Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 24.02.-01.03.2020.

OVAN

Hrana

Pred vama je nedelja u kojoj bi slatkiše, prekomernu upotrebu začina i masnoća trebalo ograničiti. Vašem organizmu su sada potrebni minerali i vitamini – zarad jačanja imuniteta. Obavezno što više citrusa, svežeg povrća, čajeva – sa medom, limunom, đumbirom.

Ljubav

Ulazeći aspekt Venere iz vašeg znaka sa Saturnom iz Jarca u postojećim emotivnim relacijama može doneti talase nezadovoljstva, distanciranosti, zahlađenje. Ovo će se posebno odraziti na one Ovnove koji ovih dana ne dižu glavu od posla i u potpunosti su zanemarili partnera. Iako vam posao sada jeste na prvom mestu – pronađite dovoljno vremena za ljubav i strast. Slobodni Ovnovi – ovaj aspekt ne donosi ograničenje što se tiče novih emotivnih priča – ali može postojati razlika u godinama, udaljenost ili neka druga „začkoljica“. Takođe – period intenzivnog razmišljanja o prošlosti, čak i obnavljanja iste.

Posao

Ukoliko ste u fazi nestrpljivosti i želje da što pre pokrenete ili aktivirate neke poslovne situacije – bojim se da vam ova nedelja ne daje mogućnost da stvari završite na brži način. Negde je to i dobro, jer je itekako moguće da ste nešto propustili ili napravili grešku u proračunu. Ono što će se Ovnovima svakako isplatiti, koliko god ih to nerviralo – jeste strpljivost, istrajnost, upornost i sposobnost da sačekaju svojih pet minuta kada će sve ono do tada urađeno dati svoje prave, odlične rezultate.

Novac

Zategnuta finansijska situacija.

Zdravlje

Prehlade, viroze, kijavice. Mogući problemi sa hormonima i radom žlezda.

 

BIK

Hrana

Bikovima će u ovoj sedmici prijati lagani, izbalansirani obroci sa većim procentom povrća. Možete ga koristiti kao kuvano i bareno u raznoraznim čorbama i varivima, ali i kao sveže – ogroman izvor vitamina i minerala koji su vam sada neophodni.

Ljubav

Emotivno nezadovoljstvo i osećaj uskraćenosti, neispunjenosti – jeste trenutno prikazan kod vas. Razlozi mogu biti različiti – nedovoljno vremena sa voljenom osobom, neispunjena očekivanja, neke nedoumice ili tajne koje imate, pojačana ljubomora – ma ko bi ga znao – sto ljudi, sto ćudi. Svako neku svoju muku nosi. Poenta je da osećaj sputanosti nosite u sebi, pa će samim tim i emotivni život biti neuobičajeno tih. Slobodni Bikovi – ono za čim nemate za tim žudite, a ono što vam se nudi ne prija vam. Vaš ljubavni „ukus“ ovih je dana teško pogoditi. A i te želje ispuniti…Prošlost se javlja, gledajte šta ćete sa njom.

Posao

Nedelja rešavanja nekih situacija koje su u prethodnom periodu napravile problem ili izazivale neprijatnu atmosferu na vašem radnom mestu. Vaše pozicije su apsolutno stabilne ali će vam sve ovo što se bude dešavalo doneti osećaj težine, verovatno i preispitivanja da li ste mogli nešto od ovoga da izbegnete. Iako odajete utisak stabilne osobe koja zna šta hoće i koja u svakom momentu drži konce dešavanja u svojim rukama, ipak će postojati nesigurnost u vama i bojazan da li ste na pravom putu.

Novac

Korektni finansijski prilivi. Naplata zaostalih potraživanja.

Zdravlje

Osetljivost po pitanju zdravlja. Prehlade, hormonski problemi, teškoće sa spavanjem.

 

BLIZANCI

Hrana

Mlečni proizvodi da – i to najpre sirevi, kiselo mleko. Sve što je „na kašiku“ – definitivno da. Riba – da, ali bi morska bila bolja za vas. Povrće i voće – svakako da. Meso i mesne prerađevine u manjoj meri, uz obaveznu proveru kvaliteta i ispravnosti.

