Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 21.-27.02.2022.

OVAN

Hrana

Primetićete ovih dana da više uživate u svakom zalogaju, da su ukusi I mirisi intenzivniji I bogatiji. Vaši apetiti su probuđeni, ali biste trebali da vodite računa da ne preterate. Vodite se onim – treba prekinuti onda kada je najslađe….

Ljubav

Ukoliko ste u paralelnom odnosu – ono što je tajno sada će jačati,produbljivati se, tonuće se u emocije ili u iluziju o njima. Ono što je javno – držaće se zajedno i dalje, ali kruto i pod moranje. Ako ste Ovan koji nema tajne brige za vratom, u odnosu sa partnerom će se ići na dve strane – ili u sve ozbiljnije i sadržajnije razgovore….ili u „dizanje bune protiv Dahija“.  Temelji svih odnosa su ušli u proces velikog čišćenja i sređivanja. Da li će temelj vaše priče izdržati ili „proklizati“ – to ćemo tek da vidimo. Slobodni Ovnovi  – trenutno vas vode strasti i želja za uzbuđenjima. Započeti odnosi biće interesantni i burni.

Posao

Merkur, planeta koja vlada informacijama, komunikacijom i saobraćajem svake vrste ali i misaonim procesom – u ovoj nedelji je u kvadratnom aspektu sa Uranom što može u poslovnoj sferi doneti mnogo uzbuđenja i preokreta. Dok je sa jedne strane ovo dobra pozicija za iznalaženje rešenja za stare i nove teme i dileme, za odlične ideje i kreativnost – sa druge – sigurno je da će vam zakomplikovati svakodnevicu na poslu. Bilo kroz teškoće u komunikaciji sa saradnicima, bilo kroz probleme sa tehnikom.

Zdravlje

Vodite računa o imunitetu kojeg možete oslabiti prevelikim energetskim trošenjem.

 

BIK

Hrana

Mesne prerađevine, naročito one sa jakim začinima izbegavajte, a svoju trpezu obogatite većom količinom svežeg povrća. Prijaće vam da napravite neke promene u ishrani – pa pokušajte, to može da bude samo dobro po vas.

Ljubav

Nesporazumi u komunikaciji, ali i vaša napetost (najpre zbog posla) mogu s vremena na vreme pokvariti ovu nedelju, čak i kod onih parova koji su najstabilniji. Ukoliko želite da izbegnete ovo – ne unosite nervozu zbog drugih stvari i ljudi u odnos sa voljenom osobom. Takođe – ne izvlačite stare teme po stoti put na dnevni red. Ni sada nećete uspeti da ih rešite, pa bolje ostavite za neko drugo vreme. Slobodni Bikovi – vaše polje prijatelja, izlazaka, društvenosti – aktivirano je sada na kvadrat. Iskoristite ovaj period da uživate – emotivnih i erotskih prilika će svakako biti  a na vama je da li ćete se „uključiti“ ili ne.

Posao

Komunikacija sa saradnicima, šefovima, kolegama – ići će iz krajnosti u krajnost ove sedmice. U jednom trenutku živost, inspirativnost, dobro raspoloženje – u drugom situacija na ivici rasprave. Informacije koje budu dolazile do vas će vas zbunjivati i iznenađivati. Mogući su problemi sa organizacijom posla, vašom fokusiranošću na obaveze, ali i sa papirološkim pitanjima i tehnikom. Izbegavajte brze i impulsivne odluke po pitanju posla – vodite se zdravim razumom, praktičnošću i racionalnošću.

Zdravlje

Stres I nervoza mogu biti okidači I za fizičku problematiku, najpre kroz pad imuniteta koji bi se odrazio na grlo I disajne puteve.

 

BLIZANCI

Hrana

Nedelja koja će doneti veliku varijabilnost po pitanju ishrane. Neki od vas će otići u jednu krajnost I lako se prepuštati zadovoljstvima slatkih I slanih zalogaja u većoj količini nego inače. Drugi će pak preskakati obroke jer su preokupirani obavezama…..

Ljubav

Energija Vodolije,kroz koju tanzitira vaš vladar Merkur izuzetno vam prija – čini vas aktivnim i u fizičkom i u mentalnom smislu, raspoloženim, sa više volje i elana. Sve ovo je dobro i za odnos sa voljenom osobom – za vašu komunikaciju i zajednička dešavanja. Doduše, vi ćete par puta tokom ove sedmice imati „kratak fitilj“ – ne mora da znači da će vam partner stati na žulj, moguće je da nervoza dođe i iz drugih izvora. Slobodni Blizanci – ovo je vreme kada lako ostvarujete komunikaciju, lako ulazite u  kontakte i dešavanja sa suprotnim polom. Ludo i brzo….ali pitanje je da li će išta od ovog biti trajno.

