Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 25.-31.03.2024.

Racio nas gura napred, osećanja nas sapliću. U jednom trenutku nam je sve čisto i jasno, u drugom momentu su se boje razmazale i kao da gledamo kroz dimnu, kišnu zavesu. U jednom trenuku smo aktivni, živi, inicijatori, nezaustavljivi, komunikativni, u drugom se poklopimo, zatvorimo, uvučemo u ljušturu, ućutimo. Brzina i usporenost se smenjuju. Jasni ciljevi i nejasna dešavanja prepliću. Kao da smo i mi sami podeljeni, kao da povremeno ne znamo šta hoćemo.
Pun Mesec i pomračenje u znaku Vage na samom početku nedelje ukazuje da je balans sada teško postići, da nemiri jesu prisutni. Slede nam preispitivanja svih bitnih odnosa – ono što treba da „otpadne“ i ode od nas – otići će. Bilo u ovoj nedelji, bilo u nekom kraćem vremenskom periodu koji je ispred nas.
S druge strane gledano – sve ono što treba da se materijalizuje i ostvari (bilo da se vezuje za posao, finansije, emocije ili nešto stopedeseto), sve ono što realno može trajati u vremenu – biće ostvareno u ovim danima. Faktor sreće i olakšanih okolnosti doprineće da po nekom pitanju, odnosu ili u nekom životnom segmentu – ostvarimo ono što želimo.

 

OVAN

Hrana

Ako ste planirali da se ozbiljnije pozabavite načinom ishrane,  bojim se da ova nedelja nije najpogodnija. Jeste da imate više odlučnosti, ali apetiti su ipak dosta izraženi – pa će rezultat biti vrlo neizvestan.

Ljubav

Sunce I Merkur u vašem znaku daju vam volju, jasne reči I čiste misli u svemu, osim u onome što se vezuje za emocije, što se vezuje za tajnoviti deo vas, što se vezuje za maštu, snove, podsvest….ali I za tajne. Dok ćete u svim ostalim segmentima života umeti da uhvatite pravac I usmerite se, na emotivnom tlu ćete tonuti I imati osećaj da lutate. Šta je to u čemu se zaglavljujete – to znate samo vi. Nevažno je da li ste slobodni ili zauzeti – osećaj podeljenosti, raskrsnice, osećaj da nešto unutar vas tupo boli – biće prisutan. Zauzeti – ne kvarite odnos oscilacijama ili tajnama. Slobodni – snovi se mogu ostvariti.

Posao

Možda malo zazirete od konkurencije, možda imate osećaj da ste na klizavom terenu po nekim vama važnim pitanjima, možda vas nervira zato što se planovi ili dogovori previše polako pomeraju. Ipak, Sunce u vašem znaku koje ukazuje na volju I ambiciju – gura vas napred, ne da da stanete I da pokleknete. Neki od vas su u izuzetno značajnom poslovnom periodu – jer će ostvariti značajne saradnje sa više nego profitabilnim rezultatima. Neuspesi su mali, ostvarenja su velika.

Zdravlje

Sem mentalne opterećenosti – fizički ste dobro.

 

BIK

Hrana

Mane u ovoj nedelji su što apetit jeste nešto pojačan, a možete jesti I na nervnoj bazi. Vrline su što ćete lakše I brže trošiti kalorije jer ste vrlo aktivni i u pokretu.

Ljubav

Ovo je povoljan ljubavni period za vas, pa ako je bilo nekih “neravnina” ili glavolomki u vašem odnosu – sada je vreme da to rešavate. Tamo gde ima emocija I bliskosti I povezanosti – sve će se dati srediti I sva osećanja će se samo umnožavati. Nešto što se priželjkivalo, o čemu se sanjarilo I maštalo – sada se može ostvariti. Bilo da je to dizanje odnosa na viši nivo ili nešto deseto. Slobodni Bikovi – draga su I nasmejana lica oko vas. Uživajte u društvu svojih prijatelja I u zabavi – a ljubav će pronaći put do vas, možda baš onda kada joj se najmanje nadate I najmanje je očekujete. Odličan je period za nove ljubavne priče.

