Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 20.-26.1.2020.

OVAN

Hrana

  Za aktivnost, živost i dobru energiju koja će vam u ovoj nedelji svakako trebati, predlažemo jedan laganiji jelovnik koji će u sebi sadržati puno salata ili čorbice, potaže, variva od kombinacije mesa i povrća. Slatko će vas privlačiti – uzmite voće, kompote ili crnu čokoladu.

Ljubav

Strast je osnova emotivnih odnosa u ovoj nedelji. Lepa je ta strast, dušu i telo uskovitla. Ali nije strast rezervisana samo za krevet i spavaću sobu – možete se vas dvoje vrlo strasno svađati, raspravljati, da sve puca. Dobro, posle možete i da se pomirite, opet strasno. Izgleda da u ovoj nedelji nema one sredine, onog balansa, onog mira. Ima strasti samo. Koristite je za spajanje, ne za razdvajanje. Slobodni Ovnovi jure nebu pod oblake. Privlači ih sve ono što se otima, što je nejasno, što je zabranjeno, što je zauzeto ili daleko, što je mistično i tajno. Hoće tajnu da otkriju i da je osvoje. Da bude njihova. Hajd, srećno u boj!

Posao

Za brzinu u kojoj ste trenutno – sve ostalo je sporo, sve oko vas se odvija polako, samo ste vi u šestoj brzini. Jurili i žurili ili ne – isto vam se hvata. Sve što vas interesuje i ka čemu stremite ide nekim svojim, laganim da laganiji ne može biti, tempom. Ne srljajte da ne nadrljate. Da ne napravite pogrešan korak, da ne presečete nešto što ne biste trebali, da ne „ubodete“ one koji su vam bitni. Stići ćete vi do svojih ciljeva, za to ne treba brinuti. Ali će vam do tog cilja svi živci biti testirani i napeti do pucanja.

Novac

Sami sebi izbijate pare iz džepa ili kvarite mogućnosti za zaradu.

Zdravlje

Cirkulacija i oscilacije pritiska mučiće starije. Mlađi će biti dobro, ali će ih stres drmati.

BIK

Hrana

Za one Bikove koji su baš od ove nedelje rešili da krenu na dijetu (a znam da ih ima takvih) – jao si ga vama…..Em vam je snaga volje ni tamo ni ovamo, em ćete imati sto i jednu društvenu priliku, druženje ili proslave na kojoj će biti baš onih zalogajčića od kojih vam kreće voda na usta….

Ljubav

Sve se nešto u ovoj nedelji vrti oko vašeg voljenog bića. A čak i da se ne vrti, on namesti tako da vi prosto morate da mu poklanjate pažnju i nešto ga tetošite. Te vam se žali, te vam se hvali, te traži razumevanje, te priča milion i jednu priču koju vam je već nebrojeno puta ispričao. A vama čas lepo, a čas vam je toga preko glave. Zato ćete u ovoj sedmici malo da ga volite beskrajno, a malo da vas nervira….isto tako beskrajno. Slobodni Bikovi čavrljaju i ne prestaju. Spopali su vas udvarači sa više strana pa vi jednim okom namigujete na jednog, a drugim čitate poruku od drugog. Uživajte, može vam se.

Posao

Merkur je već u vašem polju karijere, sad će i Sunce a pred kraj radne nedelje tu će i mlad Mesec da se nacrta. Sve u svemu – gužva. I na poslu je isto tako gužvanjac, sve se bez reda i smisla dešava, na prvi pogled haotično – ali kad dođete do kraja radnog dana i saberete – ispada da ste super prošli. E takva vam je baš ova nedelja. Mnogo trke, strke i frke – ali rezultati odlični. Nadređeni će malo ili malo više da vas nerviraju i presiraju. To im je u opisu posla, ne shvatajte to naročito lično.

Novac

Preterujete sa nekim troškovima. Ipak, novac vam dolazi i tu ne postoji problem.

Zdravlje

Grlo će malo da vas grebucka, malo ćete da kašljete, a možda „padne“ I neka prehladica.

BLIZANCI

Hrana

Blizanci će ove nedelje da nam budu super aktivni, pa vam je potrebno sve – i minerali i proteini i masti i vitamini i biljna vlakna. Potrebni su vam i ugljeni hidrati i šećeri ali u minimalnim količinama. Dakle – klopajte povrće, meso, jaja, slaninicu, a redukujte hleb i peciva i slatkiše. I bićete kao zmaj!