Posao

Bez obzira na to što će vam ova sedmica doneti dosta napetosti i stresa kroz poslovni segment – ona je ipak vrlo povoljna po vas. Prvo, velikim delom ćete završiti sve zaostale obaveze ili pitanja oko kojih ste se mučili. Drugo – pravi je trenutak da pokrećete dogovore ili realizaciju svojih ideja, planova. Treće – neke informacije ili ponude vas mogu iznenaditi u prvom trenutku, ali će se pokazati kao vrlo povoljne po vas. Ovo je dobar trenutak za sva ozbiljna pitanja, uložićete dosta truda u to ali će se isplatiti.

Zdravlje

Dosta stresa i nervoze – što se može odraziti na zdravstveni segment. Osetljivost disajnih puteva, alergije

 

RAK

Hrana

Kao I uvek kada započinjete sedmicu sa vladarom Mesecom u znaku Škorpije, a Suncem kao planetom koja predstavlja vašu ishranu u znaku Riba – morate da vodite računa čime se “trujete”. Izbegavajte kvarljive namirnice, hranu neproverenog kvaliteta (brzu hranu, konzerve) .

Ljubav

Otprilike – ista meta, isto rastojanje. U odnosima koji baš i nisu stabilni biće pokušaja komunikacije i rešavanja kojekakvih zajedničkih pitanja. Koliko će to biti uspešno – pa, vrlo polovično. Čak i ako razgovori krenu u konstruktivnom smeru, očas posla se mogu „saplesti“ i doći do tenzije. U onim vezama u kojima postoji stabilnost lakše će se funkcionisati ali teško je da je ovo period u kojem možete biti baš opušteni i mirni. Slobodni Rakovi – neko istinski želi da vas osvoji i pokušavaće da pronađe načine da vam se približi. Uzbudljivi kontakti vam idu i preko izlazaka, prijatelja i društvenih mreža.

Posao

Podrška od strane Sunca i Jupitera ide kroz polje koje se vezuje za planove, ideje, kreativnost, inostranstvo, državne i javne institucije. U ovim segmentima će se stvari brže i lakše pokretati i ići vam na ruku. Generalno gledano – ovaj period je komplikovan za vas jer se suočavate sa zahtevnim obavezama i ljudima koji vam crpe energiju. Neke informacije koje stignu do vas mogu vas zabrinuti ili na kratko iznervirati. Bolje se organizujte po pitanjima finansija – troškovi se u ovoj nedelji mogu pojačati.

Zdravlje

Talas hroničnih tegoba starijim Rakovima. Mlađima je osetljivo grlo, ali bi trebali da se provuku bez većih problema kroz ovu sedmicu.

 

LAV

Hrana

Teškoće sa varenjem mogu biti učestalije. Konzumirajte hranu koja ne opterećuje želudac a koja donosi dovoljno energije za svakodnevno funkcionisanje. Više svežih namirnica, ribe I tečnosti a manje mesnih I mlečnih proizvoda.

Ljubav

Ovaj period možemo nazvati danima provokacija. Ne mora da znači da će vas partner svesno provocirati (u nekim slučajevima biće i toga, naravno) ali njegove reči i postupci peckaće vas i neće vam odgovarati, prijati. To što je Sunce koje vlada vašim znakom ušlo u Ribe pokazuje da ćete biti skloni da se povučete u neki svoj svet. Da ćutite, maštate, sanjarite, da se sklanjate od onoga što vam ne prija i da možda u kreativnosti, umetnosti, duhovnosti – tražite mir. Doduše, neki će tražiti mir i u tajnim brčkanjima, ali to je već neka deseta priča. Slobodni Lavovi – iznenađenja. Slučajna interesantna poznanstva, kontakti preko društvenih mreža, prijatelja, posla. Obnavljanje prekinutih kontakata.

Posao

Šarenolik odnos sa saradnicima. U jednom trenutku potpuno razumevanje i dobra energija, u drugom – nervoza i praskanje. Mnogo toga će se potruditi da vam zakomplikuje svakodnevicu – od neugodnih i nerazumnih ljudi, do papiroloških pitanja, kašnjenja, informacija koje vas zbunjuju i nerviraju, pa sve do problema sa tehnikom. Svako to „iskakanje“ biće kratkotrajno i vi ćete umeti da se nosite sa tim. Period je odličan za ideje i kreativnost, za planove – naročito one koji se vezuju za finansije.

