Kaži mi, kaži...

Pun Mesec u Lavu 16.02.2022. – o bejbe, zašto dramiš bejbe? :D

Lav je znak koji vlada talentima, ljubavlju, zabavom, pozornicom, decom, seksualnim užicima, hobijima, ambicijom, sjajem, toplinom i sve tako nešto divno i krasno. No, Lav je i fiksni (u prevodu teškaški, sa prenaglašenom voljom) znak kojim vlada Sunce pa ego ume biti preuveličan i ovom se znaku pripisuju (sa pravom) i dramatičnost, narcisizam, samoljublje.

Lav je znak slatkih laži, i onih kada lažemo sebe i onih kada lažemo druge. E u ovom znaku danas u popodnevnim satima imamo pun Mesec (emocija, duša, sigurnost, strahovi) u opoziciji sa Suncem iz Vodolije. Ako je Lav slatka laž, onda je Vodolija surova i ogoljena istina.

Pun Mesec ne pravi samo opoziciju sa Suncem. U suštini, on pravi opoziciju sa Saturnom (jer on je vladar Vodolije) u kojem su u ovom periodu sadržane i energije Sunca, Marsa, Venere, Merkura, Plutona i Urana kao i ose čvorova. I taj isti pun Mesec je takođe u vlasti Saturna. U stvari, mi smo trenutno u periodu u kojem osećamo debelo ograničenje u nekom (ili više) životnih segmenata. Taj Saturn stoji kao nepremostiva prepreka i koči nas i na fizičkim, ali i na mentalnim nivoima.

Bez obzira na to što Saturna volimo da zovemo mučiteljem, njegova uloga nije ta. Njegovo dejstvo je drugačije – on ne da dok nije vreme. On kažnjava dok se ne nauči. On ne otvara vrata dok nismo dovoljno zreli da prođemo kroz njih. On testira same korene naše u svakom segmentu – ne zato da bi ih uništio, već da bismo ih napravili stabilnim i trajnim kroz vreme. Što valja – proći će. Što ne valja – nestaće. On traži od nas da napravimo promenu da bismo mogli da nastavimo dalje. Dok je ne napravimo  suočavaćemo se konstantno sa otežanjima, pritiscima, sudbinskim udarima i gomilanjem tenzije.

Ovaj pun Mesec pokazuje da smo negde spremni da napravimo tu promenu jer postojeće stanje teško podnosimo i više ne možemo da istrpimo. U suštini, suočavamo se sa okolnostima i odnosima koji nam crpe snagu, u kojima se osećamo sputano i kao zarobljenici. Gomila se u nama potreba da se oslobodimo, da napravimo iskorak, da osetimo rasterećenje. Više ne možemo da slušamo tuđe laži niti da se mi pravimo blesavi, da ćutimo i foliramo se. Želimo da volimo sebe i da sebe stavimo na prvo mesto. A to nećemo moći da uradimo ako ne budemo surovo iskreni prema sebi. I ako se ne oslobodimo balasta koji vučemo.

Najveći pritisak će ići naravno kroz emotivne odnose, ali će imati uticaj i na sve druge relacije – poslovne,rodbinske, porodične, prijateljske. Sve ono što se unazad ko zna koliko vremena potiskivalo, guralo pod tepih, slagalo – sada traži izlaz. Zato su ovo dani rasprava, teškog prećutkivanja, nestrpljivosti, dokazivanja.

Najjače dejstvo punog Meseca je naravno par dana pre i par dana nakon ovog dešavanja. Osnovna simbolika je u naredne dve nedelje. Ali, sam završetak ovog ciklusa je tokom prve dekade aprila. Tako da ovih dana možete započeti proces rešavanja i promena, da bi konačno zaokruživanje bilo u prvom mesecu proleća.

U ovom će periodu odnosi biti na testu vremena. Mnoge relacije bilo kog tipa će prestati da postoje jer više nećemo moći da lažemo sebe. Ali isto tako – ovo je vreme za rađanje novih odnosa. Takođe, ovo je vreme kada pravimo promenu NA SEBI I U SEBI – pokrećemo se, postajemo snažniji, odlučniji, postavljamo jasne ciljeve, zaljubljujemo se, ugađamo sebi, ulepšavamo se, pružamo sebi prilike da se radujemo, blistamo, budemo srećni. Vreme kada počinjemo istinski da volimo sebe jer shvatamo da smo sebi na prvom mestu.

Dakle, u periodu smo obrta koji mogu biti potpuno neočekivani, siloviti, dramatični. Obrta i u nama i oko nas. Ali istovremeno obrta koji će raščistiti mnoge situacije sa kojima se trenutno suočavamo.

Pozornica je spremna i glumci su na njoj. Neka predstava počne!

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3