Kaži mi, kaži...

Pomračenje Sunca u znaku Raka 21.06.2020.

Danas, u večernjim satima Sunce ulazi u znak Raka i zvanično otvara letnju sezonu. A odmah sutra ujutro imamo pomračenje tog istog Sunca na prvom stepenu ovog znaka. Kao što smo više puta do sada ponovili – pomračenja bilo Sunca bilo Meseca uvek predstavljaju završetak jedne faze i ulazak u drugu. Kao veliki kosmički prekidač koji isključuje svetlo na životnoj pozornici i onda posle trenutka tame uključuje ga ponovo – ali ovog puta su na pozornici neki drugi glumci, ili isti ali u nekim drugim rolama i potpuno nove predstave. Nije isto za sve i ne može biti, pa ćete ono što ću kasnije napisati o uticaju pomračenja na znake i podznake uzeti vrlo okvirno – svaka natalna karta je priča za sebe i svako će drugačije doživeti ovo pomračenje.

Rak predstavlja porodicu, kuću, intimu, dom, majčinstvo, majku, pretke, naciju, državu, predstavlja našu sigurnost, sve ono što volimo i što želimo da zaštitimo, zadržimo, sačuvamo. Sve ono što je naše i za šta bismo dali svoju dušu. U zdravstvenom smislu vezuje se za stomak, pluća, grudi i traume koje imaju koren u emocijama, ili se vuku iz porodice, detinjstva. U polju u natalnoj karti u kojem nam se nalazi znak Raka smo najosetljiviji, najbrižniji, najemotivniji, najempatičniji ali u isto vreme i najjači.

Ovo pomračenje, gledano na ličnom planu doneće povećanje napetosti, nervoze, nezadovoljstva, naša psiha i mentalna stabilnost mogu biti jako poljuljani. Možemo se osećati nesigurno, bespomoćno, neizvesno – kao da smo listić koga vetrovi kolutaju i vrte onako kako se njima hoće. No, iako to možda tako ne izgleda – zaista jesmo u periodu koji će doneti ogromne zaokrete i preokrete. Problem je samo u tome što to ne može funkcionisati mirno i spokojno, kao po loju, ne. Mora ići uz neke neprijatne preseke i dešavanja, mora ići uz nervozu i stres, ali istovremeno – uz snagu za koju nismo ni znali da je posedujemo. Dešavanja u narednim mesecima, sve do kraja ove sudbinske 2020-e godine doneće da tačno znamo gde smo i gde idemo, ko je uz nas a ko ne. Ko i šta otpada i odlazi zauvek. Sve ono što je zapleteno rasplešće se, što je tajno otkriće se. Ulazimo u novo doba, drugačije od dosadašnjeg. A nikad novo nije došlo bez sukoba, unutrašnjeg ili spoljašnjeg.Pa neće ni sada.

Ako želite da lakše prođete kroz sve ovo – okrenite se onima koji su vam istinska podrška, sa kojima delite čistu emociju, onima koji su vaš oslonac i snaga. Onima koji su vaša duševna „porodica“. Neka um i srce idu ruku pod ruku. Dajte pomoć onima kojima je potrebna, tražili oni od vas to ili ne. Ne budite kruta srca – bilo da je u pitanju gladna ili bolesna životinja, dete, član porodice, prijatelj, vaša država. Neko to odgore vidi sve, zaista jeste tako.

U čudnim smo i ludim vremenima i ako mislite da je ikome lako – nije. Svako ima neki bol koji ga boli, muku koja muči. A kako to otprilike izgleda gledno kroz znak/podznak…..

 

OVAN ZNAK I PODZNAK – tenzija u kući, porodici, sa ukućanima. Briga za nekog od članova familije. Mogući kvarovi na dotrajalim uređajima ili instalacijama. Velike promene u porodičnom i poslovnom segmentu ili statusu. Preseljenje. Renoviranje stambenog prostora. Imaćete dovoljno snage u sebi da sve promene izgurate. Vreme je da preuzmete inicijativu i izborite se za sebe.

BIK ZNAK I PODZNAK – napeta komunikacija, previše dešavanja u kojima možete da se „pogubite“. Više pažnje obratiti na saobraćaj, na motorna vozila (pogotovo ako su potrebne neke popravke). Kupovina novog automobila. Propadanje dogovora koji su na nestabilnim osnovama, ali pokretanje novih, stabilnijih. Papirološke zavrzlame, tenzija sa komšilukom i rodbinom, prijateljima.