Ljubav

Možda je komunikacija sa voljenom osobom povremeno čudna, možda se ne kopčate baš „na prvu“ loptu, možda dođu i periodi tihovanja i ćutanja – ali generalno gledano, ne biste trebali da imate bilo kakvih pravih problema sa partnerom. Bar ne onih koji se ne mogu rešiti očas posla. To što u nekim drugim životnim situacijama niste baš najzadovoljniji neće uticati na odnos sa voljenom osobom. Slobodni Blizanci idu unazad, baš kao i njihov vladar Merkur. Ili će misli da vam se vraćaju u prošlost, ili ćete se i vi lično zaputiti tom stazom. Možda ni sami ne znate zašto, ali tako vam je sada došlo…

Posao

Početni momenat u bilo kojoj situaciji koja se vezuje za posao donosiće nesigurnost, neodlučnost, donosiće konfuziju i zbunjenost. No, to što je početni momenat takav, ne znači da je i ostalo, naprotiv. Posle prvih problema, rešenje će se pronaći. Bilo u osobi, situaciji, okolnostima. Pred vama je nedelja u kojoj se mogu obnoviti neke saradnje, završiti zaostale obaveze ili se uhvatiti u koštac sa projektima i poslovima koji su već dugo na čekanju.

Novac

Drugi deo sedmice donosi napetost po pitanju priliva i pojačane troškove.

Zdravlje

Solidan zdravstveni period. Manji problemi sa probavom i kratkotrajnim virozama.

 

RAK

Hrana

Mlad Mesec je uvek vreme novih početaka – pa zašto da ne – i novog režima ishrane, novog početka dijete (nadam se samo da vam to nije treći „novi početak“ od ulaska u ovu godinu). Ishrana zasnovana na proteinima i sa znatno smanjenom količinom ugljenih hidrata će vam prijati.

Ljubav

Dosta korektna situacija sa voljenom osobom. Funkcionišete, dogovarate se, ima tu i strasti i razumevanja i akcije….od svega po malo. Doduše, nekog velikog ispoljavanja ljubavi i grandioznih emocija i izjava trenutno nema, ali u suštini – nemate razloga da se žalite. Vi ste nešto više okupirani poslom i obavezama, pa će biti manje zajednički provedenog vremena. Slobodni Rakovi – susret ili razgovor sa osobom iz prošlosti može biti interesantno iskustvo. Sad, da li će doći do konkretne obnove odnosa ili će sve ostati samo na priči – ostaje nam da vidimo.

Posao

Svaki dogovor i svaka poslovna situacija ići će sa zakašnjenjem ili ćete morati da je „potežete“ više puta. Kao da vam se ne da da iz prvog pokušaja uradite bilo šta a vi se za to vreme nervirate. Smanjite sebi tenziju – prihvatite da sada morate koračati malim koracima i biti strpljivi maltene za sve stvari. Naučite da se prilagodite onima sa kojima sarađujete, njihovom tempu – jer je to sada jedini način na koji možete završiti ono što vam je bitno. Moguća obnova ranije vrlo plodonosne saradnje.

Novac

Trudite se da ne prekoračujete svoj budžet.

Zdravlje

Moguća prehlada ili viroza u drugom delu sedmice.

 

LAV

Hrana

Ili ste počeli kvalitetnije i zdravije da se hranite, ili vam se polako vraća vaš stari apetit. U svakom slučaju, ova nedelja je dobra da uvedete neke fine promene i učinite da se osećate bolje. Pojačajte unos ribe i mlečnih proizvoda. Naročito će vam prijati stariji sirevi.

Ljubav

Nema nikakvih posebnih prepreka u odnosu sa osobom koju volite. Doduše, može vam komunikacija povremeno biti obojena nekom čudnom energijom, nerazumevanjem ili pojačanom posesivnošću – ali generalno gledano, ovo su sitnice koje ćete vas dvoje uspešno prevazilaziti. Sada je pravi momenat da popričate o nekim pitanjima ili situacijama o kojima već duže vreme ćutite. Slobodni Lavovi – kontakti sa suprotnom polom uglavnom će biti obojeni prošlošću. Da li su to bivši partneri ili neko koga od ranije znate – zavisi od mnogo faktora. U svakom slučaju, zanimljivo vam je pa nastavite onda….

