Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 25.-31.12.2023.

nije baš da će doći za pet minuta, ali za sedam dana hoće
mi u poslednjoj nedelji stare a pred nama nova – uglancana, ulickana, samo sjakti
no, treba pregurati ovu nedelju da bi se stiglo na vratanca 2024-e
a sedmica pred nama….ma bombona! Merkur se u retrogradnom hodu vratio u znak Strelca pa će da se mnogo priča, a malo kaže. Ide u kvadrat sa Neptunom iz znaka Riba pa će da se laže. Ide u konjunkciju sa Marsom pa će da lete reči ubojite, a moguće je da poleti i po koja šerpenja ili lonac. Ako ste ljubitelj gužvanjca i saobraćajnog krkljanca – u sledećoj sedmici ćete vanredno uživati. Svi prateći efekti retrogradnog Merkura će biti prisutni – poneseš glavu, zaboraviš mozak. Poneseš torbu, zaboraviš novčanik. Poneseš ključ, ali ne od kancelarije nego od podruma. Dobiješ izbore, a narod ti izađe na ulice da zajedno proslavite. I ponovite.
I tako….zanimljiva neka nedelja….kao uvod u još zanimljiviju 2024-u. Ali o novoj otom potom – godišnji stiže uskoro

 

OVAN

Hrana

Bilo bi fino da izbegavate preterano kaloričnu hranu, pogotovo što ćete biti u jednom od vaših “neumerenih“ raspoloženja, pa možete preterati. Odmorite želudac supicom. Alkohol izbegavajte.

Ljubav

Malo ćete nervirati jedno drugo, malo se opuštati. Dogovori će u nekom trenutku ići savršeno i sa dobrom energijom, a onda ćete se pokačiti oko sitnice da sve „puca“. Zejednički planovi i dogovori za putovanje ili za provod za novogodišnje praznike će se verovatno završavati u poslednjem trenutku, sa puno izmena. No, ipak ćete u novu 2024-u godinu ući pod prilično dobrom energijom. Slobodni Ovnovi – prilike za provod su tu, ali ima itekako i emotivnih ili erotskih „ponuda“ oko vas. Neko o kome maštate i sanjarite – može zakoračiti u vašu javu. Nova 2024-a kreće za vas vrlo uzbudljivo.

Posao

Sedmica će krenuti kroz nerviranje – jer kraj godine je pa treba juriti vreme, treba završavati poslovne obaveze a usput se treba baviti i privatnim. Imaćete vi više nego dovoljno energije za sve to, ali fokus neće biti sjajan – pa računajte da ćete se povremeno „pogubiti“ – što će proizvoditi nervozu i to da lako planete. Ipak – i dogovori i papirologija će se završiti na vreme. Suštinski, uspešno ćete privesti kraju ovu godinu, prilično zadovoljni i itekako spremni da se opustite i mentalno rasteretite.

Zdravlje

Više vodite računa u saobraćaju. Sklonost povredama i lako prehlade.

 

BIK

Hrana

Idu praznici, a uz praznike ide i praznična trpeza – a na njoj ispada da će „glavnu ulogu“ zauzimati meso i mesne prerađevine. Mada, ne bih rekla da ćete zaobići ni ostale gurmanluke.

Ljubav

Uglavnom će dobra energija vladati ovih dana u vašim emotivnim relacijama. Ok, može biti par situacija u kojima ćete „zgaziti na žulj“ jedno drugom – ali to donosi samo kratkotrajno dizanje tenzije i ništa više. Priprema za praznike i sami praznici jesu obojeni žurbom, ali svejedno postoji prilično lepa energija – bilo da sa dragim bićem putujete negde ili ste se odlučili za kućnu varijantu dočeka. Slobodni Bikovi – otprilike će vas se svi bivši setiti ovih dana. Ili ćete imati tu „sreću“ da naletite na nekog od njih. No, isto tako – odlične šanse da više osoba (glanc novih) privuče vašu pažnju. I vi njihovu.

Posao

Poslovna tenzija će do polovine sedmice biti prenaglašena i biće teško uklopiti se i sam sa sobom, a kamoli sa drugima. Kao da će se saradnici, kolege, svi oni sa kojima ste u poslovnom kontaktu – udružiti da vas ubrzaju, razvuku na više strana, bićete zaglavljeni u razgovorima i dogovorima koji ne donose rešenje, već vam se čini da samo komplikuju situaciju. Treba biti oprezan, ukoliko ne želite da pokvarite neke poslovne relacije. Finansijski ste malo rasterećeniji, ali kontrolišite troškove.