Zdravlje

Zdravstvena situacija izgleda komplikovanija nego što istinski jeste. Stres doprinosi da se osećate čudno, loše….

 

DEVICA

Hrana

Vodite računa o ishrani, a ipak imate problem – ili je to otežano varenje, ili se ne osećate energetski jako. U ovoj sedmici može biti situacija u kojima ćete se ozbiljno zapitati da li su potrebne zaista velike promene u načinu ishrane.

Ljubav

Mars i Venera su u vašem polju ljubavi, uživanja i zabave. Sunce i Jupiter u partnerskom sektoru. U najboljoj varijanti – period je odličan da se povezujete sa voljenom osobom i uživate u dešavanjima sa njom. U onoj drugoj – što vi više pokušavate da isterate ono što želite, što više „gurate“ ka svojim ciljevima u vašem partnerstvu – druga strana se više zatvara ili više stavlja svoje interese i prioritete na prvo mesto. Ne ponašajte se grčevito, hajd malo pustite neka sve ide svojim tokom. Slobodne Device – nikakvih prepreka nemate da se povezujete, uživate, zabavite se, zaljubljujete. Pa, izvolite.

Posao

Oni preko puta vas neće vas razumeti. Možda neće želeti, a možda će im vaša energija i nastup smetati. I to je ok, ne moramo mi sa svakim da se kopčamo u trenutku. Zato nemojte da se nervirate zbog ovoga. Ne treba vam još opterećenost ovim pitanjima obzirom da će vam radna svakodnevica postati kao uzburkana košnica. Stvari će se menjati u deliću sekunde, a vi ćete morati da ih ispratite. Obaveza će biti više nego inače – čak i one najsitnije mogu vam oduzeti dosta vremena zbog kojekakvih prepreka.

Zdravlje

Sem problema sa varenjem, može vas uhvatiti I prehlada ili virusna infekcija.

 

VAGA

Hrana

Polako, dan za danom – dobijate bitku kada su promene u načinu ishrane u pitanju. Uspevate da se izborite sa napadima gladi i vrlo vodite računa da na vašem meniju bude što više svežih namirnica – najpre povrća i mlečnih proizvoda.

Ljubav

Ušli ste u period kada ćete neka pitanja želeti da raščistite ili će vam se otvoriti šansa za tako nešto. Vaša energija jeste donekle bolja, ali ste prilično nervozni – a tamo gde je nervoza skloni smo da povlačimo ishitrene poteze ili da praskamo i dramimo. Bilo bi fino da sve ono između partnera i vas rešavate na drugačiji način a da izbegnete ovakav vid ponašanja. U ovoj nedelji ima više prostora za zajedničke aktivnosti i malo uživanja – sve se može kad se dvoje slože. Slobodne Vage – neočekivani obrti i dešavanja na emotivnom planu, bilo da su u igri stari poznanici ili osobe koje tek upoznajete.

Posao

Sada, kada su i Sunce i Jupiter u sektoru koji se bavi poslovnom svakodnevicom, obavezama i odgovornostima – slobodno možete da računate na dodatno povećanje obima dešavanja, ali isto tako – i na dobre poslovne prilike, nove ponude. U ovoj nedelji ali i u narednom periodu imaćete povremeno osećaj kao da vas je talas sreće zapljusnuo po nekim pitanjima. No, to što taj „talas sreće“ postoji ne znači da ćete mirno pregurati ovu nedelju. Ma jok. Ima ljudski da se nervirate i žurite za sve pare.

Zdravlje

Prehlada ili problemi sa grlom – iako ste mislili da ste sa tegobama završili. Osetljivost respiratornog sistema.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Vodite računa o ishrani, pa se opustite. Kao da ne možete da pronađete balans, pravi put – svaki čas se pojavi neka stramputica na koju tako rado skrenete. Trudite se i dalje, to je jedino što možete uraditi.

