Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 8.-14.7.2019.

OVAN

Hrana

Za svo vreme koje budete provodili kod kuće – fižider će vas magično privlačiti i prosto nećete moći da se obuzdate da svaki čas kopate po njemu, tražeći da štrbnete po koji ukusan zalogajčić. Zato što više vremena koristite na pokret i fizičku aktivnost – da „pojedete“ te kalorije koje ste uneli….

Ljubav

Pravi trenutak za emocije, pravi trenutak za više bliskosti i ljubavi u odnosu sa voljenom osobom, a pravi momenat i za one koji bi da otpočnu sa avanturom zvanom „zajednički život“. I sve će funkcionisati baš kako treba i dobro (neki manji problemi sa porodicom ali to se da rešiti) dokle god ste vi mirni, raspoloženi i puni pozitivne energije. Ukoliko vas uhvati nervoza – biće svađe. Višak energije i nervozu trošite – na poslu, kroz majstorisanje u kući ili kroz fizičku aktivnost. Slobodni Ovnovi – evo prilike da naletite potpuno neočekivano na nekog koga dugo niste videli i da taj susret označi početak jedne fine komunikacije i još finiije ljubavne priče. Dani odlični za zabavu, za izlazak, za putovanje na odmor…

Posao

Merkur kreće retrogradnim hodom i odmah u ovoj sedmici krenuće da vas sapliće. Što više budete žurili kao da će pred vas sve više izlaziti situacije koje vas usporavaju ili vraćaju korak unazad. Do polovine sedmice nećete znati gde udarate, a onda će tenzija krenuti da se spušta i da se zavrzlame bilo po pitanju dogovora, bilo papirološke prirode – sređuju i dolaze na svoje mesto. Mogu vas vrlo prijatno iznenaditi neki pozivi – možda sa mesta gde ste ranije konkurisali ili od strane bivših saradnika.

Novac

Dom i članovi porodice će biti izvor troškova ove sedmice. Moguće je ulaganje u dom, renoviranje.

Zdravlje

Problemi sa stomakom ili disajnim organima. Oprez u saobraćaju i prilikom sportskih aktivnosti.

BIK

Hrana

U prvom delu sedmice neki Bikovi prosto neće moći da odole slatkišima ili omiljenoj hrani. Iskušenja će biti previše jaka. Popustićete sami sebi, a posle ćete sse pokajati i brže bolje se vratiti nekom zdravijem načinu ishrane.

Ljubav

Fenomenalna energija koja u ovom trenutku funkcioniše između vas i partnera očas posla se može

preokrenuti u svoju suprotnost. Izbegavajte teme za koje znate da su i ranije pravile pometnju u vašoj vezi i ostavite ih „za neki drugi put“. Sada se držite lakih priča, emocija, pustite voljenu osobu makar s vremena na vreme da misli da ima pravo odlučivanja u vašem odnosu i sve će biti u redu….Slobodni Bikovi mogu brzinski da se zainteresuju za nekog i sam početak ove komunikacije ili odnosa bi bio super zanimljiv i podsticajan za vas. No, nemojte da se iznenadite ukoliko sve ostane samo na flertu ili avanturi

Posao

Na poslu može doći do nerazumevanja sa saradnicima, ali i sa šefovima. Kritiku od ovih potonjih nemojte uzimati za ozbiljno, a pogotovo nemojte sebi da dozvolite da se uplićete u neke rasprave i dokazivanja. Malo je verovatno da ovu „bitku“ možete dobiti. S druge strane – baš u ovoj sedmici može biti nekih vrlo zanimljivih informacija, ali i dogovora oko posla. Dobar je period onima koji su nezaposleni jer postoji šansa za vrlo jak kontakt i obećavajuću poslovnu priču.

Novac

Trošak koji će otići na majstore – bilo da je sređivanje kuće u pitanju….ili kućni aparati…

Zdravlje

Dobar period za fizičku aktivnost. Generalno gledano – budite više u pokretu.

