Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 1.-7.4.2019.

OVAN

Hrana

Ušli ste u period velikih aktivnosti i više pokreta i trošenja energije, pa će vam svakako trebati pravilna i zdrava ishrana da nadoknadi sve te potrošene kalorije. Ali ne prazne kalorije! Sada treba izbegavati svaku vrstu slatkih i slanih poroka, koliko god da vas privlačili….

Ljubav

Dragi Ovnovi, kad se rastrčite i razgalamite ove nedelje, niko neće moći da vas zaustavi. Pa kako da tako pričljivi i raspoloženi, još sa Suncem u svom znaku koje čini da blistate i sijate – ne osvojite srca onih koji su oko vas? Iako će se u ovoj nedelji sve vrteti samo oko flertovanja, oko novih poznanstava i slatkih pričica – ima šanse da se jedna od ovih ljubavnih šansi pretvori i u nešto ozbiljnije. E da li će baš to biti u ovoj sedmici ili ćete morati da sačekate sledeću – to ćemo tek da vidimo. Zauzeti su takođe u boljem raspoloženju ali će ipak teško odgovarati na zahteve voljene osobe koja je u ovom periodu izuzetno nežna i osetljiva. Gledajte da joj posvetite više vremena….ali i da ne flertujete baš mnogo sa strane!

Posao

Vaš vladar je u znaku Blizanaca i vi ste trenutno pod uticajem jake pokretačke energije – lako ostvarujete kontakte, u komunikaciji ste sa mnogo ljudi i vratila vam se ona vaša stara energija koja vam daje snagu da idete napred. Prvi deo nedelje je nepovoljan da neki dogovor zaključite potpisom, ali u drugom – slobodno! Mnoge situacije kreću ka razjašnjenju, pa i papirološki problemi. Sa druge strane – možete otkriti ko su osobe koje su vam radile ili pričale iza leđa  u prethodnom periodu.

Novac

Bolja finansijska situacija. U drugom delu sedmice moguć je i neplanirani finansijski dobitak. Gledajte samo da sve ne potrošite brzinski, kao što vi to znate i umete…

Zdravlje

Na početku ove nedelje još uvek možete biti pomalo malaksali, ali snaga vam se ubrzo vraća….

 

BIK

Hrana

Bikovi su definitivno ušli u prolećno raspoloženje i pokušavaju da naprave neke promene u svom načinu ishrane, i zdravlja ali i lepote radi. No, moram da primetim da će vam ova nedelja zadati ozbiljan domaći zadatak po ovom pitanju – pogotovo njen drugi deo, kada će se svi vaši hedonistički apetiti probuditi…

Ljubav

Vi ćete se u ovoj sedmici osećati dosta bolje nego inače. Šta više, toliko dobro da će partner uspeti da vas iznervira možda samo jednom….eventualno dva puta. Svo ostalo vreme ćete se smejati njegovim šalama i zadirkivanjima, čak mu i prepustiti inicijativu u organizovanju zajedničkih aktivnosti. Nisu loši dani pred vama, pa izvolite – uživajte! Slobodni pripadnici ovog znaka se tako lepo druže u ovom periodu i šire krug svojih poznanika i prijatelja. Ima među njima i osoba koje su vam zapale za oko sa kojima imate odličnu komunikaciju i zaista vam prija njihovo društvo. Itekako je moguće da se jedna od ovih pričica vrlo brzo pretvori u nešto što bi se pokazalo kao zaista obećavajuć novi početak…

Posao

U prvoj polovini nedelje još uvek će postojati neke situacije kojima ćete razbijati glavu i razmišljati kako da ih rešite….a onda će polako sve početi da dolazi na svoje i da se raščišćava. U poslednjim danima ove sedmice mogu se sklopiti dogovori oko kojih se već duže vreme trudite. Na vašem radnom mestu dolazi do nekih promena za koje će vam trebati par dana da se naviknete, a onda ćete shvatiti da vam izuzetno prijaju i da vas rasterećuju. Sa nadređenima blago neslaganje početkom ove sedmice.

Novac

Period u kojem možete početi ozbiljnije da razmišljate o dodatnom izvoru prihoda. Neki od vas imaju prilive iz više izvora.

