Neka doručak bude najkaloričniji obrok tokom dana.

Ljubav

Period zvan “nit smrdi, nit miriše” nastavlja se I dalje u vašim emotivnim relacijama. Onako. Čas nešto malo krene, pa stane. Moguće je doduše da su strasti malo živnule, pa možete na njih da se vadite. A možete da se vadite i kroz društvo i zajedničke prijatelje. Od sledeće nedelje će stvari krenuti na bolje. Slobodni Lavovi – mlad Mesec u polju partnerstava, pa još u dobrom aspektu sa Jupiterom koji vlada vašim poljem ljubavi I zabave obećava ljubavne priče u narednom periodu. Sa Venerom I Saturnom u polju partnerstava – to mogu biti lepe, ali zahtevne ljubavi. A može biti I povratak prošlosti.

Posao

Ovo je prilično zahtevna poslovna sedmica za vas. Prisutna je prezasićenost jednoličnim obavezama. Merkur stoji (prvo u retrogradnoj, a zatim u direktnoj fazi) u vašem polju poslovne svakodnevice I obaveza – žestoko ćete se potruditi da završite sa zaostacima ili sa nekim situacijama od ranije koje sada iskaču na dnevni red – I uspećete, ali će vam ovo oduzeti svaku mrvu energije koju posedujete.  Nekima od vas stoje sredinom nedelje nove poslovne ponude od kojih mnogo očekujete.

Zdravlje

Prisutan je umor.

 

DEVICA

Hrana

Pojačajte ishranu mesom i ribom, citrusima, zelenolisnim povrćem i žitaricama. Konzumirajte i masline ili maslinovo ulje, a poželjno je i da pijete više čajeva – naročito od đumbira ili zeleni.

Ljubav

Poslovni segment, ali I društvene mreže I kontakti sa prijateljima nude slobodnim Devicama emotivne prilike. E sad, vi delujete prilično na oprezu koliko god da vam ove situacije možda prijaju. Ili jednostavno, niste spremni da se zatrčite u ljubavnu priču dok ne upoznate bolje osobu koja vas je zainteresovala. I dalje su neki od vas pod jakim uticajem prošlosti – možda vas I to koči. Zauzete Device – partner je okrenut sebi I svojim prioritetima, vi okrenuti sebi – nema ovde baš mnogo prostora za uživanje I ljubavisanje, ali nema ni nekih izrazitijih problema tokom ove sedmice. Onako, jednolično.

Posao

Ulažete sebe u posao u velikoj meri – što će, kada su u pitanju tekuće obaveze ili projekti u koje ste već neko vreme uključeni – uglavnom davati dobre rezultate I obavljanje poslova u zadatim rokovima. No, kada su u pitanju novi dogovori, projekti ili zamisli – to još uvek ide prilično sporo I možda biste mogli da razmislite o tome da fokus prebacite na nešto drugo, a da ovo ostavite za narednu sedmicu. Finansije – neke ozbiljnije zarade vam dolaze. No, paralelno sa njima I troškovi se uvećavaju.

Zdravlje

Osetljivost.

 

VAGA

Hrana

Izgleda da se Vage vrte u začaranom krugu po pitanju ishrane. Želeli biste da promenite nešto, ali kao da nemate dovoljno motiva i volje za to. Pokušavajte I dalje, rezultata će svakako biti.

Ljubav

Manje pričajte, više se volite – neka to bude moto za one koji su u emotivnim relacijama bilo koje vrste. Doduše, za one koji žive zajedno ili su u braku – ovo će biti nešto teže za izvesti jer će biti mnogo situacija I tema u kojima je neophodno da se dogovorite, a ti dogovori baš I neće ići lagano I jednostavno. Imajte više strpljenja jedno za drugo. Slobodne Vage – kontakt Venere I Saturna u polju ljubavi I uživanja nekima će doneti jake kontakte sa prošlošću (da li će doći do obnove ili ne – zavisi od ličnih faktora), a nekima će doneti nove priče koje daju sigurnost I trajnost, ali nose I dašak težine.

Posao

Finansije će vam zadavati glavobolju tokom ove sedmice. Ne mora da znači da će biti problema sa prilivima, ali troškovi – naročito oni vezani za porodicu I članove domaćinstva će biti prilično jaki. Generalno – ovo je malo zahtevan poslovni period za vas, najpre iz razloga što vas ili savladava umor ili što nemate dovoljno motiva da biste dali najbolje od sebe. Trudite se da u dogovorima I kontaktima sa saradnicima budete jasni, precizni, praktični I realni da biste izbegli nerazumevanje.