BLIZANCI ZNAK I PODZNAK – problemi sa finansijama – kašnjenje isplata ili preveliki troškovi. Ovaj segment je potrebno da bolje organizujete. U narednim mesecima očekujte preokret u ovom delu i stabilizaciju do kraja godine. Novi načini zarade. Imaćete podršku i pomoć od onih od kojih to najmanje očekujete.

RAK ZNAK I PODZNAK – ogromna potreba za promenama. Unutrašnji pritisak. Bićete nervozni i napeti sve dok ne povučete konkretne poteze koji vode ka rešavanju situacija koje su vam bitne ili koje vas opterećuju. Nov emotivni interes. Preosetljivost. Prenaglašena potreba da zaštitite one koje volite. Vreme je da izađete iz ljušture i pokažete da prepreke za vas ne postoje kada vi odlučite da je to tako. Briga za porodicu. Problem sa muškim figurama. Rešavate emotivne dileme u narednom periodu.

LAV ZNAK I PODZNAK – sve ono što pokušavate da potisnete, izbija. Potreba za povlačenjem da biste se presabrali i pronašli pravi smer delovanja. Prenaglašena intuicija i emotivna osetljivost. Pojačana nervoza i napetost, naročito u danima oko pomračenja. Rešenja su u vama, ali ih morate pronaći i osvestiti. Naredni meseci vam donose emotivni, ali i generalno gledano – životni preporod.

DEVICA ZNAK I PODZNAK – promene u prijateljstvima, planovima, željama. Postojeći planovi moraju biti korigovani – tek na taj način doći ćete do željenog. Ponovno otvaranje prilika od kojih ste već digli ruke. Iako na početku možda haotičan, naredni period vam donosi novo usmerenje i šansu za uspeh. Velika podrška i vetar u leđa od onih koji su vam bitni i koje volite. Nova prijateljstva.

VAGA ZNAK I PODZNAK – velike promene u karijeri, statusu. Poslovni zaokreti u narednim mesecima. Sve ono što ste do sada radili i uložili izbija u prvi plan. Porast popularnosti u vašoj sferi delovanja. Potencijalni problemi sa jednim od roditelja ili sa šefovima, autoritetima. Nove poslovne šanse koje već dugo očekujete. Iako u nekim stvarima kasnite, ipak stižete  u najboljem mogućem trenutku. Podvlačite crtu tamo gde je to potrebno.

ŠKORPIJA ZNAK  I PODZNAK – promene u životnoj filozofiji. Urušavanje starih i podizanje novih uverenja. Teškoće sa učenjem i ispitima u početku, kasnije uspeh. Trenutno ste bez snage, ali ćete je u narednim mesecima imati više nego dovoljno za preokret. Potencirano je sve što je vezano za inostranstvo i duža putovanja. Velika podrška od stranaca, planovi vezani za inostranstvo.

STRELAC ZNAK I PODZNAK – moguća zdravstvena problematika koju je već odavno vreme da rešavate. Ukoliko ste u partnerstvu – partner može imati teškoća sa novcem ili menja način zarade, posao. Opterećenost dugovanjima u prvom momentu, ali rešavanje na lakši način u narednim mesecima. Ovo pomračenje se može odraziti i na postojeće emotivne konekcije – promene su neophodne.

JARAC ZNAK I PODZNAK – sukobi u poslovnim partnerstvima. Potrebno je raščistiti stvari koje se već dugo prećutkuju. Rešavanje sudskih procesa i parnica u narednom periodu. Takođe, potencijalni problemi u dužim emotivnim vezama ili brakovima. Mogući su prekidi i razvodi. Isto tako – rešavanjem komunikacijskih problema dolazi do popravljanja situacije. Pa kako se kome zalomi….

VODOLIJA ZNAK I PODZNAK – promene u životnim navikama koje vršite zarad poboljšanja zdravstvenog stanja. Rešavanje starih zdravstvenih problema koje već predugo zanemarujete. Potrebno je da se drugačije organizujete po pitanju posla jer vas isti iscrpljuje. Briga oko posla, kućnih ljubimaca, nagomilavanje obaveza, emotivni nespokoj.

RIBE ZNAK I PODZNAK – problemi na ljubavnom planu ili sa decom. U narednim mesecima moguć je nov, snažan emotivni interes. Moguć ostanak u drugom stanju, planirali to ili ne planirali. U danima oko pomračenja izrazito pojačane emocije i preosetljivost – vodite računa da svojim postupcima ne izazovete prekid postojeće emotivne veze.

Voli vas vaša još uvek retrogradna, ali uskoro vrlo direktna Venera sa papilotnom 😀 <3 <3 <3