BLIZANCI

Hrana

I pored jake nervoze i užurbanog životnog tempa u ovoj sedmici – ne smete dozvoliti sebi da jedete na preskok i morate se potruditi da vaša ishrana bude raznovrsna. Bez konzervi, brze hrane, bez usputnih i s nogu zalogaja. Dosta zeleniša i voća, umereno sa mesnim i mlečnim proizvodima.

Ljubav

Bićete brzi, možda i previše – i na delima i na jeziku pa očas posla možete isprovocirati partnera. Ukoliko dođe do toga, gledajte da raspravu obustavljate dok je još u početnoj fazi, ne hvatajte vazduh i ne spremajte se da „održite bukvicu“ osobi koju volite, jer to može dovesti samo do većih problema. Generalno gledano – tokom ove sedmice komunikacija sa partnerom može biti kamen spoticanja, pa gledajte da što više izbegnete bilo kakve konfliktne situacije. Slobodni Blizanci će žariti i paliti, bićete naročito aktivni kada je suprotni pol u pitanju i itekako je moguće da se neke zanimljive pričice sada pokrenu. Da li su trajne ili će ostati samo na nivou avatnure i neobaveznosti – to ćemo još videti…

Posao

Ovo može biti i vrlo dobra i vrlo loša sedmica po pitanju posla. Sve zavisi od toga gde ćete i na koji način usmeriti tu ogromnu količinu energije od koje sada prosto vrcate na sve strane…Sada možete pokrenuti situacije koje su duže vreme bile u zastoju, možete pokrenuti dogovore, možete se uhvatiti u koštac sa nekom zamršenom papirologijom i obaviti je na opšte zadovoljstvo…..A možete i nešto što ste dugo gradili ili planirali srušiti sa pet reči ili kroz gromku svađu. Sami birajte šta vam više odgovara…

Novac

Redovni prilivi mogu kasniti, ali je moguće dobijanje novca od dodatnih poslova.

Zdravlje

Naglašeno – oprez u saobraćaju! Mogućnost povreda. Stariji Blizanci – cirkulacija, krvni sudovi.

RAK

Hrana

Vi ćete se za sve pare nauživati u hrani ove sedmice. Doduše, malo će vas gristi savest a i često ćete konstatovati da vam se garderoba skupila prilikom pranja….ali šta je, tu je. Dali ste malo sebi na volju i opustili se. I to je za ljude….

Ljubav

Malo ćete se u ovoj sedmici natezati sa voljenom osobom i to samo ako dozvolite da na dnevni red opet dođu pitanja oko kojih ni u prethodnim pokušajima niste uspevali da pronađete kompromis. Bežite od takvih tema i okrećite situaciju na drugu stranu. Neki od vas će imati potrebu i da partnera zatrpaju ljubavlju u ogromnim količinama, a ukoliko vam ne bude odgovoreno adekvatno – odmah ćete se duriti i povlačiti u sebe. Slobodni Rakovi imaju jednu ekstra slatku ljubavnu prilikicu. Ne propuštajte je i saplićite je, da vam ne pobegne! Nema tu mnogo vremena za razmišljanje i predomišljanje – kada se šansa pojavi, zgrabite je čvrsto vašim klještancima….ovaj, ručicama….

Posao

Neke nove prilike će se otvoriti, a neke stare kojima ste se nadali – slavno će propasti. Ukoliko se u ovoj sedmici suočite sa odbijanjima bilo koje vrste – povucite se i recite sami sebi „doći će maca na vratanca“, jer verujte – hoće i to mnogo brže nego što mislite. A vi se okrenite na onu stranu koja širi ruke pred vama. Ukoliko već dugo imate neke poslovne planove ili razmišljate o promeni – situacija će se neočekivano namestiti da vas pogura u ovom pravcu.

