Kaži mi, kaži...

VENERA U ZNAKU BIKA – NEKA LJUBAV POTRAJE (A MOŽE I – NE DAM ONO ŠTO JE MOJE)

Prethodni period – dok je Venera boravila u znaku Ovna – obeležili su nestrpljivost, usplamsalost, impulsivnost, mnogi izazovi su u emotivnim relacijama izašli na dnevni red.

16-og marta je Venera prešla u znak Bika i u njemu će boraviti do 11-og aprila. Znakom Bika Venera vlada, tu se oseća dobrodošlo, sigurno, tu se bude njeni hedonistički porivi i želja za uživanjima.

Piruletas

U periodu smo kada ćemo želeti da uživamo, želećemo opipljive dokaze ljubavi, razmišljaćemo na praktičan način i svoje planove ćemo moći da realizujemo, polako ali sigurno. Ovoj Veneri ne trebaju obećanja i snovi, treba joj realnost, ona se „ne pali“ na priče, već na dela. Jer, reči su prazne i ništavne, dokle god nisu potkrepljene konkretnim dešavanjima, potezima, postupcima. Ovaj nam period donosi jako velike mogućnosti da se stabilizujemo, smirimo, da opuštenije funkcionišemo i u ljubavnim, ali i u poslovnim odnosima. Dobar je trenutak baš za pokretanje poslovnih priča, jer je izvesno da će one biti finansijski isplative.

Nećemo naglavačke uletati u emotivne relacije (ili bilo koje druge), kao što je to bio slučaj sa ovnovskom Venerom – jer, vredi samo ono što je pouzdano, sigurno, ono na šta se možemo osloniti, na šta možemo računati.

Ono što je blago negativno jeste sklonost ka preteranom uživanju u hrani i piću, potreba da priuštimo sebi neke stvari koje su luksuznije, što nam može isprazniti novčanik, ali i – lenjost. Možemo biti statičniji nego inače, nespremni na promene, i možemo se čvrsto držati nekih ljudi ili situacija, čak iako one nisu dobre po nas. Inicijativa će biti ne naročito naglašena i funkcionisaćemo po principu da se naviknemo na okolnosti, umesto da pokušamo da ih promenimo.

Takođe, mogu se probuditi i ljubomora i posesivnost u partnerskim odnosima. Jer, ova Venera ne da ono što je njeno, ne da ono za šta se borila I što je gradila, dugo. No, isto tako – neki će ljubav gledati kroz materijalnu prizmu ili se pak okretati ka odnosima koji su ispunjeni samo čulnošću, strašću, uživanjem….

No, čak i sa ovim lošijim osobinama, ovo je izuzetno jaka i povoljna pozicija za Veneru, a iskreno rečeno – i za nas. U danima koji su pred nama uživajte opuštenije, volite se intenzivnije, funkcionišite stabilnije. Sva čula su probuđena do maksimuma!

Ulaskom u znak Bika, Venera gradi sekstil sa Saturnom – aspekt koji donosi mir, opuštanje, koji stabilizuje odnose koji su bili poljuljani, koji govori o vraćanjima i sređivanjima, koji pokreće odnose koji mogu trajati i biti vredni.

Na samom kraju marta meseca Venera će doći do konjunkcije sa Uranom – ljubavi preko društvenih mreža, preko prijatelja, ulazak u odnose koji su potpuno novi, neobični a u isto vreme vrlo osvežavajući za našu dušu. Prepustićemo se ljubavnim munjama i gromovima, sve u varijanti – ma nek ide život ! Ne želim ovo da propustim ! Takođe, ovaj će period obeležiti sve vrste kombinacija po pitanju finansija i posla, pomalo rizični potezi, berza – i mora se priznati da će za neke od vas ovo biti dosta isplativ period.

Sledeći aspekt koji pravi početkom aprila je sekstil sa Neptunom. Gde je Neptun, tu je i zanos, ali ovog puta taj zanos ima osnova i može potrajati. Gde je Neptun tu je i tajna – slatka, uzbudljiva, neuhvatljiva, kao i romantika…..

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3