Ljubav

Sad ćemo na stranu da gurnemo i to Sunce i tog Jupitera koji su u polju ljubavi i zabave – oni mogu da vam donesu dobre momente sa voljenom osobom, ali mogu da donesu i pregršt maštanja i sanjarenja na javi. Maknućemo i Marsa i Veneru u polju komunikacije, dešavanja, aktivnosti – sa njima možete da uživate u strastima, ali možete i da presirate jedno drugo. Ostavićemo samo Merkura u polju korena, prošlosti, porodice – njegov kvadrat sa Uranom i konjukciju sa Saturnom. I ostaće nam ovo – u vrlo ste ozbiljnom periodu kada su vaša partnerstva u pitanju. Ili ćete krenuti da rešavate ono što škripi, ili ćete voditi ozbiljne razgovore i teme, ili ćete raditi na stabilnosti vašeg odnosa – ukoliko ne – ući ćete u period od par meseci koji može da vam kao paru izmakne tlo ispod nogu i učini da više ne postojite. Prema tome, neki od vas će graditi, a drugi će rušiti – ciglu po ciglu, reč po reč. Slobodne Škorpije – obasjalo je Sunce vaše polje ljubavi i zabave – mašta i romantika će raditi, a radiće i strasti.

Posao

Koliko god da će se neke okolnosti i situacije otvoriti, koliko god da ćete imati i podstrek i elan – na prvom mestu kod vas mora i dalje stajati odgovornost prema obavezama i prema onima sa kojima sarađujete. A te odgovornosti i obaveze neće biti lagane – imaćete situacije u kojima se nervirate, koje vam pretumbaju dnevne planove u deliću sekunde, imaćete ona dešavanja koja ćete morati da rešavate u hodu i brzinski. Mnogo toga će vas nervirati i opterećivati. Teške i zahtevne osobe su oko vas.

Zdravlje

Kao dobro ste, ali I niste. Generalno gledano – mrljavite se I lako možete da zakačite prehladu ili virus…..

 

STRELAC

Hrana

Da ne biste zbog ishrane imali problem sa varenjem, nadimanjem, žiganjima u stomaku – ubacite na svoj meni namirnice koje će biti lagane, lako svarljive I rasporedite ih u što više obroka. Od voća će vam prijati jabuke, od povrća šargarepa, sve vrste zeleniša.

Ljubav

Energija vam jeste bolja, otvoreniji ste i komunikativniji, spremniji da aktivirate partnera i inicirate zanimljiva dešavanja. I to je skroz ok. No, isto tako – preokupirani ste obavezama koje su vam dosta zahtevne i koje vas nerviraju pa tu nervozu možete preneti i u partnerske odnose. Možete reagovati zbog gluposti, zbog sitnice, zbog potpuno nebitnih dešavanja, a čak se možete i u nekom trenutku utripovati da voljena osoba nije iskrena pa napraviti dramsku predstavu oko toga. Hajd malo iskulirajte. Slobodni – vi ćete da se napričate, naflertujete, zabavite. Bićete inspirisani i biće vam zanimljivo.

Posao

Kao da će svi da se trude da vam u ovoj nedelji otežaju svaki dan u poslovnom sektoru. Vaša energija jeste dobra, ali će vam trebati i dosta živaca da sa svim što dođe pred vas izađete na kraj. A biće tu i promena u poslednjem trenutku i zbrke oko papira ili nečijih grešaka, biće i problema u komunikaciji, saobraćaju, sa tehnikom, informacija koje dolaze „s neba pa u rebra“. A biće i kolega i saradnika koji će biti zahtevni i teški kao crna zemlja. E, sve ćete vi to da rešite, vaša energija je sada jača od svega i svih.

Zdravlje

Problemi sa varenjem. Takođe – osetljivost grla, pluća, bronhija.

 

JARAC

Hrana

U periodu ste kada ćete češće nego inače želeti da ugodite sebi I uživate u slatkim I slanim zalogajima. Nema ničeg lošeg kada je uživanje u hrani u pitanju, pogotovo što vi umete da kontrolišete sebe I ne preterate ni u čemu.

Ljubav

Sunce i Jupiter su u polju koji vlada komunikacijom, dešavanjima ali i vašim mislima. To Sunce osvetliće sve ono što je do sada bilo sakriveno i dati vam smer. Pravac imate, energiju i volju imate, znate šta želite, još je samo ostalo da sve to upotrebite za dobrobit, stabilnost i razvoj odnosa u kojem ste. Vaše reči i postupci imaće snagu da promene mnogo toga. Neka bude na bolje, ne na gore. Slobodni Jarčevi – još jedno nebesko telo „radi“ za vas. Vreme je da pratite signale, čitate između redova – ako neko ne ume otvoreno da vam priđe, pomozite mu. U dobrom ste periodu, vremenu buđenja i ljubavi.