Zdravlje

Mogućnost povreda. Osetljiv respiratorni sistem.

 

BLIZANCI

Hrana

Najviše će vam prijati meso na sve načine, ali I mlečni proizvodi – naročito jaki sirevi. I slatkiši. I malo alkohola. Ili malo više. Ovo poslednje bi bilo fino da držite pod kontrolom.

Ljubav

Početak nedelje baš i ne deluje obećavajuće – u prvih par dana je tako lako „žacnuti“ jedno drugo, potkačiti se, ući u raspravu – a potpuno je nebitno da li je razlog za sve to opravdan ili ne, veliki ili sitnica. Prosto rečeno – oboje ste skloni da preimpulsivno odreagujete, a ni ne razumete se najbolje – pa varnice mogu krenuti i zbog nesporazuma. No, kad pregurate ovo (a hoćete) slede vam dosta bolji dani i jedan prilično vatren i veseo ulazak u novu godinu. Slobodni Blizanci – pošto vam je sedmica više nego dobra za uživanje, dobru energiju i nove ljude – mogli biste da prestanete da se osvrćete. Pustite prošlost.

Posao

Ko će tu koga da nervira – da li vi saradnike ili oni vas, pitanje je – ali je suština da će u ovim danima biti prisutno dosta nervoze i napetosti u vašem poslovnom okruženju. Žurićete da završite sa svim obavezama a činiće vam se da se samo dodatno zapetljavate jer ništa neće moći normalno i iz prvog puta, već uz komplikovanje. Ako baš sada želite da definišete neke poslovne odnose ili dogovore – birate pogrešan trenutak, ostavite to za posle praznika jer ništa uraditi nećete.

Zdravlje

Problemi sa stomakom, respiratornim organima a moguće su i povrede. Oprez u saobraćaju.

 

RAK

Hrana

Pun Mesec u vašem znaku govori da ste u prazničnom raspoloženju I da ćete svaki trenutak koristiti za dobar zalogaj I uživanje. Ne preterujte, jer će se to vrlo brzo odraziti I na vaš izgled, ali I na zdravlje.

Ljubav

Vaša potreba za pružanjem i primanjem ljubavi, za međusobnom podrškom, intimnošću i bliskošću je sada baš jaka – i iako partner možda u prvim danima ove nedelje neće moći da vam pruži baš sve ono što očekujete od njega – u ostatku perioda hoće. Podrška i društvo zajedničkih prijatelja su takođe tu – pa izgleda da ćete u prilično dobroj atmosferi zakoračiti u 2024-u godinu. Slobodni Rakovi – talas sentimentalnosti je snažan ovih dana, a može dodatno biti potaknut time što ćete videti bivšu ljubav ili dobiti poruku koja će vas bocnuti u srdašce. Uživajte sa društvom, manite ono što je bilo.

Posao

Do polovine nedelje nećete znati gde ćete pre – da li se baviti redovnim obavezama ili se baciti na zaostatke i pokušavati da ih raščistite. Energija u radnom okruženju je puna varnica ovih dana – što može biti zbog problema sa tehnikom, zbog nesporazuma u komunikaciji ili teškoća sa papirologijom. Sve ovo će vam u priličnoj meri istanjiti živce, pa su mogući i kratkotrajni burni momenti sa kolegama. No, nalet tenzije će proći u prvoj polovini nedelje a druga već donosi bolju energiju i opušteniju atmosferu.

Zdravlje

Preosetljivost, pojačan stres. Lako prehlade ili viroze.

 

LAV

Hrana

U ovom periodu vam je potrebna kaloričnija ishrana, ali izbegavajte slatkiše. Potrebni su vam proteini – meso, jaja. Takođe, mlečni proizvodi – naročito mladi sir I kiselo mleko. Povrće nemojte izbegavati.