Ljubav

Partner će u ovoj nedelji svakako vrlo da vas podstiče. To bi trebalo da je super, jel da? Međutim, imamo tu jedan malecki problemčić – kad je voljeno vam biće dobro raspoloženo, ono će vas podsticati na neke super zajedničke aktivnosti, dobru komunikaciju, mnogo lepih dešavanja. Međutim, kad je dotično voljeno biće loše volje, e onda će lepo i vas da podstiče da se nešto džapate i kontrirate jedno drugom. Objasnite partneru početkom nedelje – budi fin i podstiči me na lepe stvari, jer će biti frke! Slobodni su u takvoj ludoj prepisci sa nekim i samo se čeka da se taj sudbonosni susret dogodi!

Posao

Prvo ćemo ono što je najbitnije i najvažnije – svaku situaciju ćete u ovoj nedelji rešiti u svoju korist. Sad možemo dalje – dakle, ovo vam je jedna luda nedelja gde može biti svega i svačega – i povremeno loših odnosa sa saradnicima, kolegama, šefovima. I tenzije i pritisaka i brzine od sto na sat. I kašnjenja i završavanja stvari u poslednjem trenutku. I problema sa papirima, tehnikom, nesporazuma u dogovorima. A sad ću ponoviti sa početka – svaku situaciju ćete rešiti. U svoju korist i uspešno, naravno.

Novac

Novca neće biti onda kada ga očekujete, a stizaće onda kada mu se ni malo ne nadate.

Zdravlje

Pritisak, cirkulacija, raspoloženja oscilacija (čitaj – stres). A može da padne i prehlada i temperatura.

RAK

Hrana

Kad početkom nedelje skontate da možete da uđete u omiljene pantalone jedino ako ne dišete ili uz pomoć kašike za cipele – počećete da se pitate da li bi možda bilo dobro da napravite neki rez po pitanju ishrane. Samo nemojte da se pitate uz treću porciju čokoladne torte. Pitajte se uz zelenu salatu.

Ljubav

Ponovićemo važnu lekciju po pitanju vaših partnerstava, jer mi izgleda da je vi zaboravljate non stop. A ona glasi – To što biste vi voleli i želeli od partnera i od vaše veze nije realno ni ostvarivo ni moguće, bar ne u ovom periodu. Pomirite se sa onim što imate ili idite odatle pa tražite nešto drugo, čime isto nećete biti zadovoljni. Kraj lekcije. Prevod – nije partner savršen, niste vi savršeni. Ipak, imate nešto kvalitetno, to cenite i držite se zajedno i ne opterećujte se onim što nemate. Slobodni Rakovi – stvarno je simpatičan taj kolega/koleginica. I baš imate super komunikaciju. Pustite da se ovo razvija. Bez žurbe.

Posao

Vi ćete se lepo naraditi u ovoj nedelji, ali će ovi dani doneti i isto tako lepe rezultate. Mogu se sada napraviti neki fini poslovni dogovori, mogu lepe informacije stići do vas. Mogu početi čak i pregovori o novom poslu ili o promeni radnog mesta. Šta god da radite, samo je jedno bitno  – da čvrsto i sa obe noge stojite na zemlji, da maksimalno uključite praktičnost a da puste snove okačite o klin. Imate itekako šta da ponudite, pa izvolite. Kolege će vas povremeno nervirati i kvariti vam planove.

Novac

Taman jednu rupu iz koje novac izlazi zapušite, druga se otvori. Nešto mi se ne snalazite sa parama ovih dana….

Zdravlje 

Menjajte ili način ishrane ili garderobu. Na vama je. Generalno gledano – krhko zdravlje, oscilacije.

LAV

Hrana

Sunce, vaša planeta – prilično je zarozana u Jarcu a u ovoj nedelji ulazi u Vodoliju gde je slaba da slabija ne može biti. Dižite se energetski mesom, zelenišom, dižite se cveklama, celerima, dižite se vitaminima i mineralima, dižite se jakim doručcima, medom. Ipak ste vi Lav, ne stoji vam kad ste mlitavi i slabi….

Ljubav

Da ste medved, mogli biste lepo da prespavate ovu zimu i da vas glava ne boli, jer ionako je odnos sa partnerom nekako njanjav. No, niste medved nego Lav i jeste da vam ova sumornost spolja samo dodatno potencira na sumornosti u emotivnom životu, ali nemate drugu opciju nego da ustanete i borite se. Malo se u ovoj nedelji stvari mogu popraviti, pogotovo jer su strasti živnule pa možete na njih da se vadite. Dakle, strasno popravljajte svoj odnos sa partnerom – evo mladog Meseca, možda i uspete! Slobodni – da se zabavite možete, da uđete u vezu – ne možete. A vi sad kako god vam drago.