Posao

Poslovni period je dobar, bez obzira na to što ste vi povremeno kao izgubljeni u dešavanjima i imate problem da se snađete i organizujete. Kao da nemate pravi motiv, kao da se rasipate – i tek kada ste pritisnuti rokovima uspevate da ispozavršavate sve što imate. Naravno, u poslednjem trenutku. Nedelja u kojoj vam se vraćaju stari klijenti, bivši poslovni saradnici. Nedelja u kojoj se mogu obnoviti neki dogovori, ali i nedelja u kojoj ne smete dozvoliti da vam se obaveze gomilaju.

Novac

Dosta korektna situacija po pitanju finansija.

Zdravlje

Pojačane tegobe hroničnim bolesnicima.

 

DEVICA

Hrana

Devicama je zarad jačanja imuniteta potrebno puno voća, naročito svih vrsta citrusa, čajevi – najpre sa kombinacijom đumbira i limuna, zelenolisno povrće i riba. Sve ostalo vam je na volju, osim što biste mogli da smanjite količinu slatkiša i crvenog mesa.

Ljubav

O nekim stvarima odavno ne pričate sa emotivnim partnerom. Moguće je da je došao trenutak da se progovori i o ne baš prijatnim temama, pogotovo ako će ovi razgovori doneti razrešenje situacije i stabilnije funkcionisanje. Takođe, dobar je momenat da zajedničkim snagama realizujete planove koji su vam bitni. Komunikacija mora biti na prvom mestu. Volite se, ali i pričajte – to vam je sada potrebno. Slobodne Device – dvostruka šansa tokom ove sedmice. Jedna se vezuje za prošlost, a druga je nešto potpuno novo. Od vas zavisi kome ćete se prikloniti i na koju stranu okrenuti…

Posao

Biće komplikacija, zastoja, povremenih problema u dogovorima i prilikom obavljanja posla, ali koliko god sve izgledalo kao velika teškoća – rešenje postoji i pronaći ćete ga. Takođe, iako ste možda od nekih stvari maltene pa odustali, pruža vam se prilika da ih još jednom aktivirate, ovog puta kako treba. Kontakt sa jednom osobom će se pokazati kao vrlo značajan po vas i moguće je da će baš ona uspeti da vas „pogura“ ka rešenju mnogih pitanja koja su vam sada od važnosti.

Novac

Sve što bude moglo da se iskomplikuje po pitanju finansija, iskomplikovaće se.

Zdravlje

Mogućnost povreda.

 

VAGA

Hrana

Ništa po pitanju ishrane, pogotovo ako ste na nekom zdravom režimu ili na dijeti – ne ide onako kako ste vi zamislili. Iskušenja će se pojavljivati i to baš onakva kakvima najteže odolevate. Prijalo bi vam više mlečnih proizvoda – jogurt, kiselo mleko, kefir, stariji zreli sirevi.

Ljubav

Oko svega ćete se složiti sa partnerom (osim u momentima kada je on tvrdoglav, a vi nervozni), ali će kroz emotivni segment nekako zvrjati promaja. U prevodu – svega ima, samo tih pravih emocija ne. U stvari, i one su tu ali trenutno ne mogu da izbiju u prvi plan tako da se može dogoditi da kroz ovu nedelju prođete onako, nezadovoljno i neispunjeno. Slobodne Vage – ukoliko uđete u novu emotivnu priču ove nedelje, ona će definitivno biti obojena vrlo dubokim i intenzivnim emocijama, ali i komplikacijama i velikim oscilacijama. Za neke od vas – ovo je ipak nedelja kada prošlost stoji na prvom mestu.

Posao

Čudna poslovna nedelja je pred vama. posla će definitivno biti, čak više nego što ste vi očekivali. Ipak, vi kao da nećete biti zadovoljni onim što se dešava ili ćete biti previše opterećeni i zatrpani. Takođe, ne dopada vam se što nemate nikakav uticaj ni kontrolu trenutno i što vam se čini da se dosta toga dešava haotično i bez ikakvog reda. Nedelja je dobra za obnovu nekih dogovora, za ponovne kontakte sa starim saradnicima, ali i za uspešno rešavanje papiroloških pitanja.

Novac

Stabilna nedelja po pitanju finansija.

Zdravlje

Sitnija i brzo prolazna zdravstvena problematika.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Nedelja pred vama nosi slatke i slane izazove, a od vaše volje i upornosti zavisi na koji način ćete se izboriti sa njima. Generalno gledano – trenutno bi vam odgovaralo raznovrsno povrće, integralne žitarice i manje masni mlečni proizvodi.

