Kaži mi, kaži...

KOMBINACIJA ZNAK/PODZNAK – DEVICA

Devica/Ovan

Kombinacija dve suprotne prirode. Čas su hrabre, čas se povlače. Čas napadaju, čas nestaju. Okolina teško može da ih razume. Ni oni sami ne razumeju sebe baš uvek, jer u jednom trenutku žele jednu stvar, a u drugom nešto potpuno suprotno. Kao radnici su izuzetno vredni i pedantni, ali retko postižu grandiozne uspehe, baš zbog svoje suprotstavljene prirode koja im ne dozvoljava da se usredsrede na cilj. Inteligentni su i postojani i imaju zaista neiscrpnu energiju. Imaju potrebu za slobodom i retko se zaista vezuju emotivno.

Devica/Bik

Istinski nezavisne osobe, u potpunosti poznaju vrednosti i teškoće stvarnog života, teže nekim realnim ciljevima i često uspevaju da osvoje za sebe solidne materijalne i društvene položaje. Pomalo su melanholične, jer znaju da se drže u bezbednosti i da izbegavaju avanture bilo koje vrste, što ih malo pomalo vodi u monotoniju. U mladosti su prilično stidljive, vezuju se za ljude, mesta, poslove, jer vole stabilnost. Kod njih postoji izvesna doza tvrdoglavosti kada izaberu način života ili osobu, tada su skloni da uklone svaku smetnju. Verni i kao prijatelji i kao emotivni partneri.

Devica/Blizanci

Inteligentni, racionalni, logični. Brzi su, precizni i tačni, i mogu bez problema da obavljaju više poslova u isto vreme. To su društvene osobe, koje vole da budu tamo gde se nešto dešava, ali retko dozvoljavaju čak i najbližim prijateljima da ih zaista i u potpunosti upoznaju. Veliki su govornici, ali im je koncentracija slaba tačka, jer rasipaju svoju pažnju na sto stvari. Sve što je vezano za obrazovanje, komunikaciju i javne delatnosti je pravi posao za njih. Emotivno su nestabilni, jer uvek teže da se dopadnu, a brzo zaboravljaju da su već u vezi…

Devica/Rak

Osetljivi, taktični, iskreni i blagi, ali ponekad suviše stidljivi i ukočeni. Ovo su maštovite i intuitivne osobe sa naglašenom inteligencijom i pronicljivošću. Savršeni kao pisci. Osetljivi su i prema njima se mora pažljivo postupati. Strahuju od kritike, pa su vrlo diskretne, diplomatski orijentisane i pomalo konzervativne. Emocije su im veoma jake, u strahu od povređivanja, sanjalice koje svoju osetljivu i nežnu dušu pokušavaju da zaštite oklopom.

Devica/Lav

Nemirne osobe, ali vrlo plodne i produktivne, koje ne znaju za ograničenja i prepreke. Svesni su svojih sposobnosti, hladnokrvni, i tačno zacrtavaju svoj put. Vrlo su ambiciozni i teško prolaze nezapaženo u životu. Imaju volju, hrabrost, časne su osobe i razumeju tuđe vrline i mane. Ponašanje im varira, od preterane eksponiranosti do potpune suzdržanosti. Tim ponašanjima, ali i svojim preteranim egocentrizmom znaju da drže ljude na distanci, i njihovi emotivni partneri ih teško razumeju.

Devica/Devica

Ove osobe često opterećuju sebe nepotrebnim detaljisanjem, što im koči intuiciju i donosi osećaj nesigurnosti. Dupla Devica je teška kombinacija za osobe koje je nose, ali i za ljude u njihovom okruženju. Tu dolazi do dve suprotstavljene varijante – ili dobijamo osobu koja je rezervisana, smerna, stidljiva, samodisciplinovana…ili osobu koja je razvratna, originalna, nemoguća, avanturistička. Sredina se ovde teško dešava. U ljubavi su poštene i verne, teže sigurnosti i stabilnosti….osim ako su onaj drugi tip…

Devica/Vaga

Spolja taktični i miroljubivi, šarmantni i nasmejani….u dubini duše pomalo nesigurni u sebe. Vrlo vode računa o tome šta će drugi reći (iako se prave da ih to nije briga) jer su pritajeno ambiciozni i teže priznanjima i uspehu. Osobe su blage prirode, pune razumevanja, humane i taktične. Jako dobri i pouzdani prijatelji. Malo su nepoverljivi po pitanjima ljubavi, i treba im vremena da se opuste i vežu. Tada postaju iskreni, emotivni i verni partneri.