Posao

U ovoj nedelji se neki Lavovi mogu odlučiti za promenu posla ili prekid na postojećem radnom mestu. Razlozi mogu biti različiti, a na prvom mestu su prevelika količina obaveza i prezasićenje kada je postojeći posao u pitanju. Takođe, Lavovima u ovoj nedelji stoje nove poslovne ponude, novi dogovori ili novi projekti. Mogu vas situacije iznenaditi, a čini mi se da će vreme pokazati da je ovo bilo jako pozitivno po vas. Nije loša nedelja, iako povremeno može biti naporna i doneti vam nerviranje.

Novac

Opa! Novi izvori prihoda, neki dodatni poslovni angažmani. Nisu ogromne pare, ali su skroz ok.

Zdravlje

Isceđeni ste i umorni. Samo povremeno bljesnete onim vašim, starim sjajem.

DEVICA

Hrana

 Device moraju da se vode onim „snaga na usta ulazi“ i da u ovoj nedelji pojačaju ishranu mesom i ribom, citrusima ili bobičastim voćem, zelenolisnim povrćem i žitaricama – najpre ovsom. Konzumirajte i masline ili maslinovo ulje, a poželjno je i da pijete više čajeva – naročito od đumbira ili zeleni.

Ljubav

Jedna skroz fina i ok nedelja je pred partnerom i vama. Samo treba ispuniti neke preduslove a to su – ne radite ništa na svoju ruku ukoliko se pre toga niste dogovorili sa voljenom osobom, pogotovo ako imate nameru da dovedete bulumentu gostiju. Dalje – ne organizujte partneru život i klonite se usputnih primedbi koje vama možda izgledaju bezazleno ili zabavno, ali voljena osoba ih može doživeti kao uvredu. Slobodne Device – našli ste pravi način da priđete jednoj osobi i komunikacija postaje sve učestalija i vrelija. Puni ste pozitivnog elana i rešeni da je osvojite.

Posao

Odgovaralo vam to ili ne odgovaralo – posla ima koliko god hoćete. Ono što je dobro jeste da ogroman deo obaveza može biti završen baš u ovoj nedelji i to sa odličnim rezultatima i uspešno. Dobijate u ovoj sedmici i vrlo interesantan predlog od nekoga ko bi hteo da se udruži sa vama i da pokrenete privatni biznis. Sve ovo na prvi pogled izgleda kao jako lepo, samo odmerite da li će vas odvlačiti od vaših redovnih obaveza i poslova.

Novac

Mogući su troškovi oko kuće ili ukućana.

Zdravlje

Još uvek ste u periodu osetljivosti grla i disajnih puteva.

VAGA

Hrana

Rešili ste – bićete fit i maksimalno zdravi. Zato, daj tu vanglu zelene salate a tortu mi ispred očiju skloni! I sad ću da idem i da vežbam i da šetam i da se nadišem svežeg vazduha (ups! Možda ovaj deo treba preskočiti). U svakom slučaju – Vage su na pohodu ka zdravom životu. Hajd, srećno!

Ljubav

Slobodne Vage – ovo je jedna od onih nedelja u kojima ljubav vreba iza ćoška i sapliće neoprezne. Šalu na stranu – odličan, odličan period da se nešto baš fino dogodi! Flertovanja ima, komunikacije ima, udvarača ima – sigurno je da su vas saleteli sa više strana, otvoreno ili prikriveno, nametljivo ili sa stilom. Vaše je SAMO da napravite pravi odabir….jer mora se priznati da neke priče i pričice zaista izgledaju bajkovito i divno, ali iza njih ne stoji ništa drugo osim trenutka strasti…Oni koji su u vezama – malo pričajte, više se volite. Red kvalitetne komunikacije, red strasti. Pa jel treba nešto više?

Posao

Odlične ideje, odlični dogovori. Budite jasni, precizni i koncizni, praktični i realni – i sigurno je da ćete napraviti dobre poslove i obezbediti sebi kvalitetne rezultate. Samo gledajte da se ne istrčavate sa nekim obećanjima, da ne prihvatate na sebe obaveze za koje znate da će vam biti komplikovano da ih završite i naravno – održavajte kvalitetnu komunikaciju sa saradnicima. Ovo napominjem jer može tokom ove sedmice biti nekih konfuzija i nerazumevanja.

Novac

Mogućnost za zaradu iz više izvora.

Zdravlje

Više opreza u saobraćaju, sklonost povredama. Blaže virusne infekcije disajnih organa.

