Kaži mi, kaži...

Dugotrajni efekti solarne eklipse

Pomračenje Sunca je bilo prošle nedelje – neko se u danima oko njega osećao kao izduvan balon, bezvoljno, beznadežno, tužno….neko drugi je bio ekstatičan, opušten, miran….Svi smo reagovali na drugačiji način i u zavisnosti od toga da li je naša priroda optimistična ili pesimistična, ali i u zavisnosti od toga u kakvoj smo trenutno životnoj situaciji….No, nije poenta u tome kako smo se u danima oko pomračenja osećali, jer to je nešto što je prolazno, nego kako će se to pomračenje odraziti na svakog od nas?

Moramo prvo neke stvari da razjasnimo. Naravno da se dugotrajni efekti pomračenja neće odraziti na svakog od nas, bar ne u nekoj naročitoj meri i intenzitetu. Najjači uticaj će osetiti osobe koje imaju planete ili bitne tačke u natalnoj karti na jedanaestom stepenu znaka Raka – tačnije na 10 stepeni i 38 minuta. Dakle, najviše će odreagovati osobe sa Suncem, Mesecom, Ascendentom (vrh prve kuće iliti podznak), Descendentom (vrh sedme kuće iliti kuće braka i partnerstava), MC-om (vrh desete kuće ili kuće pozicije, karijere, statusa), IC-om (vrh četvrte kuće ili kuće doma, porodice, jednog od roditelja, sigurnosti, početka i kraja), Fortunom (tačka sreće), Venerom, Merkurom, Marsom na tački pomračenja. Takođe, jako će efekte ovog pomračenja osetiti oni kojima tačka pomračenja pravi kvadrate ili opozicije na bilo koju planetu ili tačku od gore navedenih. Mnogo slabije ili nikako će odreagovati oni koji na tački pomračenja imaju Jupitera i Saturna (osim ako im je ova planeta vladar podznaka), a skoro ništa neće osetiti oni koji tu imaju Urana, Neptuna, Plutona ili kojima tačka pomračenja pravi sekstile ili trigone sa bitnim tačkama u horoskopu.

Dakle, intenzivnije nego drugi će ovo pomračenje osetiti Rakovi, Vage, Jarčevi i Ovnovi – i znak i podznak. Ukoliko vam tačka pomračenja „upada“ u neku kuću ali ne pravi nikakve značajnije aspekte niti dodiruje bitne planete ili tačke – vi ćete najpre osetiti kratkotrajno „komešanje“ ili blagu uznemirenost u situacijama kojima ova kuća vlada, ali ništa drugo.

Da biste tačno znali šta će vam ovo konkretno pomračenje doneti u narednih godinu dana, da li će vas dotaći ili će samo proći pored vas neprimetno, sa kakvim situacijama ili osobama ćete u potpunosti završiti, da li ćete imati nove početke i na koji način – ipak morate konsultovati svog astrologa jer svaka je natalna karta priča za sebe. No, ovde možemo generalno baciti pogled i videti OTPRILIKE uticaj na svakog od nas.

Znak i podznak OVAN – situacije vezane za kuću, članove porodice. Eventualni problemi sa zdravljem, uglavnom ženskim članovima. Promene u domu, preseljenje. Ulazak u brak ili početak zajedničkog života, definisanje emotivnih priča u kojima ste. Početak nove, značajne ljubavi.

Znak i podznak BIK – napete situacije sa rodbinom, najpre braćom i sestrama ali i rešavanje na ovaj ili onaj način dugotrajnih problema sa istima. Nova ljubavna poznanstva. Period intenzivnih kraćih putovanja, vezanih za posao ili uživanje. Bavljenje bitnom papirologijom.

Znak i podznak BLIZANCI – pare, pare, pare. Troškovi za lepa dešavanja – pare odlaze na proslave, na radosne događaje…..ali pare odlaze i na sređivanje stambenog prostora ili kupovinu istog. Takođe – zatvaraju se stari izvori prihoda, a otvaraju se novi.

Znak i podznak RAK – pomračenje se dešava u vašem polju ličnosti i kada se za godinu dana osvrnete unazad, shvatićete da vi više niste vi. Da se sve promenilo. Da na potpuno drugačiji način gledate na život. Takođe, rešavanje ljubavnih pitanja. Ili dža ili bu. Ili ostajemo zajedno ili idemo svako na svoju stranu. Ako trenutni odlazi, novi dolazi – ne brinite! Ljubavna pitanja, jer to je vaša esencija…..

Znak i podznak LAV – period da se konsolidujete, da shvatite šta je ono što zaista želite. Da pronađete način na koji ćete te želje ostvariti. Ili da se nekih želja u potpunosti odreknete jer shvatate da vas to više ne ispunjava. Mirujete i planirate…..pred skok i akciju.

Znak i podznak DEVICA – neke osobe koje ste smatrali prijateljima su ispunile svoju svrhu u vašem životu. Vreme je da odu i da ustupe mesto drugima. Takođe – u život vam dolaze osobe koje će vam pomoći da otvorite vrata koja još uvek čvrsto stoje zatvorena pred vama i u ljubavi i u poslu.

Znak i podznak VAGA – sve vezano za posao, za karijeru ali istovremeno – i sve vezano za vaš status kada je ljubav u pitanju. Možda je vreme da se udajete-ženite…..ili da se razvodite? Promene posla, hvatanje potpuno drugačijeg životnog kursa.

Znak i podznak ŠKORPIJA – sve vezano za inostranstvo, za obrazovanje, za proširenje svesti. Pomračenje se dešava u polju sudbine – pa da vidimo šta vam je ta sudbina spremila! To može biti i novi partner (neko ko rodom nije iz vašeg mesta) i velika ljubav sa njim! Ili definisanje postojećeg takvog odnosa!

Znak i podznak STRELAC – zaduženja i krediti. Ukoliko grcate u istim – stabilizacija i rešavanje situacije u narednih godinu dana. No, isto tako – uzimanje pozajmice da biste rešili važna životna pitanja. Partnerovi problemi sa novcem. Takođe – prekidi odnosa koji su zasnovani na koristi….

Znak i podznak JARAC – definisanje partnerskih odnosa, bilo da je ljubav ili posao u pitanju. Neko će otići jer tako mora, ali će doći neko drugi. Takođe, ulazak u nove jake priče ljubavne ili poslovne, nešto što je trajno i stabilno. Drugi vas usmeravaju i pomažu vam da „pronađete sebe“

Znak i podznak VODOLIJA – više obraćate pažnju na svoje zdravlje i životne navike. Uvodite se u red po mnogim pitanjima. Rešavanje zdravstvene problematike. Sređivanje kolegijalnih odnosa. Problemi vezani za kućne ljubimce i njihovo zdravlje…..no isto tako – usvajanje nove kuce ili mace….

Znak i podznak RIBE – ljubav, ah ljubav…..Biće tu ljubavnih „udaraca“ – i onih pozitivnih (iznenadna pojava nove osobe u vašem životu) ali i onih negativnih (prekid ljubavnih veza). Prvom se radujte, za drugo kažite – da je vredelo, trajalo bi! Kraja nekih priča mora biti da bi bilo novog početka!

Ljubi vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3 Srećno!!!!!

-tekst objavljen na fb stranici Moj astrolog