Zdravlje

Grlo, žlezde, hormoni, prehlade. Stariji – zglobovi, kosti, cirkulacija.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Očekuju vas oscilacije po pitanju apetita tokom ove sedmice. Svakako će vam prijati crveno meso, riba, zeleno lisnato povrće, rotkvice, krastavci, jaja. Od voća – grejp, mandarine, limun.

Ljubav

Imaćete osećaj da odnos sa voljenom osobom non stop zapinje na jednim te istim stavkama, pitanjima, temama. Možda zato što vam je rešavanje ovoga neprijatno ili zato što nikada ne isterate situaciju zaista do kraja. Sada jeste pravi trenutak da se uhvatite u koštac baš sa onim za šta znate da nije dobro u vašem odnosu ili na čemu se saplićete, oboje. Rešite to jednom za svagda. Slobodne Škorpije – možda se vaš vladar jeste pokrenuo, ali suštinski – vi niste. Ili ste zaglavljeni u prošlosti I dalje ili pak nemate pravi motiv, to jest pravu osobu ka kojoj biste se pokrenuli. I dalje naglašeni kontakti I razmišljanje o prošlosti.

Posao

Merkur koji stoji (prvo retrogradno, a onda direktno) u polju koje se vezuje za komunikaciju, susrete, dogovore ali I za vaš način razmišljanja I ideje, motive – ukazuje na to da ćete izgubiti dosta snage I energije u projektima ili dogovorima koji su pokrenuti ranije a koje nikako da privedete kraju. Nije trenutak da prihvatate nove poslove, obaveze – jer dok ne završite sa onim što je već u toku, samo ćete dodatno tovariti sebi opterećenje I zaglaviti se. Od sledeće nedelje će situacija već biti znatno drugačija.

Zdravlje

Obratite pažnju na saobraćaj, ali I na mogućnost povreda I prehlada. Stariji – zglobovi, reuma.

 

STRELAC

Hrana

Morate da budete maksimalno odgovorni prema svom organizmu i shvatite da manje jeste više kada je hrana u pitanju. Potrebna vam je hrana bogata vlaknima, povrće i meso.

Ljubav

Kontakt Venere I Saturna u polju koje se vezuje za komunikaciju, susrete, dogovore – nekim će pripadnicima ovog znaka otvoriti vrata ka prošlosti – šta će se događati na dalje I da li će prošlost postati sadašnjost I budućnost, zavisiće prvenstveno od vaših natalnih predispozicija. Drugima će doneti poznanstva, pa I početak komunikacije ili emotivne priče sa osobama koje će ostaviti veliki utisak na vas, koje će vam probuditi strast, ali I kroz koje će postojati neki vid otežanja. Zauzeti – direktno kretanje Marsa u polju partnerstava daje vam priliku da sređujete odnos I ispravite propuste iz proteklog perioda.

Posao

Finansijski ćete se nešto zaglaviti u ovoj nedelji. Ili isplate neće stići na vreme ili će vas sačekati troškovi za koje ste mislili da ćete moći da ih prolongirate. Što se poslovnog dela tiče – ovo jeste nedelja za mnogo aktivnosti, za dogovore, kontakte, pokretanje novih saradničkih priča ili obnovu komunikacije sa bivšim saradnicima. Posla će biti prilično, sa nekim obavezama ćete lako izlaziti na kraj, dok ćete u obavljanje drugih morati da uložite mnogo snage I truda. Imajte strpljenja sa kolegama.

Zdravlje

Osetljivost disajnih puteva. Starijima mogući problemi sa želucem ili zglobovima.

 

JARAC

Hrana

Laganija ishrana će vam prijati. Konzumirajte više vode, čajeva, sokova – voćnih, ali I mešavine voća I povrća. Jedino što trebate izbegavati jesu brza hrana I grickalice, naročito u večernjim satima.

Ljubav

Možda nećete moći da pronađete prave reči, ali će vaša dela govoriti mnogo. Partner je pod pojačanim stresom, pomalo nesiguran, čak svadljiv – vaše je da se postavite na pravi način, razumete I pružite podršku. Ukoliko vam nešto ne odgovara u odnosu sa partnerom, nemojte se povlačiti I zatvarati u sebe – ovo je period kada je potrebno da što više vremena provodite zajedno. Slobodni – Venera se približava Saturnu, vladaru vašeg znaka – nekima od vas će ovo vratiti prošlost ili razmišljanja o njoj, drugima će se otvoriti nove emotivne prilike – možda baš onakve na kakve ste dugo čekali.