Posao

Pun Mesec I pomračenje u sektoru posla ukazuje da su pred Bikovima velike poslovne promene. Neki od vas su već dobili naznake za tako nešto, kod drugih će se to dogoditi tokom ove nedelje, a neki najkasniji rok za dešavanja je u drugom delu aprila. Važne odluke I ostvarenje ciljeva su pred vama. I pored nešto povišene energije u svakodnevnom funkcionisanju, koja hoće biti prisutna tokom ove sedmice – vi ste u dobrom I stabilnom poslovnom periodu. Povoljnija finansijska situacija.

Zdravlje

Pronađite više vremena za odmor I opuštanje.

 

BLIZANCI

Hrana

Izbegavajte brzu hranu, industrijske mesne prerađevine, proizvode od belog brašna. Jedite raznovrsno, ali umereno. Nemojte preskakati doručak, niti uzimati obroke u kasnim večernjim satima.

Ljubav

Na prvi pogled će delovati kao da ste opušteni I bezbrižni,ali će postojati unutar vas emotivna preplitanja I oscilacije. Odnos sa voljenom osobom će vam u jednom trenutku prijati, a u drugom ćete imati osećaj da šlajfujete ili proklizavate. I pored tih vaših unutrašnjih padova I dizanja – odnos sa partnerom će funkcionisati. Biće predivnih dana, biće I onih kada vam nisu sve koze na broju (ni vama niti voljenoj osobi), ali suštinski – držite se. Slobodni – ljubav vam se nudi – ali je čudna, drugačija, kao da ste zašli na nepoznatu teritoriju I niste sigurni da li vam sve to prija….ili vas pomalo hvata prpa, neizvesnost.

Posao

Stelijum planeta u polju koje se vezuje za posao ukazuje istovremeno I na ozbiljnost poslovnog perioda u kojem ste, ali I na mnogobrojna dešavanja na dnevnoj bazi. Neka od njih će vam donositi nervozu I preispitivanja, ali će biti mnogo više onih koje vam otvaraju vrata I donose vam dobre rezultate, pomake I profit. Koliko god da ste po nekim pitanjima nestrpljivi – neke stvari morate sačekati. Splet povoljnih okolnosti može nekima od vas doneti novi posao, značajan projekat – ili unapređenje.

Zdravlje

Moguće alergije, glavobolje I prehlade.

 

RAK

Hrana

Nedelja za uživanje u dobrom zalogaju. Umećete i da preterate, naročito kada su u pitanju slatkiši ili vaša omiljena hrana. Vašem imunitetu bi odgovaralo da češće konzumirate med i ostale pčelinje proizvode.

Ljubav

Kvalitetan emotivni period je pred vama. Ako ste par sa ozbiljnim bračnim ili ljubavnim stažom – za vas je ovo vreme pojačanog razumevanja I laganog, opuštenog funkcionisanja. Ukoliko ste pak “novopečeni” I još uvek drago vam biće posmatrate kroz blago ružičaste naočare – e, vi ćete uživati u ljubavi I isijavati je na sve strane. I kod jednih I kod drugih može da se provuče po koji nestrpljiv trenutak – ali ne može da vam pokvari sreću. Slobodni Rakovi – ovo su dani uživanja za vas. I dok će neko uživati u svojim bliskim I dragim ljudima – neko drugi će osećati, videti, dotaći ljubav. A ljubav je sada baš, baš blizu.

Posao

Očekujte veliku angažovanost I mnogobrojna dešavanja u poslovnom sektoru. Povremeno vam neće odgovarati komunikacija sa nekim saradnicima (ili će biti previše “živahna” I požurujuća – ili će se pak previše otezati), a možda će vam biti nešto teže da se uklopite sa njima. No, I pored ovih manjih teškoća – vi ste u vrlo dobrom poslovnom periodu. Sada postoji potpuno realna šansa za ostvarivanje vaših planova, pogotovo ako se oni vezuju za nove projekte, proširenje poslovanja ili inostranstvo.

Zdravlje

Nešto više nervoze I umora, ali ste suštinski dobro.

 

LAV

Hrana

Vi se polako uvodite u red po pitanjima ishrane, iako još uvek vaše ogledalo pokazuje neke obline koje nisu bile tu do pre par meseci. Ništa ne može preko noći, samo nemojte odustajati.