Zdravlje

Iako se fizički dosta dobro osećate, psihička napetost je još uvek prisutna.

 

BLIZANCI

Hrana

Manji a češći obroci sačinjeni od namirnica koje su lako svarljive i koje neće opterećivati vaš želudac – to je ishrana koja će vam odgovarati u ovom periodu. Izbegavajte testo i peciva i potrudite se da se više hidrirate.

Ljubav

Ulazak Marsa u vaš znak doneće vam više inicijative i želje za akcijom, što će naročito pogodovati Blizancima koji su slobodni. Vaš društveni život sada može krenuti uzlaznom linijom, a sigurno je da ćete češće nego inače biti okruženi pozitivnim ljudima i dobrim raspoloženjem. Iako u ovoj sedmici može biti osoba koje će vam zapasti za oko, male su šanse da biste odmah mogli da krenete u nekom ozbiljnijem pravcu. Verovatno će sve ostati samo na nivou flertovanja. Oni koji su zauzeti malo će popraviti odnos sa voljenom osobom i makar se truditi da budu strpljiviji nego inače. Problem je samo u tome što će svaki taj vaš momenat strpljivosti i razumevanja potreba i želja druge strane trajati kratko…..

Posao

U prvim danima ove sedmice budite više obazrivi. Naime, trenutno ste prilično impulsivni, a ne vidite jasno neke situacije i možete napraviti grešku u brzini. Takođe, ukoliko imate dosta kratke rokove za završetak neke obaveze, nemojte je samo otaljati jer ćete verovatno propustiti nešto što vam je bitno. Nešto je bolja situacija u drugom delu sedmice i to je već vreme da napravite neke pametne izbore i donesete značajne odluke. Sa Marsom koji tranzitira kroz vaš znak – u periodu ste akcije i pokreta.

Novac

Sredinom sedmice stoji vam fin novčani priliv. Troškovi su nešto veći u danima vikenda.

Zdravlje

Ušli ste u odličan zdravstveni period. Početkom nedelje ste još uvek umorni i pomalo „mutni“, ali brzo idete na bolje…

 

RAK

Hrana

U ovoj ćete se sedmici, makar u prvom njenom delu – osećati dosta „potrošeno“ i pokušavaćete većim unosom hrane da nadoknadite energiju. Moram da primetim da to i neće baš funkcionisati – osim ako ne navalite na veće količine povrća i voća.

Ljubav

Do polovine sedmice, tačnije do mladog Meseca komunikacija sa osobom koju volite će biti promenljiva. U stvari – vi ćete biti pomalo nervozni, izduvani i napeti a vaša ponašanja nestabilna. No, u drugom delu nedelje neke stvari će doći na svoje mesto i vi ćete polako početi da se više okrećete jedno drugom, a vaši razgovori će konačno postati konstruktivni. Moći ćete bez problema da rešite situacije koje su vas do sada mučile. Na sve ovo – drugi deo sedmice vam donosi i jačanje romantike i strasti između vas dvoje. Slobodni pripadnici ovog znaka – ima kod vas nekih finih dešavanja i sigurno je da privlačite pažnju od strane udvarača, ali sve to bar za sada izgleda kao samo početna faza….da li će se razviti, videćemo…

Posao

Nedelja u čijoj ćete prvoj polovini morati da se organizujete dosta dobro da biste stigli da završite sa svim obavezama ili projektima koje ste otpočeli. Može vam se činiti da su neke situacije komplikovane, maltene pa nerešive – ali u drugom delu nedelje uspećete da završite njihov najveći deo. Takođe, u ovom periodu možete sklopiti dosta povoljan ugovor ili dogovor sa poslovnim partnerima iz zemlje ili čak i sa strancima. I pored početnih teškoća, ova sedmica će se pokazati kao profitabilna po vas.

Novac

Ova nedelja može vam doneti stabilnost po pitanju finansija. Moguće je da ćete uspeti da naplatite jedno veće potraživanje.

Zdravlje

Još uvek ste prilično osetljivi i nežnog zdravlja, pa vodite računa o preventivi.