Novac

Više opreza u ovoj sedmici, pogotovo ukoliko radite sa novcem ili vrednosnim papirima.

Zdravlje

Moguće povrede. Povremeno problemi sa stomakom, zbog neadekvatne ishrane ili stresa.

LAV

Hrana

Prvo ste upali u period kada odjednom niste mogli da kažete „ne“ ni jednom slatkišu, kolaču ili sladoledu….A sada ste u danima kada ćete hteti nešto „konkretnije“. Najpre meso u svim varijantama i oblicima a možda, eventualno dolazi u obzir i riba….

Ljubav

Ni sami ne znate niti umete da definišete svoja trenutna osećanja prema partneru. U jednom momentu biste iz sveg glasa i svima vikali koliko vam je stalo do njega, a u drugom biste najradije pobegli što dalje da ga više nikada ne vidite. Vaš odnos u ovoj nedelji funkcioniše na onoj tankoj liniji između ljubavi i hladnoće – ići ćete iz jedne krajnosti u drugu…U prevodu – svega će biti, mira biti neće. Neki od vas mogu izlaz i bekstvo od cele situacije koja ih muči pronaći u flertovanju….Slobodni Lavovi – u vrlo ste aktivnom periodu i ukoliko vam se neko dopada – nećete čekati da budete osvojeni. Inicijativu svakako imate a malo je onih pripadnika suprotnog pola koji bi sada mogli da vam odole….

Posao

Papirologija će vam kidati živce i gubićete mnogo vremena na pokušaje da se izborite sa dokumentacijom, dozvolama, ugovorima. Neće vas slušati ni tehnička sredstva – imaćete osećaj da šta god da je vama potrebno – kompjuter, faks, kopir mašina – kako se približite, pokvari se ili odbija saradnju. Ovo može biti sedmica i za ono čuveno „fali ti još jedan papir“….U svakom slučaju, naoružajte se strpljenjem  i zapamtite – šta god da je i koliko god da je komplikovano – rešavate do kraja nedelje!

Novac

Vesti o novcu, i to možda većem nego što ste očekivali.

Zdravlje

Problemi sa kičmom. Bolovi u rukama i nogama. Mogućnost povreda.

DEVICA

Hrana

Nemojte u ovoj nedelji jesti s nogu niti uzimati neke usputne zalogaje, čisto da biste zavarali glad. Ukoliko ovako budete funkcionisali, zagarantovani su vam problemi sa probavom i bolovi u stomaku. Pronađite vreme za dobar i kvalitetan obrok, najbolje u krugu porodice ili onih koje volite…

Ljubav

Bićete dosta nervozni, čak možda toliko da će vam više odgovarati da se povučete i više vremena

 odvojite da budete sami sa sobom i svojim mislima. A možda ćete se okretati i prijateljima jer su oni trenutno vaš „izduvni ventil“. Generalno gledano – odnos sa voljenom osobom neće zbog ovoga trpeti, osim ako vi u jednom od vaših perioda nervoze ne pokrenete raspravu….Slobodne Device – nešto se baš i nećete u ovoj sedmici proslaviti kada su ljubavne šanse u pitanju. Sve nešto površno, brzinski, polovično…A možda i neki kontaktić iz prošlosti – iznenađenje, da – ali ne znate šta sa tim iznenađenjem da radite – ne osećate potrebu da produbljujete priču…

Posao

Sve će se nekako nameštati i gurati vas da brzinski donosite odluke, da menjate planove koje ste dugo formirali i dugo na njima radili, u suštini – sve će vas terati da napravite zaokret od sto osamdeset stepeni, preko noći. A da li tako nešto i treba uraditi? Pa….ukoliko nešto izgleda kao da je lako i brzo rešivo i da će odmah početi da vam donosi korist – ne mora da znači da je to zaista tako…Nisam sigurna da je sada pravi trenutak za velika dela ili za menjanje dosadašnjih koncepcija poslovanja….