Ljubav

Dobre su šanse za stabilizaciju I popravljanje odnosa sa voljenom osobom. Taman je pravo vreme da razrešite neke situacije ili pitanja koja su vam možda pravila problem. Vi pogotovo ste se probudili I živnuli – pa ove dane koristite za dobru energiju, za više zajednički provedenih trenutaka u osmesima I u strastima. Ukoliko se javi po koji momenat nervoze (a verovatno hoće) – razgovarajte, rešićete lako. Slobodni Lavovi – neko će vam začačkati osećanja, pokrenuti maštu. Susret, kontakt, pogled, poznanstvo – nešto će vas probuditi I usijati. Lepi su dani da sa nekim “kliknete”.

Posao

Komunikacija sa saradnicima je dobra, vaša je energija pokretačka, aktivna. Volja, samopouzdanje, potreba za dokazivanjem I ambicija su se probudile. Do vas će od ove nedelje početi da stižu informacije ili da se sklapaju dogovori – koji su nagoveštaj velikih promena u narednim mesecima. Moguće su I neočekivane povoljnosti koje se vezuju za vaše radno mesto – najpre finansijske prirode. Obaveza će biti više nego inače, pa je izvesna mala zbrka u organizaciji – ali sa povoljnim ishodima.

Zdravlje

Solidno zdravstveno stanje.

 

DEVICA

Hrana

Uživaćete u hrani, ali ćete imati meru i znati da se zaustavite kada je najslađe. Umete da kontrolišete apetit, a ukoliko smatrate da vam je potrebna dijeta, bilo zbog zdravlja ili linije – sada je pravi momenat.

Ljubav

Pošto od pre koji dan I Mars (pored Saturna, Venere I Neptuna) prolazi kroz vaše partnersko polje (I biće tu sve do kraja aprila), partner I vi ulazite u dosta važan period. U narednih nešto više od mesec dana mnogi će parovi “prelomiti”. U kom pravcu će to prelamanje ići je individualno I zavisi od para do para. Moguće je da u narednom periodu neki odnosi budu duboko uzdrmani, čak se I prekinu – kao što je izvesno da oni parovi koji su stabilni sada mogu napraviti velike pozitivne korake napred. Slobodni – vrlo važan period za ljubav – lako se sada bude osećanja, lako se snovi I java spajaju u jedno.

Posao

Realno gledano – vaša, na prvom mestu finansijska situacija bi trebala da bude dosta dobra I da vam se tu otvaraju povoljnosti I mogućnosti za više nego solidne zarade. Jednostavno – novac vas hoće ovih dana. Što se dešavanja u poslovnom sektoru tiče – biće osoba I situacija koje će vam jednostavno ići od ruke, gde ćete se lako uklapati I funkcionisati. No, biće I onih koje će vas iritirati I koje ćete želeti što pre da skinete s dnevnog reda. Ipak, suštinski – dosta stabilan period bez velikih problema.

Zdravlje

Moguće su glavobolje I osetljivost respiratornog sistema.

 

VAGA

Hrana

Nešto mi izgleda da ćete vi često tokom ove sedmice imati baš lepa – manje slana a mnogo više iskušenja i da će vam biti potrebna sva vaša volja i upornost da im odolite. Jedite voće, možda uspe.

Ljubav

Ni partnerska ni vaša planeta nemaju stabilne pozicije u ovom periodu – obe se nalaze na klizavom, maglovitom I zbunjujuće osećajnom terenu znaka Riba. Možete biti čudni jedno drugom, možete sumnjati jedno u drugo, a isto tako – oboje možete prećutkivati teme koje su istinski bitne, povlačiti se u ćutnju onda kada treba da se razgovara. Sve ovo može prouzrokovati jaku napetost između vas dvoje, zatišje pred oluju ili onaj momenat kada je dovoljna jedna varnica da zapali plamen nezadovoljstva I rasprava. Slobodni – ljubavni život je moguć, ali ljubavi koje dolaze su čudne, drugačije, neobične.

Posao

Nešto slično kao u emotivnom životu može postojati I kroz poslovni segment. Manjak prave komunikacije u saradničkim I kolegijalnim odnosima, može doneti do brzopletih postupaka I tenzije. Oni sa kojima radite I sarađujete mogu sa vaše tačke gledišta u ovim danima biti posebno tvrdoglavi, iritirajući. Čisto vezano za posao – vi ste u proteklom periodu povukli neke dobre poteze I sada idete ka rezultatima. Vaš rad nije prošao nezapaženo. Očekujte I solidnu situaciju po pitanjima finansija.