ŠKORPIJA

Hrana

Očekuju vas oscilacije po pitanju apetita tokom ove sedmice. U nekim danima ćete jesti kao provaljeni, a u drugim zaboraviti da li ste jeli ili ne – toliko vas hrana neće interesovati. U svakom slučaju – sada vam prija crveno meso, riba, zelenolisno povrće, rotkvice, krastavci, jaja. Bez teških zaprški i puno začina.

Ljubav

Dosta oscilacija u vašim emotivnim relacijama tokom ove nedelje. Ne mora da znači da će biti bilo kakvih većih potresa, ali jednostavno se nećete uklapati i kopčati u nekim momentima. Na vama je da li ćete potencirati na njima, ili ćete pokušavati da okrenete energiju na drugu stranu – na strast i na zajedničke aktivnosti koje ne moraju biti isključivo krevetskog tipa. Što se tiče slobodnih Škorpija – vi ste trenutno u osvajačkom impulsu i ne vidim da će biti problema da dobijete osobu koju želite. Sad, da li se vodite srcem ili vas samo vuče strast koja može biti kratkotrajna – to je već neko drugo pitanje.

Posao

Rešeni ste da radite i zaradite i to će vam svakako ići od ruke. Trenutno najbolje funkcionišu privatni poslovi, bilo da ste već u njima ili tek imate nameru da ih u ovom periodu pokrenete. Dobar je momenat za tako nešto, pa ako ste razmišljali – izvolite. Što se tiče rada sa saradnicima, poslovnim partnerima, ukoliko imate poslodavca i niste sam svoj gazda – moguće je da će u nekim momentima biti napetosti i naglašene nestrpljivosti i „guranja“ sa vaše strane što ne mora biti dobro primljeno. Više strpljenja.

Novac

Koliko snage ulažete u ovaj segment, nije ni čudo što vam slede dobri prilivi.

Zdravlje

Podložni ste virusima. Kratkotrajne tegobe, ali dovoljne da vas na trenutak uspore.

STRELAC

Hrana

Strelčevi se zaista jednim delom znatno bolje osećaju, ali još uvek ste vi daleko od one prave energije. Morate da budete maksimalno odgovorni prema svom organizmu i shvatite da manje jeste više kada je hrana u pitanju. Potrebna vam je hrana bogata vlaknima, povrće i meso.

Ljubav

Sve ono što imate da kažete reći ćete. Ne možete više da neke reči čuvate u sebi dok se one otimaju pokušavajući da izađu. Pa kome se svidi, svidi. Voljenoj osobi će se svakako dopasti, ali ne možda drugim članovima vaše ili porodice dragog vam bića. No, bitno je naravno da vi i partner u ovoj nedelji stojite jedno pored drugog, čvrsto i da je između vas dobra i podsticajna energija. Slobodni Strelčevi na jednu osobu namiguju, sa drugom se dopisuju, trećoj udvaraju a četvrtu su već „ošacovali“. Vi jurite, jure vas – sve u svemu jedna opšta zbrka u kojoj se ne zna ko će koga na kraju uhvatiti….

Posao

Dobijate pozitivne informacije, dobijate prave putokaze na svom poslovnom putu. Odličan period za dogovore, za nove kontakte, za pokretanje saradničkih priča, ma odličan period za sve! Posla ćete imati, ali je vaša energija sada na vrhuncu i ništa vam neće padati teško. Jedino vas sada može saplesti prevelika brzina pa da naivno, lakomisleno ili sa preteranim optimizmom uletite u nešto što nije za vas. I sa kolegama imajte više strpljenja – znam da vas koče, ali probajte da iskulirate.

Novac

Stabilnost u finansijama.

Zdravlje

Reuma starijima. Mogućnost povreda i viroza mlađim Strelčevima.

JARAC

Hrana

Laganija ishrana će vam odgovarati u ovom periodu. Konzumirajte i više vode, čajeva, sokova – mogu voćni, ali mogu i od paradajza, šargarepe, cvekle. Jedino što trebate da izbegavate jesu brza hrana i grickalice.

Ljubav

Još jedna nedelja koja donosi šareniš u vašim emotivnim pričama. Partner vam je potpuno nejasan jer vas čas voli najviše na svetu, čas nije raspoložen za razgovor ili čak pokazuje određenu količinu netrpeljivosti i nervoze. No, opet će u prvi plan doći vaša sposobnost da stvari dovedete u balans lepim potezima, lepim rečima, strpljenjem. Kod nekih od vas može doći i do situacije da partner sumnja (sa razlogom ili ne – to vi već znate), pa je to razlog njegovog ovakvog ponašanja. Slobodni Jarčevi imaju jako lepu i prijatnu komunikaciju sa osobom koja im baš odgovara i paše. Nastavite, nije ovo loše.