 

LAV

Hrana

Meso i suhomesnati proizvodi su namirnice koje vas trenutno jako privlače, ali ne možete svoju ishranu zasnivati samo na njima. Potrebno vam je voće i povrće u većoj meri, naročito zeleniš – blitva, zelje, sremuš, mladi luk.

Ljubav

Partner želi da unese neke promene u vaš odnos. Iako se možda u početnoj fazi baš i nećete slagati sa njima, ili ćete misliti da je to nepotrebno – mora se priznati da ćete kasnije shvatiti da je ovo dobro po vas dvoje kao par. Takođe, ovo je sedmica u kojoj će razgovori o problemima oko kojih se konstantno vrtite već neko vreme, postati smisleniji, konkretniji i počeće da donose prave rezultate. Oni koji su slobodni – aktivno polje prijatelja i izalazaka učiniće da se vaš društveni život znatno poboljša. Ulazite u dane koji su ispunjeni druženjem, izlascima i naravno – poznanstvima sa dosta zanimljivih osoba. Neke od njih bi vam se mogle dopasti u toj meri da ćete poželeti da produbite priču sa njima…

Posao

Do sredine nedelje očekujte sporost u rešavanju poslovnih situacija ili bavljenju obavezama na dnevnoj bazi. Nakon tog perioda ulazite u dane u kojima ćete imati priliku da predstavite sebe na pravi način i pokrenete se u većoj meri. Stoje vam vrlo značajni dogovori sa osobama sa kojima ste i ranije radili, a koje ponovo žele da koriste vaše usluge. Takođe, u ovoj sedmici možete sklopiti jedan izuzetno dobar poslovni dil, i to naročito oni Lavovi koji su zaposleni u sektoru usluga.

Novac

Jači prilivi i popravljanje finansijske situacije stoje vam u drugom delu nedelje.

Zdravlje

Mlađi – dobra zdravstvena situacija, moguće su samo povremene alergije. Stariji Lavovi – uzimajte redovno terapije propisane od strane lekara.

 

DEVICA

Hrana

U ovoj nedelji bi vam odgovarao veći unos mlečnih proizvoda i to prvenstveno jogurta i kiselog mleka, kao i tvrdih sireva. Izbegavajte slatkiše, unosite više tečnosti i gro svoje ishrane bazirajte na povrću, naročito spanaću, zelenoj salati, brokoliju.

Ljubav

Treba se čuvati bilo kakvih tajni koje eventualno postoje u vašem odnosu. Takođe, početak sedmice baš i nije bajan da rešavate neka značajna pitanja u vašoj vezi, pogotovo ako do sada niste uspevali da pronađete zajednički jezik. U suštini, ovo su dani u kojima biste više trebali da osećate jedno drugo, da radite na bliskosti, nežnosti, pažnji. Ako ste usmereni jedno na drugo i ta komunikacija će početi da se sređuje, najpre u danima oko vikenda…Slobodni pripadnici ovog znaka baš tokom ove nedelje mogu upoznati osobu koja će im jako brzo prirasti za srce i sa kojom se mogu aktivirati jake strasti i hemija. Ne razmišljajte preterano, pokušajte samo da se prepustite i da uživate….

Posao

Sačekajte malo sa donošenjem nekih konkretnijih odluka, naročito ako su u pitanju značajni poslovi ili projekti. Ne radite ništa na brzinu, pustite „da prenoći“ i da se slegne, pa tek onda donesite odluku. Za tako nešto je najbolji drugi deo sedmice koji vam daje sposobnosti za jasno, konkretno i praktično razmišljanje i kada ćete lako uvideti da li je nešto baš po vašoj meri i da li vam odgovara. Vaše polje karijere je značajno aktivirano i u narednom periodu očekujte svakako velike promene.

Novac

Vaša finansijska situacija će u ovoj sedmici biti nešto rasterećenija nego inače. Jednim delom izlazite iz kriznog perioda…

Zdravlje

Vi se jednim delom već osećate znatno bolje nego u prethodnom periodu, što će se dodatno poboljšati u drugom delu sedmice. Starijima moguće manje hronične tegobe.