Zdravlje

Dosta ste osetljivi I nežnog zdravlja u ovom periodu.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Ukoliko osećate da ste stalno gladni, razmislite – da li hranom kompenzujete to što ste iznutra, mentalno emotivno poljuljani. Što više budete u pokretu, biće vam lakše da se izborite sa napadima gladi.

Ljubav

I partnerska I vaša planeta zajedno plivaju u ribljim morima emocija. A ovde su reči nepotrebne, samo je važno ono što se oseća, govori se dodirima I pogledima. Dok će u nekim odnosima ljubav I strast biti na prvom mestu I ništa neće biti važno osim toga, biće I onih parova kojima je ovaj period od izuzetne važnosti – u smislu da je došao trenutak da se ozbiljnije obavežete, dugoročno. Ako je u odnosu sa partnerom bilo problema – ljubav (ako istinski postoji) sada to može ispeglati. Slobodne Škorpije – tako je lako zaljubiti se. Srca su zapaljiva ovih dana I jedna varničica je dovoljna da buknu.

Posao

Dok će u ljubavi sve uglavnom lagano teći – u poslovnom segmentu će biti dosta zahtevno. Moraćete da pokažete ozbiljnu dozu odgovornosti, da biste sa svim poslovnim zadacima I obavezama izašli na kraj. Neke od vas trenutna poslovna situacija opterećuje, previše donosi glavolomki I odnosi energiju – ovo nije savršen period da se nešto ozbiljnije menja, ali je dobar da se prave planovi za dalje. Planovi koje možete da ostvarujete tek za nekih par nedelja od sada. Finansije su stabilne, dosta ste zadovoljni.

Zdravlje

Glavobolje, alergije, osetljivi sinusi.

 

STRELAC

Hrana

Možete da napravite promenu u navikama i u načinu ishrane, samo je pitanje da li hoćete da se potrudite. Shvatate da vam dosadašnje funkcionisanje donosi više štete nego koristi i spremni ste nešto da menjate.

Ljubav

Kroz odnos sa voljenom osobom se provlači potreba za rešavanjem nekih važnih stvari za vas dvoje – to mogu biti pitanja vezana za porodičnu sferu, za vaš stambeni prostor, ali I druge teme koje su bitne za očuvanje vašeg odnosa. Može vam smetati što je partner više usmeren na sebe I na svoje prioritete I ne smatra da su ova pitanja nešto na šta on želi da troši energiju. Različit način funkcionisanja I različiti prioriteti zato ovih dana mogu donositi osećaj da se ne razumete ili da ste se čak distancirali. Slobodni – sentimentalnost I odjeci iz prošlosti mogu vam brčkati misli ovih dana. Prostor za ljubav ipak postoji.

Posao

Poslovni sektor zahteva od vas ažurnost I odgovornost – jer su obaveze koje su sada prisutne od velike važnosti. Mnogo toga ćete uraditi bez ikakvih problema I na pravi način, ali će postojati I stavke na kojima možete da se sapletete, napravite grešku – najpre ako budete previše brzali ili ne budete fokusirani. Pomalo vas je stigao umor jer je poslovni segment već dugo više nego dinamičan. Odličan period ukoliko hoćete da zaradite preko dodatnih poslova ili da pokrenete nešto u privatnoj režiji.

Zdravlje

Više se odmarajte.

 

JARAC

Hrana

Ishrana je ovih dana previše jednolična. Obogatite je većom količinom povrća i svežeg voća. Naročito vam se preporučuje zeleno lisnato povrće – zelena salata, spanać, zelje, blitva.

Ljubav

Iako su osećanja između voljene osobe I vas u ovoj nedelji stabilna – ipak ćete oboje imati svoje momente nestrpljivosti, što će posebno biti izraženo na samom početku nedelje, ali I u danima vikenda. Ne kvarite sami sebi sreću time što ćete dozvoliti da vas nestrpljivosti povuku I što ćete reći nešto što možda I ne mislite – u ovim danima se mnogo lepše priča bez reči, a zagrljaji lako rešavaju sve probleme. Slobodni Jarčevi – dobar ljubavni period se nastavlja za vas. Uživaćete u komunikaciji sa nekim, ova osoba će vam prijati I donositi vam osmeh na lice. Lepe ljubavi sada mogu da se rode.