Novac

Novac od nekih dopunskih poslovnih angažmana.

Zdravlje

Jaka nervoza, problemi sa spavanjem i sa kičmom.

VAGA

Hrana

Sve ostalo još i nekako, ali od slatkiša u ovoj sedmici ne možete nikako pobeći…Malo malo pa će vam „pasti šećer“, a zbog zdravlja morate da smažete kolačić ili brzinski sljuštite sladoled….ne zato što vi to hoćete…Nije problem toliko u slatkišima, koliko u tome što nećete imati meru….

Ljubav

Šta god da se dogovorite sa voljenom osobom – verovatno će u poslednjem trenutku morati da se menja. Gde god da krenete, moraćete da se vratite jer ste nešto zaboravili. Na to – posao će vam oduzimati ogromnu količinu vremena pa baš i nećete u svakom momentu biti raspoloženi za partnerove predloge a iskreno rečeno – i malo će vas nervirati….ili malo više. S druge strane, svesni ste da vam je potrebno da budete društveniji. Zato ćete povremeno načiniti ustupak….Slobodne Vage će živnuti, osetiti potrebu da promene nešto kod sebe i da se prikažu u drugačijem svetlu. Osećate se dobro.

Posao

Pred Vagama je još jedna sedmica u kojoj će se naraditi. I ne samo to – u ovom periodu ćete morati da u pokretu smišljate rešenja za kojekakve sitne probleme i situacije koje će svaki čas iskrsavati. Može biti problema sa papirima, u dogovorima, može biti teškoća da završite čak i neke, najosnovnije obaveze. Iako će početni momenat izgledati dramatično, više je nego izvesno da ćete sve rešavati i uspešno privoditi kraju. Poboljšajte komunikaciju sa kolegama i sa saradnicima.

Novac

Naplatićete neka potraživanja od ranije. Mogućnost kašnjenja redovnih priliva.

Zdravlje

Problem sa pritiskom i cirkulacijom.

ŠKORPIJA

Hrana

Morate jesti raznovrsniju hranu, a poseban akcenat baciti na sveže povrće – i to najpre patlidžan, spanać, tikvice, šargarepu, blitvu. Od mlečnih proizvoda trenutno bi vašem stomaku prijao samo jogurt – sireve izbegavajte, kao i pavlaku.

Ljubav

Vi ćete u ovoj nedelji biti besni na sebe, na ceo svet, na svakog ko se nađe ispred vas….pa se lako može dogoditi da osoba koju volite, zasluženo ili potpuno nezasluženo takođe dobije „porciju“ vaše nervoze. Vi se ipak potrudite da svoju nervozu ne prenosite na partnera i bolje saslušajte njegove predloge – jer su dobri i mogu učiniti da em vas dvoje uživate, em da provedete zajedničko vreme, em da ta tenzija u vama splasne….Slobodne Škorpije će možda mnogo da pričaju, ali malo zaista i da rade. U prevodu – kontakata sa suprotnim polom će biti ali ćete vi njih jako brzo „ohladiti“ i svojim ponašanjem i stavovima oterati od sebe. Doduše, može se pojaviti i jedna vrlo, vrlo zanimljiva osoba….videćemo vašu reakciju…

Posao

Da budete fini i dobri, da se ne svađate, da ne dramite previše a pogotovo – da se ne prepucavate sa nadređenima jer lako može doći do dubokog raskola među vama. Neke situacije u kojima ste pogrešili ili neke tehničke, papirološke greške i propusti – sada mogu doći na dnevni red i možete biti iskritikovani. Šta da vam kažem – ako ste zaista krivi, gledajte da ovo ispravite bez mnogo buke. U principu, u ovoj nedelji se sve može rešiti samo ako vi izbrojite do deset pre bilo kakvih reakcija.

Novac

Nikakve spektakularne promene. Mnogo priliva, ali isto toliko i troškova…

Zdravlje

Problemi sa stomakom, pritiskom, sa kičmom i stresom.