 

VAGA

Hrana

Vaša ishrana sada treba da bude raznovrsna i da obuhvata sve grupe namirnica u jednakoj meri. Jedino što biste zaista trebali da izbegavate jesu slatkiši, pogotovo što znate i sami da tu nemate mere. Ne umete uzeti samo jedan zalogajčić…zato izbegavajte iskušenja…

Ljubav

Mlad Mesec u vašem polju partnerstava ove sedmice donosi vam period u kojem će odnos sa voljenom osobom imati šansu da napreduje i da se razvija. U suštini – ulazite u jednu novu životnu fazu koja bi trebala da bude znatno bolja nego period koji je iza vas. Vi jeste trenutno preosetljivi, ali partner i pored toga što je obuzet svojim poslovima, uspeva da vam pronađe „caku“ i donese osmeh na lice baš onda kada je to potrebno. Slobodni pripadnici ovog znaka najviše su u ovom periodu okrenuti poslovnom segmentu i svojim obavezama. Baš iz ovog kruga može vam se pojaviti osoba koja bi na prvi pogled bila baš ono što vi tražite kada je partnerstvo u pitanju. No za sada, nemojte se zaletati….

Posao

Ne prijaju vam ni neke situacije, ali ni neke osobe sa kojima ste u kontaktu na dnevnoj bazi. No, trenutno imate više nego dovoljno strpljenja i ne pokazujete da ste dotaknuti njihovim ponašanjima. Takođe, moguće je da informacije koje očekujete nikako da stignu, što vam donosi nervozu, naročito u prvom delu sedmice. Opustite se, nemate pravog razloga za brigu. Sve ono što vam smeta i što vas muči krenuće ka rešavanju u drugom delu nedelje. Slede vam konkretni odgovori, ali i dogovori.

Novac

Rasterećenje po pitanju finansija će biti više nego evidentno kako dani budu odmicali. Polako ulazite u jednu stabilniju fazu.

Zdravlje

Umor koji će biti prisutan u prvom delu sedmice više je posledica psihičke napetosti nego nekog fizičkog problema.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Kakve god da su vaše navike kada je ishrana u pitanju, a čini mi se da ste tu vrlo promenljivi – krenućete bolje da funkcionišete u ovoj sedmici. Biće vam lakše da pronađete neki svoj put, svoj način i svoje principe i da ih se držite….

Ljubav

Partner je nežniji i suptilniji nego inače i mora se priznati da vam to izuzetno prija. S druge strane pak – vi ne uspevate da pronađete baš pravi način da uzvratite, ali se makar trudite. Biće vam lakše ako se opustite i prekinete da razmišljate. Takođe, potrudite se da pronađete više vremena za osobu kojoj volite jer će vam svaki zajednički proveden trenutak biti izuzetno lep. Slobodni pripadnici ovog znaka – vaše polje ljubavi biće posebno aktivno u ovoj sedmici i sigurno je da će se makar dve osobe motati u vašoj blizini. Jedna može biti povezana sa prošlošću, dok je druga neko ko je potpuno nov i ko pokazuje ozbiljne namere da vas osvoji. A vi? Pa, vi biste trenutno na dve stolice….ako je to moguće.

Posao

Mlad Mesec u vašem polju poslovne svakodnevice govori da Škorpije ulaze u jednu novu fazu u ovom segmentu. Vi se, generalno gledano – osećate bolje i spremni ste da napravite neke promene koje možda već duže vreme stoje u vama kao zamisao, ideja, projekat. Možda na samom početku sedmice i nećete imati baš jasan put i prave informacije, ali to će se vrlo brzo promeniti. Odluke koje donesete u drugom delu nedelje obeležiće duži period koji je ispred vas. Zato, odlučite mudro.

Novac

Novac će vam dolaziti baš onda kada vam je to najpotrebnije. Takođe, moguće je da ćete i preko dodatnih poslova imati makar jedan priliv.

Zdravlje

Povremeno glavobolje ili manji problemi sa sinusima. Starije Škorpije mogu osećati hronične tegobe.