Ljubav

Ne budite previše zahtevni i naporni prema voljenoj osobi. Takođe, izbegavajte da baš u svakom trenutku i baš u vezi svega budete u pravu, jer niste. Smanjite malo opsednutost poslom i više se posvetite partneru. Moguće je da je druga strana u zahtevnom periodu i da joj je zaista potrebna vaša podrška, pažnja i ljubav. Makar povremeno gurnite svakodnevicu u stranu i probudite onu vašu lepu, nežnu, ujedno strasnu i romantičnu crtu. Slobodne Škorpije – neki kontakti se u ovoj nedelji obnavljaju, ali to neće biti iznenađenje za vas jer ste ih potajno i priželjkivali.

Posao

Nedelja u kojoj imate veliki radni elan i naglašenu kreativnost – ali to ne znači da će sve ići jednostavno i lagano, naprotiv. Čini mi se da će u svakom danu postojati makar jedan (mada vrlo verovatno više) momenat u kojem ćete morati da se nervirate, ponavljate situacije, ispravljate krive Drine i bakćete se stvarima koje vam oduzimaju vreme. No, i pored toga možemo da kažemo da ćete rezultatima i onim što ste obavili biti izuzetno zadovoljni. Radite za sebe i za svoju budućnost.

Novac

Poboljšanje u sektoru finansija.

Zdravlje

Manji, povremeni problemi sa kičmom.

 

STRELAC

Hrana

Pravi je momenat da se naprave značajne promene i vaša ishrana konačno dovede u red. Odgovaraju vam integralne žitarice, povrće, orašasti plodovi, voće, mlečni proizvodi. Meso i mesne proizvode biste trebali da umanjite, a da više konzumirate ribu.

Ljubav

Sa partnerom uspevate da se dogovorite po nekim veoma bitnim pitanjima ili da rešite neke situacije koje su vas oboje opterećivale što će doneti do poboljšanja atmosfere i raspoloženja u vašem odnosu. Postoje i dalje neke „stavke“ u kojima ima neraspoloženja ili nervoze – ali generalno gledano – ovo je ipak jedna mirna i stabilna sedmica. Slobodni Strelčevi – interesantnih dešavanja na emotivnom planu ima, ali ona se najpre vezuju za strast, hemiju, za osobe koje u vama izazivaju buru osećanja. Takođe, kod nekih od vas – vrlo je aktuelna ljubavna prošlost i može doći do obnova odnosa.

Posao

Ništa neće ići po planovima, ništa neće funkcionisati onako kako ste vi to zamislili, ništa nećete uspevati da završite iz prvog pokušaja. No, malo trudom, malo uz pomoć drugih, malo uz po koji kompromis i hladnu glavu – ipak ćete na kraju sve rešiti vrlo uspešno i u svoju korist. Nervira vas što se trenutno ne možete osloniti na druge, pogotovo na njihova obećanja – ali ipak će se izdvojiti neke osobe kojima možete verovati i koje će pokazati svoju vrednost.

Novac

Naplata zaostalih potraživanja ili dugovanja.

Zdravlje

Solidna zdravstvena situacija.

 

JARAC

Hrana

Kvalitetna i redovna ishrana je ono što bi trebalo da bude vaš imperativ u narednoj sedmici. I zbog imuniteta i zbog energije koja vam je sada neophodna. Jedite ribu, meso, žitarice, dosta povrća, jaja, mlečnih proizvoda. Od voća vam trenutno najviše odgovaraju jabuke, banane, pomorandže.

Ljubav

Voljena osoba je brižno i sentimenalno raspoložena prema vama i to vam u ovom trenutku odgovara i prija vam. Za uzvrat – vi joj dajete podršku, oslonac. Možda iz vas baš i ne vrcaju emocije na sve strane, ali ste tu, za nju. Valjda se i to računa. Vaša komunikacija se u ovoj nedelji popravlja – možda nećete moći baš emotivno da se otvorite, ali ćete moći da se dogovorite, posavetujete, složite. Slobodni Jarčevi – sve se nekako najpre vezuje za prošlost u ovom periodu. Trenutno vas ona zaokuplja, krade vam pažnju i njoj ste posvećeni. Kontakt postoji, a da li će do obnove doći – to ćemo tek videti.