Posao

Merkur u vašem znaku će biti maltene nepomičan tokom cele ove sedmice, što može ukazati na više situacija. Prvo, vi možete osećati pojačanu nemotivisanost ili prisustvo mentalnog, pa čak I fizičkog umora. Drugo, moraćete isključivo da se bavite zaostacima I za nove projekte, poslove ili dogovore sada nije pravi trenutak. Dalje, verovatno će sve ono čega se prihvatite ići u ovom periodu posebno sporo ili ćete u to morati da uložite mnogo snage da biste realizovali. Finansije – solidno, mada niste zadovoljni.

Zdravlje

Vodite računa o povredama, u saobraćaju. Moguće su respiratorne infekcije.

 

VODOLIJA

Hrana

Mlad Mesec u vašem znaku daje vam novi početak za sve, pa I za navike kada je ishrana u pitanju. Pravi je trenutak da napravite pozitivne promene I više poradite I na svom zdravlju I na izgledu.

Ljubav

Venera je kod vas da vam pruži ljubav I uživanje. I Sunce ulazi u vaš znak u drugom delu nedelje – da vi zasijate, ali i da odnos sa voljenom osobom postane snažniji. Da, imaćete Saturna u gostima još neko vreme – pa neće svaka želja moći da bude ispunjena, a biće i talasa pomalo suvoparnog raspoloženja i čekanja. Ali, suštinski – partnerski odnosi kreću ka poboljšanju. Ukoliko ste slobodni – direktno kretanje Marsa u polju ljubavi i uživanja pokrenuće neke kontakte koji su bili u zastoju, generalno će pokrenuti vaš ljubavni život. Moguće su obnove veza, ali i nove ljubavi – one koje su « namenjene » i za uživanje, ali i za velike životne lekcije.

Posao

Neke situacije možda neće ići onako kako ste zamislili, biće vam potrebno mnogo više truda I angažovanja da biste ih ostvarili. Takođe, sa pojedinim saradnicima ili poslovnim partnerima možete imati komplikovanje, a u pojedinim slučajevima čak I prekide saradnji. Ulazak Sunca u vaš znak u drugom delu sedmice uticaće pozitivno na vaše samopouzdanje, ali I na jačanje ambicija I potrebe da se istaknete. Mlad Mesec za vikend otvara novu poslovnu fazu pred vama, ispunjenu dobrim prilikama.

Zdravlje

Problemi sa žlezdama, hormonima, reproduktivnim organima. Stariji – cirkulacija, pritisak.

 

RIBE

Hrana

Još uvek ste u fazi energetskog oporavka i neophodna vam je kvalitetna i redovna ishrana sa više proteina – iz mesa, jaja, ribe. Takođe, povrće – najbolje u svežoj varijanti, ali može i kroz turšije, salate.

Ljubav

Bliski kontakt Venere i Saturna u polju koje se vezuje za tajne može „začiniti“ život i slobodnim, ali i zauzetim Ribama. I jedne i druge može jako privlačiti „zabranjeno voće“, pogotovo ako sa „voćkom“ imate razliku u godinama, statusu, kilometrima. E sad, ja bih savetovala da izbegnete ovakve priče, ali ljubav nas ne pita da li smo spremni za nju – ona jednostavno dođe. Za zauzete upozorenje – kod partnera je uključen crveni alarm i može otkriti nešto što bi trebalo da ostane tajna. Ukoliko nemate šta da krijete – provešćete jednu prosečnu nedelju sa partnerom bez spektakularnih dešavanja.

Posao

Jednim delom ćete biti rasterećeni zato što će pritisak kroz porodicu popustiti. Takođe, oni koji se bave privatnim poslovima osetiće olakšanje i konačno uhvatiti pravi smer, korak sa dešavanjima. Posebno privatnicima sleduju povoljnije finansijske prilike od ove sedmice, mada ni ostale Ribe ne bi trebale u ovom segmentu da prođu loše. Generalno – u početnoj fazi svakog posla ili dogovora postojaće neka forma zastoja ili nerazumevanje, ali će ovo biti povoljno rešeno. Vreme je za ozbiljno planiranje.

Zdravlje

Zdravstvena situacija se popravlja. Samo kod hroničnih bolesnika može biti pojačanih tegoba.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3