 

STRELAC

Hrana

Strelčevi baš u ovoj sedmici mogu konačno uspeti da pronađu balans kada je ishrana u pitanju i ojačati svoje zdrave navike. Trudite se da na vašem meniju bude manje suhomesnatih proizvoda i masnog mesa – više će vam odgovarati ćuretina, piletina ili čak riba.

Ljubav

Početkom sedmice imate izbor – ili ćete preći preko nekih partnerovih ponašanja ili ćete odreagovati i time vrlo verovatno isprovocirati ili konflikt ili dodatno povlačenje druge strane. Pokušajte da pronađete neki srednji put, ukoliko je to ikako moguće. Sa jedne strane – ne smete se povlačiti i ne razgovarati o pitanjima koja vas muče, ali sa druge – morate to uraditi na način da partner ne odreaguje burno. Jeste pomalo komplikovan zadatak, ali ne sumnjam da ćete se snaći. Slobodni pripadnici ovog znaka tokom ove nedelje imaju mlad Mesec u polju ljubavi. Sve je otvoreno za ulazak nove osobe u vaš život, što bi trebalo jako brzo da se pokrene. Za sada – imate neke zanimljive kontakte i dobru priču.

Posao

Ona pitanja vezana za papirologiju ili dogovore koja su vam dugo stvarala nervozu – konačno će se rešiti u drugom delu ove sedmice. I vi ćete konačno uspeti da se sami sa sobom dogovorite po nekim pitanjima i donesete odluke koje su prave. U suštini, pred vama je jedna aktivna nedelja u kojoj vas očekuje dosta obaveza ali i mnogo kontakata sa poslovnim saradnicima. Takođe, neke poslovne prilike će se aktivirati i nemojte dozvoliti da vam ove šanse promaknu.

Novac

Novac koji ste očekivali dolazi, i to najpre u drugom delu ove sedmice. Ovo će vam doneti sigurnost i umiriti vas.

Zdravlje

Poboljšanje u zdravstvenom segmentu. Pred kraj nedelje moguća je nervoza, problemi sa spavanjem ili sa varenjem.

 

JARAC

Hrana

Pravo vreme da usvojite ili neke nove navike u ishrani ili da promenite svoje navike. Ne samo da će vašem organizmu to izuzetno prijati, već ćete se i jako brzo naviknuti na nov režim. Pojačajte unos ribe, ali i voća.

Ljubav

Za trenutak može izgledati kao da ste se vi i partner vratili na stare staze – da izbegavate otvoren razgovor i da niste u potpunosti iskreni jedno prema drugom. No, ovo je prolazno, faza koja će trajati samo dan ili dva u ovoj sedmici. Već nakon toga ulazite u mnogo bolji period u kojem ćete biti spremni da se otvorite jedno drugom i popričate i o onome što vas eventualno muči, ali i da napravite nove planove za vas dvoje. Slobodnim pripadnicima ovog znaka vratiće se u život osoba sa kojom su ranije imali kontakt i za koje ih vezuju dosta lepe uspomene. Da li će se ovo pretvoriti u ljubavnu priču ili ne, to već zavisi od mnogo faktora, ali će vam svakako vrlo prijati i učiniti da se osećate dobro.

Posao

Početkom nedelje pojaviće se neke informacije za koje nećete znati da li da se pouzdate u njih ili ne. Ako na osnovu njih zasnivate svoje odluke, bilo bi dobro da sačekate makar drugi deo sedmice da bi se stvari razjasnile, proverile i utvrdila njihova tačnost. Drugi deo sedmice je već dosta povoljniji po vas – uspeli ste da pronađete prave ljude koji mogu da vas podrže, imate neku osnovu i stabilnost i tada i vredi pokretati nove dogovore. Neko vam se može ponuditi kao pomoć ili podrška i trebali bi da prihvatite.

Novac

Mnogo obećanja kada je novac u pitanju, a ubrzo ćete shvatiti da samo u neke od njih možete da se pouzdate.

Zdravlje

Sredinom nedelje moguće su alergijske reakcije. Ostatak perioda je odličan po pitanju zdravlja.

 

VODOLIJA

Hrana

Mnogo lutate kada je ishrana u pitanju. Čas ste na jednom putu, čas na drugom – kao da ne možete da pronađete pravi način….i pridržavate ga se. Nešto će vam lakše biti u drugom delu sedmice, mada ni ovi dani neće biti bez iskušenja po vas….