Posao

Možda vam se postupci nekih kolega ili saradnika baš i ne dopadaju, ali trenutno ne želite da im dajete na značaju. Postoje mnogo bitnije stvari koje vas okupiraju, pogotovo što ste svesni da ste ušli u period  u kojem se mnogo toga što vam je od važnosti pokrenulo. Sada povlačite prave poteze, pronalazite prave reči kada su dogovori u pitanju. Stoji da će biti povremeno nekih zastoja ili odlaganja, ali vi ste dovoljno strpljivi i uporni da ćete umeti da se na pravi način izborite sa ovim.

Novac

Trenutno baš i niste najzadovoljniji po pitanju finansija.

Zdravlje

Podložnost prehladama i problemima sa kičmom, kostima, zglobovima.

 

VODOLIJA

Hrana

Vreme za korenite promene po pitanju ishrane je zvanično započelo. Još uvek početkom nedelje možete imati iskušenja, najpre kroz slatkiše – ali kasnije se već možete uvesti u red. Odgovaraju vam integralne žitarice, biljna vlakna, proteini. Ugljene hidrate izbegavajte. Jedite dosta povrća i manje mesa.

Ljubav

Komunikacija sa voljenom osobom baš i nije toliko skladna tokom ovog perioda. Da se razumemo, ne mora biti nikakvih rasprava – vrlo je moguće da se dogodi da nemate neke naročito podsticajne razgovore i da ste, svako za sebe, povučeni. Neki od vas trenutno nemaju o čemu da razgovaraju, a neki ne žele da eventualno isprovociraju rasprave pa se povlače. Slobodne Vodolije – ni vas neće zaobići duhovi prošlosti tokom ove sedmice. Velika je šansa da će se kontakt sa bivšim partnerom ili sa nekom simpatijom od ranije ostvariti, a šta će se iz toga izroditi tek nam ostaje da vidimo..

Posao

Sve će u poslovnom segmentu ići skokovito. Dan sa previše obaveza, dan kada ste u praznom hodu….i tako redom. Neke stvari ćete završavati iz cuga, za neke možda potpuno obične i svakodnevne obaveze – trebaće vam više pokušaja da biste ih uspešno priveli kraju. Ponovo će se pokrenuti neka pitanja koja su bila na čekanju iz prethodnog perioda. Pokrenuće se i rešiće se. Možda nećete biti najzadovoljniji reakcijama nekih osoba na vaše postupke, ali će vam ipak savest biti čista.

Novac

Pokretanje na bolje u segmentu finansija. Naplata zaostalih potraživanja i dugova.

Zdravlje

Problemi sa grlom, plućima, hormonima, glavoboljama.

 

RIBE

Hrana

Ono što biste svakako trebali da izbegavate u ovom periodu jesu slatkiši, brza hrana i grickalice. Problem je u tome što će vam prema ovim namirnicama najpre „leteti ruka“. Pokušajte da slatkiše zamenite voćem ili crnom čokoladom.

Ljubav

Ne želite da poslušate savete koje dobijate i radite stvari na svoj način. Naravno, pričamo o vašoj emotivnoj vezi i o trenutnoj situaciji koja vam se baš i ne dopada. Šta vam smeta, to samo vi znate – ali u svakom slučaju – u ovoj nedelji ćete uspeti samo jednim delom da rešite problem ili nedoumice koje imate. Dani pred vama su šareni – čas obojeni povlačenjem i tišinom, čas finom energijom i dobrom komunikacijom između vas i osobe koju volite. Slobodne Ribe – nedostaje vam neko iz prošlosti i sa tom osobom možete u ovoj sedmici ostvariti kontakt. U kom će to pravcu otići – videćemo.

Posao

U svemu kasnite, ali stižete na vreme. Prosto – sedmica pred vama je takva da će vas uvek nešto zakočiti ili vratiti korak unazad, obično onda kada se najviše žurite. Takođe, može biti nekih nesporazuma ili ne baš lepih situacija sa osobama sa kojima sarađujete. Povucite se iz rasprava, sada će vam mnogo više doneti smirenost, hladna glava, samokontrola. U ovoj nedelji do vas dolaze neke informacije koje ste dugo čekali i koje će vam biti od velike koristi na dalje.

Novac

Kontrolišite troškove.

Zdravlje

Solidna zdravstvena situacija.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3