Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 19.-25.12.2022.

Pretposlednja nedelja 2022-e. Sunce prelazi u znak Jarca 21-og decembra i njima slede srećni rođendani a nama – zima.
Dan ranije – Jupiter će ponovo ući u znak Ovna i u njemu će ostati do polovine maja 2023-e godine. Želja za promenama i novim počecima, novim iskustvima, čak i rizicima, želja za akcijom i brzina u dešavanjima – sve je to simbolika ovog Jupitera, ali mi nećemo u većoj meri osetiti njegovo dejstvo sve dok se vladar Ovna, Mars koji je sada retrogradan u znaku Blizanaca ne „ispravi“ i ne krene direktno – dakle, tek u drugom delu januara 2023-e. Pokušaji sa naše strane će postojati, ali će rezultati biti polovični, odloženi, sa dosta prepreka.
I Merkur u znaku Jarca usporava, spremajući se za retrogradni hod pred kraj ove godine. Kao da se sve utišava, kao da ulazimo u zimsku letargiju….ili možda prazničnu letargiju? I Merkurovo direktno kretanje je tek u drugom delu januara, pa ispada da ćemo period do tada bukvalno prespavati, otaljati, mrljaviti se. Zimski san.
23-eg imamo mlad Mesec u znaku Jarca. Kao da nas sve sada vraća unazad – nekoga kroz misli, melanholiju i sentimentalnost, a nekoga na sve ono što je ostalo nedovršeno, nerečeno, neobavljeno – traži od nas da privodimo kraju, da se uozbiljimo, da odgovorno pristupimo svojim obavezama i dužnostima.
Venera i dalje tranzitira kroz znak Jarca i tu će biti do prvih dana 2023-e. Po pitanjima ljubavi i novca prolazi samo ono što je trajno, vredno, zrelorazumski, posvećeno, ozbiljno. I tu imamo pogled unazad – u ljubavi se osvrćemo za onima koje smo kao ostavili iza sebe, a u stvari su još uvek u nama….Po pitanjima finansija – nije vreme za banalne troškove i rasipanje, već samo za ono što zaista vredi.

 

OVAN

Hrana

Pred Ovnovima je zahtevna i aktivna sedmica u kojoj ishrana mora biti redovna i kvalitetna. Da ojačate imunitet – uzimajte više citrusa, ali i turšije, kiselog kupusa, sve vrste salata.

Ljubav

Čas se razumete i lako dogovarate, komunicirate sa voljenom osobom….a čas tu postoje „bagovi“, sitne nervoze. Partneru može smetati višak poslovnih obaveza kod vas a manjak zajedničkog vremena, a može mu smetati i to što ćete biti skloni da menjate dogovore ili da kasnite. Ovo je takav period kod vas – morate staviti posao na prvo mesto, pa će neminovno  – odnos sa voljenom osobom trpeti. Slobodni Ovnovi – u vašem okruženju, moguće čak i poslovnom ili pak preko društvenih mreža – može se pojaviti osoba koja će vam biti izuzetno zanimljiva, harizmatična, neko ko će vas jako privući i zaintrigirati.

Posao

Merkur, Venera, Sunce a krajem radne nedelje i mlad Mesec u znaku Jarca i vašem polju pozicije, ambicija, dostignuća, karijere – sa jedne strane će doneti pojačanu presiju na vas – jer sve se mora privesti kraju, završiti što pre…..ali sa druge – značajne poslovne teme dolaze na dnevni red, u kontaktu ste sa bitnim osobama, sada možete pokrenuti ili obnoviti dogovore i saradnje koji će biti trajnog karaktera. Vaš trud i angažovanje neće proći nezapaženo. Mogući su bolji prilivi novca ove nedelje.

Zdravlje

Stariji Ovnovi mogu imati reumatskih i meteoropatskih tegoba. Mlađi – solidno, čuvajte se prehlada.

 

BIK

Hrana

Ove sedmice energiju najviše trošite kroz obaveze i posao. Jasno vam je da će vaša ishrana sada trpeti, pa gledajte da ne preskačete makar doručak i ručak – večera vam ionako nije neophodna.

Ljubav

Ovo je period koji je po vašoj meri, koji vam odgovara jer ste aktivniji, sa više prilika za druženja, zanimljivo provedeno vreme sa osobama koje su vam bliske. Može se provlačiti neki tip melanholije i usamljenosti, pogotovo ako ste skoro okončali neku emotivnu priču. Ne bi bilo čudno ukoliko baš tokom ove nedelje dođe do obnove ili pokušaja obnove,makar kada je komunikacija u pitanju. Pored toga, mogući su kontakti preko društvenih mreža koji vas inspirišu i aktiviraju. Zauzeti Bikovi – emotivna situacija je dosta stabilna. Kod partnera je pojačana nervoza, ali to se ne preliva na vaš odnos.