Ljubav

Za vas je ovo dosta dobra sedmica. Dobro de – može vas iznervirati nešto vezano za posao ili vam član porodice može zadati kratkotrajnu glavobolju – ali suštinski nije loše ni malo. Pogotovo kada je odnos sa voljenom osobom u pitanju. Lako ćete se dogovoriti, razumeti – postoji međusobna podrška a postoje i emocije i strasti. Praznične dane ćete provesti u odličnom raspoloženju. Slobodni Lavovi – može biti nekih „povratnika“ ali i potpuno novih lica oko vas. Energija vam je više nego dobra – bilo da se pripremate za proslavu sa društvom ili se spremate na put. Gde god bili – zabava je zagarantovana.

Posao

Iako će poslovna dešavanja oko vas biti komplikovana i nestabilna – imate više nego dovoljno sposobnosti i energije da se prilagodite i okrenete stvari u svoju korist. Ukoliko sarađujete sa strancima ili planirate poslovno putovanje van zemlje tokom januara – dobijaćete kontradiktorne i zbunjujuće  informacije koje vas mogu zabrinuti. Pustite da se stvari slegnu, pravu sliku ćete imati tek od ulaska u narednu godinu. Finansijska situacija nije dovoljno stabilna da biste mogli da se rasipate.

Zdravlje

Solidno, dosta stabilno.

 

DEVICA

Hrana

Vašem imunitetu bi prijalo više čajeva I citrusa – naročito limuna, mandarina. Takođe – sveže povrće  – najbolje šargarepa, cvekla, crveni kupus, kao I kalorčniji mlečni proizvodi – pavlaka, punomasni sirevi.

Ljubav

Kod parova koji su suštinski stabilni biće povremeno prisutna sitnija problematika (umećete žustrije da odreagujete na nešto što je realno gledano sitan problem ili nesporazum), a kod parova kod kojih već duže vreme postoji nemir ili neki vid razjedinjenja – ova sedmica može doneti intenzivnije rasprave (koje se mogu vezivati čak i za sumnje u vernost partnera, naročito ako je to ranije već bila tema). Slobodne Device – snažna zainteresovanost za nekog, koja može da ide i u pravcu prošlosti ali i ka nekom novom u vašem životu. Nekog nosite u mislima, a izgleda da i ta osoba misli na vas.

Posao

Dosta ste nervozni jer se situacije koje su na prvi pogled delovale lagano – komplikuju ili razvlače i oduzimaju vam previše vremena i energije. Takođe – u ovoj nedelji nemojte donositi odluke na osnovu polovičnih informacija ili zato što ste u fazonu da „lomite stvari preko kolena“. Pokažite strpljenje, slušajte svoju intuiciju ali i logiku. Oni koji se bave kreativnim i umetničkim zanimanjima biće u ovoj sedmici posebno inspirisani. Finansijski ćete proći znatno bolje nego što očekujete.

Zdravlje

Mogućnost povreda. Naglašena nervoza.

 

VAGA

Hrana

Nešto naglašeniji apetiti. Pokušavajte da izbegavate prezačinjenu I kaloričnu hranu jer vam neće prijati, I više se okrenite belom mesu, svežem povrću I voću. Izbegavajte konzumiranje alkohola.

Ljubav

Odnosi koji su dobri biće još bolji tokom ovog perioda – partner i vi ćete se udružiti u strasti a umećete i da pokrenete jedno drugo i smislite sto i jedan plan ili zanimaciju da biste uživali i u ovim danima, ali i u dočeku nove godine. Oni odnosi pak u kojima je u prethodnom periodu bilo napetosti ili ste vi lično osećali da vam partner ne posvećuje dovoljno vremena i pažnje – kod vas je moguće par burnijih momenata koji ipak daju mogućnost da se „vazduh“ u vezi raščisti i rasterećenije uđe u novu godinu. Slobodni – zanimljivih dešavanja ima, a ima i zanimljivih osoba oko vas. Dobro raspoloženje, flert.

Posao

Ono što je lepo jeste da tokom ove sedmice možete fino zaraditi, više od očekivanog. Ono što nije lepo je vaša opuštenost po pitanju troškova – pa će vam pare lako kliziti iz ruku. Prva polovina nedelje je naglašeno komplikovana, na momente haotična – jurićete vreme, dogovore, papire. Komunikacija sa saradnicima, kolegama – biće vrlo često na granici rasprave. Drugi deo sedmice vama donosi bolju energiju, a i lakše ćete raščišćavati nesporazume, probleme kao i tekuće situacije.