Posao

Kao i u emotivnom segmentu – došao je period da nedefinisano definišete i usmerite. I druge i sebe. Da one odnose koji su vam od važnosti unapredite, a one koji su ispunili svoju svrhu – okončate. Ova nedelja će vam doneti pokret – aktiviraćete se i vi, ali će se aktivirati i drugi, pa su moguće ponude za poslove i saradnje. Sada dolazite u kontakt sa osobama koje mogu biti od velike važnosti za vašu poslovnu budućnost. Po pitanjima novca budite nešto oprezniji – mogući su troškovi i gubici.

Zdravlje

Ako kašljucate, šmrckate, grlo vas grebucka – nemojte se lečiti sami, bilo bi bolje da odete kod lekara.

 

VODOLIJA

Hrana

Ovo je period za manje a češće obroke. Period da budete više gladni nego siti. To je dobro za vas, koliko god vam se ne dopadalo. Bilo bi divno da uvedete sebe u red i ograničite kada su neke namirnice u pitanju – jer to sada itekako možete.

Ljubav

Saturn je kod vas, Merkur je kod vas. Prvi kaže stani! a drugi kaže kreni, odmah! U polju podsvesti i tajni su se Mars i Venera udružili da vam stvaraju presiju – nekom presiju kroz brige oko porodice, posla, zdravlja, preispitivanja odnosa u kojem su….a drugima – presiju oko tajnih brljotina u kojima ste do grla. A Sunce koje vlada vašim partnerstvima nalazi se u polju vrednosti. Pa, drage Vodolije i Vodolijanci – ako vam je partner vredan – a vi naučite da prećutite kada treba ili da progovorite kada treba. Naučite sebe kada da krenete a kada da stanete. Ako vam nije vredan – e tad radite šta god hoćete. A to podrazumeva da možete da tražite razlog za raspravu i da pravite nepotrebnu dramu. Slobodne Vodolije – otvorite se pa se zatvorite. Isto tako funkcionišu i oni koji su vam zanimljivi i koje želite da privučete. Meni sve ovo deluje kao da i druga strana i vi koračate vrlo oprezno i „ispipavate teren“.

Posao

Bićete u ovoj sedmici i strpljivi i nestrpljivi. I odgovorni do maksimuma i brljotina za sve pare. I razgovorljivi i ćutljivi. Biće vas teško izbaciti iz takta a u drugom momentu ćete eksplodirati za sitnicu. Vaša vazdušno – fiksna priroda će doći do punog izražaja i ta promenljivost raspoloženja i ponašanja će biti svakodnevna pojava. No, i pored ovoga – u periodu ste kada stvarate ozbiljne konekcije, ozbiljne poslovne temelje, dogovore. A izgleda mi da će biti i ozbiljnih novčanih priliva u igri.

Zdravlje

Lako su moguće prehlade iako se maksimalno trudite da se čuvate.

 

RIBE

Hrana

Ono što će vam svakako prijati jesu sveže voće i povrće, kao i riba i svi morski proizvodi. Ono što vam neće odgovarati, to jest  – verovatno će donositi otežano ili problematično varenje jesu konzervirana i brza hrana i preterano konzumiranje slatkiša.

Ljubav

Zaista je mnogo toga na vašoj strani. Mars i Venera rade za Vas, Sunce i Jupiter su KOD vas. Polje ličnosti vam je sjajno, a polje podrške radi u vašu korist. Ako postoji neki problem, neka sitnica, neka briga koja se vezuje za partnera ili vaš odnos – pa da li shvatate ljudi dragi da to sada možete rešiti? E sad, da li ćete da rešavate tako što ćete da presecate ili tako što ćete da sređujete – ja to već ne znam. Bitno je bre – sređujte! Prekinite da se nervirate i opterećujete nečim što se može rešiti. Slobodne Ribe – uživajte sa prijateljima, u zanimljivim kontaktima, u dešavanjima. Ljubav vas merka vrućim pogledom.

Posao

Slična situacija je vezana i za posao (ne ti vrući pogledi, već rešavanje). Stoji da nosite opterećenje i nerviranje u sebi i da iz tog razloga možete burno odreagovati u trenutku ili pak napraviti grešku zato što ste se suviše upleli u razmišljanja umesto da budete prisutni i gledate šta radite. Generalno gledano – mnogo toga jeste na vašoj strani i ovo je period u kojem ćete sve više početi da vi i vaš rad izlazite u prvi plan. Neka vrata će se otvoriti sama od sebe, a neka ćete morati malo da pogurate.

Zdravlje

Iako na prvi pogled izgleda da ste dobro, postoji osetljivost koja se vezuje za disajne puteve.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3