Posao

Poslovno ste vi prilično u ovom periodu stabilni. Da, itekako je moguće da povremeno ima kojekakvih distrakcija i sitnih nervoza, situacija koje vas na kratko opterete – ali generalno gledano, ništa od ovih zavrzlama neće u većoj meri uticati na vas. Trenutno ste vrlo posvećeni poslovnom delu, voljni i spremni da date svoj maksimum. Finansijskim delom niste zadovoljni, iako je moguće da tokom ove nedelje dođe do nekog neočekivanog priliva ili povećanja nadoknade za rad. Sa šefovima – korektno, ali uz pritisak.

Zdravlje

Stariji Bikovi mogu imati probleme sa cirkulacijom i pritiskom.

 

BLIZANCI

Hrana

Pokušajte da imate uravnoteženu, kvalitetnu i najpre – redovnu ishranu. Vreme je da ojačate imunitet i pripremite odbrambene snage organizma za promenljivo vreme koje je pred nama.

Ljubav

Nedelja pred vama zvana „nit smrdi nit miriše“ kada su emotivne relacije i odnos sa partnerom u pitanju. Voljena osoba na svoju stranu, vi na svoju, svako je okupiran sobom, svojim obavezama, svojim prioritetima. Zajednički provedeno vreme imaće svoje uspone i padove – neće biti ekstatično, ali neće biti ni drame i tenzije. Slobodni Blizanci – sa retrogradnim Marsom u svom znaku, to jest polovičnom energijom i vladarom Merkurom koji usporava i u retrogradnoj je senci – ili ste trenutno više okrenuti prošlosti, nekoj emotivnoj retrospektivi….ili vas pitanja emocija baš i ne zanimaju u velikoj meri.

Posao

Period je dobar da se ozbiljno pozabavite svim zaostacima, svim nedovršenim ili pogrešenim stavkama, da privodite kraju sva ona pitanja koja moraju do kraja godine biti zatvorena. Takođe, period je dobar i da se više pozabavite stanjem svojih finansija – da vidite šta tu možete popraviti, regulisati, iseći od troškova. Vaše razmišljanje je zrelije, odgovorniji ste i spremniji da završite i najkomplikovanije obaveze. Oni koji rade sa novcem ili sa hartijama od vrednosti neka budu obazriviji, moguće su greške.

Zdravlje

Prehlade, a mogući su i problemi sa stomakom, zglobovima, kičmom.

 

RAK

Hrana

Svaki mlad Mesec je dobar za novi početak, a ovaj bi ste mogli da vežete za promene u načinu ishrane. Izbacite one namirnice za koje znate da vam ne prijaju, uvedite više povrća i salata, mlečnih proizvoda.

Ljubav

Mlad Mesec u vašem znaku krajem radne nedelje označava novu fazu u emotivnim relacijama. Vreme da se razreše i zatvore teme koje su možda predstavljale tačku spoticanja u odnosu sa partnerom i da se nastavi dalje, ka stabilnosti. Neće verovatno sve ići onako kako ste vi zamislili, jer ovaj mlad Mesec baca fokus na zrelost, praktičnost, odgovornost u emotivnim relacijama….a malo prostora ostavlja za ljubavne dubine i visine koje vas mnogo više interesuju nego suva realnost. Slobodni Rakovi – misli lete ka nekome, vraćaju se unazad u prošlost i prizivaju nekog….a odgovora za sada – nema.

Posao

Ponovni ulazak Jupitera u polje pozicije i karijere u utorak, kao i mlad Mesec u polju poslovnih partnerstava u petak – govore o tome da Rakovi ulaze u izazovan poslovni period, ispunjen velikim brojem obaveza, žurbom, kao i povremenim problemima u komunikaciji i papirološkim zavrzlamama. Nisu jednostavni dani pred vama jer imate četiri planete u opozitnom, vrlo praktičnom i realnom znaku – što znači da ćete verovatno morati da igrate kako drugi sviraju i da nađete način da se prilagodite.

Zdravlje

Stariji – problemi sa cirkulacijom i pritiskom. Mlađi – umor, ali ste suštinski dobro.