STRELAC

Hrana

Osećaj težine u stomaku kao da vas neće napuštati tokom cele ove sedmice, šta god jeli  i koliko god namirnica količinski konzumirali. Ovo je za vas jedna vrsta upozorenja, da konačno ozbiljnije shvatite koliko je važno da napravite drastične promene u ishrani.

Ljubav

Najbolje bi bilo kada biste poslušali savet od strane partnera koji već neko duže vreme pokušava da vas ubedi da odete negde zajedno. Ne izgovarajte se poslom i obavezama, ne izgovarajte se manjkom novca  i vremena – uvek možete pronaći makar jedan dan i provesti ga sa osobom koju volite, negde daleko od svih. Ukoliko partneru baš ni po jednom pitanju ili molbi ne izađete u susret – nemojte se čuditi negodovanju i buri nezadovoljstva. Slobodni Strelčevi – kod vas će se sve dešavati preko noći. Brzinski ćete osvajati i biti osvajani, brzinski ćete se zaljubljivati i vodićete vrlo buran i inspirativan društveni život. Pa i ako je samo avantura, kakve veze ima – super je!

Posao

Moguća su kraća poslovna putovanja. Neka od njih, iako najavljivana već duže vreme unazad će vas iznenaditi zato što ćete morati bukvalno u trenutku da se pakujete i spremate na put. Nećete imati mnogo vremena na pripreme. Ne kukajte, em ćete se provesti dobro em možete napraviti neke vrlo značajne dogovore i poteze. Odnos sa kolegama i saradnicima će povremeno biti naelektrisan – tražite konstruktivna rešenja, ne rasprave. Sređivanje papiroloških problema i dozvola.

Novac

Prilično jaki troškovi, koje definitivno sada niste očekivali….

Zdravlje

Problemi sa stomakom i kičmom, alergije i pritisak.

JARAC

Hrana

Potpuno neobično za vas, ali i vi možete u ovom periodu imati problem sa viškom kilograma. Neki od vas će biti totalno zapanjeni kada stanu na vagu. Nije ovo potpuno neočekivano – nedostaci u ishrani mogu doneti i minuse, ali i pluseve kada su kilogrami u pitanju.

Ljubav

Partner vas čas hrani medom, čas pelinom. Čas vas mazi, pa vas gazi. Čas cvrkuće i trepće okicama

zaljubljeno, čas nalazi sto i jedan razlog da vas ubeđuje kako vi niste u pravu, kako niste uradili sve kako treba, kako uvek kasnite, kako nikada nemate dovoljno vremena….i tako dalje i tako dalje….A vi? Pa, vi ste već pomalo umorni od svega i tako vam je potreban mir i tišina….možda odlučite da zbrišete negde na par dana samo da dušom danete….Slobodni Jarčevi – neko će vam doći, neko će vas privući snažno i brzopotezno….i taj neko će biti sladak, presladak. Ma meden. I nećete moći baš da ne odreagujete…Problem je u tome što ima neka začkoljica kod ove osobe, nešto ona krije od vas….

Posao

Po pitanju posla – dosta polovična nedelja. I bićete zadovoljni i nećete. Neke manje probleme i situacije ćete uspeti konačno da rešite, čak i da napravite po koji pomak. Međutim, ono što vas najviše opterećuje i ono gde gubite najviše snage – neće se ni makac pomeriti sa mesta. Bojim se da za sada morate da se zadovoljite malim pobedama. Još uvek se nisu otvorile mogućnosti da napravite korenitiju promenu i krenete na onu stranu na koju biste vi želeli…

Novac

Promenljivo i vrlo nestabilno i na dalje…

Zdravlje

Neophodan vam je odmor – i fizički i mentalni.