Zdravlje

Naglašena osetljivost respiratornog sistema. Potreban je oprez u saobraćaju. Moguće povrede.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Potrebno je da povremeno povučete ručnu kočnicu, jer umete biti neumereni u ovom periodu. Smanjite unos kaloričnih namirnica, slatkiše zaobilazite. Neka obroci budu raznovrsni, ali manji količinski.

Ljubav

Neko vas čačka „u srž“, donosi vam zanesenost i potrebu da se jače povežete sa ovom osobom. Moguće je intenziviranje i pokretanje dešavanja – iako ovo na prvu loptu deluje kao strasna priča ali sa upitnim rokom trajanja – razvoj događaja vas može iznenaditi. Zauzete Škorpije – emocije su ovih dana na vrhuncu pa je pred vama miks romantike, strasti, ali i besa i posesivnosti. Nećete biti mlaki ni kad se volite, ni kad se sukobljavate. Komunikacija sa partnerom će se poboljšati u drugom delu sedmice pa ćete u novu 2024-u godinu ipak uploviti na talasu dobre energije.

Posao

Skoro pa svaka poslovna situacija ili dogovor će u početnoj fazi imati ili neku zabrljotinu ili nerazumevanje ili sklop okolnosti koje vam ne idu na ruku, otežavaju vam i usporavaju vas. No, isto tako – sve će se rešiti i posložiti do kraja radne nedelje. Isto tako – vama će ta radna nedelja do poslednjeg momenta biti baš baš radna – jer nema pokazatelja da trenutno imate lufta da na miru i natenane dočekate praznike. Vi ćete verovatno poslovnu 2023-u zaključiti tek u nedelju pre podne.

Zdravlje

Tri „P“ – prehlade, povrede, previše umora.

 

STRELAC

Hrana

Potrebni su vam vitamini I minerali, raznovrsni obroci koji će u potpunosti podmiriti potrebe vašeg organizma. Slatkiše izbegavajte, a smanjite I unos testa, sosova, punomasnih mlečnih proizvoda.

Ljubav

U prvom delu nedelje obuzdajte potrebu da se hvatate i reagujete za svaku sitnicu, ali i da partneru držite beskrajne pridike u fazonu „jedno te isto te jedno te isto“. Pokušajte da na sve gledate sa neke pozitivnije strane – praznici se približavaju, ima i više nego dovoljno razloga da oboje budete u dobrom fazonu, u pokretu i u strastima. Slobodni – Venera ulazi u vaš znak dva dana pred novu godinu – vreme je da zablistate, šarmirate, privlačite poglede. Nemojte biti tužni zbog nekih odnosa kojima je istekao rok i koji su sada iza vas – radujte se životu, dobrom provodu, prijateljima i novim ljubavima koje stižu.

Posao

I pripadnici vašeg znaka će biti više nego poslovno aktivni do samog kraja 2023-e godine. Neće vam ovi dani dati mnogo razloga za opuštanje – više je nego verovatno da ćete biti u žurbi i u grču da sve stignete, rešite, popravite, sredite i dogovorite na vreme. Koliko god neke situacije delovale komplikovano – rešićete ih uspešno. Ostaćete bez jednog dobrog dela živaca – ali ćete poslednjeg radnog dana odahnuti. I spremiti se za provod. I spremiti se da sve pare koje ste zaradili potrošite.

Zdravlje

Osetljivi ste još uvek, pa više vodite računa o sebi. Budite oprezni, povrede su moguće.

 

JARAC

Hrana

Praznično raspoloženje je tu, želite da se opustite I uživate u društvu, ali I u dobrom obroku. Izuzetno će vam prijati ćureće I juneće meso, kao I sve vrste morske ribe. Ne zaboravite ni povrće I voće.

Ljubav

Za voljenu osobu i vas je najbolje da ovih dana ne pokrećete komplikovane teme, da se trudite da budete otvoreni i iskreni jedno prema drugom i da svaki potencijalni nesporazum ili nedoumicu rešavate odmah, u početnoj fazi. Dobar je momenat za zajedničke planove i akcije – bilo da se pripremate za doček sa prijateljima ili biste najradije otputovali negde. Partner će biti izrazito emotivan, ali to će vam u ovim danima i prijati. Slobodni Jarčevi – lepe šanse da kroz prijatelje, izlaske ili preko društvenih mreža upoznate osobu koja će ostaviti veliki utisak na vas. Ni druga strana neće ostati ravnodušna.