 

LAV

Hrana

Mlad Mesec u polju zdravlja i životnih navika jeste dobar momenat da shvatite da neke stvari radite pogrešno i da to promenite. Zdraviji način ishrane sada bi ipak trebao da bude vaš imperativ.

Ljubav

Pored Venere i Merkura koji su već neko vreme tu, i Sunce – vladar vašeg znaka se sredinom nedelje seli u znak Jarca i vaše polje svakodnevice, obaveza, dužnosti. Ovo ne ukazuje na neka spektakularna dešavanja u emotivnim relacijama, već čak na jedan period dosade, stagnacije i onoga što se „mora“. Ovo su dani kada više pažnje morate da posvetite svojim poslovnim, porodičnim i ličnim prioritetima a manje voljenoj osobi. Nema tenzije, ali nema ni nekog posebnog zadovoljstva. Slična je situacija i sa slobodnima – eventualno bi vas neko mogao zaintrigirati kroz posao ili pak preko društvenih mreža.

Posao

Možda emotivno ovo nije aktivan i blistav period, ali je zato poslovno od izuzetne važnosti za vas. Prvo, vreme je da ispravite sve potencijalne greške i propuste, da uvedete svoj posao i obaveze u red i da pokažete mnogo veći nivo odgovornosti nego do sada. Drugo, zbog povećanog obima obaveza i žurbe koja će biti prisutna – moraćete da budete fokusirani i organizovani da biste sve postigli. I treće – apsolutno je moguće da napravite neke pozitivne promene, bilo kroz nove kontakte ili saradnje.

Zdravlje

Pad imuniteta. Stariji – reumatske tegobe, kičma, hronični problemi.

 

DEVICA

Hrana

Vi ćete se u ovoj sedmici pomalo opustiti kada je ishrana u pitanju, dati više sebi na volju i uživati u češćim izlascima, okupljanjima sa društvom i naravno u dobrom zalogaju.

Ljubav

Pokušajte da ne izvlačite stare teme na dnevni red kada su vaša partnerstva u pitanju. Nema potrebe – ovo je period kada treba raditi na jačanju bliskosti, na razumevanju, ispuniti zajedničko vreme lepom komunikacijom i znacima pažnje. Ni na dalje u vašim emotivnim relacijama neće sve ići lako i glatko i možete osećati da se partner i vi ne razumete i udaljavate jedno od drugog. Baš iz tog razloga – neka emocije uzmu primat. Slobodne Device – mlad Mesec u vašem polju uživanja i ljubavi, interesantan kontakt Venere sa Uranom – sve miriše da se mogu pojaviti inspirativne i zanimljive ljubavne prilike.

Posao

Neke će situacije kasniti, na neke dogovore ćete shvatiti da ne možete baš da računate – ali iako početni momenat može izgledati kao izvor frustracija i blokada – vi ćete svojim praktičnim i zrelim odgovorima i postupcima uspevati da sve ispravite. Suštinski, ovo je povoljan period za vas – em ćete privoditi kraju neke zahtevne obaveze i rešavati zaostatke, em možete ući u interesantne dogovore i saradnje. Dobre ideje koje možete brzo realizovati. Finansijski momenat se popravlja, mogući su i dodatni prilivi.

Zdravlje

Promenljive vremenske prilike utiču negativno na imunitet. Moguće su i meteoropatske tegobe.

 

VAGA

Hrana

Opustili ste se više nego što biste smeli, koliko god to izbegavali da priznate sebi. U ovoj nedelji možete, doduše sa nešto više truda – ostvariti pomake na bolje. Iskušenja vas mame, vaše je da se oduprete.

Ljubav

Vaše polje prošlosti je puno puncijato a ove nedelje tu imamo i mlad Mesec. Za slobodne – ili ćete upasti u neka sentimentalna, melanholična raspoloženja, vrteti filmove od ranije….ili ćete izlaz potražiti kroz kontakte sa prijateljima, kroz aktivnosti preko društvenih mreža. Sad, možda bi i moglo da se preko ova dva segmenta provuče nešto interesantno – ali tome će trebati vremena da se razvije. No, možda je bolje da ne žurite i da se ne zalećete. Za zauzete – ovaj period vam baš i ne prija i ne daje vam podsticaj kada je odnos sa partnerom u pitanju. Praktičnost će funkcionisati između vas, emotivnost….onako.