VODOLIJA

Hrana

Na dobrom ste putu da regulišete svoju ishranu, ali vam se još uvek potkradaju „grehovi“ i to naročito u obliku svih vrsta slatkih izazova. Svemu možete da kažete „ne“, ali kada vidite palačinke, kolače, sladoled, čokoladu – okice vam se zacakle….

Ljubav

Nedelja u kojoj bi bilo fenomenalno da vi i partner provodite više zajedničkog vremena tek tamo negde od petka. Dane pre toga bolje preskočite, jer postoji velika šansa da se lepo pokačite i napravite jednu finu, gromku raspravu. Partner je u nekom velikom problemu koji ga muči, a umesto da vam se požali i pokaže svoju slabost, on će „tražiti kavgu“ koju ćete vi jedva dočekati, jer ste i vi frustrirani time što vam sto ljudi odjednom skače po živcima. Lepo se vi gledajte tamo od petka – em neće biti rasprave, em će strast funkcionisati super. Slobodne Vodolije – vas će juriti čas stari, čas novi, čas mlađi, čas stariji. Možda vam početni momenat bude zanimljiv….ali za dalje – veliko je pitanje….

Posao

Iako vi već neko duže vreme radite, glavu ne dižete i negde se nadate da će se ovaj „trend“ uskoro završiti – budite sigurni da se to u ovoj nedelji neće dogoditi. Očekuje vas potpuna zbrka u kojoj ćete se teško snalaziti i za koju će vam trebati svi vaši živci i organizacija da biste uspeli da je rešite i raščistite. No, verovali ili ne – i to ćete uspeti. Problemi u kontaktima sa kolegama i saradnicima – ili ćete vi kasniti pa će vas kritikovati, ili će kasniti drugi, pa ćete se vi nervirati…Čekajte kraj nedelje i malo mira….

Novac

Bez promena, ista meta – isto rastojanje….

Zdravlje

Kičma, pluća, problemi sa disanjem, alergije.

RIBE

Hrana

Bićete non stop gladni. Vaš metabolizam će se toliko ubrzati da će već sat nakon obilnog obroka vaša creva i stomak počinjati da krče. Trošite se neverovatnom brzinom i moraćete da tokom ove sedmice unosite kaloričniju hranu, sa više proteina.

Ljubav

Povremeno se osećate vrlo nesigurno i u tim momentima je dovoljna jedna partnerova pogrešna reč ili postupak da potonete u potpunosti. A baš ove sedmice vaše drago biće može nehotice izazvati još jedno od tih „potonuća“. Voljena osoba vam može reći nešto što vam se neće dopasti ili pak može biti gruba u svojim izjavama a vi se ovog puta nećete povući već ćete biti više nego voljni da se raspravljate. Ova sedmica baš i nije dobra da se vas dvoje nešto razračunavate jer to može dovesti do kratkotrajnog zahlađenja između vas dvoje. Slobodne Ribe – kod vas je već situacija mnogo ružičastija. Odlična šansa da baš u ovoj sedmici otpočnete nešto što će biti vrlo pozitivno i inspirativno za vas…

Posao

Napetost na dnevnoj bazi u poslovnom okruženju će biti toliko gusta da ćete je moći nožem seći. Svi su nervozni, svi pritisnuti i kao da čekaju samo jednu reč da se istresu na prvu osobu koja je pored njih. I odnos sa saradnicima će biti zahtevan po vas pa pripremite svu svoju snagu, jer će vam trebati. Obratite posebnu pažnju na rokove koje morate ispoštovati naročito kada je papirologija u pitanju ili kada se vezujete za dogovore. Shvatićete da na neke osobe ne možete više da računate.

Novac

Neplanirani, možda čak i veći troškovi. Obratite pažnju ukoliko radite sa novcem.

Zdravlje

Promenljiva zdravstvena situacija. Prilično naglašen stres.

Ljubi vas vasa Venera sa papilotnom <3

-tekst objavljen na sajtu Moj astrolog http://www.mojastrolog.rs/horoskop/nedeljni-horoskop/