Kaži mi, kaži...

Venerini aspekti u tranzitu kroz znak Jarca – od 23-eg januara do 16-og februara

Od ulaska u znak Jarca Venera će napraviti niz više nego zanimljivih aspekata – sa Saturnom I Neptunom iz znaka Riba, osom čvorova – Severni u Ovnu, Južni u Vagi, kao i sa Jupiterom i Uranom iz znaka Bika.

Do kraja januara Venera istovremeno gradi sekstilni aspekt sa Saturnom, kao i trigonski sa Jupiterom – ovo je vrlo povoljan poslovno – finansijski period jer ukazuje na dobre poslovne šanse i lepe mogućnosti za zaradu. Sve ono oko čega smo se trudili, možda i od proleća prethodne godine – sada se materijalizuje i realizuje. Novi poslovni dogovori i saradnje su takođe profitabilni i obećavaju trajnost i stabilnost. Po pitanjima emocija – ovo ukazuje na zajedničke planove i ostvarenje istih, na stabilan tok ljubavnih veza ali i na nadogradnju – jer neko će se baš u ovom periodu odlučiti za „korak napred“ u odnosu sa partnerom. Ovo je varijanta – znam šta hoću i idem ka tome. Mogući su kontakti, čak i obnove odnosa iz prošlosti – ponovo se srećemo u pravo vreme da bismo u potpunosti izdefinisali odnos – da li se rastajemo mirna srca ili se ponovo spajamo za još jedan „ljubavni krug“. Nove osobe koje nam sada ulaze u život mogu se pokazati kao kvalitetan „materijal“ za partnera i vezu. Sada tražimo ono što će trajati, što će nam davati mir u duši, partnerstvo u kojem postoji međusobna podrška, poštovanje i jedan zdrav odnos.

Venera u kvadratu sa osom čvorova je aktuelna u prvih desetak dana februara. Budi potrebu u nama da zatvorimo neko iskustvo iz prošlosti i krenemo napred. Jer, nešto je ostalo „otvoreno“, nešto što nas pritiska, možda boli, opterećuje, steže, ne dozvoljava nam da idemo napred. Ovo ne mora da označi da ćete morati da se vidite ili stupite u kontakt sa osobom sa kojom je odnos ostavio „čvorove“ u vašim mislima, na duši, srcu (južni čvor je u znaku Vage, znaku odnosa – bilo da su to emotivna, poslovna ili neka druga partnerstva od ranije), ali znači da ćete sada moći da sva ta iskustva kroz još jedno proživljavanje konačno iščistite, raspletete i – pustite (severni čvor je u znaku Ovna, znaku novog, pokreta, stavljanja akcenta na sebe).

Od kraja prve nedelje februara pa do izlaska iz znaka Jarca (16-og februara) Venera pravi sekstilni odnos sa Neptunom i trigonski sa Uranom. Ovo je izuzetno povoljan period za poslovnu kreativnost, nove ideje, ali i – dobre zarade, možda i uz pažljivo odmerenu dozu rizika. Nadahnuti smo i inspirisani. Nagle promene u poslovnom sektoru koje obećavaju uspeh. Ovo je dobar period i za druženja, upoznavanje novih osoba, širenje društvenog kruga. Ljudi koji nam ulaze u život su drugačiji, donose svež vazduh, adrenalin, umeju i da nas zanesu ali i „zapale“.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3 

naslovna fotografija – Pinterest