Posao

Ukoliko ste privatnik, obim poslovanja će se u ovom periodu uvećati a vi ćete biti stopostotno zaronjeni u posao, sa malo vremena za bilo šta drugo. Ali, ako ništa drugo – vaš trud će biti prilično „isplativ“. Ostali – morate na prvom mestu da rešavate sve eventualne zaostale obaveze, kao i da posvetite vreme ispravljanju potencijalnih propusta i grešaka. Ovo je period u kojem je potrebna posvećenost i odgovornost u poslovnoj sferi. Nešto bolje finansijske prilike u ovom periodu.

Zdravlje

Sklonost ka virozama i prehladama.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Svaki čas merkate šta ćete pojesti, što i ne bi toliko bio problem da se krećete više i da ste fizički aktivni. To se lagano menja ponovnim ulaskom Jupitera u polje navika i svakodnevice. Biće više pokreta!

Ljubav

Puno polje komunikacije  i mlad Mesec u ovom polju doneće zauzetim Škorpijama mogućnost da o svim temama razgovaraju sa partnerom kao i da reše neke situacije iz prošlosti. Umećete jedno drugom na pravi način da pristupite, da pronađete reči koje su prave za taj trenutak. U suštini – razgovaraćete kao dve zrele osobe. Ne mora da znači da će uvek na tapetu biti ozbiljne teme – ovo je period i da planirate, da provodite više vremena zajedno, pa i odete na kraći put. Slobodni – i kod vas će biti nekih finih komunikacija, zanimljivih i inspirativnih pričica koje vam čačkaju maštu. Doduše, nešto češće ćete razmišljati o prošlosti i bivšim partnerima, ali je malo verovatno da ćete povući konkretne poteze.

Posao

Sve će se uglavnom odvijati po vašim planovima, a ako bude potrebe – te iste planove ćete menjati u hodu. Distrakcija će biti – malo kroz vašu povremenu sporost i neodlučnost, malo kroz situacije koje će vam „upadati“ – zahtevi od drugih, promene mišljenja, odlaganja, problemi sa tehnikom i u saobraćaju, sa papirima – ali ništa od ovoga neće uticati na krajnji rezultat, koji hoće biti dobar. Možete u ovoj sedmici ostvariti neke prilično dobre dogovore ili ugovoriti saradnje. Finansije – novca će biti.

Zdravlje

Osetljivost postoji i dalje, ali se krećemo lagano ka poboljšanju.

 

STRELAC

Hrana

Mlad Mesec u polju koje se vezuje i za način ishrane – je dobar momenat da shvatite gde grešite i pokušate da okrenete novi list. Nije problem u višku kilograma, već u zdravlju i u tome kako se osećate.

Ljubav

Jupiter se od utorka vraća u vaše polje uživanja, zabave i ljubavi i to je super jer će vas pokrenuti, ali u narednom periodu. Teško je da će on baš tokom ove nedelje nešto posebno aktivirati. Eventualno bi moglo da dođe do nekih dešavanja kroz poslovni segment ili preko društvenih mreža – ali ovo je nešto čemu će trebati vremena da se razvije. Što se tiče zauzetih – ni partner ni vi niste u nekom posebnom fazonu. Očigledno je da je protekli period ostavio tragove za koje je potrebno vreme da se prevaziđu, da se stvari slegnu. Delujete mi kao da ste u fazonu „svako za sebe“, prisutni ste ali odvojeni.

Posao

Stelijum planeta u polju koje vlada vrednostima, kao i mlad Mesec u istom polju a sve to vrlo povezano sa vašim sektorom poslovne svakodnevice i obaveza….Pa, izgleda da je pred vama još jedna vrlo aktivna sedmica koja vam hoće doneti gomilu obaveza, ali će vam isto tako dati i volju, snagu i rešenost da sa tim obavezama ne samo izađete na kraj, već budete i više nego uspešni. Vrlo ste korektni, vrlo usmereni na posao i rešavaćete sve stavke, jednu po jednu. Možete očekivati poboljšanje finansija u ovom periodu

Zdravlje

Osetljivost probavnog i respiratornog sistema.

 

JARAC

Hrana

Sa Venerom koja šeta kroz vaš znak– sigurno je da je apetit sada pojačan i da više uživate u dobrom zalogaju. Ponekad se treba opustiti – svima nam je to potrebno, pa i vama.

Ljubav

Mlad Mesec, Sunce, Venera i Merkur su u vašem znaku, bude vas, donose vam energiju i talas inspiracije, dobro raspoloženje – koje je tokom ove nedelje tako lepo i lako podeliti sa osobom koju volite. Ovo je dobar period da ljubav stavite na prvo mesto i uživate u njoj, u zajedničkim trenucima sa partnerom. Povežite se, probudite bliskost i lepa osećanja jedno u drugom. Slobodni Jarčevi – dobar je trenutak da se opustite, da se družite, da rasteretite misli i dušu. Te misli hoće povremeno leteti ka prošlosti – ali biće i novih ljudi i dešavanja koja će vas inspirisati i „čačkati“. Neka vas ljubav iznenadi.