Devica/Škorpija

Metodične osobe koje ljude i svet oko sebe dubinski proučavaju. Intenzivni i misteriozni, moćnog šarma. Dopadaju im se zamršene situacije u kojima mogu da pokažu svoju strategiju i pronicljivost, rođene za detektive i istraživače. Veliki planeri, teže perfekcionizmu, vole da se druže sa osobama koje im na neki način mogu pomoći u njihovim profesionalnim i ličnim ciljevima. Magnet su za suprotni pol, ali su teški za veze, jer nemaju dlaku na jeziku i lako povređuju.

Devica/Strelac

Pošteni i iskreni, darežljivi i optimisti, ali čast im je na prvom mestu. Miroljubivi su i velikodušni, i na njih se može osloniti. Uvek se bore za pravedne stvari i uzimaju slabe u odbranu. Mana im je što se teško opuštaju u potpunosti i nedostaje im spontanosti. Vole da budu cenjene zbog svog poštenja i razumnog ponašanja. Pate ako se na bilo koji način osete odbačenim, tada postaju opsednuti traženjem gde su to pogrešili i u stanju su da do u beskonačnost razmišljaju i analiziraju. U emotivnim vezama znaju da budu teški, jer stalno analiziraju partnera i njegove postupke, a u isto vreme zahtevaju slobodu za sebe.

Devica/Jarac

Pomalo zatvoreni, ali zato vrlo praktični i stabilni. To su efikasne i inteligentne osobe koje ne vole da se otvaraju prema drugima. Genijalni su organizatori i zahtevaju rad i metodičnost. Zato su njihovi rezultati na poslovnom planu izuzetni. Teško ostvaruju prisne odnose sa okolinom, naročito na poslu. Njima je dokazivanje i uspeh na finansijskom i materijalnom planu najbitnija stvar u životu. Što se ljubavi tiče, za razbijanje leda oko njihovih srca potrebna je izuzetno srdačna i topla osoba, tek tada mogu da pokažu da i u njima postoje emocije, i to kako jake.

Devica/Vodolija

Ova kombinacija daje gotovo uvek vanserijske i izuzetne ličnosti. Snažni su, idealisti i iskreni prijatelji. Obdareni su čudesnom intuicijom i sposobni da pročitaju osobe na prvi pogled. Nikada ne beže pred problemima, puni optimizma i nade da će se sve rešiti. Znaju da budu pomalo ekscentrični, jer jedan deo njihove prirode teži sigurnosti, a drugi sanja o slobodi, nezavisnosti i fantaziji. Mnogo su bolji kao prijatelji, nego kao ljubavni partneri jer im je potrebna nesputanost, pa se teško vezuju.

Devica/Ribe

Ove osobe vrlo emotivno reaguju na sve situacije u životu. Prilično su pasivne i iz tog razloga ne žive onako kako bi želele. Lako gube energiju i sklone su tome da daju poverenje pogrešnim ljudima. Vrlo često pate zbog svoje nemoći da nešto konkretno urade i promene svoj život. Iz tih razloga su ponekad u stanju da se bace u totalno nepoznata i neobična iskustva, mada vrlo često – na svoju štetu. Imaju veliku potrebu za sigurnošću u ljubavi i često nesvesno nanose bol drugima.

 

*tekst orginalno objavljen na sajtu Moj astrolog http://www.mojastrolog.rs/zabava/razni-tekstovi/-/devica—kombinacija-znaka-i-podznaka/?nid=26003#n26003