Ljubav

Za sada sve funkcioniše prilično dobro u vašim emotivnim ili bračnim relacijama. Doduše, u danima oko mladog Meseca, polovinom sedmice – možete i vi i partner biti nervozniji nego inače, ali ovo bi trebala da bude samo kratkotrajna uznemirenost kojoj bi se brzo našlo rešenje. Drugi deo nedelje vam je dosta dobar i u njemu možete pokrenuti neka pitanja, priče, dogovore koje već odavno želite da stavite na dnevni red. Slobodni pripadnici ovog znaka – Mars u vašem polju ljubavi polako počinje da radi i već od drugog dela nedelje očekujte više osoba suprotnog pola koje će početi da pokazuju veliko interesovanje za vas. Takođe, neko iz prošlosti sa kim ste još uvek povezani aktiviraće se prema vama.

Posao

U ovu nedelju ulazite u pomalo čudnom raspoloženju – postoje situacije koje vas jako opterećuju a za koje trenutno ne uspevate da pronađete pravo rešenje. Nema razloga za nerviranje, ionako će se sve do kraja sedmice posložiti i srediti baš kako treba. i u ovoj nedelji očekujte veliku količinu obaveza, ali ćete makar sa njima izlaziti na neuporedivo lakši način nego do sada. Sa nekim osobama sada teško komunicirate – ukoliko vidite da vam ne odgovaraju, pokušajte da svedete kontakt na minimum.

Novac

U ovoj će sedmici doći do delimičnog smirivanja u finansijskom segmentu. Možete da računate na jače prilive.

Zdravlje

Osetljiv stomak, ali i problemi sa glavoboljama i variranjem pritiska.

 

RIBE

Hrana

Teško vam je da u ovom periodu uskladite svoje navike u ishrani. Idete iz krajnosti u krajnost i pokušavate da grickalicama i slatkišima nadomestite „pravu hranu“. Ovakav način funkcionisanja može se odraziti i na vaše zdravlje, ne samo na liniju.

Ljubav

Na neki mekši, lepši, lakši način sada sagledavate situaciju između vas i partnera. To ne znači da ste ste se stabilizovali kao par, ali negde je vama jasno da dosta problema i konfuzije koji su vladali u prethodnom periodu ide i sa vaše strane i sada se istinski trudite da to promenite. Naravno, to ćete uraditi na svoj način – iskazivanjem ogromne količine emocija, pažnje i nežnosti prema osobi koju volite. Takođe, ovo su dani u kojima ćete prvi put imati mirne, ozbiljne i iskrene razgovore o nekim pitanjima koja su vas do sada mučila. Slobodni pripadnici ovog znaka – vi plenite i ne ostajete neprimećeni u ovom periodu. Zainteresovanih oko vas je mnogo, a neka od ovih osoba može vam zagolicati pažnju….

Posao

Muče vas neke situacije vezane za vaše radno mesto ili poziciju, ali i za stanje u firmi u kojoj radite. Pravih informacija nema, a vi ste sa svih strana bombardovani poluistinama i više ne znate kome da verujete. U svakom slučaju, nemojte donositi nikakve bitnije odluke dok sve ne krene ka raščišćavanju, a to će biti vrlo brzo – već u drugom delu sedmice. Iako vam to sada tako ne izgleda – imate podršku od strane bitnih osoba i nemate nikakvih razloga za zabrinutost.

Novac

Mlad Mesec u vašem polju zarada otvara novu životnu fazu i donosi nove mogućnosti za vas. Prilivi su u ovoj nedelji dosta dobri. Mogućnost i nekih neočekivanih isplata.

Zdravlje

Moguće su češće glavobolje u ovoj sedmici, koje mogu biti i posledica promenljivog vremena, ali i vaše psihičke nestabilnosti i uznemirenosti.

 

Ljubac od vase Venere sa papilotnom!!!! <3

 

*tekst objavljen na sajtu Moj astrolog http://www.mojastrolog.rs/horoskop/nedeljni-horoskop/