Posao

I poslovno je ovo dobar period. Vi ste na visini zadataka, a tih zadataka – obaveza hoće biti i to poprilično. Ali, jednostavno rečeno – sve će vam nekako lakše ići od ruke. Uz dobru energiju, uz snažnu volju i usmerenost na ciljeve kojima težite. U komunikaciji i u dogovorima umećete da pronađete prave reči, da pogodite baš u centar. Ukoliko postoji nešto od zaostalih ili nerešenih obaveza i zadataka – sada je vreme da se tome posvetite i krenete da rešavate. Samo se dobro organizujte. Finansije – korektno.

Zdravlje

Osetljivo grlo. Stariji – problemi sa virusima, zglobovima, kičmom.

 

VODOLIJA

Hrana

Još u ponedeljak je Jupiter u vašem polju ishrane – taman da onako „bogato“ proslavite Svetog Nikolu. A nakon toga sledi vam sedmica u kojoj će večernji sati biti posebno slatki i mamiti vas ka frižideru.

Ljubav

Mnogo je planeta u vašem polju podsvesti, nesvesnog, tajnog. Možda razmišljate o nekom koga ne uspevate da izbacite iz glave? Možda vrtite filmove iz prošlosti u mislima? Možda su se probudili strahovi i bojite se da se neke situacije ne ponove? Možda razmišljate kako da se postavite u nekim situacijama, da li je vreme da budete aktivni ili da sačekate još malo? Ovih dana mozak vam previše radi…Partner igra kako vi svirate, samo što vi to ne uviđate i previše se opterećujete situacijom u vašem odnosu ili strahujete bez pravog razloga. Ako ste slobodni – tajne priče ili prošlost mogu da se aktiviraju.

Posao

Jupiter se vraća u vaše polje pokreta, aktivnosti, komunikacije, akcije od utorka i uskoro ćete se pokrenuti u mnogo jačoj formi nego do sada. Doduše, teško je da će se to desiti u ovoj sedmici – još uvek ste okupirani velikom količinom obaveza i zahtevnim poslovnim zadacima na koje morate da trošite svo svoje vreme i pažnju. Počećete lagano da kujete planove, da smišljate ideje koje ćete moći da realizujete već od ulaska u novu 2023-u godinu. Finansijski ste dobro i možete zatvoriti neke veće novčane obaveze.

Zdravlje

Odmor je neophodan. Opterećenost tela i misli.

 

RIBE

Hrana

Vaši apetiti uvek zavise od toga kako ste raspoloženi. A u ovoj nedelji oscilacije jesu naglašene, što će potencirati na promenljivoj potrebi za hranom. Pokušajte da ne maltretirate probavni sistem.

Ljubav

Retrogradni Mars u polju doma, porodice i prošlosti – uticaće na sve Ribe u emotivnim relacijama, a pogotovo na one parove koji su u braku ili žive zajedno. I na dalje će vam vraćati teme koje nisu do kraja rešene i moraćete njima istinski da se bavite pre ili kasnije. U ovoj nedelji partner i vi ste prikazani zajedno, a odvojeno. Povezanost postoji, ali kao da svako od vas dvoje vodi neku svoju politiku, priča svojim jezikom koji druga strana ne razume. Tu ste, ali suštinski – daleko jedno od drugog. Slobodne Ribe – ovo jeste period za akciju, za izlaske, druženja, flertovanja, ljubavisanja. Bilo staro, bilo nešto novo.

Posao

Jupiter izlazi iz vašeg znaka u utorak – recite mu „pa pa“ jer ćete se ponovo družiti tek za 12 godina. Šta ste uradili po pitanju karijere, uradili ste – prave rezultate svega videćete od proleća 2023-e godine. Ovo je nedelja koja je dobra za komunikaciju sa saradnicima, kao i za dogovore – mada nemojte da se iznenadite da sve bude na neki način prolongirano,odloženo. U fazonu – dogovorili smo se, startujemo kada prođu praznici! Kontrolu nad troškovima i dalje nemate, ali ulazite u bolji finansijski period.

Zdravlje

Prehlade, starijim Ribama aktiviranje hroničnih tegoba. Osetljivost kičme i zglobova.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3