Posao

Dosta velika žurba i mnogo obaveza koje se moraju privesti kraju u ovoj nedelji mogu vam stvarati nervozu i napetost. No, bitno je da u tim momentima ne povučete neki ishitren potez ili ne kažete nešto zbog čega biste se kasnije pokajali. Povremeno vas mogu doticati potezi ili primedbe od strane saradnika, ali na ove provokacije nemojte reagovati. Ono što je jako pozitivno jeste da u ovoj nedelji stižu lepe vesti i vrlo interesantne informacije koje će vam dati vetar u leđa.

Novac

Pozitivni finansijski pomaci.

Zdravlje

Osetljivost disajnih puteva. Moguće su prehlade i viroze.

VODOLIJA

Hrana

Merkur je u vašem znaku – dobro ste raspoloženi. I Sunce je u vašem znaku – blistate i širite pozitivu. I mlad Mesec će biti u vašem znaku – evo novog početka za vas. E ako sve to ne pobedi jednu Veneru u polju hrane koja je gladna kao gladna godina – ja ne znam šta da vam kažem….

Ljubav

Vaše će se raspoloženje popravljati sve više, a samim tim – i odnos sa voljenom osobom će krenuti da se glanca, sređuje, sija. Biće tu i nekih momenata koji će vam na kratko pokvariti raspoloženje ili vas iznervirati, ali generalno gledano – sem tih par sitnica, ovo je nedelja za poboljšanje u vašim vezama. Ovo važi za one Vodolije čiji je odnos sa partnerom iole stabilan. Ukoliko ste u onoj drugoj grupi koja već jako dugo funkcioniše a emotivno i misaono ste u potpunosti odvojeni – e kod vas može biti iznenađenja. Ne baš prijatnih. Slobodni – ljubavi preko prijatelja i društvenih mreža cvetaće.

Posao

Radićete kao švajcarski satić. A onda će vas neka situacija ili neka osoba toliko iznervirati da ćete se zatvrdoglaviti i onda raditi duplo više i duplo bolje. Ovo jeste nedelja preokreta i iznenađenja, ali ona su samo u početnoj fazi za vas neprijatna ili nenadana. Vrlo brzo ćete se vi snaći i uhvatiti korak sa dešavanjima i to okrenuti onako kako vama odgovara i prija. Mnogo kontakata, susreta, razgovora, pregovora, kratkih puteva – očekuje vas u ovoj sedmici. Mogući su problemi sa tehnikom.

Novac

Prvo stižu vesti o novcu, a onda i novci sleću u vaš novčanik.

Zdravlje

Stres, problemi sa cirkulacijom ili krvnim pritiskom.

RIBE

Hrana

Trošite se energetski više nego što je uobičajeno i potrebno je da u ovoj sedmici pojačate ishranu. Potrebni su vam proteini iz mesa, jaja, ribe. Takođe, potrebna vam je veća količina povrća, najbolje u svežoj varijanti, ali može i ukiseljeno ili bareno, grilovano.

Ljubav

Vaša raspoloženja su u ovoj nedelji vrlo promenljiva – vama je teško da ih kontrolišete, a partneru da ih razume. Ipak, sve se to izbriše i ode u drugi plan pod naletom strasti koja je u ovom periodu izuzetna. No, imamo i one veze u kojima je na prvi pogled sve u redu, ali gde vi bežite u svoj mali imaginarni svet ili se okrećete flertovanju sa nekim drugim. Sve je u redu dokle god znate šta radite. Slobodne Ribe nemaju problem da pronađu partnera u ovom periodu. Samo je pitanje da li ćete se okrenuti nekom realnom, kvalitetnom odnosu ili ćete se uputiti ka vezi koja je tajna, zabranjena i naravno – slatka.

Posao

Ovo jeste naporan period za vas jer vas sa svih strana saleću što saradnici i kolege, što autoriteti. Oseća se neka napetost u vazduhu, koliko god se svi trudili da ste korektni jedni prema drugima. Da se razumemo – ništa u ovoj sedmici neće uticati na vaše pozicije, jer njih ste čvrsto zauzeli – ali može uticati lično na vas jer ste vi osoba koja ne ume polovično da se daje u poslu. Ili sve ili ništa. Sada ste trenutno u „sve“ fazonu i naravno da vam smeta kada ne dobijate iste odgovore od druge strane.

Novac

I jeste i niste zadovoljni finansijama. Jesu prilivi redovni, ali nisu zadovoljavajući.

Zdravlje

Oslabljen imunitet, dosta stresa.

Ljubi vas i voli vasa Venera sa papilotnom <3