Posao

Do polovine sedmice računajte na povećan obim obaveza – jer ćete pokušavati da raščistite sve do kraja radne nedelje – pa će i zaostaci doći na dnevni red. Nemojte se opterećivati ako nešto ne ide po vašim planovima ili se razvlači – uspećete sve da rešite na vreme i drugi deo sedmice vam donosi lagodniju atmosferu i više opuštenosti na poslu. Ovo je sedmica u kojoj ćete moći da zaradite, ali će vam i planirani i neplanirani troškovi „odgristi“ dobar deo finansijskog kolača.

Zdravlje

Nešto pojačana nervoza i mogući problemi sa spavanjem.

 

VODOLIJA

Hrana

U periodu ste kada vam prija kaloričnija, začinjenija hrana, što se svakako ne odražava dobro ni na vašu liniju, a ni na vaše zdravlje. Manji, raznovrsni obroci….što bi možda I funkcionisalo da nije praznika..

Ljubav

Suštinski – situacija između partnera i vas je više nego dobra. Nema naglih iskakanja iz svakodnevnih planova i dešavanja – eventualno biste možda brzinski morali da se dogovarate oko nekog putovanja ili izlaska sa prijateljima – strasti će vas milovati, emocija je prisutna, doček vam donosi da se dobro provedete (i potrošite više nego što ste planirali) – sve u svemu – milina. E, ako vas dvoje u ovakvim okolnostima uspete da pronađete nešto oko čega ćete se iole ozbiljnije pokačiti – onda vam svaka čast. Slobodni – sem mogućnosti da slučajno vidite bivšeg partnera (što bi vam teško „selo“ na stomak) – vama je sedmica super. Uživaćete, družiti se i na najlepši način proslaviti ulazak u 2024-u.

Posao

Lepo ćete zaraditi a onda još lepše sve to spiskati….i u novu 2024-u ući punog srca, ali prilično ispražnjenih džepova. Poslovno – obaveze su se nagomilale i shvatate da morate udarnički da zapnete da biste sve završili do kraja radne nedelje. Neće ovo biti jednostavno jer vam dosta toga odvlači pažnju – ali ako ništa drugo – u drugom delu sedmice će vam biti lakše. U prvom delu sedmice vam je organizacija slabija, ali zato u drugom (pritisnuti rokovima) uspevate da se organizujete kao švajcarski satić.

Zdravlje

Manja, prolazna zdravstvena problematika.

 

Zodiac. Vector illustration of the astrological sign of Pisces as a beautiful girl with long hair. Round shape

RIBE

Hrana

Nekako se praznici uvek vezuju za kaloričniju ishranu sa puno začina – a vama bi trenutno odgovaralo potpuno suprotno – svedeniji obroci, kuvana hrana, što više povrća.

Ljubav

U odnosima koji su nestabilni ili u kojima postoje teme koje nikako da do kraja rešite – prva polovina sedmice može doneti da se razum i srce sukobljavaju pa su moguće tenzije, čak i rasprave. Situacije je moguće izgladiti i ipak pod lepšom energijom ući u novu godinu. Odnosi koji su suštinski dobri – kvalitetni dogovori, naglašene emocije i strast – ali i mogućnost putovanja ili planova za doček sa prijateljima. Slobodne Ribe – naglašene strasti, intenzivna osećanja – postoji mogućnost za jaka flertovanja, pa čak i za avanturu ili ulazak u tajni odnos.

Posao

Nisam sigurna da ste planirali da baš do poslednjeg radnog dana u ovoj godini budete u prilično „rmbatorskom“ fazonu – ali izgleda da vam baš tako nešto sledi. Dosta nervoze, posebno u prvom delu sedmice jer će u početnoj fazi svakog dogovora postojati nerazumevanje, a u početnoj fazi svake obaveze – komplikacije. Iskakaće i neplanirane obaveze, u poslednjem trenutku ćete se setiti nečega što ste smetnuli s uma – i imaćete stisku s vremenom. Da li samostalno ili uz pomoć drugih –rešićete.

Zdravlje

Stabilna zdravstvena situacija.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3 

fotografije – Pinterest