Posao

Možete se malo nervirati ili opterećivati nekim administrativnim, papirološkim pitanjima koja se komplikuju – ovde rešenje postoji, samo je potrebno nešto više vremena od planiranog. Ovih dana dobijate dobre predloge I ostvarujete više nego solidne rezultate. Neke povoljnosti su takođe otvorene – one mogu predstavljati novu poslovnu ponudu, nov projekat, ali mogu biti vezane I za vaš finansijski sektor – koji je sada u usponu. Moguće su vesti I o unapređenju ili važnom poslovnom putovanju.

Zdravlje

Povrede, osetljivost disajnih puteva, alergije.

 

VODOLIJA

Hrana

Ove ste nedelje u  kreni-stani fazonu kada je ishrana u pitanju. Jednog dana vodite računa o tome šta i koliko jedete, već sledećeg navalite na omiljenu hranu…Teško ćete se boriti sa hedonističkim porivima

Ljubav

Energija vam je promenljiva – čas ste u fazonu inicijative, brzine, optimizma – a čas ste preemotivni, pomalo melanholični, u nekom svom svetu. Ukoliko postoji bilo kakav konkretan problem ili pitanje koje vas opterećuje – sada nije trenutak da se ćuti, već sa voljenom osobom treba razgovarati o tome. Razgovor rasvetljava I rešava, sklanja oblake sa vašeg neba. Slobodne Vodolije – I vi možete imati faze uspona I padova. Ne uvlačite se u ljušturu I ne gomilajte komplikovana osećanja – ovo su dani kada je potrebno da budete aktivni I u pokretu. Pozitivni ljudi I dobra dešavanja idu ka vama.

Posao

I dalje je finansijski sektor u najvećem fokusu kod vas – ova će nedelja nekima doneti pojačanje priliva, a drugima mogućnost da na lakši način reše finansijske komplikacije I stabilizuju se na neko vreme. Što se poslovnog dela tiče – postoji dinamičnost I potreba da što pre privedete kraju obaveze ili bitne poslovne stavke. No, što vi više budete žurili – delovaće vam kao da se sve odvija previše sporo. Nešto je teže u ovim danima održati nivo energije, fokusa, organizacije. Dosta toga će vam odvlačiti pažnju.

Zdravlje

Šetajte, odmarajte, hranite se pravilnije I ne uskraćujte sebi dobar san.

 

RIBE

Hrana

U dužem vremenskom periodu i apetit i kilaža variraju. Možda bi bio trenutak da se odlučite i otpočnete sa zdravijim režimom ishrane, da uvedete nove navike da biste se osećali i izgledali bolje.

Ljubav

Ono što osećate I ono kako se osećate – umećete da izrazite, a to sada I jeste potrebno. Ne čuvajte stvari u sebi – otvorite se partneru, popričajte sa njim. Voljena osoba vam sada donosi dobru energiju I motiv, a ume I da vas razume. Vi ste u pomalo nestabilnoj I osetljivoj fazi I potrebno vam je da voljena osoba bude uz vas. A ako joj pokažete da vam je potrebna – I hoće. Ne zatvarajte se u ljušturu, komunikacija sa dragim bićem vas leči. Slobodne Ribe – I emocije I strasti su se uskomešale. Itekako su mogući kontakti sa osobama koje vas bude, prijaju vam I donose razbuktavanje mašte.

Posao

Poslovna situacija se jako pokreće. Vaša energija je bolja ovih dana – bićete više aktivni I imati inicijativu u mnogim poslovnim dešavanjima. Trenutno je I faktor sreće I olakšanih okolnosti na vašoj strani – pa može doneti I dobre poslovne pregovore, poslovna putovanja, više novca u vašem džepu, ali I nove ponude koje će biti isplative. Fokusirajte se I dobro organizujte, jer će biti potrebno da obratite pažnju na svaku sitnicu. Ne jurcajte I ne žurite nigde – stići ćete na vreme I biti zadovoljni rezultatima.

Zdravlje

Vodite računa da se ne povredite.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3 

-fotografije – Pinterest.com